- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
Aktív témák
-
Nwis86
aktív tag
válasz
oceanearth #1506 üzenetére
ezt már próbáltam de ugyanaz a végeredmény, bár így se olyan tiszta mint új korában. mivel érdemes tisztítani? mert én akármivel próbálom csak kenődik de nem tűnik el róla az újlenyomat
-
vati
senior tag
válasz
oceanearth #1213 üzenetére
Látom, már kérdezték mások is >1 hónapja, de most újra megkérdezném:
Panasonic FZ30 mikor lesz, és kb. mennyiért?
Az aktualitást az adja, hogy egész augusztusban harangozták:''szeptembertől a boltokban'', ehhez képest sehol semmi. -
válasz
oceanearth #1309 üzenetére
mint csendes szemlélő hadd kérjelek meg arra, hogy hanyagoljuk az olyasfajta hozzászólásokat, mint amikor a sas megkérdezi a naposcsibétől, hogy ugyan már ő is szárnya állat-é. nem kell lenézni a másikat azért, mert nem életcélja a fotózás, mégcsak nem is hobbija, hanem csak a családot és a nyaralást akarja fényképezgetni évente kb. 5 alkalommal (húsvét, karácsony, névnap, születésnap, nyaralás)!
felesleges kidobni ezért 300 ezreket. és megintcsak felesleges a két kategóriát összehasonlítgatni.
köszke. -
Q Gab
csendes tag
válasz
oceanearth #1309 üzenetére
Akkor hasonló kategóriában, hasonló árban (50-60e) mit tudnál javasolni, amivel véleményed szerint fényképezni is lehet?!
Esetleg konrétumokat a Minolta negatívumaibol...
[Szerkesztve] -
Q Gab
csendes tag
válasz
oceanearth #1306 üzenetére
Mi a probléma az igényekkel?
Vajon ez a gép nem megfelelő igényes minőségű családi fotók készítésére? Szerintem a nagy zoomtaromány, és h vannak teljesen manuális beállítási módok ez tökéletes otthoni (nyaralás, barátok, családi összejövetelek) felhasználásra...
Vagy mik az ellenérveid?? (Z10 ára is nagyban befolyásoló!!) -
Munyi
csendes tag
válasz
oceanearth #1203 üzenetére
''Halgattál volna, bölcs maradtál volna.''
Amiket itt felsorolsz, pont egyik sem áll meg a Z10-nél.
Láttál te már ilyen gépet egyátalán? -
rlazol
veterán
válasz
oceanearth #1185 üzenetére
így történt, azt hittem, ezt is elektronikusan kell. Köszi!
-
grunker
tag
válasz
oceanearth #1166 üzenetére
Szia!
azt a részt még pont olvastam, de egy forgalmazónál (lehet, hoyg importőr israktáron láttam a gépet
másrészt ma felhívtam őket és azt mondták nagy valószínűség szerint lesz hamarosan
a bizakodó, azért köszi, hogy jelezted
üdv, grunker -
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #1149 üzenetére
Bf 2-n nem nyomúlsz ?
-
TexT-BoY
addikt
válasz
oceanearth #1079 üzenetére
nem tutymáltak semmit ! IRTAM: KONKRÉT ELKÉPZERLÉSSEL MENTEM! itt kértem tancásot tudtam mit veszek de megkérdeztem a sárcokat tudnak-e valami alternativát az A400at mutatták de tudtam hogy nekem az A510kell... A garancia lesem fog járni de ha ráérzek a témára akkor a következő gépem egy tükörreflexes lesz tuti... de a fényképes topicba már dobtam referenciát.
Irtam nagyon megvoltam elégedve a fiukkal -
szeva000
addikt
válasz
oceanearth #1041 üzenetére
Elvittek az UFO-k??
-
Siena
csendes tag
válasz
oceanearth #924 üzenetére
Szia oceanearth,
Kártyaolvasóval kapcsolatban kérdezném tőled, hogy pana fz5-ös, ha kártyaolvasót veszek és a (kingstone) sd memóriakártyájára írok képeket,
akkor ha visszateszem a fényképezőgébe, akkor az felismeri a képeket (tehát nem lesz probléma a könyvtárszerkezet kezelése, indexelés, kép elnevezés stb), hogy aztán a tv-n meg tudjam jeleníteni a képeket. -
vscotina
aktív tag
válasz
oceanearth #1008 üzenetére
Szervusz!
A Pálvölgyinél csak az a baj, hogy 159.900-ért adják ha van!!!!!!!!!!!!!! -
Extremdigita
tag
válasz
oceanearth #997 üzenetére
Sziasztok!
Amint látszik, keveset véleményezünk, és válaszolunk....ezt annak tudható be hogy eszméletlen sokan keresnek fel minket és 2 en alig győzzük...amint lesz egy kis időnk nekiesünk a fórumnak és írunk!
EGY JÓ HÍR!
MEGÚJULUNK pénteken, tehát jövőhéttől megújult arculattal, több fizikai hellyel várjuk a kedves érdeklődőeket, vásárlókat az ERZSÉBET KRT-i boltunkban!Gépkipróbálási lehetőség is lesz már,no, nem minden gép de a legtöbbet keresettek biztosan, és ezen felül természetesen továbbra is korrekt tanácsokkal,tapasztalatokkal a többi gép iránt.
Acid
[Szerkesztve] -
rittzo
tag
válasz
oceanearth #995 üzenetére
Hali
Jó válasz! ''Mert jobb'' De mivel van benne több? A lencséktől még nem lesz ilyen nehéz. -
vscotina
aktív tag
válasz
oceanearth #945 üzenetére
Bocs, de nekem tényleg a két Ixus gép paraméterei jöttek át, ezért gondoltam, hogy azok nem azonosak.
Elnézést, ha hibásan javítottalak. -
vscotina
aktív tag
válasz
oceanearth #934 üzenetére
Szervusz!
Világosítsatok föl, hogy miért azonos a CCD lapka mérete a 5- és 7 Mpixeles gép esetében???
Ixus 700:Érzékelőlapka mérete 1/1,8''
Ixus50:Érzékelőlapka mérete 1/2,5''
Most akkor ezt hogyan kell értékelni???
Abszolút kezdő vagyok. -
Extremdigita
tag
válasz
oceanearth #924 üzenetére
A garancia 2 év, és a visegrádi u. 10. szám alatt van(ide hozható vissza) a márkaszervizünk ahonnan mi adjuk tovább a szervizeknek!Így ugyanazt a garanciát kapod meg, viszont csak ide hozhatod vissza
ennyi
Acid -
BaliTHC
tag
válasz
oceanearth #919 üzenetére
Ezzel pariban melyik Sony modell van?
-
reddragon
aktív tag
válasz
oceanearth #901 üzenetére
Na jó,látom már van gondom az agyammal,ez nem neked szólt
-
reddragon
aktív tag
válasz
oceanearth #898 üzenetére
Egyébként lehet kapni,olyan 6000ft körül,ezért érdemes olcsóbban a gépet megvenni,aztán ha kiszámolod már rá is basztál.
Nekem van egy eredeti,meg van egy PDF-ből kinyomtatott 120oldal.
Ha kell elküldöm a kinyomtatottat,mert sajna nem találom a pdf-et ,de holnap még megpróbálom megkeresni
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
válasz
oceanearth #895 üzenetére
Szinte sehol nem lehet kapni,egy haverom tudott szerezni a Media Markt-ból p93-hoz valót ami szintén fizetős volt!
-
válasz
oceanearth #878 üzenetére
Hát, megjött. Elsőre is lenyűgözött, másodikra is. Eddig minden olyan, ahogyan szeretném. Viszont a 16MB-os SD kártya hozzá finoman szólva is röhejes.
Magyarországon is ez a standard kiépítés? -
válasz
oceanearth #873 üzenetére
Hát, ha ezt előbb írod. Most várok a p.x.el.m.n.a-ra.
-
reddragon
aktív tag
válasz
oceanearth #870 üzenetére
Aksik elmentek,jó üzlet,mert sikerült olcsón szerezni őket.most meg csak gyorsan kellene 3db FZ20 már hirtelen,de a számlák a lényegek,a gépek mennek a tulajdonosokhoz.
-
fireman122
csendes tag
válasz
oceanearth #816 üzenetére
Miért kotyogsz bele abba amiben nem vagy illetékes?...ráadásul hülyeségeket beszélsz!..ajánlom figyelmedbe egy korábbi választ ami a Canon A510-re vonatkozott:
'' (#678) Extremdigita válasza rOwLeY (#664) üzenetére Válasz | Email | 2005-05-18 10:53:15
Extremdigita
(kvázi-tag) Szia!
NEM AKCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓS!Hagyják már abba ezt a szöveget....ennek ennyi az ára és kész....mindenki tudhatja hogy nálunk csak lefele mennek az árak!!!
Acid
A kérdésem továbbra is áll...az EDIGITAL felé! -
d.i.s.t.
tag
válasz
oceanearth #769 üzenetére
Hol láttál raktárkészleten?Mindenhol csak rendelhető.
-
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #764 üzenetére
Hátha megtudsz egy kicsit többet róla : Bővebben: link
-
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #762 üzenetére
Láttad már a PS CS2-t ?
-
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #760 üzenetére
Köszi,de ezt a magyar nyelvűt akarom erőltetni.
Szép lassan beletanulok. -
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #758 üzenetére
Ez sem ide való, csak ehhez kapcsolódik.
Minden gépnek ugyanannyi fény megy át az obiján egy adott blendenyílásnál. Tehát van egy etalon ?
Azt akarom kérdezni, hogy az én SONY-m pl. 4-es blendenyílásán ugyanannyi fény megy át, mint pl. a FUJI S7000-es 4-esén ?
[Szerkesztve] -
Extremdigita
tag
válasz
oceanearth #730 üzenetére
Nincs mit!
Látod....egy cég...de különböző hozzáállás!
Acid -
Extremdigita
tag
válasz
oceanearth #706 üzenetére
félre van rakva......
Acid -
Extremdigita
tag
válasz
oceanearth #684 üzenetére
Szia!
Nálunk van olyan hogy hama Star 62 táskás , használható darab 5000 HUF ért...sztem jó az ár!
Acid -
bobeszka2
csendes tag
válasz
oceanearth #648 üzenetére
Köszi !!!
De azt a jelecskét még mindig nem sikerült előhoznom!!!
Pedig már olyan szupi közeli képeket csinálgattam vele,sokféleképp,de elvileg egyik sem macrós !!! -
bobeszka2
csendes tag
válasz
oceanearth #505 üzenetére
Köszi!!!
Bár sajnos nem igazán tudok angolul,de majd megpróbálom v.kivel lefordittatni!!!
Majd még lehet,hogy visszatérek!!!! KÖSZI!!! -
Fejo
őstag
válasz
oceanearth #619 üzenetére
Oksi, köszi.
-
I_Am
veterán
válasz
oceanearth #587 üzenetére
Az analóg foto, meg a benzin motor, meg a diesel is mind szar. Sőt a P1-es gépekkel már internetezni sem lehet, mert nem tudják a 17''-os monitoron megjeleníteni a képet, hiszen 10 évvel korábban készültek, mint a 17-es monitorok.
Gondolkozz..... -
Cardinella
aktív tag
válasz
oceanearth #608 üzenetére
Rendben, leteszem a lantot...
1.Nem az enyém a gép; ahogy írtam ''2 napig használtam kíváncsiságból''; kölcsönben, érdeklődés szintjén...
2.A ''legfullosabb gép''-et gondolom nem a 6800Zoom-ra értetted; bár a 4,166 év nem 1 év, ill. ezt is nyugodt szívvel lehet addig használni, míg működik, jó kis masina...
3.Az általad korábban emlegetett 1-2-10 év elég sok lehetőséget hagy még az értelmetlen vitára, de ebben én már nem leszek partner. -
Cardinella
aktív tag
válasz
oceanearth #606 üzenetére
''legalább 10 évi ne avuljon el??? úristen. a számítástechnika korában??? ne hülyéskedj az s7000-s 2 év múlva felejtős gép lesz, lehet nem is kell hozzá 2 év hanem csak 1, mert jön az s7500 vagy s8000??''
Csak a pontosság kedvéért, innen indult ki az egész vita...az ilyen nagyvonalú szövegektől szokott megállni bennem az ütő...
Hidd el, még egy majdnem 5 éves Finepix6800Zoom-mal is remek képeket lehet készíteni. Nemrég 2 napig használtam kíváncsiságból; és ha érdekel, megosztok egy-két képet. Soha az életben nem mondanád meg, hogy milyen idős géppel készültek... -
Cardinella
aktív tag
válasz
oceanearth #602 üzenetére
Ha tényleg nem hiszed el, hogy az optikakészítésnek is vannak határai, akkor gondolkodj már el a fénymikroszkópon...Kb. 250 éve megcsinálták az elsőt, most pedig van párezer forintos játékszer; és van több(tíz)milliós használható gép is, a nagyítása-használhatósága ennek is véges, pont. De, ettől függetlenül ez soha az életben nem fog 2 forintba kerülni, mert pokoli drága az egész precíziós lencserendszert összehozni.
Utána jött a binokuláris, fluoreszcens mikr., stb.; ami nem a jobb optika eredménye, csak más a felépítése, és más értelmes dolgokra lehet használni.
Majd amikor ez a téma is 'kimerült', jött az elektronmikroszkóp, aminek a képét már nehéz lenne összehasonlítani a többiével, és semmi köze az optikához...
Tehát, az arcodról hiába csinálnál ''elektronmikroszkópos'' képet, az a portré nem hiszem, hogy tetszene...
Kész, a klasszikus képalkotásnak vannak határai, (főleg ha el is akarja adni a gyártó a termékét nagyobb mennyiségben). Ez egy ''pápai bulla'', ennyi.
--------------------------------------------------------------------------------------
Elnézést kérek az Extreme Digitaltól, nem off-olok tovább.
(Majd levásárolom...)
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz
oceanearth #602 üzenetére
És szerinted mennyivel fog jobb képet adni egy 3 évvel későbbi gép mondjuk 10X15-ös méretben?
Szerinted egy átlagember észre fogja venni a különbséget?
A képzajt elhiszem hogy csökkenthetik az elektrotechnika továbbfejlesztésével.
De az évenként cserélt telefon se az elért még nála is jobb hangminőség miatt avul el. A marketingfogásként bedobott néha szükségtelen pluszok teszik elavulttá.
Akit nem hat meg a csicsa az nem biztos hogy évente cserél telefont.
(főleg most mikor a miniatürizálás már elérte a korlátait, ergó sok újat már nem mutathatnak egy olyan embernek akinek a telefon telefonálni kell)
''akkor nézzük meg az első kompakt gép optikáját. Bővebben: link itt jól látható ez az optika nem volt zoomos meg a gép is elég szar volt. és már hogyne lenne fejlődés az optikában semmiből nincs határ''
És akkor amikor ezt a gépet kreálták szerinted nem volt meg a technológiai háttere annak, hogy jobb optikával szereljék fel azt a gépet?
Pusztán marketing okai voltak, nem technológiai..
Kérdezz meg egy fotóval komolyan foglalkozó embert, hogy melyek a legjobb minőségű objektívek, és mikor jelentek meg a piacon..
(az AF ill képstabilizátor nem játszik, mert ez elektromos kütyü)
A régi Karl Zeiss optikáknak most se nagyon van párja.
Van gyorsabb meg nagyobb teljesítményű (zoomátfogás) de a képe még ezeknek is ott van az élvonalban.
Az optikafejlesztésben mostmár elértük a csökkenő hasznosulás elvét.
Az eredmény a ráfordítással fordítottan arányos.
Az pedig, hogy egy professzionális technika mikor jut el a tömegekhez az nem egy áttörő fejlődés... (max. gyártásoptimalizálás ill. gyártásköltség és marketingérdekek függvénye)
A nagy áttöréseket a fejlődés terén a profi technológia fejlődésén mérd le, ne azon, hogy mikor válik egy termék hi-techből kommersz-é..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
oceanearth #597 üzenetére
Egy valamit gondolj már át!
Az optika törvényei (ez is fizika) nem áthághatóak..
A lencseátmérő/fényáteresztőképesség összefüggés nem fog számottevően változni.
Alapesetben már nem tudnak jobb lencséket gyártani az objektívekhez, mert ez már egy kiforrott technológia, az üveggyártás már párezer éves... de az optika is elmúlt 1000..
Egyszerűen annyira a végére értek a tudásuknak, hogy !számottevő! minőségi fejlődést csak !aránytalanul! nagy költségnövekedés árán lehetne elérni.
Ami pedig iszonyúan gazdaságtalan azt nem fogják forszírozni..
A minőségért kedig kőkeményen pengetni kell.....
A nagy optika márkák sohase!!! lesznek számottevően olcsóbbak.
Nézz meg egy Zeiss, Optolyth, Swarowsky, Leica stb. árlistát..
Számottevő áresést nem fogsz tapasztalni.
Egy profi L-es objektív használtan is érték marad.
Egy spec fix objektívről már nem is beszélve.
Amit te hibásan példaként említettél az az első digitális fényképezőgép volt.
Ebben nem az optika volt a forradalmian új hanem a képátalakítás módja...
Az elektronika fejlődése tényleg elavulttá tette az éllovasokat az érzékelőlapkák fejlődésének következtében.
De az elektronika nem minden...
A fényképezőgépnek az objektív a lelke, azon halad át a fény először, ha az gyenge képességű, akkor hiába az 50MP-s csúcsszuper ccd...
Az amatőrök vakítására kiváló a gigászi pixelszám....
De mögötte kevés a tartalom ha csak elektronika van..
De elektronikában se mindíg van avulás...
Nézz meg egy high end erősítőt, hogy abban mié a főszerep
Üdv -
Cardinella
aktív tag
válasz
oceanearth #597 üzenetére
Lovagolsz már ezen az elavuláson...
Ilyen alapon mindig fostalicska fényképeket fogsz nézegetni (gondolod te); mert szerintem te is azért fényképezel, hogy évtizedek múlva is megnézhesd-mutathasd, és akkor már milyen olcsó lesz az akkor aktuális technika...
A képminőség az, ami, állandó; (ugyanígy születtek etalon felvételek a zenében is a 20-50'-es években akár, amire ma is csorog a hangmérnökök nyála...)
Nekem van nagyszüleimről egy-egy képem 1929-ből; kissé barnás árnyalatú már, de olyan pengeéles, hogy a hajtincseket meg lehet számolni az egészalakos képen...
Elavulás...egy raklapnyi másfélmillás gépért nem adnám oda ezt a két képet...
On. -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
oceanearth #594 üzenetére
Ácsi!!!
A számítástechnika és a fotótechnika 2 külön dolog!!
Ad 1:
Egy mai 4-5MP-s géppel már korrektül lehet akár 13X18-ba is előhívatni.
Aki nem poszterben gondolkodik annak nem fog ebből a szempontból elavulni a gépe. És hobbifotós, ergó nem kiadványokhoz fotózik..
(az más kategória)
A pixelszám emelkedésével pedig nem fog javulni a képminőség ugyanaz az optika mellett..
A képzaj csökkenése esetleg elképzelhető.
Ad 2:
Az optika mindig optika marad.
A fizikai törvények adottak csodák pedig nincsenek.
Ergo: nem lesz arányos az elektronika fejlődése az optika fejlődésével.
Az pedig alapigazság, hogy ha szar az optika akkor minden szar..
Az optika terén pedig sok újdonságot ne várjál, mert ami szuper az már most is megvan és nem lehet tömegben gyártani ezért nem lesz sohase értékelhetően olcsóbb.
Ad 3: Aki művészfotókat készít annak a téma fontosabb lehet, mint a képminőség.
Megfelelő téma esetén mindenki átugrik a kisebb hibák felett..
A fekete fehér kép pedig újra reneszánszát éli.. (oldies rulz)..
Ad 4: Miniatürizálás:
Az elektronikai méretcsökkenés nem fogja magával vonzani a géptestek méretének csökkenését, mert az optika miniatürizálása nem kivitelezhető a képminőség csökkenése nélkül.. (megint az az átkozott fizika)
És mellesleg a digitális technológia mellett még a filmes gépek sem tűntek el a profi fotósok palettájáról...
A teljesség igénye nélkül.....
Üdv -
Cardinella
aktív tag
válasz
oceanearth #589 üzenetére
''hát kurvára nem mind1, hogy hány éves a papírkép, 1. idő után fakulnak a színek a papíron. 2. nézz már meg egy 20 éves papírképet milyenek a színei meg az egész kép, sokkal rosszabb mert még nem volt olyan kiforott a technika.''
1. Szüleimet, nagyszüleimet azért szívesen elnézegetem ezeken a képeken.
2. Egy képnek nem (csak) a színei, hanem a témája is fontos. Ha neked a szín a lényeg, vegyél kifestőkönyvet...
3. Szerencsétlen, ismeretlen Robert Capa kénytelen volt lúzer módra fekete-fehérre fényképezni, nem is lett belőle semmi...
4. Winchesteren tárolt kép mennyit fakul 20 év alatt...? -
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #583 üzenetére
Lehet, hogy már ezt is Taiwan-ban csinálják !?
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
válasz
van egy 13éves samsung TV-m
meg egy házi lassan 15éves erősítőm, erősen Hi-Fi
Ehhez 15éves nem rds-es digitális tuner
meg egy hasonló korú Pioneer deckem is van, CT-W205R
most akkor egy szerencsétlen lúzer vagyok???
Minden tökéletesen működik. Minek cseréljem le?
a telefonos hasonlat meg nem jó, mert 3év alatt tönkremegy az akkuja, és azért cseréled le, mert egy akku áráért kapsz egy új telot.
Mint a TV képcsőcsere dolog, kuka, és új TV -
Cardinella
aktív tag
válasz
1. Hol írtam én 10 évet? Nem látom...
2. ''ne hülyéskedj az s7000-s 2 év múlva felejtős gép lesz, lehet nem is kell hozzá 2 év hanem csak 1, mert jön az s7500 vagy s8000??'' Vajon miért lenne felejtős gép 1 év múlva? Nekem speciel mindegy, hogy egy mai v. 20 éves papírképet nézek, ha jól lett exponálva-előhívva, stb...
''vaze''... -
Cardinella
aktív tag
válasz
oceanearth #585 üzenetére
''mit mondtál????????''
Vegyél már vissza egy kicsit az arcodból, és ne úristenezzél; egyszerű ember...
Ha most meg van elégedve a dig.tárolt és előhívott képei minőségével, akkor miért váltana addig, míg meg nem adja magát a gép? Így már rémlik valami...? -
tobsa
tag
válasz
oceanearth #577 üzenetére
Te is tudod,hogy az S7000-es csak 2GB-ig kezeli a kártyát.Annyira meg komoly gép,hogy legalább 10 évig ne avuljon el.Ha olcsóbb lesz majd veszek még egy memokártyát 2 GB-osat.
-
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #579 üzenetére
Hi.
Melyik a jobb márka, a Soligor vs. Hoya ? Mert látom, hogy árban majdnem azonosak. -
reddragon
aktív tag
válasz
oceanearth #570 üzenetére
Ha holnap elmész,rákérdeznél a 72mm-es Hoya HMC-re,hogy mennyibe kerülne?
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz
oceanearth #570 üzenetére
Legyen szerencsétek....
Nekem malacom volt...
De ahogy Murphy-t ismerem ez volt az úccsó ''elfekvő'' készlet ennyiért..
Hajrá.. -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
oceanearth #567 üzenetére
LÁSSUK
Üdv -
reddragon
aktív tag
válasz
oceanearth #567 üzenetére
De akkor csak írjunk már egy e-mailt az Optiformnak,hogy nem e megba..nák a jó mamájukat ennyiért
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz
oceanearth #561 üzenetére
speciel az OPTI-KAM-nál a Bazilika mellett (X reklám helye)
Lehet hogy malacom volt de télleg annyiért vettem.
Mikor felhívtam és mondta a bácsi az árat akkor 3X kérdeztem meg hogy télleg az és télleg annyi??
Aztán azonnal mondtam hogy meg van véve ne adja senkinek...
Otiformnál ugyanez kb 15K lett volnaDDD
Hülyének van szerencséje????
Üdv -
pisti
őstag
válasz
oceanearth #526 üzenetére
Direkt nem írtam árat, hogy mindenki olyat tudjon ajánlani ami szerinte ilyen célokra elég. Kíváncsi vagyok milyen árkategória ez.
-
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #524 üzenetére
Jó van na.
Átfutottam rajta, nem foglalkoztam vele. -
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #522 üzenetére
Emilbe levelezgettetek, vagy valamelyik topicban? Mert nem tudtam róla semmit.
-
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #520 üzenetére
Te honnan tudod, hogy S7000-je van ? Vagy valahol érdeklődött ez után ?
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #517 üzenetére
Oké, kezet rá.
Köszi a közvetítést.
Te. Nekem nem compact van, hanem--->Bővebben: link
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #514 üzenetére
Meg is venném, ha elbírnám adni a Sony-mat.
-
Extremdigita
tag
válasz
oceanearth #445 üzenetére
Pech.......A szerviz azt fogja látni hogy hajlottak, így feltételezi majd hogy bele lett nyulva, vagy kártya rosszul berakva így garba nem fog menni, de ha aza ismerős normálisan áll a szervizhez akkor olcsón megúszhatja az egyenesítést.....csipesz+kis kéztechnika és máris minden ok, de Ti ne nyuljatok bele.....
Üdv:
Acid -
Extremdigita
tag
válasz
oceanearth #441 üzenetére
Hmmmm, pontosítok...........tényleg értékhatár is van, de a digigépekre mostmár bizti 2 év van....egérpad...i do no ....szvsz 1 év!
Acid -
domedee
senior tag
válasz
oceanearth #441 üzenetére
szerintem ez függ az értéktől és a terméktől is, nem? bár éppen most változott a gari szabályozás
-
Extremdigita
tag
válasz
oceanearth #429 üzenetére
Kedves oceanearth fórumtársunk!
2 év garanciát vállalunk minden fényképezőgépre, függetlenül attól hogy ki mennyit vállal rá(halkan megsúgom, hogy mindenkinek 2 évet kell vállalni a törvényeknek megfelelően)!Ja és még egy szokásos kérdés: A számla hivatalosan nem kell a garügyintézéshez, de a cégek azért kérik hogy lássák, ott vették náluk mert különben lehetne vitatkozni.......
Acid -
g4dg3t
senior tag
válasz
oceanearth #429 üzenetére
Uhh ez most eleg ciki nekem...mert a 12ho februarban lejart
Na mind1 szolok a vevonek aztan vagy erdekli igy is vagy nem...
viszont az ExtremeDigital tehetne ez ellen vmit...ugy emlexem az A60ra is 2evet irtak a weben ahogy a mostani gepekre is... -
trec
csendes tag
válasz
oceanearth #398 üzenetére
Ha megint bedöglig......
-
jasszer
őstag
válasz
oceanearth #380 üzenetére
LOL: jótállás/garancia/szavatosság - én hallottam már mindenről...
Létezik garanciális csere, garis javítás olcsóbban, jótállással javítás teljes áron, szavatosság azonnali cserével és ezek bármilyen kombinációja... És ez így van, ismerős dolgozott több fotós bótban, tőle van az info... Ezért kérdeztem h az ED-nél mit jelent ez pontosan. -
biggamer
veterán
válasz
oceanearth #372 üzenetére
oceanearth
Azt szeretném megkérdezni Tőlled, hogy a memokártyáról csak letőlteni lehet a pc.-re vagy fordítva is lehet, hogy a pc.ről tőltünk a kártyára ? Mert hallottam olyat, hogy a pc. átformázza a kártyát, és akkor tönkremegy.
Nekem Sony Memorystick Pro kártyáim vannak.
Válaszolhat más is, ha tud hozzászólni a témához. -
válasz
oceanearth #366 üzenetére
Az a lényeg, h. szabtak egy határt minden LCD-nél, h. hány hibás pixel lehet.
A monitoroknál kb. 3-5 db, a fényképező kijelzőknél (míg ki nem derült) nem volt biztos, h. az egy képpont-hiba cserére jogosít, avagy sem... Amennyiben pedig nem, az eladó nem cserélheti ki. Azzal pedig, h. ez szerinted hiba, az eladó nem ér semmit sem akkor, mikor leordítják a haját, sem akkor, mikor ki kell fizetnie. Mert ebben az esetben az ügyfél mehetne akárhova, a cég nem volna köteles visszavenni a terméket.
De mivel egy pixel is garis hiba, ..... A többit már ismerjük...
[Szerkesztve] -
válasz
oceanearth #364 üzenetére
Az rendben van, h. az elv fontos -ezt én is vallom!
Azonban akkor sem cserélem ki (akármi legyen a hiba), ha nem biztos, h. beletartozik a garanciális hibák körébe, addig, amíg nem bólintott rá valaki ''fentről''...
Természetesen, ha nem működik valami (pl. füles egyik fele), azt szó nélkül kicserélném...
Ez a különbség a két eset között!!! -
válasz
oceanearth #354 üzenetére
Nincs igazad kedves oceanearth forumtársam...
Ugyanis én sem cseréltem volna ki (én a mobiltelefóniában dolgozom) addig, amíg meg nem bizonyosodtam volna arról, kicserélhetem-e az adott kütyüt... Mert ha nem tehetem (esetleg nem számít garis hibának az 1 rossz pixel), és mégis cserélem, jobb esetben csak leordítják a hajam, rosszabb esetben ki kell fizetnem a visszaküldhetetlen készüléket...
Ennyi... -
recife
csendes tag
válasz
oceanearth #354 üzenetére
oceanearth, most visszaolvasva, neked vmi bordeline elado-utalat komplexusod van?
mindenesetre ugy latom, szerencsere nem ragalyos -
jasonka
aktív tag
válasz
oceanearth #272 üzenetére
Némi utánjárás után kiderült minden...
Az ED szervízvezető által mondottaknak megfelelően felhívtam a CASIO Márkaképviseletet . ( Eléggé hűvösen fogadtak : ''Hol vette a gépet ?'' ''Az ED-nál'' '' Akkor ott kérdezzen, nekünk azokhoz semmi közünk ! ''
Márkaképviselet hm... )
Végülis előcitálták a P600-as leírását - abban benne volt az ominózus mondat - :
''B időnél a leghosszabb záridő 60 mp lehet''.
A hír tehát igaz. Ezek után megnéztem a Net-en az eredeti angol kezelési utasítást - kiderült, hogy egyes oldalakat az DE-nál ''elfelejtettek'' lefordítani és beírni a magyar nyelvű leírásba, így az ominózus oldalon - a már idézett mondat mellett - az is szerepel, hogy: '' B időnél a távkioldóval a kamera másképp viselkedHET mint ha magán a kamerán nyomjuk meg a kezelőgombokat''.
Minderről természetesen (!) tájékoztattam az ED szervízvezető urat - hogy ő is képben legyen ugye -, vagyis az általam felvetett problémákra magam megadtam a választ magamnak...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
oceanearth #233 üzenetére
de észrevettem....
egyébként mávval sincs bajom, szeretek koszos vagonba zötykölődni
csak pl ha holnap + rendelném akkor még a héten megkapom, és hétvégén tudom használni....
csak van még pár kérdés:
edigital:
a gép-be van magyar nyel?[habár sztem nincs]
mennyi a gar? hol? milyen?
postázás, házhozszálítás van, megoldható? -
ReJim
őstag
válasz
oceanearth #231 üzenetére
nem?!?! csak kb 200km-t kell érte vonatoznom?!?!
egyébként kérdés, hogy milyen garanciát ad az edigital...
ha ad canonos szervízgaranciát ami nem az edigitalon keresztüli akkor megveszem ott..
és ha persze nem kerül a szálítás, utiköltésggel többe...
[és 96 órán bellül megjön...]
egyébként kösz az infótnem tudtam..
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
oceanearth #228 üzenetére
nem,
rendelem pixmania-ról...
sajnos mindenhol drágának találtam...
#229: igen kezdő gépnek kell... azért választottam belépőszintű kamerát...
thx. -
domedee
senior tag
válasz
oceanearth #224 üzenetére
akkor a szekér a póni,lehet, hogy gyors, meg aranoys, én azért maradnék a rendes lónál...
-
domedee
senior tag
válasz
oceanearth #221 üzenetére
sőt, akkor már akár lehetne dízeles és benzines is, plussz hibridüzemű, vagy tisztán elektromos is...
amúgy már csak azért sem lehet szekér a telefon,mert az szerintem a pajtás fényképezőgépek, és itt egy mustang a Nikon F5, az arabs telivér lenne a Hasselblad, ... -
engusz
veterán
válasz
oceanearth #221 üzenetére
Szerintem a telefon maradjon telefon...
-
domedee
senior tag
válasz
oceanearth #218 üzenetére
szerintem a telefon a Trabant, az engusz gépe az Opel Corsa, mondjuk az S7000 a VW Passat, a Canon EOS350D a Mercedes, egy Kodak DCS Pro SLR n a Ferrari F50
-
engusz
veterán
válasz
oceanearth #216 üzenetére
Igazad van, egy Trabanttal is eljutsz A-ból B-be. Az aláírásod miatt másodszor szólok!
-
engusz
veterán
válasz
oceanearth #212 üzenetére
Hülye a tudod kid...
Igen, ez belefér a zsebbe. Vakuval egyszer-kétszer volt gondom, mikor közelről próbáltam fotózni valamit. Szerintem nem olyan vészes az xD ára, de tény, hogy drágább. Az akkumlátora meglepően sokáig bírja (elfotózom vele 150-180 képet, vakuval) és gyorsan (~1 óra) fel is töltődik.
Az aláírásod módosítsd kérlek! -
engusz
veterán
válasz
oceanearth #209 üzenetére
Mint?
-
Deluxe00
senior tag
válasz
oceanearth #205 üzenetére
Nem azért vásároltam itt mert itt olcsobb lett volna hanem mert lusta vok felkeresni egy márkakereskedést és ott megvenni ráadásul a közelemben sehol sincsen ilyen márkakereskedés esélytelen lett volna a bolti vásárlás
-
reddragon
aktív tag
válasz
oceanearth #186 üzenetére
Hát igen,de mindig jobb reménykedni,mint feladni.Az a baj,itt csak a haszon számít,a vevő=0.Sajnos.Kint németben nemrég visszavittem egy 5.1-es hangfalszettet,ráadásul egy nagy áruházban,még a seggem is majd kinyalták.
Na ez mikor lesz itt???Pedig nem 200000ft-ról volt szó. -
reddragon
aktív tag
válasz
oceanearth #175 üzenetére
Hát sajna tökéletesen igazad van.
De bízzunk abban is,hogy ha már egy üzlet feljön a fórumra,akkor meg is hallgatja a kritikákat és valami féle megoldást keresni fognak erre is.
tényleg az a baj,néha nem az üzlet hibája a veszekedés,hanem a bunkó eladóké.Semmi nem érdekli őket,hülyének nézik az embert.(Na ettől tudok igazán kiakadni.)Csakhát a tulaj ezt nem látja ilyenkor és elküldenek a picsába,ha nem vered az asztalt. -
TexT-BoY
addikt
válasz
oceanearth #155 üzenetére
összeg nem lényeg csak számla legyen
és persze nem olyan elszált árak... (azért nem 5-600e ft)
[Szerkesztve] -
EZ Roller
csendes tag
válasz
oceanearth #91 üzenetére
Ez a tapasztalat valós lehet(ami a sorbanállást illeti), mivel oda sokan várnak és nagy a pörgés, megy a dara.....Ha egyszer betérsz az Erzsébet körútra nyugodtan nézelődhetsz, kérdezhetsz és azt hiszem korrekt választ kapsz majd mindenre!
Próbáld ki...: -
EZ Roller
csendes tag
válasz
oceanearth #89 üzenetére
Amikor vásárolsz, mérlegelsz...!
Vagy fizetsz 20ezerrel többet ugyan azért a gépért és kapsz egy teljes magyar leírást, vagy megveszed olcsóban és valami értelmes kiegészítőre költöd u.azt a pénzt. A kezelési útmutató lehet, h csak 40 oldal de a gép beállításait maradéktalanul tartalmazza és valóban nincs benne hogy az elemnél a +jelhez a +végét rakd az aksinak -
Extremdigita
tag
válasz
oceanearth #86 üzenetére
Kedves oceanearth !
Köszönjük megtisztelő javaslataidat már meglévő vagy még leendő vásárlóink nevében is, nagyon kifinomult hozzászólás!
Szeretném felhívni figyelmedet egy apró tényre:
2004 Május óta, azaz az EU csatlakozás óta megszünt a kizárólagosság fogalma, így áru az EU ból szabadon behozható, árulható, és csak egy kötelezetség van rá a garancián kívül, mégpedig a magyar nyelvü kezelési útmutató hozzáadása (LSD: www.fvf.hu) ( ami eltér a teljes leírástól annyiban hogy nincs benne a software telepítés, használat)...., sőt....tovább megyek......amennyiben nem tud a forgalmazó leírást adni, de záros határidőn belül pótolni tudja azt és a vásárló ügyfél belemegy akkor is lehet értékesíteni!
Azon kívül felhívnám a figyelmet arra a tényre is, hogy leírásokból, még ha teljes akkor sem tanulsz meg fényképezni...ugyanis ehhez 2 dolog kell....egy fényképező...és egy fotós...namármost a fotós azért fotos mert megtanulta és elsajátította a fotózás alapjait .....végül is miért lennének fotós tanfolyamok??
Acid -
Drótszamár
őstag
válasz
oceanearth #73 üzenetére
Kössz a Tippet!
Ezzel az a gond, hogy egy újabb RGB project... Hiszem ha látom
Nem igazán értem mit akar tulajdonképpen csinálni, de a gépet nem szeretném szétbarmolni.
Majd ha már működik nála és nem hal bele akkor esetleg kipróbálom. -
reddragon
aktív tag
válasz
oceanearth #59 üzenetére
Hát digitális géppel még nem próbáltam.Mit gondolsz miért kérdezősködök?Az analóggal megtudtam csinálni símán őket.Csakhát mostmár ideje a cserének,de ennyi pénzem van,ebből kell gazdálkodnom.Csakhát szerintem az sokkal könnyebb.egyébként pont azon agyalok,hogy az FZ5-ben a legjobb a követő fókusz,így nem is a 20-as veszem meg.Ha azon tényleg annyira jó,mint ahogy a tesztekben írják,akkor nincs is miről beszélni.Az lesz a tökéletes akkor és még olcsóbb is.
Aktív témák
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen asztali médialejátszót?
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest