Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
yodamastah #7099 üzenetére
Csini! Ez melyik Omega?
-
rtivi
csendes tag
-
Tulku
veterán
Szóval nekem kényelmetlenek a gumiszíjak...miért?
Mert oldalról nyomja a csuklóm mindegyik...még a legpuhább is...
A fém ugyan nem, de egy speciális terület...rollernek mondjuk csak az...
Na most a bőrszíj akkor jó, ha nagyon puha, na akkor kényelmes, nem nyom...persze a divatos fél centi vastagok néha sprődek...
De nem így a Nato szíj...először van a kezemen ilyen, és roppant kényelmes...szinte "hordja magától az órát" nem is kellek hozzá...
Nem volt rajtam még semmilyen, de ez a Phenomenato minőségi darabnak néz ki első látásra ...meg másodikra is talán -
Tulku
veterán
Szerintem rendkívüli megrökönyödést (közröhejt?) fog kiváltani, mikor ezt felrakom az Extreme World Alarm-ra....de már megszoktam...és alig várom...
-
Tulku
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz
K.Andras.Vfx #7077 üzenetére
Én vagyok aki utoljára áll neki védeni a svájciakat
csak arra utaltam, hogy a marketing az mindenhol marketing...
-
Tulku
veterán
Mindenkinek kösz, ez 46 mm-es és a Cvstos ment, a Grermano az továbbra is szerelem...
Rendeltem egy komolyabb sárga szíjat hozzá, mert - akár illik hozzá, akár nem - életben baromi jól mutat, ezen kívül a gyári fekete kaucsukkal nekem temetési menet...nem mutat semmit...
-
@mriya@
őstag
Én csak két dologban vagyok biztos:
törékeny zafír óraüveget még sosem törtem be,
és hogy a Citizen féle super-titanium tokos órám ugyanolyan karcos, mint bármelyik acéltokosom volt. -
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Mercutio_ #7075 üzenetére
Ha már a svejcieket akarod védeni a "témát is érintve" akkor azt kellett volna mondanod vagy kérdezned, hogy tudtad, hogy az első karcmentes óra is egy svájci óra volt?! Konkrétan egy rado volt az, ami amúgy titánium-carbid-ból készült. (Persze azóta készítettek még keményebbet is)
Egyébként meg nyilván, ez is marketing meg az is, és persze lehet hibáztam és sokak számára úgy tűnhetett, hogy az egész svájci óraiparra rá akarom húzni a vizes lepedőt, pedig ez nem igaz. Sok svájci óramárka van amit kimondottan szeretek és tisztelek, még akkor is ha ezek általában olyan órákat készítenek amelyekért egy komplett igen komoly házat lehetne venni. Szóval pechemre pont azon óramárkákat kedvelem leginkább, amik sajnos ugye megfizethetetlenek, de azok legalább haladnak a korral az anyagok, a dizájn, a szerkezetek és minden más tekintetben.
Fogalmazhatok úgy is, hogy én a fejlődést szeretem.
Viszont egy rossz viccnek tartom azt, hogy sok esetben még ma is maximum csak azok a 40 éves automata szerkezetek érhetőek el egy átlagos ember számára, ami az előző két nemzedéknek...
Miközben ugye hatalmasat fejlődött a világ és föleg a gyártási technológiák, amikor 20 milliárd tranzisztort képesek egy körömnyi felületre tenni, na ott van precizitás! És mindezt széles tömegek számára megfizethető elérhető módon gyártani, szóval azért elég nagy a kontraszt a svájciak által uralt mechanikus órák és az egyéb technológiák területén...
Citizent egyébként pont ezért is szeretem, mert ugyan nem mechanikus órákat gyárt, de mi az ha nem szuper komplikáció, hogy az órád fénnyel működik, bármilyen fényt képes átalakítani elektromos árammá. Szóval a citizen legalább a jelen és jövő technológiáit széles körben próbálja mindenki számára elérhetővé tenni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
K.Andras.Vfx #7064 üzenetére
Én ugyan jót szórakoztam azon amit itt
ámokfutottálelőadtál, de azon talán te is elgondolkodhatsz, hogy ha a svejci óraipar pfuj-pfuj marketing szöveget nyom, akkor az ugyanezen bizniszben utazó citizen nem-e esetleg-e hasonlóan hangzatos ámde az igazság nem minden részletét kibontó marketing üzenetekkel bombázza a gyanútlan vásárlót
És ugyan a kereskedő miért törné a fejét, ha a gyártó már készen eléteszi a marketingrizsát -
004
tag
Köszönöm, bár már nem mostani szerzemény. Több, mint három éve, hogy ketyegi nálam az időt.
Igen, ebben is már H10-es szerkezet van, ami miatt egyik szemem sír, másik meg nevet. Pont akkor szereztem be, amikor elkezdtek kijönni az új, módosított ETA werkjeik, és csak a véletlen kérdése volt, hogy sima ETA lesz-e benne, vagy már a H-s szerkezet. Végül ez utóbbi lett, de nem mondhatnám, hogy bánom a dolgot. A dadogósabb másodperc mutató annyira nem a szívem csücske, de a 80 óra azért kellemes, különösen, hogy mint a nagytöbbség itt párhuzamosan hordok órákat, ezért nem rossz, ha pár napig kibírja magában megállás nélkül.
-
squir
aktív tag
Szégyelld magad érte, hogy egyik sem!
Szép Hamilton, gratula!
Ahogy néztem az új katalógust, szépen apránként kezdik megkapni a modellek a hosszabb járástartalékú új szerkezetet.
A kézihúzós Khaki Field Mechanical is idéntől H50 néven 70 órás werket kapott (persze idehaza még előrendelni sem lehet...) -
squir
aktív tag
Ismerős
meg aztán az is közrejátszik, hogy ha erre téved valaki, ne ennek a szerencsétlennek a baromságait olvassa, még a végén azt hinné, hogy ilyen hülye itt mindenki...
Tulku: imádom a Jaeger-t, de azt a kanári szíjat komolyan gondoltad hozzá? Kisül a retinám
Mekkora mancsod van neked, az nem egy kicsi óra?! -
válasz
K.Andras.Vfx #7064 üzenetére
Azert mert ok hulyek, nem kell mindenkinek annak lenni, magyarul az elem neve titan. Amugy nem azert hasznalja az oraipar a titant, mert annyira kemeny, ugyanis nem az. Inkabb azert, mert nagyon konnyu az acelhoz kepest es foleg mert hipoallergen.
Az oraipar altal hasznalt Grade 5 titan rockwell kemenysege 36 korul van, de peldaul a minosegi keseknel hasznalt S30V rozsdamentes acel kb. 60-as. Ebbol van itthon par, hidd el ez kb. elvagja a titant. De ha mar Rolex tema is volt itt, az oystersteel igazabol 904L-es acel, aminek a kemenysege 70-90 kozott mozog. Aztan ettol meg lehet minden orasbolt oldalan minden baromsag, csak maximum nem igaz.
ps. Egy normal titan bevonatu vagy tisztan titan ora karcallosaga meg sem kozeliti mondjuk egy Rolex acel oraet. Az arany az mar pl. mas teszta.
-
004
tag
Értem én, csak már a másik topicban is végigkövettem az ámokfutását, és mostanra már annyira túlcsordult a szekunder szégyenérzetem, hogy nem bírtam szó nélkül hagyni. Ráadásul nekem ez a szakmám, így még kínkeservesebb volt követni az eszmefuttatásait.
Tudom, hogy szélmalomharc, ezért inkább nem is etetem tovább. /de azért jó volt kiadni
/
Üdv.,
004 -
K.Andras.Vfx
tag
Ez az alakul.
Egyébként szinte mindjárt gondoltam, hogy a timecenter és üzlethálózata most hirtelen egy kamu oldallá válik, ami kamu valótlan állításokat terjeszt a titániumról.
És kedves nyelvtan nácik, ha az órásboltok 99%-as használhatja a titánium óra megnevezést, akkor hadd tegyem ezt én is.
-
004
tag
válasz
K.Andras.Vfx #7059 üzenetére
Jóságos ég! Ezt már nem bírom szó nélkül hagyni.
Inkább az alábbit vedd be a gyűjteményedbe mielőtt órát vásárolnál (meg itt posztolnál ordas nagy f@ságokat):
https://www.antikvarium.hu/konyv/dr-tisza-miklos-az-anyagtudomany-alapjai-741075Forgasd légyszíves szorgalommal, aztán szerintem te is abbahagyod a marketing szövegekből/túlzásokból/féligazságokból összeszedett "cáfolhatatlan" igazságaid terjesztését.
És legvégül: magyarul titán, nem titánium.
-
Macyke82
tag
válasz
K.Andras.Vfx #7059 üzenetére
Kár ezen a keménység illetve karcállóság dolgon ennyire rugózni.
Volt 316L-es 904L-es órám Zaratsu polírozott órám (titán nem mert azt nem szeretem), de mindegyik nagyjából ugyanúgy karcolódik egy idő után szóval tök mindegy.
Grade 5-ös titánról nincs tapasztalatom (legalább is órában) de szerintem nincsenek csodák. -
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Deskdiver #7057 üzenetére
Az egész a citizen super titániumból indult ki, aminek a felülete konkrétan több mint 5X ellenállóbb a karcolások tekintetében is az acélnál.
És ezt nem én állítom nem magamtól találtam ki, ez a timecenteren is fent van, és ott van mellette a sima titánium meg az acél karcállósága is, idézem meg mutatom képen is:
Felületi keménység összehasonlító adatok (Hv):
Titánium: 170-200
Acél: 150-220
Szuper Titánium: 1.000-1.200Na a titánium 170-ről indul, míg az acél 150-röl. Persze van olyan acél ami elérheti a 220-at is, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyik acél karcállóbb lenne a sima titánumnál. Egy dolog viszont biztos, hogy a super titánium felülete és karcállósága konkrétan 5X ellenállóbb még a legkeményebb acélnál is...
És itt van egy kép is róla, nehogy azt mond hogy én találtam ki. Tehát akkor most ott tartunk, hogy ha én órás oldalakról bemondok konkrét elérhető infókat, akkor el kell hinnem gipsz jakabnak, aki amúgy bicskával farigcsálja a titániumot, hogy de mert ő jobban ért hozzá, meg pontosabb adatai vannak erről mint mondjuk a komoly üzlethálózattal rendelkező timecenternek?!
És persze én vagyok a hülye, mert mondjuk inkább hiszek a timecenternek... WTF?!
-
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra #7053 üzenetére
Hápersze hogy kemény...ha táptalajt ér....
De hogy ON is legyek...megint egy f@s kép életem egy meghatározó órájáról:
Szíjat épp most cseréltem gyáriról egy sárga valamire...majd rendelek vmi komolyabb sárgát hozzá, de így nekem bejön....nagyon állat ez a gyors szíjcserélő mechanizmus rajta...és persze a csörgés se kutya...
-
Deskdiver
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #7055 üzenetére
Engem sem. Jól szórakozok.
Azért van egy enyhe "szekunderem" is mivel közben elgondolkodtam azon ,hogy minek pazarolja valaki az idejét, energiáját arra ,hogy nekimenjen két topiknak olyan témában amiben nem túl erős. Gondolod ,hogy olyanok nem olvassák ezeket akik már "szagoltak" titánt, 316l-t és egyéb fémötvözeteket, dolgoztak vele, esetleg még keménységvizsgálatot is végeztek?
Biztos te is jártas/tehetséges vagy valamiben. (pl. remek animációkat készítesz vagy mittomén.) Én inkább azt a "vasat" ütném a helyedben.
Persze tolhatod tovább ezt is, elszórakozunk rajta, de nem sok értelme van és szerintem nem is fogod tőle jobban érezni magad. -
KelemenUhr
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #7055 üzenetére
Engem. Kemény vagyok, mint a titán
ium. -
squir
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #7048 üzenetére
Egyrészt írtam három helyet, ahol vállalják.
Másrészt tudom, hogy “személyeskedés” de te konkrétan hülye vagy🙂 -
phranxinatra
aktív tag
- Egyre keményebb vagy, Frisco!
- Egyre. -
K.Andras.Vfx
tag
válasz
pulutodurumo #7050 üzenetére
Jól mondod, meg ugye az sem mindegy, hogy még egy szénacél bicskával is be tudják oda faragni!
Egy rakéta hajtóműnél meg ugye amúgy is csak az számít hogy bírja a hőt, hogy mekkora a szakítószilárdsága és a keménysége az már mindegy, nincs ott semmi tolóerő.
Viktor: Megpróbálom úgy.
Bár nem lesz könnyű, mert nekem a titánról vagy mindig a szaturnusz legnagyobb holdja vagy a Thanos jut az eszembe.
De akkor legyen titánium.
-
Spet
addikt
Egyebkent kb tenyleg mar nem reagalna neki semmit az lenne az orom (lasd masik topikban)., es elbeszdlgetne a hangokkal a fejeben.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Azért használják például rakéta hajtóművekben, mert magasabb hőmérsékletet bír mint az acél. Valamint, mert könnyebb. Nem azért mert "kemény".
De tényleg, azt nem lehetne, hogy mondjuk NEM ÍRSZ BAROMSÁGOKAT?Note to self: don't feed the troll!
-
g0n21
senior tag
válasz
Lécci, akkor már titán, de tényleg. Angolul titanium, magyarul titán. Ha már mindenbe belekötsz és nem hagyod hazugságban élni kicsiny topikunkat, akkor legalább maradéktalanul b.sztass minket.
-
K.Andras.Vfx
tag
Nem is olyan rég még azt mondtad, hogy nem vállalja senki a polírozást, azért remélem nem a bicskával políroztad?!
Meg azért a repülőgép gyártásban, az űrhajókban meg a hi-tech iparban sem azért használják elsősorban a titániumot, merthogy még a bicskájukkal is jól meg tudják farigcsálni ezt az anyagot.
Biztos nem véletlen, hogy jóval drágább és nehezebb a megmunkálása a titániumnak.
De látod ez is azért van mert nem jönnek ide és nem tanulnak pl tőled, mert akkor már tudhatnák legalább azt is, hogy a titániumot még a bicskával is simán meg lehetne faragni, minek az a sok speciális szerszám meg költséges eljárás...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
djeperto #7045 üzenetére
Az a pure titánium. És na látod ezért kell grade5-ös titánum órát venni.
A jobbakat abból is csinálják, de egyébként több helyen is néztem, egyik helyen ezt írják a keménységre a másikra azt, meg ember legyen a talpán aki pontosan meg tudja mondani, hogy az óragyártók hogyan és mivel ötvözik a titániumot.
Szóval az van, hogy az igazságot egyikünk sem tudja pontosan, adataink vannak fémekről amiket összevethetünk, anélkül mint mondtam, hogy tudnánk az óra gyártok hogyan ötvözik azokat. Márpedig attól sok minden függ.
-
squir
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #7041 üzenetére
Megsúgom: az óra volt polírozva😉 és így sem sikerült róla mindent eltüntetni🙂 konkrétan ezt az anyagot egy szénacél bicskával simán meg lehet faragni és a bicska pengéjén meg sem látszódna. Egy átlag kovácsolt bicska penge 55-57 HRC ...
Nem baj, mit hiszel, de szépen kérlek ne terjeszd a hülyeséget -
-
Tulku
veterán
A karma a cselekvés szó szanszkrit szinonimája...persze jelentése ennél többet hordoz....tkp mindnyájan saját cselekedeteink lenyomatait éljük meg nap mint nap...
Édes istenem, mennyi bűnöm lehet...mert úgy látom a szenvedés elkerülhetetlen....
-
K.Andras.Vfx
tag
Ahhoz képest, hogy akár 12 éves is lehet ez az óra nem sok karcolás látható rajta, persze szerinted ez is azért van mert a titán gyengébb mint a 316L és ezért jobban karcolódik...
Az még most se zavarjon, hogy a rockwell b hardness értéke a 316L-nek 80 míg a grade2 titániumnak 84... Az ilyen tényeken azért nehogy fennakadjál...
-
resool
aktív tag
Te jó isten
-
K.Andras.Vfx
tag
Egy a lényeg hogy ne rosszindulatnak fogd fel...
És igen, pl az első linken amit te magad mutattál ugye ez a trusted selleres magyar Quality time, (+meg a harmadik linken is az is egy trusted seller) ott pl a lünettán lévő fontok már valóban olyanok mint a tiéden,de ott meg a submariner felirat kompletten teljesen más fonttal készült.
Azt kell mondjam, ha tényleg ekkora szórások vannak meg lehetnek mind minőségben mind pl a fontok tekintetében, akkor gyakorlatilag tényleg ember nincs aki meg tudná mondani hogy mi hamis és mi nem?!...
De zárjuk is rövidre ezt a témát, és tudjuk be ahogy mondod: "A Rolex kétezres évekbeli gyártástechnológiájának."
És akkor ez a vita lezárva.
Üdv: András
-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra #7003 üzenetére
A hetvenezer nem elég kerek, majd '21-ben a százat próbálom megcsípni.
Ránézek a topikra, 52 új hsz, miafene, gazdát cserélt egy SMP? Neeem, ahhoz sok lenne. Újabb Moonwatch, vagy Rolex? Esélyes, de aztán jött a meglepetés! -
g0n21
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #7015 üzenetére
Mindig beleállok, és ezért megy el annyi idő a napomból, de ezt tök jó szándékból írom: nem ismered a Rolexeket. Ezzel semmi gond nincs, én is keveset tudok róluk a teljes képhez képest, de a lényeg:
Egy generáción belül több féle betűtípussal készültek a Subok lünettabetétjei - legérdekesebb példa erre a 16610LV, aminek kizárólag a Sub 50. évfordulóján volt dagi négyes a lünettán (fat four), és ezeknek a serialjuk is F-fel kezdődik, tehát 2004-es, és ezek 30-50%-kal mennek többért a piacon, mint a sima, karcsú négyessel ellátottak.
Sőt, néhány korábbi generációnál a számlapon is eltérő betűtípusok voltak, és a legdurvább, hogy ez nem volt külön bejelentve. Az internet elterjedése után a fórumokon gyorsan végigszaladt, ha valmi megváltozott, a jellegzetes dolgok pedig azért elég feltűnőek, pl. hogy a méterben, vagy a lábban megadott mélység van-e előbb a számlapon. Mert volt ilyen is-olyan is. Sőt, a napokban láttam egy képet, hogy a 2008-2018 között gyártott 116710LN GMT-Master II-nek a számlapján a 10 év alatt 3 különböző tipográfiával írták a típusmegjelölést.
És itt ki is térek a subomra:
Te egy 2007-es, utolsó szériásat mutattál. de ha megnézed, akkor látod, hogy a korábban készültek esetén olyan, mint az enyémen. Pl. ezen, vagy ezen, vagy akár ezen. ITT meg van egy csomó kép olyanokról, amik pont olyan szarul néznek ki. Amiket találtál rajta, azok nem ennek a típusnak a hibái, hanem a Rolex kétezres évekbeli gyártástechnológiájáé. -
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra #7023 üzenetére
Ez egy képességhiányos, rendkívül komplexusos idióta, kár vitázni vele, de azt látom mindnyájan megteszitek...viszont nő a hozzászólások mennyisége, ez becsülendő...
Andris: Annyira erős kissebrendűségi komplexusáradat dől belőeled, mint délutáni kőművesből a cefreszag...ezt tetézed saját idiotizmusoddal mindenkibe beleszállsz, de jó így...csontvázakat is mutogatnak, persze rendre idiótákat is...te még élsz...tehát döntsd el melyik vagy...
-
squir
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #7025 üzenetére
Viszont az eddigi hozzászólásaid alapján egész jól behatároltad, hogy mennyire érdemes komolyan venni az általad leírtakat🙂
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
phranxinatra #7023 üzenetére
Ha te mondod akkor biztos eredeti.
Én meg biztos el is hiszem, mert én olyan hiszékeny vagyok.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
rbalint88 #7019 üzenetére
De miért mi a bajod pl azzal a megállapítással, hogy egy olyan független órakészítő által (mint amilyen pl a Vianney Halter) kis darabszámban készített óra != a tömeg-gyártott kommersz luxusipari termékekkel?
Vagy szerinted az eta szerkezetek nem egy olcsó tömeg gyártott szerkezetek?
Vagy melyik más állításommal van a problémád?
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #7018 üzenetére
Figyelj, egy full eredeti óráról mantrázod folyamatosan, hogy gyanús, holott annyira sem ugatod a témát, hogy két Sub modellt meg tudj különböztetni egymástól. Ráadásul képes vagy leírni úgy a százalékot, hogy %-ék. Szerintem jogos az idiótázás.
De hogy finomabban fogalmazzak: nem azzal a Submarinerrel nem stimmel valami, hanem veled. -
Deskdiver
senior tag
“The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.” — Bertrand Russell
-
Macika_MC
tag
válasz
Macika_MC #7013 üzenetére
A PONTOS STATISZTÁK TITKOSAK
Azon sajtóközlemény alapján, amelyet a COSC intézmény 2015-ben hozott nyilvánosságra (azóta, némelyik márkák kérésére, egyetlen hasonló statisztikai közleményt sem adtak ki), az első helyet szuverén a 795716 darab tanúsítvánnyal rendelkező Rolex manufaktúra foglalta el. A második helyen az Omega végzett (511861 db) és a harmadikon pedig a Breitling (147917 db, ebből 28499 quartz modell). Nagyon jó eredményeket ért el a negyedik Tissot (96563) és az ötödik Mido is (49962).
-
rbalint88
addikt
Ja, egy nap alatt megvan a havi-kethavi hsz adag
VirtualFaszaXsavo: lehet velemenyt formalni, azzal sosincs baj, csak tenyekkel szemben allitani valamit (homlokegyenest) es azt egyetemes igazsagkent talalni kevesse intelligens tevekenyseg. Kb olyan, mint azt allitani, hogy a Fold lapos...
-
K.Andras.Vfx
tag
Én kit idiótáztam le?
Ja, hogy ti vagytok a nagyon értelmes emberek, és ha valaki nem ért veletek egyet vagy más a véleménye, akkor személyében próbáljátok megalázni, leidiótázni stb?
Nem süllyedek le a szintedre, ez téged minősít, én senkiről nem fogalmaztam meg ilyen állítást...
-
Tulku
veterán
Nem tudom mi a bajotok vele?
Nézzétek a jó oldalát....betéved ide egy ilyen idióta és felélénkül a fórum....
-
K.Andras.Vfx
tag
"Egy ~25mbps h264, youtube által ~16 mbps-re konvertált változatát nézed"
Mit akarsz, a fakewatchbusta olyan képeket használ, hogy ez egy szuper ahhoz képest.
Amúgy nem volt semmi ilyesmiről szó, leírtam a véleményem nem kell hogy neked vagy bárki másnak tetsszen.
És itt le is zárhatnánk.
Hacsak nem azt a mások dolgot nem citáltad volna ide feleslegesen. De ha már megtetted akkor elmondom, hogy tetszik vagy sem, de bizony valami nem stimmel azzal a rolex-al...
Itt van pár kép 14060m-es rolexről egy Chrono 24-es trusted sellertől:
https://www.chrono24.hu/rolex/submariner-no-date--id11221471.htm
A képek alapján és a videón amit linkeltél a nagyobb felbontásút, a lünettán lévő számokkal gond van, pl a tízes számmal a 30-sal és a 40-sel sincs valami rendben, a 10-nél túl közel van az egyes a nullához ráadásként nagyon göröngyös is a széle, a harmincas szám túl közel van a belső részhez, a negyvenes számnál is vannak eltérések. Persze még ez sem bizonyíték semmire, még lehetne akár igazi is amit mutatsz mert lehet, hogy a rolexnél hol így hol úgy sikerülnek az órák, s nem pedig egy konstans minőséget adnak...
És félre ne értsd nem akartalak megbántani, de ha rolex-et látok az első gondolatom az, hogy ez az óra azért mégiscsak a legnagyobb számban hamisított óramárka, és ösztönösen keresem rajta a hibát. Most meg is találtam, ez nem jelenti azt, hogy igazam lenne ahogy az sem jelenti, hogy tévednék.
Leírtam a véleményem, akar a franc veled vagy bárki mással vitázni, leírom a véleményem oszt kész, nem tetszik? Így jártál! Ilyen az élet, vannak akik mást gondolnak. Meglepődtél rajta, hogy nincsenek egyforma emberek?
-
törölt tag
Annyira tipikus, hogy előbb-utóbb minden tematikus fórumba érkezik egy megmondóember, aki mindenkinél mindent jobban tud, a fórumlakók hülyék, ő tudja a tutit és azt fújja vég nélkül, meggyőzni nem lehet semmiről.....
-
Macika_MC
tag
válasz
K.Andras.Vfx #7000 üzenetére
Évente kb. 1 millió tanúsítványt ad ki a COSC, azonban ez a mennyiség a svájci óragyártásnak mindössze 3%-át teszi ki.
A COSC pontosság teszteken csak a Swiss Made jelölésű karórák szerkezetei vehetnek részt. Követelmény, hogy Svájcban készüljenek, hogy Svájc területén legyenek a tokba helyezve, hogy a végleges beállításuk (regulációjuk) Svájcban történjen, és hogy az értékük (gyártási költségeik) 60 %-a Svájcban legyen megteremtve. Ugyanakkor a szerkezetet alkotó komponensek legalább 50 %-a svájci eredetű kell, hogy legyen. Más országokból származó gyártók szigorú kizárásának az a fő oka, hogy a COSC nonprofit szervezetként működik, amely segít öregbíteni a svájci órásipar tekintélyét. Ezért logikus, hogy e módon nem fogja támogatni a külföldi konkurenciát.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
K.Andras.Vfx #7007 üzenetére
Össze vissza írogatsz. Egyszer COSC, aztán Swiss Made, majd egy teljesen hülye hasonlat. Ha majd csinálsz BandiVFX certifikátot, annak adod akinek akarod, megígérem. Lyézus ereje...
Nem baj, hogy nem értesz az órákhoz, csak akkor maradj csendben. Először olvass, aztán írj.
Na megyek, mert a végén még megpróbálok értelmesen vitázni, az meg felesleges lenne... -
g0n21
senior tag
válasz
@mriya@ #7009 üzenetére
Ezt ugatom...
(#7008) K.Andras.Vfx
Sokkal jobban is belenagyíthatsz, ez ilyen. Egy ~25mbps h264, youtube által ~16 mbps-re konvertált változatát nézed, és osztod az észt annyira magasról, hogy azt sem látod, amiről beszélsz. Pedig pontosan tudod te is, hogy egy szétkompresszált szar a yt képe.
Leírtam már neked, hogy egyrészt az óra kapott itthon szervizt, teljesen eredeti, járt az RSC-ben tömítéscserén, ott is mindent rendben találtak, nem értem miért kell szándékosan árral szemben úszni, és közben baromságokat beszélni?
Itt a muster, szedd le, nézd meg.
Nem azzal van a baj, hogy elmondod a véleményed, hanem hogy makacsul ragaszkodsz a hülyeséghez.Tényleg. Bepottyansz ebbe a topikba, megmondod a frankót, helyreteszel mindenkit. Lehamisítványozod az (ex) órámat, félig-meddig le is hülyézel... Meg még a topik nagyrészét. És a végén kikiáltod magad messiásnak. Ez igen
Pont hiányzott egy kis pörgés a topikból.
Félre ne érts, én híve vagyok az értelmes vitáknak, de itt most nem az folyik...
-
squir
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #7008 üzenetére
Pedig valóban jobban ismeri a témát nálad🙂
-
K.Andras.Vfx
tag
Én vagyok az, és persze a tévedés lehetősége is benne van, a fakewatchbusta is tévedett, pedig 90%-ban kiszúrták melyik hamis melyik nem. De az a rolex szerintem akkor is gyanús, pl nézd meg 7 óránál azt az indexet, göröngyös nagyon és több más indexnél is hasonló ahogy a fény rávetül látszanak a göröngyök, így szerintem nem jön ki egy rolex a gyárból... Emellett nézd meg a számok szélét is a minőségéét, szerintem több mint gyanús ez a rolex.
Másrészt nem, semmi választ nem adtál az általam felsorolt dolgokról, csak elkezdtél most terelni és más témát idehozni, azzal bizonygatva, hogy te mennyire szaki vagy. De nem, még csak órás sem vagy, semmiféle képesítésed nincs ahogy egyébként nekem sem, csak ne akard itt eladni, hogy te bármiféle extra erkölcsi bizonyítványt állíthatnál ki erre hivatkozva magáról a svájci óraiparról, és ne akard már eladni, hogy aki mást gondol mint amit a svájci marketing megenged, hogy gondolhass, hogy azt ne lehetne és szabadna meghaladni. Mert miért is ne? Ezek nem próféták ám ott, hanem kőkemény üzletemberek akiknek elsősorban az eladások és pénz az érdekük...
Amúgy itt van nagyobban és be is jelöltem a kérdéses részeket, hogy meg is lehessen nézni:
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
pulutodurumo #7002 üzenetére
"Miért nem kaphat Magyar Termék védjegyet a Milka csoki? "
Azért a swiss made az más, szóval ne keverjük a dolgokat, mondom, úgy az összes olimpiai számot is megnyerhetnék a görögök, ha csak a görögök indulhatnának rajta...
Aztán mindenki arra hivatkozna, hogy a görögök a legjobb sportolok a világon és a legnagyobb sportnemzet, hiszen mindig csak ők nyernek azon az olimpián amelyen amúgy csak ők indulhatnak.
-
g0n21
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #6998 üzenetére
Rövid ideig elgondolkodtam azon, hogy vajon ugyanaz a Király András vagy-e, aki az egyik vlog rész alatt kommentben lazán rávágtad, hogy kamu a Submariner a vlogban, idézem:
Bruhaha! Srácok ez egy kamu rolex! Hogy honnan lehet tudni? 4:28 másodpercnél állítsátok meg a videót, és látni a kerámia lünettán, hogy a számok egyrészt picit nagyobbak mint az eredetin és rossz helyen is vannak, harmadrészt pedig szintén a kerámia lünettán 12 óránál lévő lumináló gomb nincs benne a háromszögben hanem kilóg belőle ami nem fordulhat elő az eredetinél, szóval 1000%-ék hogy ez egy hamis rolex submariner!
Ha ott nem olvastad, akkor vegyük át azért. A vlogban nem kerámiás sub volt, hanem eggyel korábbi, 14060m. Ahol ilyenek a számok, a pip pedig kilóg.
Akkor a vitát itt le is zárhatjuk úgy az egész eretnekségről, meg ilyesmiről, ugye?
-
Spet
addikt
Jaj ne, a nemvagyok fémmunkás "úriember" ide is bekeveredett?
-
phranxinatra
aktív tag
Fagyalllo lemaradt a 7000.-ről az obligát Seiko-poszterrel.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
"Miért is ne kaphatna bármely óra COSC tanúsítványt, ha megfelel és teljesíti az előírt számokat?! Miért csak Svájcban gyártott óra kaphat ilyen tanúsítványt?"
Mert ők találták ki maguknak! Ha nem tetszik, vegyél nem COSC órát. Ez nem egy nemzetközi szabvány. Miért nem kaphat Magyar Termék védjegyet a Milka csoki? Kikérem magamnak!
Mielőtt megreformálod az óraipart, nem ártana kicsit tájékozódni.
-
squir
aktív tag
válasz
És a titán keményebb az acélnál... elengedtem...😁
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest