Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
Gyerekegészségügy as it's best, avagy tegnap délután ránézett a gyerekorvos kicsicsajra, mert látványosan nem lett jobban 3. hete. Megállapította, hogy javul, nem lát semmit, szerdán már mehet suliba. Úgyhogy most kórházban infúzión öntik bele az antibiotikumot, mert késő délutánra hirtelen a borsónyira duzzadt nyaki nyirokcsomóból pingponglabda lett, és talán még megússza a műtétet, határeset.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #129331 üzenetére
Jó cucc, csak jobb érzés, ha egy ilyen porosodik kihasználatlanul, mint ha a sima go tenné ugyanezt
Rákaptak a DIY earbudjaimra. Most ez talált új gazdát:
Kiváncsi leszek, milyen fogadtatása lesz. Az előzőről a kedvenc visszajelzésem:
"Ma megmutattam kolléganőmnek a Nova által készített earbudot. Először jött, hogy húúú, micsoda oldchool cucc, aztán meg némi döbbenet, meg "azt a kurvázás", majd azt mondta, hogy a most vásárolt Sennheiser Sport Wirelesse egyáltalán nem tud így szólni (pedig az egy iem).""A hang karaktere nekem nagyon illeszkedik az etymotic-grado vonalra, olyannyira, hogy bármilyen döbbenetes, de amikor a Grado-t és ezt cserélgettem (tényleg, ennek mi a neve?), akkor nagyon közel voltak egymáshoz nem csak karakterben, de minőségben is. Ebben több a magas talán (de nem éles, nem sziszeg) és kicsit kevésbé kifinomult a hangja, de nem volt nagy különbség, ha az élményt tekintem. Ez engem is igencsak meglepett."
Aztán a következő érkező driveremtől ennél többet várok
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #129275 üzenetére
Titokban? Bizonyítható, hogy ledöntötte a honvédség főparancsnokát, 3 gyereket is csinált neki. Kemény küzdelem volt, de megvan a jutalma.
-
-NoVa-
veterán
válasz
WiZARD #129223 üzenetére
A vezetékénél fogva a fejed fölött forgatva ordítva kell vele rohanni a macska felé, az tuti. A többi kicsit voodoo. Azért tesztelgetik, és nem teljesen hatástalan, csak a maga helyén. És persze lesz olyan macska is, aminek ez annyira imponál, hogy pontosan elé szeret szarni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
hobizoli #129177 üzenetére
Nézz néha ki a kő alól. 20 éve még a bank/pénzügyi szektor a belvárosban nyüzsgött, mostanában szétköltözött forgalmas, még járható és parkolóval rendelkező főutak környékére, Váci úti irodaközpont, meg a többi körbe a külvárosi új mini városközpontoknak nevezett zónákban.
Az egy óra alatt kiszórt behajtani tilos táblák azok nyomást kezdenek gyakorolni, amire aztán a nem állami szereplők reagálnak. Lassú játék, de érted van, csak nem akarod érteni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
hobizoli #129174 üzenetére
Te nagyon alacsonyról és nagyon kicsiben nézed a világot, nagyon rövid távon ráadásul. Az autózás, mint városi közlekedés, káros, zajos, helyigényes, stb. Idővel az autonóm carsharing megoldja ezt, de már a last mile cuccokkal is akad haladás.
A város viszont nem alakul át tapsra, sok évtizedes evolúciós folyamatot kell nyomni, amit közben persze ekéznek és támadnak az ősemberek.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Bujdy81 #129118 üzenetére
Mondjuk amíg 3 alkatrészből állt egy autó (fej-tor-potroh), addig nem volt akkora nyűg a konyhaasztalon végzett nagyszerviz. Meg amíg a kalapács franciakulcs flex trió elég volt az autószereléshez, és ebből a háromból is bármelyiket lehetett a másik kettő helyett használni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fatpingvin #129057 üzenetére
Azért pár szervóval rPI + kamera + nerf gun alapon lenne még ötletem most, hogy van 3D printer, de azért a csapot el nem záró, komposzt felé elinduló feleség is tud mókás hangokat kiadni a vizes változatnál.
-
-NoVa-
veterán
válasz
WiZARD #129048 üzenetére
Sima kerti slagra köthető fotocellás széles területet lefedő mozgásérzékelős locsoló.
Ilyesmi csak Conradból valami olcsóbb.
Nyári békes estéken amikor a távoli tücsökciripelés békés csendjét megtörte egy relékattanás, majd a permetezőfej kattogása, és rémült vernyákolás, annál szebb hang nincs. Azóta elszoktak a kertből, nincs macskaszar sehol, messziröl elkerülik ezt a részt.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #128853 üzenetére
Mer' mainstream lett most az AI téma, meg találtak rá megfelelő piacot. Iratok meg én is elég user storyt meg programot ChatGPT-vel, gyorsabb finomíttatni vele a hibáit, csak pont ezért látni kell a hibáit. Hatékony eszköz, ha jól használják. Aztán egy csomó vízióval rendelkező agyatlan naiv manager majd elképzeli a tutit, és felborít pár stabilan működő dolgot, mert elképzeli, hogy az AI majd ugyanolyan jól mondja, hogy érti, tudja, mint az indiánok. Semmi új.
-
-
-NoVa-
veterán
Csomagos mámeginaudio drágaszágos endgame:
A Grado fejhallgatókat régóta nézegettem, mindig kellő távolságból. Kicsit olyan volt, mint az Etymotic, tetszett az elv, a kialakítás, de sokáig nem volt olyan, ami telibe találta volna az ízlésemet. Aztán Etymotic ER3XR a telt, testes, zenei diffuse field neutral hangolásával annyira lenyűgözött, mint szinte semmi más.
Most a Grado is megcsinálta. A 225x, amit egy hónapja vettem, nagyon jó (pár perc hallgatózás után meg is vette tőlem egy ismerős anélkül, hogy eladásra szántam volna
), a The Hemp ezt a receptet tökéletesítette 110%-ra.
Zeos viszonylag jól összefoglalta, amit hallok. Ellenben amit látok és tapintok, az most egy nagyságrenddel jobb, a limitált kiadás még limitáltabb kiadásában lecserélték a kábelt könnyebb, rugalmasabb, szövet borításúra. A juhar és kender fa test akusztikája ad valódi pluszt a 225x műanyagjához képest, átélhetőbb természetességgel zenél. Nincs más, amiről úgy gondolom, hogy lehetséges upgrade lenne. Hallottam jobbat, de olyan irreálisan költséges és macerás asztali csöves hosszan bemelegítős környezetben, ami soha nem is volt célom, és olyan költségvetésből építve, amit nem szánnék rá.
-
-NoVa-
veterán
Posta update. Ma is felhívott egy másik futár, hogy hozná a csomagom, habár a tegnapival megbeszéltem, hogy hiába hozná ma, de adja le a postán. Ez most nem volt sem flegma, sem kapkodós, elnézést kért a kollégája miatt, és megígérte, hogy leadja a postán. Úgy nézem, be is tartotta, most váltott a tracking státusz "Mail item available for collection at post office"-re. Holnap reggel felveszem, aztán világbéke.
-
-NoVa-
veterán
válasz
ezittketto #128611 üzenetére
-
-NoVa-
veterán
válasz
ezittketto #128606 üzenetére
Az mindegy, a Last of us sztorija is tartalmaz épp elég nem kormányzati narratívába beillő szereplőt.
-
-NoVa-
veterán
válasz
hobizoli #128578 üzenetére
De ez már megint nem egy akrobatikus játék, hanem egy talp nélküli kameraállvány, az más világ. Ott a tömeg is stabilizál, kicsit a hatásfok rovására, aztán a sok lapát a vízszintes lebegésnél emelőerőben még segít, haladásnál nem igazán, de ezek nem is nagyon haladós dolgok. Drón és drón, de ez is olyan, mint az IT-s, aki akkor meg tudja csinálni a kiírt valamit a windows jellegű dolgokat.
-
-NoVa-
veterán
válasz
hobizoli #128573 üzenetére
A sok lapát nagyobb mozgatandó tömeg, egy könnyű, és folyamatosan szabályzott fordulatszámú motoron nem az igazi. 3 lapát még gyakori, a több egyre ritkább. Ahogy most ez lesz az új gimmick:
Hatásfokról és zajról beszélnek, hogy jobb, de gondolom ez inkább a stabil repülésnél, nem a fürge akrobatikus izéknél, ahol ez a dupla tömeg már eleve inkább hátrány, mint előny. -
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #128570 üzenetére
Értelme? Évek óta ilyen a posta, vagy rosszabb, nem alulról futár szinten szar. Péntektől máig ideért a csomagom Berlinből, aztán 2 napba telik, hogy a postára odakerüljön. Tudatosan halasztják le régóta, és töltik ki az űrt kisebb futárszolgálatok, ahogy az egészségügy esik át magánba, és az oktatás is, az állam meg szétfolyik a szolgáltatószférára ahelyett, hogy az alapinfrastruktúrákat látná el, és a szabályzást.
-
-NoVa-
veterán
Csodás a ᵖosta, nagyon kis P-vel. Hív a futár, kinyomja, próbálom visszahívni azonnal, pár percig nem veszi fel, aztán közli, hogy hát csomagot szerettek volna hozni, de akkor majd holnap. Mondtam neki, hogy hagyja a postán, na azt is csak holnap, szóval holnapután kapom meg max.
A dolog pikantériája, hogy amikor hívott, nem volt az utcában, épp az ablaknál álltam, szóval ez a logoknak kellett, hogy benne legyen valami eventnaplóban, hogy próbált hívni.
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
npera #128451 üzenetére
Azért most megfordult a fejemben egy moduláris kialakítás, ami legalább az FC-t visszahozza valami 2" alaptestben, miután leválasztja magát becsapódás előtt a nagymotoros fő vázról, elég kemény mennyiségben súlyosbítják a chiphiányt. Persze az egyszerűség sem hátrány, hogy az FC-t meg a kamerát beáldozva legalább egyben biztosan odaér a töltet, ahová szánják, de na. Akik eddig céges szinten érintettek voltak, azok most kórházban meg leszázalékoláson átesve heverik ki az eseményeket, szerintem nem a chiphiányon aggódnak.
-
-NoVa-
veterán
válasz
-igu- #128441 üzenetére
Picsába, meghaladta az AI az emberiséget:
"Dog poop turns white after a few days because of the action of sunlight and bacteria, which cause the breakdown of organic matter. This results in the whitening of the poop as the bacteria decompose the feces and remove the pigments. Other animal poop may keep their color due to differences in diet and bacteria present in the digestive tract."
Nem mellesleg akkor nem tudom milyen állatot szarattak a kapunk közelében, de az megtartotta a színét már egy hete, és nem bomlik. Lassan kell fogjak egy lapát, és elvinni egy utcai kukáig, vagy engedni a sors nyomásának és egyszer rendesen belelépni az autóból visszafelé valami nehezet cipelve, így sokáig nem hagyom.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Sipi- #128424 üzenetére
Crowdstrike félék olyan rootkitszerű működéssel varázsolnak, hogy nem látod a CPU terhelésüket sem, meg a processzlistában nem szerepel a workere, injektálgat, stb. Cserébe ha túltolják, akkor viccesen tud működni egy fejlesztői gépen. Amíg nem fordítasz kódot, nincs nagy zűr, de ha létrejön egy új exe, ami eddig nem volt, az máris megy karanténba. Ha debug info is van benne, különösen veszélyes lehet, karantén. Új, ismeretlen VBScript, vagy cmd file? Kettőt tippelhetsz, hová kerül
Ez volt bevezetés után az első hónapok mókája, amíg meg nem értették, hogy a desktop fejlesztésnél ezek elkerülhetetlen dolgok, nem egy szövegszerkesztővel túrunk szerveres távolban futó komponenseket. -
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
qnadam #128330 üzenetére
Szerintem csak extrapolált a címből, erről a topicról is azt hiszi, hogy az exhwsw cég szakértői szolgáltatásairól beszélnek, és amúgy ajánlják is a felhasználók egymásnak, meg dícsérik. Ekkora bakik mellett külön meglep, hogy a Gugatopicot mennyire esszenciálisan jól foglalta össze
-
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #128322 üzenetére
Alapítványi hozzájárulás óvódától a sportszakkörön, zeneiskolán, izén át mindenig megvan? Versmondóversenyen a győztes monoton eldadogja a mondanivalót, és mindenki csodálkozik, hogy miért ő, sportválogatottaknál ugyanez, de már ott hogy egy felújításhoz pályázatot kell írni, amire reméled, hogy visszakapsz pénzt, és aztán számlajavító kiegészítőszámlákat javító kiegészítőszámlákat kell varázsolni hogy ne bukj nagyot és x hivatal is elégedetten folyasson át pénzeket, ilyenek azért nem voltak 15 éve. Csak a lassú fokozatosság miatt lassan fő a béka.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #128317 üzenetére
Kimutatás is akad róla, tizenpár év alatt a nemzetközi standard 20% környéki kijelölt elköltendő, kötelezően megadott oligarchákon átcsorgatott pénzek aránya egy-egy állami beruházás során szép lassan megnőtt 50% fölé a teljes költségre vonatkozóan. Beruházhatsz az országban, de a pénz felére konkrétan meg van adva, hogy hol, mire kell elszórni, hajrá. Ha még úgy is megéri az olcsó és folyamatosan olcsósodó munkaerő mellett, akkor biza még akad aki kockáztat, azért van még forint.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Sipi- #128303 üzenetére
A hatalom nagyjából felvásárolta a mezőgazdaságot, és a taxikat is NER cégektől lizingelik, vagy eleve NER-es vállalkozóké a taxivállalat.
Persze van alapja annak is, hogy szervezetbe tömörülve, ismert, jól bejáratott utakon érdekérvényesítenek a politika által már ismert arcok, csak olyan érdeket érvényesítenek, ami megfelelő zsebbe megy.
És akkor a másik végén már egy éve kezdődtek a pedagógustüntetések. Továbbra sem csak a pénzről szól, módszertani szabadság és terheléscsökkentés is bőven volna benne, amiről a kormánymédiák pusztán pénzügyi irányba próbálják terelni a figyelmet azóta is lelkesen, a többi pontot félresöpörve. A fontos kasztok gyerekei fizetős magániskolákban és külföldön tanulnak, a többi nem számít, sőt, kifejezetten előny kicsit letaposni a parasztokat a helyükre itt feudáliában. És ma sem gyújtottuk fel a fél várat meg a Kossuth teret, szóval asszem ez így jó ahogy van, ezt szeretnénk.
-
-NoVa-
veterán
válasz
zetor2000 #128295 üzenetére
Amíg csak o - es - e trió megy, és az el - la nemesített főneveket kavarod, még megy lendületből, aztán a jövő/múlt időben ezek iterációi, kivételei, és egyebei már kicsit megakasztják a lendületet. Duolingo hasznosságos, ingyen van, és némi eltökéltséggel, és beletett rendszerességgel hatásos is. Ellenben a Spanyolok extrém jó arcok ilyeneknél, 3 szót elmakogsz, már családtag vagy, örökbe fogadtak, és értékelik, hogy próbálkoztál, nem lincselnek meg egy hangsúlyhibáért, mint a Franciák.
-
-NoVa-
veterán
válasz
ezittketto #128290 üzenetére
Nincs nyelv, csak adat meg reláció. Kevesebb adat rövidebb relációval célravezetőbb, avagy egy egyenesebb, tisztább angol érthetőbb input, mint egy elbonyolított árnyalt nyelv. Aztán adat-relációra adat-relációból épített választ kapsz, nem nyelvspecifikusat. Magyar alapanyagból magyar válasz lesz, hacsak nem kérem meg, hogy angolul próbálja ugyanezt összerakni.
Nyelvet meg kell tanulni, az ilyen. Spanyolul is tanulok fél éve, az még azért passzívabb. Többet értek meg belőle, de aktívan használattól még messze járok. Viszony onnan Olaszra egyszerűbb átmenni, mint Olaszról Spanyolra, szóval inkább ebbe mélyedtem bele. Hosszú távon szerintem ez a földrajzi régió temethető, esélytelen ebből a romból országot csinálni már.
-
-NoVa-
veterán
válasz
ezittketto #128286 üzenetére
Anno mondtam, mikor learchiváltuk a témákat, hogy mindenkit automatizálhatok. Azt már akkor is tudtam, hogy annyi adattal ez nem vicc
Az angolról csak annyi, hogy eszembe sem jutna még egy rétegnyelvnyi nehézséggel akadályozni magam abban, hogy értelmes eredményt nyerjek ki. A napom legalább 50%-ában úgyis angolul élek, természetesen jön, hogy úgy kommunikáljak bármivel.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #128274 üzenetére
Erre van az, hogy raboltam már bankot, törtem paradox épületbiztonsági dobozt, konkurrens termékek védelmi megoldásait piaci felmérési célból, meg nagyjából mindent, amit elém tettek feladatként, ha csak ebből nézném, sem kezelném túl sok bizalommal. A játékkonzolok HW módosításos varázslásaira meg én is csak pislogok ámulattal, az analóg komponenses villamosmérnökös dolgokat elástam az agyamban jó mélyre, még a végén vákuummérési jegyzőkönyvet kéne megint írnom, ha kinyitnám azt a szekrényt és elővennék belőle bármit a pákán túl.
Ezt súlyosbítva még a Hack és lángos podcasttal végképp, jól összefoglalják az aktualitásokat, vicces dolgok történnek szanaszét. Amíg annyi a fantázia ezekben, hogy +1 botnet erőforrásként működtetik a félig lenyúlt smarthome infrastruktúrákat levélküldözgetésre meg ddosolni, egyebet továbbítani használják, még elmegy, de kis fantáziával sok kellemetlenebb dologra is lehetne ennyi adatot és hozzáférést használni. -
-NoVa-
veterán
válasz
-igu- #128270 üzenetére
Én a másik végéről közelítem meg ezeket. Nagyon jók, nagyon hasznosak, nagyon nem bízok semmiben, ami külső szerverrel kommunikálva garázdálkodik a lanomon. Persze mehetne másik, szeparált smartbigyó wifiről az egész, de akkor a plusz villany meg plusz eszköz lenne macera. Túl sok biztonsági protokollt törtem fel ahhoz, hogy bízzak bármiben.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #128268 üzenetére
Anno iRobotos arc nagyon csodálkozort, mikor a kamerás radaros onlineos roombát próbálta rámsózni, hogy miért nem vagyok rá lelkes. Én az a fajta tech geek vagyok, akinél nincs okosotthon, csak egy wifi router, meg egy balta arra az esetre odakészítve, ha a router fura hangokat adna ki. Másban nem.sok bizodalmam van, legyen rajta gomb, menjen ha megnyomom.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #128266 üzenetére
Tuti valamelyik porszívóm küldte, ebből fejlesztik a Skynetet. Ma kiváló együttállás volt, elöl volt a nappaliban a normál vezetékes porszívó állítva, a két Roomba meg a ház két végén indult. Középen találkoztak, és együttes erővel eltolták a nagyporszívót a falig, benyomták a kapcsolóját, és rátolták a csővégét a kanapéra, hogy erőlködjön. Egész forró volt mire rajtakaptuk a lázadókat.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Bujdy81 #128245 üzenetére
Nagylány az Eötvöst szenvedte 3 évig, a húga a Radnótit aztán váltottak a BISB-re. Onnan meg Hollandia, agykutatás.
Az Eötvösben nem volt értelmes csapatmunka, csak stressz, meg pedofil meleg tanár aki a fiúkat zaklatta, a gyerekek többsége ott szokott rá a fűre, ahhoz képest a British International egy más világ volt, ahol hirtelen szembesültek vele hogy lehet az egészet emberibben is csinálni, és mennyire szar a Porosz lexikális rendszer egy modernből nézve.
A Radnótiból nem volt ennyi rossz tapasztalat. -
-NoVa-
veterán
válasz
ezittketto #128117 üzenetére
Újabb, pártpreferenciaszelektált kiadású tankönyveknél is nehezményezem néha a kétértelmű (vagy egy sem) nyelvezetet. Matek, jog, az olyan, ha nem egyértelmű, egyetlen nézőpontból megfogható, és kikezdhetetlen minden kiskaput lezáró definíciót adnak, akkor bizony kikezdik. Ez van ha pártpreferencia/haveri kör adja a szelekció alapját, nem képesség alapján szelektálódik a pozícióra kerülő bárki.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #128090 üzenetére
Radar a kosszal meg esővel kombinálva iszonyatosan sok információs zaj, aztán na. Ehhez képest a kamera, ha koszos is a középső, már azelőtt összerakta a tárgyak méretét és helyét, mielőtt elkezdett volna parkolni, akkor is, ha csak a tükörkamera látta.
Persze ez csak a parkoló, épp nem mozgó autókra vonatkozik, amik megszivathatják akkor, ha épp akkor mozdulnak előre, amikor már holttérben vannak a működő kamerák számára. Ugyanez emberrel. És akkor nekem még megvan a rémült Teslás képe, akinek rácsaptam a tetejére kiabálva, hogy brake!, mert automata parkolásban a kocsija épp készült áthajtani a gyerekeimen. Akadnak még "kihívások" bőven. Milyen szép, kifejezéstelen multis szóhasználat a szar az egészre
-
-
-NoVa-
veterán
Hú, hármat kérek, meg mindegyikhez egy-egy shakti követ is.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Tim82 #127996 üzenetére
Nagyon, nagyon célfeladat az, ahol a memóriasávszélesség még szűk keresztmetszet. PC-n 20 éve nem futottam bele ilyenekbe, pedig játékfejlesztésnél az optimalizálás eléggé fontos téma volt.
Legutoljára BlackBerry-n képtömörítésnél találkoztam olyannal, hogy ha nem rendezetten haladok a memóriacímen sorban, hanem töredezetten, akkor tizedannyira gyors, PC-n ezrelékekben lehet ilyeneken teljesítményt nyerni/rontani.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Amíg jól vegyítik Kafkát, Douglas Adamst, meg a Monty Pythont Lovecrafttal a céges mindennapi eseményekben, addig én otthonosan elmászkálok kávésbögrével a kezemben. Már ha egyáltalán bemegyek, egyetlen Mac fejlesztőként viszonylag zökkenőmentes a teamwork, és a fejlesztői meetinget is letudom jó ideje kézmosás alatt a tükörrel.
-
-NoVa-
veterán
válasz
-igu- #127971 üzenetére
Egyfelől még a negyedénél se jártam, amikor már tiszta volt, ki lesz a csúcspont, másfelől az öregkori demens szenilitáshoz húzhatunk egy rovátkát, a fater hamvait felejtette a céges szekrényben az ex kolléga.
És akkor ott voltak kolléga egyetemi koleszos szobatársai. Két jóbarát, egy matematikus meg egy fizikus, akik egy definíción vesztek úgy össze, hogy az egyik a párnája alatt tartott hentesbárdot (mit neki alvós plüss) belevágta a másik tenyerébe, aztán a sokkhatástól inkább kibékülve megállapították, hogy végülis ha a friss disznóvágásos vér az finom, akkor csak kéne egy cipót szerezni felitatni amíg meleg.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
qnadam #127887 üzenetére
Az egy dolog, csak a másik végén ugye korai Apple OS-ekhez még weboldalon egygombos jailbreak volt, ami megoldotta az intrude-ot, meg a kernel kinyitását browserből. Egy évekre magárahagyott autós vezérlőlánc ha visszafejtették a hozzá való titkosításokat meg kulcsokat, az egy önvezető izénél kicsit súlyosabb dolog, mint a 15+ éves mostani vackoknál, ahol max az ablakemelő motor végállásával tud szórakozni meg a szervókkal.
-
-NoVa-
veterán
Poén észrevétel. Kína tolja a botnetes dezinformációs dolgait, minden saját nyelven felmerülő kormányellenes tartalmakat feltételező keresőkifejezésre elképesztően sok szemetet hagy mindenhol, twitter, FB, akármi, szemétbe folytja az információt. Ez alap.
Mellé valaki egy meeting alatt poénból bedobhatta, hogy szórjanak ingyen pornót kommentekben a kormányellenes hírekhez, az majd levezeti a fölös energiákat. Na ezt be is vezették hamar. Most ezt kicsit lazábbra vették, és globálissá, így minden általuk támogatott/preferált vezetőt szidó kommentek alatt igen hamar megjelenik FB-n valami pornó URL, magyarul is. Telex cikkek alatt érdemes figyelni, Putyin, Bolsenaro, vagy a helyi kis despotánk, mindegy, mindenhol ékes magyarsággal szól hozzá egy kínai valami odavalót -
-NoVa-
veterán
válasz
WiZARD #127879 üzenetére
A tőzsdei/kripto/PR dolgai nem érdekelnek, mérnöki szemmel maga az egész nekem egy egészséges távolságtartással kezelendő, bátor és emiatt tiszteletet érdemlő dolog. Úgy távolról, hogy használtan nem mernék venni, mert habár lelkesen nézem az újító/kreatívan felhasznált, klasszik autóiparhoz képest töredék komplexitásból megvalósított funkciókat itt is, mint a NASA vs SpaceX kreatív spórolásokat, de...
Mint autó, motor, váz, keret, nem félnék tőle hosszú távon sem, ugyanúgy karban kell tartani és felújítani, mint bármi mást.
Mint IT eszköz, akármennyire is long term support, egy nagyjából állandóan online tárgy, ami egészen addig biztonságos és supportált, ameddig annak tekintjük a teljes láncot. Ha a gyártó mögötte marad, nem felejtik el a szervereket/domaineket mindig pontosan karbantartani, megújítani, nem tud beékelődni 3rd party kívülről csak úgy, stb, akkor jó. Akkor már csak a képernyők, modulok élettartama és a kiesésükkor kocsi viselkedése a nagy kérdés, amiben bízni kell, hogy kitesztelték és gondoltak rá, minden komponensnél. Azoknál is, amik nem szoktak elromlani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged