- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- iPad topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Delila_1 #7277 üzenetére
Hali!
Pedig már kérdeztem is korábban, de sebaj, ez egy ilyen nap...
Na "leegyszerűsítettem" a kódot valamelyest...Remélem ALbeeeee-nek is sikerül létrehozni a Form-ot...Private Sub CommandButton1_Click()
myCol = "D"
Sheets("Munka2").Activate
Cells(Sheets("Munka2").Rows.Count, myCol).End(xlUp).Offset(1, 0).Select
If TextBox1.Text <> "" Then
j = WorksheetFunction.CountIf(Range(myCol & "1:" & myCol & ActiveCell.Row), TextBox1.Text)
If j = 0 Then
ActiveCell = TextBox1.Text
Else
MsgBox ("A TextBox1 tartalma már szerepel a " & myCol & " oszlopban")
End If
Else
MsgBox ("A TextBox1 üres!")
End If
With TextBox1
.Text = ""
.SetFocus
End With
'Sheets("Munka1").Activate
End Sub
Private Sub UserForm_Activate()
If Sheets("Munka1").Range("F11") = 2 Then
TextBox1.Visible = True
Else
TextBox1.Visible = False
End If
End SubFire.
-
válasz
Delila_1 #7273 üzenetére
Hali!
Már mire érted, hogy összetett kód?
Beletettem mindkét lehetőséget (oda is írtam), ha a végére kell beleírni akkor egyik változat, ha nem a végére, akkor meg a másik...
A többi meg szükséges, ha üres, akkor nem kell, vagy ha már szerepel a D oszlopban a textbox1-be beírt érték, akkor azt is meg kell vizsgálni, vagy nem?#7255 "> Textbox1 tartalmának 'Munka2' Sheet D oszlop első üres cellába történő másolása (ha nincs már ilyen az oszlopban) + Textbox ürítése"
Fire.
UI: Na jó, a textbox ürítése lemaradt...
-
ALbeeeee
csendes tag
-
ALbeeeee
csendes tag
válasz
Delila_1 #7266 üzenetére
Nos átírtam és teszteltem magyar / angol 2007-es excelben és egyelőre semmi:
Private Sub Lekerekítetttéglalap9_Click()
Dim usor
usor = Range("D1048576").End(xlUp).Row + 1
If usor >= 1048576 Then
TextBox1.Value = ""
Else
Sheets("Munka2").Cells(usor, 4) = TextBox1.Value
End If
End SubHiba üzenet: Cannot run the macro .... The macro may not be available in this workbook or all macros may be disabled.
?
-
ALbeeeee
csendes tag
válasz
Delila_1 #7257 üzenetére
Szia Delila_1,
Nálam ez valahogy, így néz ki és nem mukodik: (Excel 2007, magyar)
Private Sub Lekerekítetttéglalap9_Kattintás()
Dim usor
usor = Range("D1048576").End(xlUp).Row + 1
If usor >= 1048576 Then
TextBox1.Value = ""
Else
Sheets("Munka2").Cells(usor, 4) = TextBox1.Value
End If
End Sub____________________________
Kérdés: Probléma ez az angol magyar keverés?Egyébként jó így, hogy az utolsó helyre pakol elvileg nem lesz közben üres cella.
Köszönöm a segítséget...
-
-
szjoci
őstag
válasz
Delila_1 #7243 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget, de a te variációdat volt a legegyszerübb kiviteleznem mivel van egy olyan oszlopom amikbe szerepelnek a hónapok, így csak mellé kellett raknom a számokat.
Egyébként az ÖSSZEFÜZ majd DÁTUMÉRTÉK függvényekkel miért nem hozta azt amit szerettem volna? Elméletileg jónak kellett volna lennie mert kaptam egy pl 2010. jún. 16. értéket, de a dátumérték függvény #érték-et vágott az arcomba... -
perfag
aktív tag
-
-
válasz
Delila_1 #7216 üzenetére
Hali!
Ez nem jó...Nem a képlet hibás, azzal nincs gond, csak ezzel a módszerrel olyan hardverelemeket is össze lehet válogatni, ami nem létezik. PL
Kategória -> Netbook
Gyártó -> Kingmax
Típus -> AR-121-eNa ilyen hardver nincs...
(Külön-külön létezik mind, de a Kingmax nem gyárt notit, a típus az meg egy Sharp lézerprinteré...)
Ezért "gondoltam", hogy makró nélkül esélytelen a dolog...
Fire.
-
Muton
addikt
válasz
Delila_1 #7211 üzenetére
köszi! ezt lehet valahogy automatizálni?, mert sok sorról van szó
azért kell, mert ki kell számolni a sorok összegét százalékos alakban is. gondoltam, h átmásolom, aztán csinálok vele valamit
de ha van ötlet arra, hogy egy oszlopban lévő sorösszegeket hogyan lehet mellé rakni százalékos alakban, nekem az is jó -
-
Azura
csendes tag
válasz
Delila_1 #7198 üzenetére
Eddig okés, csak mi van ha, nem Notebookot választ, hanem mondjuk PC-t, vagy Monitort és van még 20 másik eszköz?
tehát valahogy az kéne nekem, hogy a képletben a Notebook-ot egy cella alapján (H3) válassza a függvény
=HA(HIBÁS(FKERES(J3;Notebook;1;0));"Új gyártó";"Régi gyártó")
=HA(HIBÁS(FKERES(J3;H3;1;0));"Új gyártó";"Régi gyártó")
Ezzel ugye meg az a baj, hogy ekkor a H3 cella értékét keresi és nem az azzal egyező listában keres.
-
Azura
csendes tag
válasz
Delila_1 #7196 üzenetére
Visszaolvastam elég sokáig, de nem találtam a választ.
Igazából, ahogy néztem ott összefűzött listákról van szó, az megvan nekem is. A vége nem megy, hogy függvényben tudok-e cellaérték alapján utalni listára?
Tehát, ha ki van választva, a H3-ban hogy Notebook, akkor ezt az értéket meg tudjam hívni egy függvénybe, de ott a Notebook a lista nevét jelölje már, mert azt szeretném ellenőrizni, hogy a J3-ban kiválasztott LENOVO benne volt-e az eredeti Notebook listámban, vagy a felhasználó újként vette fel. -
-
Bicé
csendes tag
válasz
Delila_1 #7151 üzenetére
Lehet azt valahogy, hogy az excelből valahogy autómatikusan elindítom a word-öt?
Mert:
Van egy munkalapom (alap1) ennek a munkalapnak a B oszlopának a celláiba (1-100-ig) szöveg van. Ezt a szöveget szeretném wordben megjeleníteni. Lehetséges ez valahogy?Köszi, köszi, köszi....
-
-
Oly
őstag
válasz
Delila_1 #7114 üzenetére
Alap esetben üres az érvényesített mező. Ha lenyitom, akkor a lista legalján lévő üres mezőket látom alapból. így fel kell húznom a görgetősávot, hogy lássam a valós adatokat.
Ezt most úgy kerültem ki, hogy az első elem egy üres cella, így azt mutatja alapból.Az ofszet megszívatott rendesen, de nem adom fel. Fogom még mókolni.
-
-
Benarivo
csendes tag
-
-
Benarivo
csendes tag
válasz
Delila_1 #7042 üzenetére
Ok, de igazabol ez egy kis pelda volt szoval tobb parameter lenne nem csak ez a 3 ezer akarnam ugy megcsinalni h mind a ket parameter valtoztathato legyen
konkretan:
cimszavak A5 tol R5 ig Nevek A6 tol A13 ig ( a keresendo adat ugye a B6 tol R13ig tablaban)es en szeretnek egy olyat h mondjuk C2 es D2 be beirom a sort es oszlopot(pl 4.cimszo es 5.nev) es az E2 be meg kiadja a kivant cella tartalmat.
-
-
válasz
Delila_1 #7032 üzenetére
Hali!
Nem, szerintem kellhet, csak nem And hanem Or...
Azért írtam, mert az látszott, hogy a CountA, az mindig felülbírálja az IsEmpty-t, ellenben ha külön is kell vizsgálni, hogy egy adott cella üres-e(tartalmaz-e értéket stb), akkor szükség lehet az IsEmpty-re is, viszont ez esetben akkor Or.De ezt majd megvizsgálod és elnézést a szörszálhasogatásért...
Fire.
-
-
-
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
Delila_1 #7022 üzenetére
Ugyan miért reagáljon gyorsan?
Majdnem 100 hsz érkezett azóta, biztos ki akarta várni ezt a szép kerek értéket.(#7018) shev7
Sajnos így van, bármit képesek elrontani
Ha azt kéred, hogy 3 tizedesig írjon be értéket, akkor tuti egész értéket kapsz, vagy szövegeset. Na jó, tisztelet a kivételnek. -
k.zola219
csendes tag
válasz
Delila_1 #6929 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget!
Annyival módosult a történet, hogy az üres cellák oszloponként ismétlődnek.
Ezeket az oszlopokat kellene úgy kitörölnöm, mint amikor kézzel kijelölök cellákat, ott a cellák törlését választom majd azt, hogy cellák eltolása balra. Viszont ebben az esetben nemcsak a kijelölt tartományt kell törölnöm, hanem az eggyel fölötte lévő sort is. Pl.: ha B240 a tartomány és C2-től C40-ig üres cellák vannak akkor C1-től C40-ig kell kitörölnöm a fentebb említett módon a cellákat.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Delila_1 #6943 üzenetére
2007-es verzióban sajna ezt nem találtam meg, megoldanám akkor úgy, hogy a 3 munkalapból kettőt elrejtek, az elsőre meg teszek parancsgombot. Az a baj, hogy valamiért nem vált rá az elrejtett munkalapra (ha nincs elrejtve a munkalap akkor működik).
Ezt írtam:
Private Sub Cmdsúgó_Click()Sheets("Súgó").Activate
End Sub
Próbáltam select-tel is de arra hibaüzenetet kaptam (Worksheet osztály select metódusa hibás).
-
válasz
Delila_1 #6925 üzenetére
Működik nagyon szépen és jól, köszönöm.
#6926 Fire/SOUL/CD: ezt a felvetést is köszönöm, majdnem így van, ipari és mezőgazdasági épülettervezőként épp egy leendő telep kihasználtságához a telepítendő állomány átlagos heti életkorához kell. Sajnos ehhez is konyítani kell, nem elég, ha maga az épület szép/jó/költséghelyes/célszerű, ilyenekkel vegzálnak.
#6927 WildBoarTeam: majdnem így van, csak mint fentebb írtam, itt nem a dátum a lényeg, hanem a letelepítési periódus hetei, amik csak maximum tájékoztató jelleggel függnek össze a tényleges naptári hónapokkal.
Mindentől függetlenül köszönöm még egyszer, hogy ennyire alaposan foglalkoztatok a kis hülyeségemmel.
-
válasz
Delila_1 #6894 üzenetére
Hali!
Igen, ma már "lőn világosság"...
Csak ez meg egy másik kérdést vetett fel bennem, nevezetesen, akkor miért van/mi értelme a 2007-ben fellelhető Leállítás, ha igaz lehetőségnek, a feltételes formázások listájában?
A válasz egyszerű: [link]
A "A szabályértékelés leállítási idejének ellenőrzése a Leállítás, ha igaz jelölőnégyzet használatával" résznél van a lényeg...Egyszerűen kompatibilitási okokból vezették be a 2007-től, részletek a linkben.Fire.
-
válasz
Delila_1 #6891 üzenetére
Hali!
Oksa, így érthető(korábbi HSZ-ed is biztosan, csak nem ma)
Úgy lehetne ezt letesztelni, ha lenne olyan feltétel, hogy kisebb vagy egyenlő/nagyobb vagy egyenlő. Magyarul csinálsz(én ma biztosan nem) 3 feltételt
1. ha egyenlő
2. ha kisebb egyenlő
3. ha nagyobb egyenlőTermészetesen 3 különböző színre "festenék" a cellát. Mivel az egyenlő mindháromban benne van, ezért mindegy lenne a feltételek közti sorrend, mert mindig a legalsó/legutolsó feltétel teljesülne, hisz ott is megvizsgálod az egyenlőséget. Ha ez igaz, akkor bizonyítottuk, hogy az összes feltételen végigmegy, még akkor is, ha a legelső igaz is.
Na remélem, ezt meg én nem fogalmaztam túl bonyolultan...
(meg jó az okfejtésem és egyáltalán kivitelezhető)
Fire.
-
válasz
Delila_1 #6889 üzenetére
Hali!
Öööö, bocs de ma adóbevallásokat töltögettem szinte egész nap, egy kissé meg vagyok zakkanva.
Ezt most úgy szájbarágósan leírnád még1x, mert egy kukkot nem fog fel az agyacskám belőle...Fire.
UI: De lehet, hogy ma ne is írd le, holnap reggel inkább elolvasom még1x, addigra talán javulást mutatok...
-
-
válasz
Delila_1 #6884 üzenetére
Hali!
Nem vagyok benne biztos, de szerintem minden feltétel meg lesz vizsgálva, függetlenül attól, hogy igaz avagy hamis. Pont ezért került be pl a 2007-esbe, hogy meg lehet "állítani" a feltételek feldolgozását. Leállítás, ha igaz
De még1x mondom, nem vagyok benne 100%-ban biztos...Fire.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Delila_1 #6881 üzenetére
Köszönöm, valami hasonlót akartam elérni. Sajna az ithoni gépemen nem 100%osan tudom letesztelni, mivel OOo van Ubuntu alatt (a formátumok nem igazán passzolna). Majd holnap lecsekkolom
szerk: Ha eggyenlő akkor sárga lesz, viszont nem lesz sárga az üresen hagyott mező is?
-
válasz
Delila_1 #6862 üzenetére
Hali!
Pedig elég egyszerű és szerintem már Te is használtad korábban ezt a megoldást, nevezetesen hogy le kell tiltani az eseményeket. Vagy rosszul tévedek?
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
MsgBox "Ez a cella módosult: " & Target.Address
MsgBox (Range(Target.Address))
Range(Target.Address) = Range(Target.Address) * 0.05
Application.EnableEvents = True
End SubFire.
UI: Persze most hibakezelés nincs, nem nézem meg hogy üres-e az adott cella, vagy ha nem üres, akkor lehet-e értelmezni számként stb stb, de a lényeg benne van...
-
ulrik19
tag
válasz
Delila_1 #6862 üzenetére
Én ezt egy globális (sub-on kívül deklarált) boolean változóval szoktam megoldani. Alapban mondjuk IGAZ értékre van állítva. Amikor a felhasználó beüt egy új értéket, elindul a hozzá kötött esemény, melynek az elején megnézem, hogy ez a változó IGAZ-e. Ha igen, akkor továbbfut, ha nem, akkor IGAZ-ra állítom és kilépek a sub-ból. Ha fut tovább a kód, akkor rögtön HAMIS-ra állítom a változót, megváltoztatom a cella értékét. Mivel HAMIS, nem fog lefutni még egyszer ez a kódrészlet. De biztosan van rá szebb megoldás is
-
ulrik19
tag
válasz
Delila_1 #6860 üzenetére
vagy írsz egy cellába 0.5-öt (50%-ot) és csak azzal szorzás
Bár a kérdés szerintem nem ez volt.
Makróval meg lehet oldani. Figyelni kell a munkalap change eseményét, és ha a módosult cella a figyelt tartományban van, akkor lefuttatni egy rövid kódot, miszerint a most beírt számot ossza le egy előre definiált és rögzített cellában lévő értékkel, majd lecseréli erre a módosult cella tartalmát. Amire figyelni kell, hogy ez a felülírás is módosítási eseményt hoz létre, ami könnyen végtelen ciklusba fut... Sajnos most nincs időm megírni, de biztosan lesz rá válasz valakitől
-
válasz
Delila_1 #6807 üzenetére
Hali!
VBA-ban igen, mert "átkonvertálja" Windows szabvánnyá. A sima chr(10) linux/unix rendszereknél a sordobás, Win esetében chr(13) + chr(10).
Msgbox esetén valóban mindegy, hogy chr(13) vagy chr(10).
Windows esetében az új sor(return/enter) az mindig is hexa 0xD azaz 13 volt és most is az(Win esetén pl egy szöveges fáljban az új sor az mindig 13,10 (0xd,0xa) "végződik", linuxnál csak 10(0xa). Weben erre oda kell figyelni, amikor szöveges állományt dolgozol fel, vannak direkt erre a célra függvények pl PHP-ban, amik ezeket a konverziókat(sorvége/újsor) elvégzik, oda-vissza)
Fire.
-
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Delila_1 #6746 üzenetére
Szia!
Ez sajna csak részben működik úgy ahogy szeretném. Azt vettem észre, hogy akkor fut le jól a kód ha rögtön az első játékosnál szerepel az all in. Ha mondjuk a 2. és 3. játékos között van döntetlen (all in mellett) akkor olyan mintha símán kihagyná a for ciklust és számolna úgy ahogy egyébként akkor kell ha nincs all in. Így néz ki a kód:
For i = 5 To 14
If Cells(i, 16) = "All In" Then
Call döntetlenallin
Unload Me
Exit Sub
Else
Cells(1, 9) = Cells(1, 8) / pipaszam
Call döntetlenszamolasEnd If
NextValami 5let?
-
válasz
Delila_1 #6715 üzenetére
Hali!
Igen ez valós probléma néha, ezt elkerülendő mindig azt a konstanst/típust stb kell/célszerű használni, ami úgymond a nagykönyvben meg van írva és itt nem a súgóra gondolok, mert a súgóban is lehet találni olyan leírást, amivel biztosan nem működik egy adott függvény pl.
Fire.
-
válasz
Delila_1 #6709 üzenetére
Hali!
Igen, de ez ebben az esetben nem bevett szokás, hogy megnyitott form mellett lehessen módosítani a munkafüzetben..
Akkor szokás ezt alkalmazni, ha pont az a cél, hogy a form pl információkat jelenít meg folyamatosan a munkafüzet változásait követve.Szóval nem katasztrófa a False használata(De mint megerősítettek a True hibát dob), ezért inkább akkor vbModeless a False helyett...
Ez ilyen programozástechnikai elv(hogy ilyen rondán fogalmazzak) és nem csak Excel hanem más programnyelvek területén is teljesen alap eljárás)
Fire.
UI: Nálatok sem működik a PH helyesírás ellenőrzése HSZ írásakor?
-
válasz
Delila_1 #6707 üzenetére
Hali!
Bocs, hogy megint "beleugatok", de ez nem a megfelelő megoldás, azaz ez így ahogy leírtad, úgy látszólag megy, de True értéknél hiba lesz.(Nem vagyok otthon, nem tudom kipróbálni, csak emlékezetből írok)
Szóval egy parancsgombról így lehet meghívni a Form-ot.
Helytelen
Private Sub CommandButton1_Click()
UserForm1.Show True
End SubA modal paraméter az vbModal vagy vbModeless értéket vehet fel.
zsotesz81
vbModal esetén amíg az ablak(Form) be nem csukódik, addig nem lehet a munkafüzethez férni, vbModeless esetén meg igen.Helyesen
Private Sub CommandButton1_Click()
UserForm1.Show vbModal
End SubFire.
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Delila_1 #6705 üzenetére
Csak az a bajom, hogy már ezt nem tudom hova rakni, ennek nem akarok külön munkalapot sem. Egyébként ez arra kéne, hogy pókerben döntetlennél a kasszát azonos arányban ossza szét a döntetlent elérők között. Ez mondjuk elég ritka, ezért akarom úgy megcsinálni, hogy gombnyomásra feljöjjön egy form, ott bepipálni azokat a játékosokat akiknél döntetlen van, majd a formon megnyomni egy gombot és a lóvé eloszlik. A formot már megcsináltam csak nem tudom hogy kell meghívni. Az előbb próbáltam egy active x parancsgombbal, alapból be volt írva a kódba, hogy load userform1 (nem változtattam meg a form nevét), de nem történik semmi.
-
válasz
Delila_1 #6699 üzenetére
Hali!
Sebaj én sem vagyok biztos, hogy teljesen megfelel Lackó86-nak, mivel ez a megoldás ugyebár kétírányba kerekít, azaz 35,44445-t 40-re, míg 34,44445-t meg 30-ra.
Ha az a cél esetleg, hogy mindig felfelé kerekítsen, akkor nyílván még kell egy kis módosítás, de majd talán megtudjuk...Fire.
-
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Delila_1 #6674 üzenetére
Hát ez nekem nem jött be, azt írta, hogy körkörös hivatkozás. Mondjuk lehet én csesztem el valamit. Úgy van a táblázatom, hogy A oszlopban nevek, C oszlopban a pénzük, és egy külön táblában szeretném sorba rendezni őket pénz szerint. A pénzt sorba rakom a nagy függvénnyel és melléjük keresném ki a neveket.
-
Fehér Mancs
tag
válasz
Delila_1 #6667 üzenetére
Ez is jó, de a desktopra gondoltam első körben, viszont meg is találtam a megoldást.
(Ha valakit érdekel:
Option Explicit
Private Const SPIF_UPDATEINIFILE = &H1
Private Const SPI_SETDESKWALLPAPER = 20
Private Const SPIF_SENDWININICHANGE = &H2
' Enter the following Declare as one, single line:
Private Declare Function SystemParametersInfo Lib "User32" Alias "SystemParametersInfoA" (ByVal uAction As Integer, ByVal uparam As Integer, lpvParam As Any, ByVal fuWinIni As Integer) As Integer
Private Sub Command1_Click()
Dim filenm As String
Dim x As Long
filenm = "c:\winnt\Bgt.bmp"
' Enter the following two lines as one, single line:
x = SystemParametersInfo(SPI_SETDESKWALLPAPER, 0&, filenm, SPIF_UPDATEINIFILE Or SPIF_SENDWININICHANGE)
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest