- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia,
Itt lehet szerkeszteni (ez egy puritán változat, a lényeg úgy is látszik)
Próba táblaA lényeg az lenne, hogy ne kelljen fejben számolgatni, hanem képletek alapján mondja meg a súly adatot, tehát ez lenne a végső cél, ami az M22-es cella jelen esetben.
Mindegy hogy hány külön cellát használsz fel a számoláshoz, hogy a súly eredmény kijöjjön az nem érdekes.M22-es cellában van egy képlet, amit jó régen csináltam.
Ez a képlet 1 változóra tökéletes.
Ha azt mondom, hogy n-ból négyet kérek akkor kiírja, hogy 100.
Ez a képlet 2 változónál már viszont nem működik.
Ha azt mondom, hogy n-ből 2öt kérek és k-ból is 1-et kérek, akkor az 62 lenne súlyra (táblázat szerint lásd S24-től)Az hogy n-ből és k-ból mennyi kell összesen az mindig a raklap szélességéből derül ki ami "120x80" és "60x80x"
Csak hogy ezen értékekhez jön még hozzá a magasság is amit később adunk hozzá (ezt lehet látni bal oldalt az A26os cellától)A méretekből gondoltam elsődlegesen kiindulni, mert tulajdonképpen az a kulcs, hogy miből mennyi kérek.
Arra gondoltam, hogy ha az A26os oszlopban van 3db 120x80 akkor azt keresse meg és írja ki egy külön cellába, hogy 3 db
Ha van 2db 60x 80 akkor írja ki egy külön cellába, hogy 2 dbAz így kapott számokat pedig behelyettesítem a raklapok típusának a súlyához (lásd a táblázatot S24-től), majd a kapott összegett felszorzom és összeadom. A végeredményt kiíratom az M22es cellába.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest