Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

Szasztok!

Olyan problémát kellene lemakróznom, mely az alábbi:
    Adott egy Exelc fájl 3 munkalappal. Az egyik munkalapon, nevezzük ,,fő munkalapnak" ahol van 1 táblázatom melyben a maradék 2 munkalapról képlettel számolja az értékeket.
    Erről a ,,fő munkalap" táblázatában változás történik, akkor küldjön egy emailt a változásról megadott fix 4 mail címre. Email-es modult már megírtam , igazából az érdekelne, hogy ezeket a globális változókkla meg lehet adni?
    Ahogy én képzeltem:
    Maradék 2 munkalapon történik az adatfeltöltés, ahonnan a ,,fő munkalapnak" táplálkozik.
    Arra gondoltam Excel indulásakor elmenteném egy változóba a táblázat értékeit ( ami kb 5-6 érték), és ezt a maradék munkalapokon új sor felvitelekor vizsgálnám.

Én úgy képzeltem makró nyelven:
    1.Excel indulásakor a Workbook_Open metódussal elmenteném az értékeket a globális vátozásba
    2.A ,,fő munkalap" adatai akkor változnak, ha az I oszlopban lévő adatokat kitöltjük fixen a maradék 2 munkalapon.
    Ezt mindkét ménkalapon tudom úgy kezelveni, hogy Workbook_Change(byval Target as RAnge) metódusával vizsglnám meg.

Engem az érdekelne van e olyan változó melyet külön modul-ból vagy Thisworkbook-ból elérem?
    Próbálkoztam már Public, Public Const, Private változók deklarálásával, de sajnos nem jártam sikerrel.

Remélem nem írtam le bonyolultan, magát a makró kodot meg tudom írni, azal problémám nem lesz.
    Segítséget előre is köszönöm. :R

Új hozzászólás Aktív témák