- Plazma TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Neked bizonyára sokkal nagyobb gyakorlatod van a relatív meghatározású nevek használatával, mint nekem, mivelhogy én nem használok ilyeneket. A kérdésed kapcsán próbáltam megnézni a viselkedésüket, illetve visszaemlékeztem pár hasonló próbálkozásomra (de bizonyára rosszul fogtam meg a témát).
Hogy a kérdésedre válaszoljak:
Alapcella - amin álltál, amikor a névkezelőben megadod a nevet. Ehhez a cellához képest a névhez tartozó tartomány (ami lehet egy-vagy több cella) sor és oszlop eltérése a viszonyítási alap a szóhasználatomban.
Tehát, ha a C1-ben állva adsz az A1 cellának nevet (név), majd F1-ben beírod a képletet =név, abban pillanatban a név már nem az A1 cellára fog vonatkozni, hanem az F1-től 2 cellával jobbra levő D1 cellára.
Ha pedig beleállsz az E1 cellába és megnézed a név melyik cellára mutat, meglátod, hogy az - mielőtt bármit is csinálnál vele C1-re hivatkozik.
DE: a VBA már meg is "bolondult", mert nála már az utolsó oszlopok valamelyike az, amihez a név tartozik.
És itt jön be, amit a 24292-ben írt Fire/SOUL/CD : a relatív névből látszólag mindig egy van, a valóságban pedig mindig a legutolsó aktív cellához képest számolja ki a név hivatkozását, tehát "több" név létezik belőle. Ezért nem egyértelmű - pont a dinamizmusa miatt. Szerintem a VBA ezért nem tud vele igazán mit kezdeni.Ez igaznak látszik a munkalapon generált relatív nevekre. Nem tudom - most nincs már igazán időm rá -, hogy a VBA-ban makróval megadott nevek hogyan viselkednek.
Emiatt az általam korábban már megtapasztalt ellentmondás miatt inkább a VBA objektum hozzárendelést és ahhoz az offset tulajdonságot használom. Pl.
dim alap as range
set alap=range("A1")
msgbox alap.offset(0,2).address ' = $C$1De persze - mint az már többszörösen bebizonyosodott, ízlések és pofonok különböznek. Így aztán nyilván különféle megoldásai lehetnek ugyanazon feladatoknak.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50