-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasquez
senior tag
Oszlop diagramba kellene húznom egy vízszintes tavalyi átlag vonalat office excel 2003-ban, meg lehet ezt valahogyan oldani?
PC
-
ruan
tag
Sziasztok
Excel 2003-ben szépen lefut a rögzített makróm, De
a "#hiányzik", és a "1900.01.00" -kat nem törli a makró, minden mást szépen megcsinál, de ezekhez nem nyúl...
Hogy lehet ezt megoldani?-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
Excelbarat
tag
válasz Wasquez #16702 üzenetére
Egyszerű mint az 1x1
Ahol vannak azadataid(az oszlopdiagrammé) oda felveszel +1 oszlopot amiben a tavalyi átlag szerepel.
Pl adataid az A1 től C20 ig tartanak akkor D1 től D20ig minden sorban az átlag értéke szerepel.
Ez után az oszlopdiagrammhoz hozzáadod az értéket: Ha minden igaz működik az a módszer hogy fogod kijelölöd az átlagot nyomsz: Ctrl+c rákatt a diagrammra és Ctrl+v ekkor beteszi azt is oszlopként neked már csak annyi a dolgod hogy ezt átállítod vonal-ra!Ruan #16703 így elég nehéz segíteni.... a makrót bemásolhatnád....
kb ez olyan hogy van egy függvényem ami megkeresi a "Petit" de nem találja, tudtok segíteni?[ Szerkesztve ]
-
ruan
tag
válasz Excelbarat #16704 üzenetére
A függvény miután lefut, az egész lapot beillesztem értékként.
A makróval csak a tisztítás a célom, hogy a #hányzik-ok, és 1900.01.00-ákat kitörölje.
De nem teszi, pedig pl.: a "0"-kat szépen kitörli.-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
Excelbarat
tag
valószínű azért nem fut le rendesen a makród mert "type mismatch"
ezzel a módszerrel viszon megkerülheted ezt és az eredmény ugyan az
ezt írd be a makródba:Cells.Replace What:="#hiányzik", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
Cells.Replace What:="1900.01.00", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False(makrórögzítéssel készült , csodákra képes)
[ Szerkesztve ]
-
Mutt
senior tag
válasz Vladek83 #16700 üzenetére
Hali,
Csináltam én is egy változatot, innen le tudod tölteni.
A kód pedig:
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim cella
Dim elso As Boolean
'kijelöljük a filter tartományt
Range(ActiveSheet.AutoFilter.Range.Address).Select
'több oszlopos listbox-hoz tudnunk kell hogy melyik oszlopot töltjük éppen
elso = True
'a kijelölés elemeit elkezdjük feldolgozni
For Each cella In Selection
'csak a látható (el nem rejtett) cellák érdekelnek minket
If cella.EntireRow.Hidden = False Then
'hozzáadjuk a cella értékét a listához
If elso Then
ListBox2.AddItem CStr(cella.Value)
elso = False
Else
ListBox2.List(ListBox2.ListCount - 1, 1) = CStr(cella.Value)
elso = True
End If
End If
Next cella
End Subüdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Mutt
senior tag
Hali,
A hiányzik (és további hibaüzeneteket) ezzel tudod eltávolítani:
Selection.SpecialCells(xlCellTypeFormulas, 16).Select
Selection.ClearContentsAz 1900.01.00 pedig valójában 0-t tartalmazó dátumformátumú cella, ezt használhatod.
'kiválasztjuk a számokat tartalmazó cellákat
Selection.SpecialCells(xlCellTypeConstants, 1).Select
'végigmegyünk rajtuk
For Each cella In Selection
If cella.Value = 0 Then cella.Clear
Next cellaüdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Wasquez
senior tag
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
2010-es excel-ben olyat szeretnék egyszerűen megoldani.
A cellák úgy vannak feltöltve, hogy egymás alatt a sorok úgy vannak kitöltve, ha csak változás van. Az üres cellákat a változásig szeretném feltölteni ugyanazzal a szöveggel.
Pl.:
AUTO
.
.
.VILLAMOS
.
.
.
BUSZTehát az üres cellákat a felette levő szóval kitölteni addig amíg nem talál másikat.
Végeredmény:
AUTO
AUTO
AUTO
AUTO
VILLAMOS
VILLAMOS
VILLAMOS
VILLAMOS
BUSZVan erre valami gyors és egyszerű megoldás. Több oszlopban vannak ilyen adataim.
-
Delila_1
veterán
válasz bozsozso #16711 üzenetére
Nézd meg itt a leírást.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
UBO
csendes tag
válasz bozsozso #16711 üzenetére
Delila_1 megoldása tökéletes de ha már írtam egy makrót rá akkor megosztom én is
Így használd:
Jobb gomb a fülön - kód megjelenítése és oda bemásolod ezt:Sub tolt()
Dim o
Dim i
o = ActiveCell.Column
For i = 2 To ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
If Cells(i, o).Value = "" Then
Cells(i, o).Select
Cells(i, o).Value = ActiveCell.Offset(-1, 0).Range("A1").Value
End If
Next i
End SubAlkalmazása rajzolsz egy téglalapot bárhova, jobb gomb rá - makró hozzárendelése és kiválasztod a tolt -t utána már csak oda kattintasz az egyik oszlopra ahol akarod h megcsinálja és kattinttasz a téglalapra
-
Excelbarat
tag
válasz Delila_1 #16712 üzenetére
Hi már többször láttam hogy visszahivatkozol a saját írásaidra, van valami opció amivel látod a saját összes hozzászólásodat vagy egyszerűen a keresőben beírod a 2008 as hozzászólásod egyik szavát? (amire még mindig emlékszel ) Többször jól jött volna hogy lássam az összes hozzászólásom... hátha van ilyen funkció csak én nem találom
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16715 üzenetére
Jó, hogy kérdezted. Eddig az emlékezetem szerinti címszót írtam be, de most kipróbáltam a opciók, részletes keresésnél a felhasználó szerinti szűrést.
Még gyorsabb a felhasználó, és a kifejezés együttes keresése.Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Excelbarat
tag
válasz Delila_1 #16716 üzenetére
Ahogy Matisz Nagypapa mondaná: E örö e bódottá
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16717 üzenetére
Több a füle, mint a foga.
-
paisacha
tag
Sziasztok,
Talán nekem is tudtok segíteni.
Kérdésem: adott egy 3 lapból álló munkafüzet (amelyben a lapok rendre A-B-C dologról tartalmaznak információkat), és egy másik munkafüzet (egy lapb, D). Hogyan oldanátok meg, hogy
1. D munkafüzet egy adott cellájában kiválasztásra kerülő értéket (A-B-C) megkeresné a másik munkafüzet mindhárom lapján (ez alapján azonosítja hogy A-B-C dologról kell -e információ);
2. majd a releváns munkalap egy adott cellájának értékét feltüntesse D munkalapon?Tud ilyet az Excel?!?
Előre is köszönöm!
További szép napot!
-
paisacha
tag
Az fkeres csak oszlop hivatkozásként használható + több munkalap nem jelölhető meg benne, mint keresési tartomány.
Nekem egy olya függvény kellene, amely megnézi
a második munkafüzet H8-asában A, B, vagy C érték van -e
az értéket megkeresi az első munkafüzet mindhárom munkalapján,
a megfelelő értékkel rendelkező munkalap X24-es cella értékét veszi alapul a második munkalap I8-as cellájába...Ötlet?
További szép napot!
-
Vladek83
tag
Excelbarat, Mutt köszönöm mindkettőtök segítségét!!!!
Üdv.
-
Kobe
veterán
sziasztok
volna egy excel makrós kérdésem. Van egy listám, ami mindig ugyanabból az oszlopokból áll, ám a sorok száma mindig változik. Egy olyan makrót akarok összehegeszteni, ami a lefuttatáskor beszúr 2 oszlopot a meglévők mellé, az oszlopokban pedig egy függvény által visszaadott értéket ír be, majd az egész táblából (az eredeti + 2 hozzáadott oszlop) csinál egy pivot táblát.
Mivel a sorok száma ugye dinamikusan változik (a kapott adatok egy adatbázis letöltésből származnak), ezért legelőször abba a problémába ütköztem, hogy a rögzített makró csak meghatározott számú sorba rakta bele a kalkulált értékeket, tehát meghatározott egy ranget pl Range(A1:A40) és később végig erre hivatkozott, de mikor pl 60 soros volt a lista, akkor is csak az első 40 sorba rakta be az adatokat, és a pivot táblában is csak azokat szerepeltette, vette figyelembe.
Ezt kiküszöbölendő, a makrü legelején definiáltam egy változót:
Dim LR As Long
LR = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).RowEzekután a kódban kicseréltem azokat a részeket, ahol a konkrét rangere hivatkozott, a változóra, pl Activesheet.Range("A1:A" & LR").Select lett az Activesheet.Range("A1:A40").Select helyett
Így már rendesen feltölti az összes, változó számú sorba a kiegészítő adatokat, viszont a pivot táblánál még mindig csak az első 40 sorral kalkulál. Próbáltam ugyanígy updatelni a pivot tábla forrására vonatkozó részt, de akkor emg hibára futott a makró sajna
ActiveWorkbook.PivotCaches.Create(SourceType:=xlDatabase, SourceData:= _
"Munka1!R1C118C3", Version:=xlPivotTableVersion14).CreatePivotTable _
TableDestination:="Munka4!R3C1", TableName:="Kimutatás1", DefaultVersion _
:=xlPivotTableVersion14
Sheets("Munka4").Selecta kiemelet részt próbáltam így updatelni: "Munka1!R1C1 & LR C C18" updatelni.....az oszlopok száma mindig 18, a sorok számába kéne bebűvölni a korábban meghatározott változót. gyanítom csak valami szintaktikai hiba
any idea hogy kellene ezt beleírnom a pivot os részbe ?[ Szerkesztve ]
-
Mutt
senior tag
válasz paisacha #16721 üzenetére
Hello,
Ha jól értem, akkor a másik füzet megfelelő (vagy A, vagy B, vagy C) lapjáról kell neked az X24-es cella tartalma az I8-ba.
2 megoldás is van, de mindegyiknek van egy kis hátulütője.
- INDIREKT függvény: ezzel egyszerű lenne, de bezárt munkafüzeten nem műkődik
=INDIREKT("[Book1.xlsx]"&H8&"!$x$24")- alap keresés függvényekhez (pl. index/fkeres/hol.van stb.) pedig kell egy segédszámítás; itt valójában nem kell számolni, hanem egy segéd helyre (én egy elrejthető lapra tettem) be kell linkelni a másik füzet értékeit.
A kereső függvénnyel pedig erről a lapról kell kiválasztani az értéket.
=INDEX(Segéd!$A$1:$C$2;2;HOL.VAN(D!H8;Segéd!$A$1:$C$1))üdv.
-
Excelbarat
tag
Jól sejted csak a forrást kell átírnod így:
így kezdődjön:
Range("A3").Select
Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
ujforras = Sheets("Munka1").[A6].CurrentRegion.Address(ReferenceStyle:=xlR1C1)Majd a forrásnál így hivatkozz:
SourceData:= "Munka1!" & ujforrasA makró végére pedig be kell írni ezt:
Sheets("Munka4").PivotTables(1).RefreshTable[ Szerkesztve ]
-
Excelbarat
tag
válasz Excelbarat #16727 üzenetére
lejárt a szerkesztés
Bocs az elején
Range("A3").Select ezt javítsd erre! Range("A1").Select
Nálam tökéletesen működött ha beírtam új értéket szerepelt az friss pivotban -
Mutt
senior tag
Hello,
Ennek kellene ott lennie:
"Munka1!R1C1" & LR & "C3"Azonban javaslom, hogy hozz létre adattáblát (Beszúrás -> Táblázat) és azt add meg a pivot forrásának (SourceData:="Táblázat1"), mivel ez dinamikusan tud nőni/csökkenni.
üdv.
-
alexnowan
aktív tag
Sziasztok!
Megint pivot és megint több tábla....
Különböző fájlok ugyanazon lapjának, ugyanazon tartományát rakom egy pivotba.
(31 nap, havi riport)
Ahogy én tudom: egy napból elkezdem, aztán a tábla sorainak és oszlopainak meghatározása előtt "visszafordulok" Bal alt+D+P-vel és beállítom hogy több tábla legyen.Hozzá is adom a másik napot - asszem 2. lépés - de ez csak akkor működik ha mindkét nap nyitva van!
Úgy kellene hogy ne kelljen a napokat nyitvatartani, mert 30 napnál ez igen húzós....
Persze ha van egy szebb, tisztább módszer azt is szívesen megtanulom!
Előre is köszönöm!
Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
alexnowan
aktív tag
válasz Excelbarat #16732 üzenetére
Ugyanabban a mappában vannak.
-
dellfanboy
őstag
excel 2007-ben van egy diagrammon 5 oszloppal de szeretném ha az a 5 oszlop vastagabb lenne. ezt hol tudom beállítani?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Megbíztak egy munkával és ebben kérném a tanácsotok.
Van egy Excel táblázat, amiben tegyük fel "x"-ek és "y"-ok vannak. Ezeket egy ember írja be. Adott egy másik ember, aki csak olvassa ezt a táblázatot, és neki az a lényeg hogy hol vannak "y"-ok. Ő megnézi egy adott nap, látja hogy hol van "y", aztán rá pl két nap múlva is megnézi és azt szeretné tudni hogy hol változtak át az "x"-ek "y"-ná, mert ugye a 2 nap alatt az egyik ember dolgozott rajta... Hogy lehetne megoldani hogy a második emberük lássa hogy a 2 nap mik változtak? A két ember "nem tud egymásról", nem tudja az egyik, hogy a másik mikor nyitogata meg, a másik nem tudja hogy az egyik mikor változtatja az "x"-eket "y"-ná. Ez most kicsit úgy h hangzik mint egy logikai feladvány
Az én ötletem első körben az, hogy a második ember amikor megnyitja az adott nap, akkor lementi magának azt az állapotot, aztán ha 2 nap múlva újra megnyitja azt, amiben az első ember dolgozott akkor azt a két táblázatot kellene valahogy összehasonlítani...pl egy makró ami végigmegy a táblázat minden celláján, és a friss excelben beszínezi azokat, amik eltérnek?
Szerintetek ez jó megoldás, vagy van valakinek épkézláb ötlete, ami ennél jobb?Köszönöm a segítő hsz-okat!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
félisten
válasz bugizozi #16735 üzenetére
nyilván az már most is konfigurálva van, hogy többen elérhetik az adott állományt és az is, hogy kinek van módosításhoz joga és kinek nincs, ergo a Változások követése opcióval egyszerűen kivitelezhető, amit írtál, mert a módosított cellák meg lesznek jelölve, megjegyzés lesz automatikusan hozzárendelve, amiben pontosan láthatod majd, hogy ki, mikor mit és mire módosított. [link]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Azt, hogy lehet megoldani Excel 2003-ban, hogy ha pl. A1=1, akkor A2-ben "EZ", ha A1=2, akkor A2-ben "AZ", ha A1=3, akkor "AMAZ" jelenjen meg és ha A1 üres akkor, A2 is maradjon üres?
Előre is köszönöm a segítséget!
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
Excelbarat
tag
válasz alexnowan #16733 üzenetére
Hi!
Csináltam egy fájlt ami elkészíti neked egészen a kimutatás létrehozásáig (már csak ki kell jelölnöd hogy mik legyen az oszlopok meg az értékek a kimutatásban)
Itt a fájl letöltheted.
Minden hónapban csak bemásolod abba a mappába ahol a többi nap van beírod a megjelölt cellában hogy mi az általános név pl: ha kimutatás1, kimutatás2, .... akkor csak annyit hogy: kimutatás*
Utána elindítod a makrót végigmegy az összesen és bemásolja egy új excelfájlba amit el is ment
Annyi módosítás kell hogy az "adatok" fülön beírod előre a fejléceket!
A többit értelemszerűen kitöltöd
Ha vmi probléma van írj e-mailt és módosítom (adatlapomon ott a mail címem) -
Excelbarat
tag
-
alexnowan
aktív tag
válasz BenJoe80 #16737 üzenetére
Erre jó az FKERES függvény!
Csinálsz egy mini táblát valahova, amibe rendre beírod a feltételt és a várt eredményt.
Aztán A2-ből indítasz egy FKERES függvényt forrástáblának a mini táblát megadva.
A keresett érték lesz A1.
Ha a hibaüzi se tetszik, akkor az egészet amit A2-ben van zárójelbe teszed és egy +HAHIBA(x;"") függvénybe rakod (x helyén van az FKERES függvényed zárójelben)Remélem ez segített.
-
alexnowan
aktív tag
válasz Excelbarat #16738 üzenetére
Köszönöm, megnézem!
-
BenJoe80
senior tag
válasz Excelbarat #16739 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Ez az! Lenne még egy olyan kérdésem, hogy hol lehet ilyen dolgokat megtanulni?
Van egy rakás táblázatom, meg némi tapasztalat (alap), de eléggé hiányos. Sok alapdologgal még így sem vagyok tisztában. Szívesen tanulnék, de nem tudom, hogy honnan...
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
Excelbarat
tag
válasz BenJoe80 #16742 üzenetére
Hi!
Google+youtube kombinációval elég sok mindent meg lehet tanulni, de viszont ez a tanulási módszer nagyon sok kitartást, türelmet és lelkesedést kíván....
youtube-on rengeteg magyar excel videó van!
pár videó
függvényekDe jobb ha van kéznél egy könyv is igaz 2003-hoz beszerezni már nem egyszerű de a függvények funkciói nem változtak (csak készült pár új) így ha veszel egy alap exceles könyvet abban sok érdekes dolgot találhatsz. Annyira nem drágák ezek a könyvek.
[ Szerkesztve ]
-
Mutt
senior tag
válasz dellfanboy #16734 üzenetére
-
Mutt
senior tag
válasz Excelbarat #16739 üzenetére
Hali,
Vagy a VÁLASZT (CHOOSE) függvényt is használhatod.
=VÁLASZT(A1;"EZ";"AZ";"AMAZ")Ez azonban az üres cellára hibát fog adni, amit le tudsz kezelni pl. így:
=VÁLASZT(HA(ÜRES(A1);4;A1);"EZ";"AZ";"AMAZ";"")üdv.
-
Excelbarat
tag
Ezt még nem ismertem köszi!, de gyors teszt után azt kell mondjam nem vagyok elragadtatva ettől a függvénytől mivel 1, 2, 3, 4, .... értékekhez rendeli hozzá a megfelelőt :S igaz egy egy összetett feladatban majd biztosan jól fog jönni.
Egyébként kis gyakorlás után a HA függvényes kombináció gond nélkül mehet bárkinek és üres értéket is kezel. de persze ki mit szeret.[ Szerkesztve ]
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok! Egy egyszerű(nek tűnő) problémával akadtam el, ennek megoldásához kérek segítséget. Adott 2 oszlop, az elsőben mondjuk "A" és "B" szöveg. A második oszlopban lehet szám is, szöveg is. A feladat az, hogy megtudjam, hány olyan "A" szöveg van, ami mellett van valami a 2. oszlopban.
Ezt találtam: [link] de nem teljesen jó, az egyik feltételnek a "nem üres cellák összeszámlálásának" kellene lennie, de valamit folyton elírok. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!T
-
félisten
válasz Z-Tom-ee #16748 üzenetére
=DARABHATÖBB(A1:A7;"=A";B1:B7;"<>""")
Excel 2007 vagy újabb esetén és nem tesz különbséget kis- és nagybetű között[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Excelbarat
tag
válasz Z-Tom-ee #16748 üzenetére
C2-be(akárhova mehet):
=AB.DARAB2(A1:B100;2;E1:E2)Egy kis segítség:
A1: B100 ez az A és B oszlop ahol az értékeid vannak a 100-at cseréld le az utolsó sorodra
Ami fontos hogy az első sorban remélhetőleg fejlécek vannak legyen monjuk az A1 es cella: Betűk
akkor az E1-ben Szintén ez szerepel alatta E2-ben pedig A
Ezért van kritériumként megadva az E1:E2 (de fontos hogy a fejléc van E1-ben és a kritérium E2-ben)
Természetesen a kritériumot átírhatod és szemvillanás alatt megszámolja B-t is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rap, Hip-hop 90'
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ingyen kellene, de tegnapra