-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
A C42-esem ezt írta ki " Service required
Parts inside your printer are at the end of their service life contact your dealer for replacement." Úgyí néz ki, hogy a nyomtatót kellene nullázni valahogy. Ebben
[OFF]Az SSC-t nem tudtam használni -
teleahocipöm
senior tag
Elképzelhető a telepítési hiba,
Egyik nap cseréltem a magentát, hogy kiürült, persze nem jelezte előre a szint csökkenését, a fekete ekkor kb félig volt -ez reális is-. Nyomtatás, minden ok. Másnap jelzi gép, hogy kifogyotta sárga -ami előtte még tele volt- a fekete ekkor már megint tele szintet mutat. Hát tele a hócipőm az epsonnal
-
lamiki
senior tag
válasz
teleahocipöm #946 üzenetére
fecskendővel összekötöd a csonkokat egy vékony csővel, és nyomsz bele egy kis zöld bogároldós ablakmosót, úgy, hogy a fej alá tegyél összehajtogatott papírtörlőt, ami felissza a kifolyt tintát, de ez le van írva szépen a hivatkozott linken. Több éve beszáradt, csupa tintaragacs nyomtatót is sikerült ezzel a módszerrel kitisztítani, és a tisztítás, a szivacs kiszerelésénél nem egyszerűbb művelet.
-
teleahocipöm
senior tag
A szivacsom -mind kettő- tele volt vagy csak úgy látszott, a lényeg tiszta fekete úgyhogy gondoltam kimosom. Levegővel eszembe sem jutott, a patrontartóra belül nyomtam egy kis tisztító folyadékot és letörölgettem.
-
lamiki
senior tag
válasz
teleahocipöm #940 üzenetére
Az S20 meg ha nem jelzi a tinta fogyását, valószínű valamit rosszul telepítettél fel, amúgy ha veszel T0711-714-es utángyártott patronokat (egyszeri 2000 Ft körüli befektetés a 4 patron), és egy chip resetert ami megint ugyanekkora befektetés, akkor utánna pár Ft-ból meg tudod tölteni a tintapatronokat.
-
lamiki
senior tag
válasz
teleahocipöm #943 üzenetére
A szivacsot felesleges volt kimosni, mert nem telik meg az olyan könnyen, többször kinullázva a számlálót sem telik meg szerintem. Ha levegővel kifúvod a fejet, a fúvókákat ne nagyon nyomasd, mert tönkre mehet a fej, csak az itt-ott sarkokban, érintkezőkön megmaradt folyadékot nyomasd ki inkább.
-
teleahocipöm
senior tag
Nagyon köszönöm a segyítséget, asszem így fogom kitisztítani, szerzek valami csövet, tisztító folyadék már megvan. A szivacsot már kimostam, szárad.
-
teleahocipöm
senior tag
Persze, erről már olvastam, ezért is akarom megtisztítnai a nyomtatófejet, mert január óta igencsak beleszáradthatott a tinta. Amint kitisztítottam, letöltöm és kipróbálom.
Kár, hogy az S20-as nincs listán, de mire lejár a garanci talán már erre is lesz megoldás.
Azért köszönöm!
-
lamiki
senior tag
válasz
teleahocipöm #940 üzenetére
Neked is ajánlom a 918-as hozzászólást, csak pár hozzászólást kellett volna visszaolvasnod
Ha a nyomtatód hibaüzenete a használt hulladéktinta gyűjtőjével kapcsolatos, akkor a megoldás: [link] az SSC service Utility, ezzel tudod nullázni. -
teleahocipöm
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy Epson Styluscolor C42 UX-em már január óta nem használtam valami meghibásodást írt ki akkor u.h vettem egy másikat S20-ast de ez megeszi a tintát és nem jelzi előrea tinta kifogyását, így gondoltam hátha megtudom csinálni ezt.
Tudna valaki segíteni, hogy tudom megtisztítani a C42-es nyomtató fejet.
-
Van2
csendes tag
Sziasztok!! segitsetek légyszi,
SX600FW kb. 3 hónapos a készülék utángyártott patront raktam bele,
fokozatosan elment két szin, kb 10 tisztitás után se jött vissza,
aztán kipróbáltam még vagy 4 másik fajta utángyártottat, egyik se jó,
aztán eredetit vettem. Már az se működik.
Olvasom a neten hogy ki kell tisztitani a fúvókákat mert valószinűleg beszáradt a tinta, de hogy férek hozzá? valakinek van esetleg egy szerviz kézikönyv,
vagy mit javasolnátok?
Előre is köszi szépen, -
dlaca69
csendes tag
szevasztok.
problémám hasonló
adott egy
epson DX 4450 nyomtató. valami megoldás kellene a chip nullázásához
mert egy csomo tinta marad benne.
olvastam valami progit megnéztem de az nem támogatja ezt a tipust.
0711 -től T0714-ig patron jár belekösz előre is mindenkinek
Dlaca -
lamiki
senior tag
Nem megoldható, mert gondolj bele kifogy egy szín, nincs a a fejben belőle tinta, mert tisztításkor mindegyik fúvókát tisztítja, emiatt beszárad teljesen az adott fúvóka sor, és kínlódhatsz egy sort mire újra hibátlanul nyomtat. Ezzel a nyomtató a nyomtató fejet védi, mert mint írtam ennek az 1 fejnek be kell járnia a nyomtató élete során, míg a kétpatronos HP-nál meg veszel egy új fejet, ha tönkre megy, persze több ezer Ft-ért.
Itt meg veszel egy resetert 2000 Ft-ért, és utána bármikor megtöltöd a feketét, vagy a színest 50 Ft-ból. -
lamiki
senior tag
válasz
mr_ricsi #928 üzenetére
Ezt esetleg nem azért írják, mert a lassabb modellekhez képest sokkal gyorsabban húzgálja befelé a papírt, és a fej is sokkal gyorsabban mozog ide-oda, és ekkor a gyorsabb súrlódás több hőt termel? Bár a mikropiezzó kristályok alakváltozása, is súrlódási hőt termelhet
Eddig még 70 oldalt nyomtattam vele egyszerre legtöbbet, úgy hogy egy könyvet nyomtattam, ábrákkal, lekicsinyítve, ki is fogyott a fekete, és nem állt meg egyszer sem hűteni magát, pedig volt ábra, kép is benne bőven.
-
rigor
csendes tag
Sziasztok!
Akkor az nem megoldható az Epson C64 tipúsú nyomtatomnál hogy feketében tudjak nyomtatni ha pl kiürült a 4 ből egy (cyan) patron? Hiába állítgattam én is a 'csak feket nyomtatást' Semmi. A 2 patronos Hp (színes fekete) ilyet sosem csinált, nem érdekelte hogy üres a színes. Köszi a segítséget!
-
mr_ricsi
veterán
Az első nyomtatómat a munkahelyemről vettem (mono tintás Canon), és a pót patronokat is megvehettem fillérekért, mert már nem volt hozzájuk nyomtató.
Így aztán eredeti Canon kellékanyagot használhattam, míg a printer egy viharos éjszakán ki nem lehelte végleg a lelkét.
Ó, azok régi idők, amikor még eredeti patronokkal bagóért lehetett nyomtatni... -
mr_ricsi
veterán
"Na majd megnézem már nyomtatás után milyen meleg a nyomtatófej"
Nem tudom, azóta megnézted-e a melegedést, de pl. ezt találtam az SX200 kezelésijében:
"Ha egy hosszabb időintervallumban folyamatosan nyomtat, akkor a papíradagolás átmenetileg szünetelhet, vagy a patrontartó egy rövid időre leállhat. Ez azért van, hogy lelassuljon a nyomtatás, és hogy ne melegedjen túl, illetve ne károsodjon a nyomtató mechanikája." -
lamiki
senior tag
válasz
mr_ricsi #926 üzenetére
Ó azok a boldog békeidők
emlékszem első tintasugaras Epsonomnak külön patrontartó doboza volt, abban lakott a színes tinta, amíg csak feketével nyomtattam, ha fotót akartam 360 DPI-be akkor helyet cseréltek.
Ja és került egy havi fizumba kb, és nem nem hallottunk akkor még olyanról, hogy a patront meg is lehet tölteni, meg mi az hogy utángyártott patron.
Amikor ezek mégis kezdtek elterjedni, nagyon boldogok voltunk, ha féláron megúsztuk a patron cserét az után gyártottal. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Stardust #923 üzenetére
"a jó öreg canon ilyet nem csinált abból annyi szín fogyott amennyi kellett a nyomatnak"
Nem tudom, miről beszélsz. Én is Canont használok, és szinte csak fekete nyomtatásra, de így is rendszeresen kifogy a színes patron.
Canon nyomtató akkor nem használt színes festéket egyszínű használatkor, amikor még csereberélni kellett a patronokat, és fekete nyomtatáskor a fekete patron volt benne, színes nyomtatáskor pedig a 3 színű."furcsálom hogy egy hónap alatt elfröcskölt egy szettet holott színt nem is nyomtam."
Nem kapcsolgatod túl sűrűn ki-be a nyomtatódat? -
lamiki
senior tag
Vigyázni is kell a nyomtatónak az egyszem fejére
, mert ennek be kell járnia míg működik a nyomtató. Azoknál a típusoknál, ahol a fej egybe van a tinta tartállyal, nincs gond, mert ha tönkre megy a fej, veszel bele egy másik patront, persze fél nyomtató áráért
, vagy 2-őt egy nyomtató áráért, és mindenki nagyon boldog, főleg a nyomtató gyártó.
-
Stardust
csendes tag
tehát a drága gyári színes festéket csak szanaszét köpködi? bár furcsálom hogy egy hónap alatt elfröcskölt egy szettet holott színt nem is nyomtam. a jó öreg canon ilyet nem csinált abból annyi szín fogyott amennyi kellett a nyomatnak
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Stardust #920 üzenetére
Rosszul tudod, fogynia KELL!
A nyomtató rendszeresen megszabadul a fúvókákban álló tintától, nehogy beleszáradjon. Köpi a belső tintagyűjtőjébe, és ha kifogynak a színes tinták, a nyomtató teljesen le is áll, nem fog feketét sem nyomtatni.Más oldószerrel pedig ne kísérletezz, mert bármivel vegyi reakcióba léphet, és még az sem biztos, hogy oldja a tintát. Az UV festék szerves oldószerrel hígítható, a nyomtatódban pedig vízfesték van.
-
Stardust
csendes tag
volt szerencsém Vutek qs 3200-on dolgozni ott a nyomtatófejet szolvennel mostuk igaz hogy a gép UV-ra száradó festékkel dolgozik de kérdem én hogy az asztali tintasugarast lehet-e ilyen szerrel mosatni vagy ne kisérletezzek és maradjon a bogároldó?
-
Stardust
csendes tag
Üdv!
Epson stylus sx200-on csak fekete szöveget csak fekete festékkel (gyári) nyomok (na jó 2 szines fényképet nyomtam 10x15 méret) mégis a szines patronszintet már nagyon alacsonynak mutatja holott tudom hogy nem fogyhat belőle. Epsonéknál ez valami szopatás? -
lamiki
senior tag
annyi kiegészítéssel, hogy a tisztítás után nem árt sűrített levegővel kifújni az érintkezők tüskéiről, meg a fejből is a bennmaradt ablakmosót, nehogy valami zárlatot csináljon esetleg. Ha nem fejhiba csinálja a kihagyásokat akkor biztosan elmúlik az alapos átmosás hatására.
A fejbe ki-be pumpált 1-2-3 ml ablakmosó (szinenként) szinte csodát tesz, csak ha nem tudod kiszerelni könnyen a fejet, akkor mindig cseréld a fej alatt a papírtörlőt, mert telefolyik a nyomtató ablakmosóval. -
lamiki
senior tag
Ha 1-2-3 tisztítás nem oldja meg a problémát, akkor át kell mosni a fejet egy kis zöld bogároldós ablakmosóval, mert valószínű túl sokáig nem nyomtattál a nyomtatóddal semmit, és beszáradt a fej.
Olvasgass kicsit a hogyanról, pl. [link] innentől kezdve én is írtam pár dolgot ezekről a dolgokról, vagy a másik fórumon is találsz sok mindent, ahová szintén beírtad a problémádat. -
maxxum120
csendes tag
Ne okold az utángyártott tintát , mert én már kb egy vödörnyit használtam fel , és soha nem néztem a minőséget hanem csak az árat .
Valószínű hogy soká töltötted , megvártad míg a tinta teljesen kifogy , és így a fejnek lehetőséget adtál a beszáradásra .
Beszélj Lamiki fórumtaggal , és ő részletesen felvilágosít miként tudod valamelyest javítani a problémát ablakmosó folyadékkal .
Mivel a patron csak tintatartály hiába veszel 8000 ért gyárit a probléma ugyanúgy megmarad .
Két fejtisztítás között várj pár órát , ne erőltesd a gépet . -
Met
nagyúr
Utángyárott patronból melyik típust érdemes venni? Amelyik jó minőségű...
Ilyeneket láttam, hogy Q-ink, Victoria, GNG, Q-print de nem tudom, hogy melyik nem cseszi el a nyomtatót és a nyomtatás minősége is szép -
puhakex
tag
Sziasztok!
Egy Epson Stylus DX4400 -as nyomtatóm van. Az a problémám vele, hogy amikor nyomtatás közben halad a papíron lefelé egy pár miliméteres sávban kihagyja a nyomtatást. Szabályosan ismétlődő periódusokban, nem véletlenszerűen.
Tény, hogy utoljára amikor feltöltöttem, nem gyári hanem egy olcsóbb utángyártott patront vettem bele.Szerintetek mivel próbálkozzak, mi lehet a baja?
-
Hali!
Amit írtál azzal egyetértek, ha valami nagyobb értékű nyomtatóról lenne szó, akkor nyilván van értelme rendelni, de egy max 6-7000 Forintot érő nyomtató esetében nincs nagy értelme..
Akkor inkább 16-18000k-ért vesz az ember egy lézert, aztán az kitart jó ideig(olyan használat mellett persze, amit korábban említettem)Fire.
-
lamiki
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #912 üzenetére
Az újabb nyomtatókhoz is lehet találni okosságokat persze, de 99%-ban fizetősen, elutalsz x $-t vagy eurót és már küldik is
, vagy akár hosszú napokig hetekig is lehet keresgélni, mire valami használhatót lel az ember, meg át kell olvasni pár ezer fórum hozzászólást is akár.
Mert azért itt is ott is csak akad mindig 1-2 segítőkész emberke, aki nem sajnálja az idejét, hogy megpróbáljon másoknak ingyen segíteni. -
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #908 üzenetére
"Amúgy miért vagy ennyire biztos benne, hogy nem lesz újabb SSC?"
Pletykák szerint kaptak egy levelet az Epson jogászaitól, hogy pert kapnak a nyakukba, ha nem hagyják abba a fejlesztést.
De lehet hogy közben felnőttek és most már pénzért dolgoznak. -
válasz
mr_ricsi #906 üzenetére
Hali!
Megoldódott a probléma. Egyszerűen nem szabad hagyni, hogy teljesen kifogyassza a tintapatront. (után gyártott)
Rosszul kezeli alapban, hogy mennyi a tintaszint, általában 15-20%-ot bent szokott hagyni, ez esetben viszont csontszárazra kiszívta teljesen a feketét. 2 hónap helyett közel 3 hónapot bírt ki. Szerintem azt hitte, hogy -10%-on van...
Hoztam ma egy készlet patront, csak a feketét raktam bele, igaz másodjára, de elindult és megszűnt a hiba, a szoftvere is egyből látta a tintaszinteket. Természetesen szoftverből is elindítottam a patroncsere metódust, ennél a típusnál szükséges(és még jó pár Epson esetében), mert csak ekkor szívja fel rendesen a szükséges mennyiségű tintát ill. készíti elő használatra.Az az ironikus a dologban, hogy akkor akadt ki, amikor úgy működött, ahogy kellene. (a tinta 100%-os felhasználására gondolok)
Annyi előnye volt a dolognak, hogy egyúttal ki is takarítottam a nyomtatót teljesen.
Köszönöm mindenkinek a segítőszándékot!
Fire.
-
lamiki
senior tag
válasz
mr_ricsi #906 üzenetére
Én is pont erre gondoltam amikor ma délben áthívtak egy Epson C48-as miatt ami pont letiltott a hulladéktinta gyűjtő számlálójának a túlcsordulása miatt. Azon felváltva villogott a bekapcsolást jelző zöld és a piros led, tegnap átsiklottam efelett, úgy látszik csak félig koncentráltam ide, mert este a kórházat jártam, a 70 éves apám elesett tegnap előtt és combnyaktörése lett.
Másrészt viszont olyasmit írt, hogy nem reagál semmire, nem tud tisztítani, meg fúvóka ellenőrző mintázatot nyomtatni, pedig ha ezt megpróbálja, akkor legalább is szólni kéne a nyomtatónak, hogy nem tudom megcsinálni, mert kifogyott a patronból a tinta.
Általában olyankor nem reagál semmire a nyomtató, még a patroncsere kérésre sem, ha letilt a nyomtató a hulladék tintagyűjtő, vagy más miatt.
Egyszer egy olyan nyomtatót kaptam ami letiltott, és hogy nem reagált semmire a nyomtató, elég sokat szívtam vele, mire fel tudtam telepíteni, hogy rá tudjam engedni az SSC-t. Ilyenkor még a telepítő sem találja meg, szerencsére rájöttem, ha kimozdítom kézzel teljesen bal oldalra a fejet, amíg visszaér a parkoló állásba, addig nem tilt le a nyomtató, csak utánna, így fel tudta telepíteni a meghajtót.
A nyomtató gépkönyvébe egyébként pontosan le van írva a ledek különböző jelzéseinek a jelentése, aszerint így utólag én is csak a kifogyott tintára gyanakodnék, vagy valami patron hibára, ami akár érintkezési baj is lehet a chipeknél, és ha ez a gond akkor kideríthető melyik patron a ludas, ha kér egy kézi patroncserét, a számítógép nélkül, akkor megmutatja a nyomtató, hogy melyik patronnal van gondja, és azt ki kell venni, megmozgatni: -
válasz
mr_ricsi #906 üzenetére
Hali!
Először is köszönöm, hogy segíteni próbálsz!
A mai nap folyamán elhozom a nyomtatót az orvosi rendelőből. Tegnap nem volt rá mód hogy tüzetesebben átvizsgáljam, hisz rendelés volt, ott topogtak a betegek, szóval ma már jobban beletudok mászni a nyomtató "lelkivilágába" itthon...
Meglátjuk mi lesz, mindenképp írni fogok és akkor leírom ezt a "színkavalkádot" is a ledekkel...Fire.
UI: Amúgy miért vagy ennyire biztos benne, hogy nem lesz újabb SSC?
Nem létezik már a fejlesztőcsapat például, ilyesmi? -
mr_ricsi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #901 üzenetére
"nyomtatás közben megállt és vége, folyamatosan világít, a tipikusan a festék elfogyását jelző gombocska..."
Tehát folyamatos sárga színnel világít az a LED, ami villogni szokott, amikor kifogy a patron. És a másik LED, ami a bekapcsolást jelzi, eközben mit csinál?
-
lamiki
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #904 üzenetére
tedd el a nyomtatót ne dobd ki, csak jön ki az SSC-ből előbb - utóbb újabb verzió
-
Hali!
Köszönöm a válaszaid!
Ahogy írtam kb 2 évet bírt ki, max 2 havonta szoktam karbantartást végezni, mert csíkozott, szemetelt, stb, meg általában annyi idő bírtak ki a patronok is, tehát akkor muszáj volt...
Amit javasoltál(SSC) sajnos nem támogatja jelenleg, olyan billentyű trükköt sem találtam hozzá...(bezzeg más típusokhoz meg annyi van, hogy győztem olvasni..)
Fire.
-
lamiki
senior tag
Az előző hozzászólásban pontatlanul fogalmaztam, mert nem a hulladék tinta tartály gyűjtő telik meg, hanem csak a számlálója ér el egy adott értéket, ami után letilt a nyomtató. Láttam már olyan nyomtatót, amelyiken többször volt már nullázva a számláló, és még annak sem telt meg fizikailag tintával az a filcszerű anyag, ami felszívja a tintát amit a tisztításra elfolyat a nyomtató.
A számláló nagyon hamar is elérheti azt az értéket, amikor letilt a nyomtató, nem attól függ, hogy menyit nyomtatsz, hanem, hogy mennyit tisztítasz.
Tehát ha nagyon keveset nyomtatsz, emiatt sűrűn kell feleslegesen tisztítani, mert beszáradnak a fúvókák, akkor hamar letilt a nyomtató, míg ha sokat nyomtatsz, vagy csak gyakran akkor sok évig sincs gond. -
lamiki
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #901 üzenetére
Valószínű megtelt a hulladék tinta tartály gyűjtőd, és ilyenkor letilt a nyomtató.
Az SSC Service Utility-vel nullázható lenne, de úgy emlékszem még nem támogatja a D92-es nyomtatót [link]
Keress rá a neten, és hátha le van írva 1 billentyű kombináció, vagy bármi más amivel nullázható, vagy hátha megjelenik már a várva várt újabb verzió az SSC-ből -
Hali!
Epson Stylus D92 nyomtatóról lenne szó. Heti egy alkalommal volt használva(háziorvosi rendelőben receptek, stb, nyomtatására), alkalmanként 2-300 recept. 2 éve kifogástalanul működött, most viszont nyomtatás közben megállt és vége, folyamatosan világít, a tipikusan a festék elfogyását jelző gombocska...
Nem lehet semmilyen karbantartást(fejtisztítás, fúvóka tisztítás, stb) elvégezni a szoftverével ill. a tintapatron cserét sem engedélyezi a program.(manuálisan sincs semmi hatás)Mit lehet vele kezdeni, azon kívül, hogy mehet a kukába?
Olyat is hallottam(aztán h igaz vagy sem azt nem tudom, majd valaki talán megmondja), hogy egyes Epson-ok akkor állnak be így, ha a belső számlálójuk(lapszámláló) átfordul(lenullázódik). HA így van, akkor van esetleg valamilyen szoftver, amivel meg lehet "buherálni" ezt a számlálót?
Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest