- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
uduka
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem. A Epson DX 4850 kapott egy készlet új patront, ahogy illik feltöltött majd beállt alap helyzetbe.Többszöri próba után sem indult el a fekete szín nyomtatása,majd később kiírta egy angol szövegbe a patronok típusait.Sajnos el fogadtattam vele,azóta a tinta szintet látja , de nem nyomtat semmit.Szeretném, hogy ismét működne a nyomtató:
-
tsika
tag
Tintát nem gyártanak minden sarkon, az utángyártott patronok nagy részében is ugyan az a tinta van csak ezt senki nem meséli el. Ami jó minőségű és megbízható tinta az az American inkjet és a Sensient. Csak kérdés melyik patronban van ez illetve hol lehet ezt a tintát beszerezni kis mennyiségben.
http://prohardver.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=254656&rtoid=3745
http://www.sensient-tech.com/ -
norbi0604
aktív tag
Üdv!
Van egy DX 4450-es Epson nyomtatóm, a kérdés arra vonatkozna, hogy valahogy meg lehet e oldani a nyomtatást ha csak a fekete patronban van még tinta, a színesek kifogytak.
Olvastam, hogy így már egyáltalán nem is hajlandó nyomtatni, de azért megkérdezem hátha valakinek van már megoldása. Egyébként az utángyártott patronokról és a Chip reseter-ről mi a köz véleménye?
(a chip reseter-t ki fogom próbálni eredeti patronoknál is).
-
atala
Topikgazda
-
atala
Topikgazda
válasz
Gergőke88 #3743 üzenetére
Ahhoz, hogy ugyan azt a nyomtatási minőséget kapjam, és meg legyen a CD nyomtatás is, ahhoz az L800-ast kellene megvennem. Annak a nyomtatási költsége 40 Ft/ml. A mostani nyomtatási költségem is 40 Ft/ml. Viszont az L800-as 100e Ft. Ennyi pénzt nem adok ki, ha csak annyit kapok, hogy eredeti tintát használhatok.
-
atala
Topikgazda
válasz
QwErTy42 #3740 üzenetére
Használtam G&G-t, Procolort, Orink-et. Mind három jó minőségű, és nem túl drága. Pl a canonba a CLI-521 sorozat Procolorból 300 Ft/db a chip nélküli, az Orink 700 Ft körül van, de az chippes.
Vagy pl. epsonhoz vannak tölthető patronok, amihez tudok kiváló minőségű Claria kompatibilis tintát. 200 ml ára 3800 Ft. Biztonságos kis/nagykereskedésből 6 éves kapcsolat a gyártóval, garantált minőség.Meg venném én is az eredeti patront, ha nem adnák pofátlanul drágán.
Köztudott, hogy a nyomtatókat azért adják fillérért, gyártási költség alatt, mert a tintán hozzák be az árát. Adják drágábban a nyomtatót, és reális áron a tintát! Máris más lenne a helyzet.
Nézd csak meg az új epson L sorozatot. Drága a nyomtató, és olcsó a tinta. Ott miért nem adják csillagászati áron a tintát? -
Thrawnad
senior tag
Én mindíg olcsó nyomtatót veszek, mert rengeteget nyomtatok, és lejár az élettartamuk, szétkopnak, stb. Most egy S22-esem van, teljesen jól nyomtat, semmi gond vele. Nem csíkoz, nem darabos, mondhatni minden ok. Viszont az utángyártott patron is drága. Pláne mivel a kis aranyos max 3,5 ml festéket használ el belőlle. (ennyi az eredeti patron kapacitása)
Ezért most átáltam tölthető önresetelős patronra. [link]
Meg kell mondjam nagyon korrekt!
Én hetente kb 5-600 oldalt nyomtatok, de eddig nem volt vele problémám.
Thrawnad -
QwErTy42
addikt
Fejtsd ki bővebben! Mert van 40 ezer után gyártott patron...
Ami már igazán jó, az meg jó esetben is csak 40%-kal olcsóbb, mint az eredeti. Ha valaki nem nyomtat olyan sokat, mint Te, hanem évente vesz két garnitúrát, akkor lehet hogy nem érdemes kockáztatnia annyi pénzért, hogy kukázhatja a nyomtatóját.
Még mindig csak annyit mondok, hogy ez a tétel, ha feltétlenül forintosítani akarod, akkor havonta 500 forint. Egy doboz bagó ára... A mérleg másik serpenyőjében meg ott van az esetenként 20-40 ezer forintos nyomtató. -
atala
Topikgazda
válasz
randras #3735 üzenetére
Vegyél eredetit.
Két garnitúra után kifizeted a nyomtató árát.
A viccet félretéve, próbálj meg jó minőségű utángyártottat venni. Az nem vágja tönkre a fejet, és nem is megy rá a gatyád. El kell felejteni a gagyi fos tintákat. Én eddig a két nyomtatómban elhasználtam már vagy 30-40 garnitúra utángyártott patront, és még semmi baj nincs vele. Egyszer tettem bele ezprint patront, és egy nyomtatás után eldugította a fejet. Szerencsére sikerült kipucolnom. -
sznoemi
csendes tag
Epson sx420
Vélemények? -
atala
Topikgazda
válasz
laszlo2 #3725 üzenetére
Legközelebb felejtsd el az ezprint patronokat! Nagy szutyok. Még az eredeti patronnal is be tud száradni, ha sokáig nem használod a nyomtatót, de a silány minőségi utángyártottal még jobban. Procolor, Orink, esetleg G&G-t tudom ajánlani.
Ja, és hetente mindenképpen nyomtatni kell egy színes oldalt.Nem tudom, hogy a nyomtatódban ki lehet-e venni a fejet, ki lehet, akkor megpróbálhatod desztillált vízzel átitatott puha papírzsepire rátenni, áztatni. Én azt is csináltam egyszer, hogy egy fecskendőbe, aminek akkora feje volt, hogy pont ráment a patron nyílásra, tettem deszt vizet, majd megtöltöttem a fej részt vízzel amíg ki nem csurgott, (hogy ne maradjon levegő a patron nyílásnál) és nagy nyomással átspricceltem a vizet a nyíláson, ügyelve, hogy levegőt ne nyomjak bele, mert az megint nem jó. Bár, ez inkább a dugulásra jó, a beszáradásra nem.
Egyébként meg, ha chippes patront használtál, és nem lett resetelve meg ilyesmi, akkor tedd bele az eredeti patront, és vidd vissza gariba. Szerintem nem veszik észre, de nem is hiszem, hogy foglalkoznak vele.
-
randras
veterán
Helló!
Adott egy Epson SX125, utángyártott patronokkal. Egyszer tök normálisan nyomtat feketét is, egyszer pedig olyan undorító csíkosan, hogy át kell mentenem mindent sötétkékbe, mert olvashatatlan. (Színek mindig jók)!
Mi okozhat ilyet?
-
laszlo2
csendes tag
válasz
QwErTy42 #3726 üzenetére
Kösz, persze egyből ki dobom!!
90%-a utángyártott patronnal használja a nyomtatóját,és biztos,hogy történt már mással is ilyen,és meg bírta javítani!!! Itt a forumon olvastam,hogy ablakmosóval kell átöblíteni a fejet,meg csináltam és már legalább a használja a kék patront is.
Úgyhogy javul!! -
laszlo2
csendes tag
Helló, egy kis segítség kellene. Epson Sx 218 nyomtató nincs még egy éves, és nem nyomtattunk vele több mint 2-3 hete, és most nyomtatni akartunk, és a kéket egyáltalán nem nyomtatja, nem fogy belőle, a többi színnel nincs gond. csak utángyártott patronokkal használtuk az eredetit bele sem raktuk még. EZPRINT 711T-714T-ig ezek a patronok vannak benne, tegnap kicseréltük az összeset, hátha megjavul a kék, de semmi ugyanúgy nem használja a kéket. Fejtisztítást megcsináltuk nem is egyszer, nyomtatni vagy 30-at nyomtattunk azóta hátha beindul, de semmi.
Tegnap el is kezdtük olvasgatni a fórumot, de annyi hozzászólás van, hogy sajnos nincs időnk végig olvasni, mert nagyon kellene nyomtatnunk hirdetéseket, és jó lenne ha valaki leírná, hogy ilyenkor mit kell vele tenni, lehet -e valamit kezdeni még, vagy vigyük vissza garanciába még a gépet.... De azzal az a baj, hogy hetekig ott van, és gondolom ők is ugyanazt csinálják vele, amit ti itt leírtok, + kellene a nyomtató sürgősen.
Előre is köszönöm a segítségeteket!!!! -
Thrawnad
senior tag
válasz
Dragunov85 #3722 üzenetére
Xp-driver?
-
Dragunov85
csendes tag
Sziasztok!
Szereztem egy stylus photo r300-ast csak drivert nem találok hozzá olyan mintha nem is létezne win7 alá.Valaki ötlet? -
Fényhozó
tag
Sziasztok!
Üdv mindenkinek. Vettem egy Epson Stylus SX130-as multifunkci készüléket. Gyári fekete tintapatronból most fogyott ki a festék. (T1281)
Egyenlőre még nem vettem másikat, de nemsokára fogok. Még jó hogy feljöttem ide, meg hogy elkezdtem utánanézni picit a dolognak, mert amint látom rengetegen szívnak vele.
A neten felszedett információkból a következőket sikerült leszűrnöm a patroncserével kapcsolatban:1: Nem ajánlatos az eredeti patronok mellé betenni az utángyártottat.
(Kérdésem, hogy ezzel mi a helyzet, valóban így van?)2: Eredeti patronokat nem lehet után tölteni.
(Ez is igaz?)3: Nem mindegy milyen csip számmal rendelkező patront veszel bele.
(A megvenni kívánt patronoknak honnan tudom megállapítani a csipjének a verzió számát?
Illetve azt hogy a nyomtatómba milyen verzió számú patron szükséges?)4: A chip reseterre mikor van szükség?
5: Esetleg az utántöltésükről ha valaki tudna egy használható linket küldeni, megköszönném.
Remélem valaki tud segíteni. Előre is köszönöm.
-
sznoemi
csendes tag
Van egy Epson sx 110 típusú multifunkciós készülékem.
A minap nyomtattam vele, semmi problémát nem tapasztaltam. A mai nap folyamán bekapcsoltam és csak kattog-kerreg, kivillantja a hibajelző lámpát és nem csinál semmit. Nyomtatásra kattintva azt írja ki, hogy távolítsak el minden idegen anyagot a nyomtatóból, kapcsoljam ki, majd vissza. Idegen anyag nincs benne, papír nincs belegyűrődve, visszakapcsolás után is csak kattog-kerreg.
A tintapatronokat mozgatja, tehát az nem romlott el, viszont a scanner tetejét felnyitva azt tapasztaltam, hogy a "fénycsúszkát" nem húzza ki a bekapcsolási felkészülés során. Kimozdítja 1-2 cm-re, majd visszaáll az eredeti helyére és akkor kezdi el kiadni ezeket a hangokat.
Van valakinek valami tippje/ötlete, hogy mi lehet a baja?
Tudok-e én ezzel valamit itthon kezdeni? -
szaszapi
őstag
Erre valaki?
-
p2pp
őstag
Sx130-as van. Ma kaptam T0711-14-ig. Persze nem volt jó hozzá.
Melyik jó hozzá? T0892 esetleg vagy marad a gyári számos, de utángyártott T1281-1285? -
gyongyt
csendes tag
Szia!
Szeretném kérni a segítségedet. Van egy Stylus Photo RX640 nyomtatom, mely kiírta, hogy lejárt az élettartama a nyomtatónak. Olvastam SSC programról a leírásodat, le is töltöttem, de a nyomtató beállításánál nem engedi a Disable Epson ...-t bepipálni. A Show current value menüt sem engedi használni.
Van esetleg valami javaslatod, hogy mit lehetne még kipróbálni?A segítséget előre is köszönöm!
-
szaszapi
őstag
Van egy PX720WD multifunkciós nyomtatóm.Rendszeresen használom,mégis érdekes dolog történt.Régebben volt hogy kellett csinálnom fejtisztítást mert a fekete beszáradt.Most hogy tényleg rendszeresen használva van egyszercsak nyomtatás közben a feketét már elég hiányosan adta ki.Elvégeztem 4-5 fejtisztítást és a fekete nem hajlanó jó lenni.Mit tudok vele csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gyúrósok ide!
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest