Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigabyte alaplap topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
spidersoft
üzenetére
Szia!
Az e jelzésű amd procik nagyon jók, nagyon takarékosak és nagyon dárgák.

Ami hűtőt adnak hozzá az köpedelem. Nekem a 60k-s procihoz képesek voltak adni egy ilyen 500 ft-os bóvlit.
Viszont pwm-el szépen levehető a fordulatszáma, úgy elviselhetőbb.Személyes tapasztalatom a htpc-vel az, hogy itt a cpu lesz a legkisebb gondod. Ha csak tényleg hd és netezés a cél, akkor a legolcsóbb, legkisebb fogyasztásút válaszd. Az amd-nek vannak a 45 wattos LE cuccai. Azok idle még annyit sem esznek, sőt szinte fakírok.

A hd videót nyilván a gpu köhögi ki magából. A cpu lényegében csak az os-t esetleg a böngészőt futtatja. A szoftveres oldala az igazán érdekes. nekem az LE-1640 fixen beáll 1000 mhz-re és el nem mozdul onnan semmi hd film alatt. A ram fogyasztás is elhanyagolható, ilyen 200 mb körüli! (xbmc és linux)
Úgyhogy szerintem az apróban böngéssz.

-
hati
addikt
válasz
spidersoft
üzenetére
Nekem sztem halk a gépem és elég erős is.
HTPC kliens:
C2D 2180@1V (azaz alul van feszelve rendesen), 4GB ram, 40GB-os SSD, 120W-os panel táp+"tégla", ATI HD4550 passzív. 2 venti van a gépben (CPU gyári 500rpm-re visszavéve, házhűtő 5V-on megy). 1m-ről sem hallom, ha be van kapcsolva.
HTPC szerver, egyben kliens is:
ua, mint a klines +2 TV tuner (1 analog és 1 dvb-t).NAS:
tp-link 1043 routerre kötött usb hub, azon 2db 2.5"-es HDDA gépek idle fogyasztása 70W alatt van.
-
sb
veterán
válasz
spidersoft
üzenetére
Először én is a procihoz:
Attól függ mire kell.
- Az Atom prociként tényleg nem túl erős, el lehet vele pötyögni, de ha rendesen használni akarod normál célokra is a gépet, pl. net sok tabfüllel, stb... (és idegesít, hogy nem megy minden azonnal) akkor kevés lesz. Ha csak light-os felhasználásra kell akkor elég. Az Ion része viszont HD-re, stremingre, flashre szvsz tökéletes, lazán bírja.Ha erősebb proci kell akkor pedig amit ajánlottak:
- Sandy Bridge. Drága de nagyon erős. Úgy keress rá, hogy Intel 2300 2400 2500, stb...
Fogyasztásban nagyon jó, ha nem terheled és a beépített IPG-t használod (ami szintén bőven elég erős a fentiekhez) akkor HTPC szinten fogyaszt. Ha pedig kell akkor van olyan erős, sőt erősebb 150-170W körüli fogyasztással mint egy mai bika 4 magos gép. Persze lehet vele játszadozni is. Alulfeszelni, amivel még jobb a fogyasztás és még mindig az egyik legerősebb proci marad. Nyilván a fogyasztás miatt jól is hűthető.- A kettő között:
AMD-s 2 magos proci, amit te is írtál. Integrált vga-s lap, szintén elég a fentiekhez, prociból valami alap 2 magos 2.4-2.7GHz-es. Ezek jól fogyasztanak, alulfeszelhetőek nagyon, ha jót fogsz ki és azért egy nagyságrenddel erősebbek az Atomnál. Jók nagyobb terhelésű általános felhasználáshoz is. Fogyasztásban pedig még ilyen paneltáppal is lehet szerelni, paneltápok ha jól tudom vannak 120W-ig, egy ilyen konfig alulfeszelve 70-80w, de max 90w körül fogyaszt a saját méréseim alapján.
Prociban ha szétnézel a bolhán, szokott lenni egymagos Sempron LE-140 is, ami kétmagosítható, nekem ilyen megy a családi HTPC-ben, egy mag helyett 2 maggal 2.7GHz-en valami 1.1-1.15V körül.
(A saját HTPC-m meg Atom+Ion-os)
- Vagy negyedik variációként meg lehet várni a Zacate-t. Az talán valahol az Atom+Ion és a 2 magos 2.5GHz körüli amd között lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Filmgyűjtés
- TP-LINK routerek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Dell Precision 5560 i7-11850H FHD+ 100%sRGB 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A12 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Viszont pwm-el szépen levehető a fordulatszáma, úgy elviselhetőbb.