- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thumb
aktív tag
sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy mi a legalacsonyabb config egy 1080-as hd film-hez vagy egy 1366 x 768 felbontáshoz?
köszönöm
A lepke egy olyan rovar, amely a helikopterek családjából származik.
-
szabi__memo
nagyúr
Ezt már láttátok?
Nagyon ütős. Aki tudja, annak érdemes kivárni.
http://inetd.info/2009/02/22/ion-htpc/ -
sbazsi
veterán
válasz szabi__memo #5255 üzenetére
-
ZCoyote
őstag
Vennék a htpc-mbe egy notebook dvd írót de van valami kavarás a csatlakozók körül.
Asszem kisebb a noti odd csatlakozója mint a rendes méretű odd-é.
Kell valamilyen átalakító hozzá?Romani ite domum.
-
jayjay
tag
én is egy nagyon-nagyon jó ötletnek találom az ion-t, DE mint írták Netbook árban lesz, vagyis annyiért már egy jó HTPC-t összerakok, ami többet eszik, de sokoldalúbb.Megnézném az ion-t, miközben 1 vistán épp töltök, zenét hallgatok, tömörítek egyszerre.Ha valakinek csak netezni kell, néha egy film, akkor az ion jó választás, ha az ár is stimmel.
Én 200euró felett nem ajánlanám semmiképp, de ha jó árral kijön, akkor tuti nagy sláger lesz.A vinyó 60%-al drágább bele, mint 1 3,5-es.A memória így sem pénz, ház nem kell.HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
szabi__memo
nagyúr
Nekem spec bőven megfelel és még vacakolni sem kell vele. Nem mindenkinek van kedve, bátorsága vacakolni egy gép összerakással..
Ahogy jayjay kolléga is irta, ez bőven megteheti annak akinek nincs plusz elvárása.
A lényeg tényleg az ára. Eredetileg, eredeti áron ez egy nagyon jó megoldás.
Egy jó platform és biztos a többi gyártó is reagálni fog. Az eredmény: egyre jobb htpc-k egyre kisebb méretben, egyre olcsóbban.
Elképzelhető, hogy itthon nem lesz jó választás, kedves kis kereskedöinknek hála, de azért bizakodok![ Szerkesztve ]
-
NagyVillany
tag
NagyVillany vs HTPC
eddig nemnagyon néztem ezta HTPC témát, mert valahogy nem is érdekelt, de egy másik topicban most kijött belölem egy vélemény ami ide is passzol, ígyhát idehúzom, hamár valaki írt itt hasonlót akkor sorry, nemnézem most végig a sokezer hozzászólást.
Adott nálam egy erősebb szgép, és inkább azokra vonatkozik ez a nézőpont akiknek szintén van egy erősebb gépük, sztem a nagytöbbség ígyvan, és adott egy filléres P3 tualatin ami mindenre jó game és mozin kivül 50 wattból."....Mondjuk a mozi miatt számolgattam már, hogy megérné e popcornt, WDplayert, vagy HTPCt legozni, de momentan 150W ot eszik a gép HD közben, szal kb 100 Watt a pazarlás, ami egy kétórás film alatt 10 FT !! veszteséget jelent.
Tehát nekem egy külön HD filmnézésre beruházott eszköz 10 FT ot spórolna filmenként. Nemtudom mikor nézek én meg 2-3 ezer filmet, hogy megérje nekem ebbe beruházni.
Inkább úgy rendeztem be a szobát, hogy a 32 col előtt nincs semmi, alapból TV- mozi, de ha elégurulok akkor PC."kb
-
band1103
őstag
válasz NagyVillany #5264 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá hogy a htpc-nek nem az egyetlen funkciója a hd filmek lejátszása. Ott van az internet is amivel az ember sokkal több ídőt el képes tölteni mint egy filmnézéssel. És ekkor már jobban megéri összelegózni egy htpc-t. De ez csak az egyik ok.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
NagyVillany
tag
válasz band1103 #5265 üzenetére
Írtam hogy adott egy jóöreg tulalatin gép is, ami amióta létezik mindenre jó mozi és gamen kivül ami nálam szóba jöhet (msn, skype, netezés, torrent, tv, ftp stb.)
Inkább az lehet az ok a HTPCre, ha valahol családos a szitu és egy időben akarnak jatszani is és mozizni is, de nem is ilyen feltételeket irtam nézőpontnak, nálunk a családtagok is rendelkeznek saját PC-vel (notbuk is beleértve) -
Devil Smile
őstag
válasz NagyVillany #5266 üzenetére
A HTPC-t nem is olyan kis fogyasztasu gep "kivalltasara" talaltak ki mint a Te kisgeped..
en pl azert szeretnek htpc-t mert mar egy normalisabb HDdivx kepes dvd lejatszo 30e ft meg mert az en gepem is megy ejjel nappal es idle 148W ot fogyaszt.. ha ezt kiszamolod atlag 30nappal 24/7 be 43Ft/kW os arral akkro az bizony nem keves kb 5000Ft ha csak idle megy..
a masik meg h mint fentebb irtam a dvd lejhatszot az csak dvd re jomeg divX re egy htpc meg komolyabb jatekok kivetelevel mindenre..
amit en terveztem gepet az kb 55e ft-ba lesz es remelhetoleg terhelve se fog kienni a nemletezo vagyonombol..
nagy vonalakban ennyit akartam irni (melovan es mar erzem a szuro tekinteteket a hatamon.. )Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
band1103
őstag
válasz NagyVillany #5266 üzenetére
Akkor az a jó öreg tulalatin gép jó lesz home-server-nek, mert hát ugye valahol tárolni is kell a sok HD és egyéb filmet, és lehetőleg nem lemezen mert az sok helyet foglalna, legalább is nálam. Ezért van egy nagyon kis fogyasztású gép 4db 500GB-os winyóval ami nagyon kicsi teljesítményű de legalább éppen ezért mehet róla a seed éjjel-nappal, és van külön htpc. Így kis helyen is elfér a htpc mert nem kell bele sok és nagy vinyó. És persze van külön Game-work PC mert hát a játéknak és az AutoCad-nek kell a power de csak akkor megy ha kell (akár csak a htpc)..
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz heckbert #5269 üzenetére
Ne nevettesd ki magad elhamarkodott hsz-ekkel. Ki beszélt itt 1 emberről ? Ha azt mondom hogy nálam az nem csak 1 embert takarhat hanem egy egész családot is akár.
[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
Sziasztok!
Nem vág a témába, de gondoltam leírom az élményeimet.
Én eladtam a saját HTPCmet (ASUS P2-M2A690G + imon mini) és vettem egy ilyet. Alig nagyobb mint egy cigisdoboz, teljesen passzív és reggelire kajálja a fullHD filmeket. Aki csak zenére, videóra, esetleg képnézegetésre használná a HTPCjét, nem rögzít TV adást és nem játszik, annak elgondolkodtató választás 30-32 ezerért 2 év garival. Tud HDMI-t, optikai kimenet stb. Más nem is nagyon kell a házimozihoz.
Lehet, majd írok, egy rövid tesztet logout-ra...[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz duffbeer #5271 üzenetére
Bár nem HTPC kategória hisz csak media player de azért nagyon érdekesnek tűnik. Ha írsz cikket róla akkor ne felejtsd el a fogyasztását is megmérni. Hátértárolóval együtt persze.
-
duffbeer
őstag
válasz band1103 #5272 üzenetére
Az adapter amit adtak hozzá 12V, asszem 1,3, vagy 1,5A. Ebből kifolyólag 18Wattnál többet nem ehet. Ha belekalkulálom, hogy tartalmaz 2db USB2.0 portot amit szintén ez a 12Vos adapter táplál (pendrive esetén), akkor ez még kevesebb. Pl. egy WD mybook 2,5"-os külső HDD képes csak az USBről táplálkozni. Ergo az össz fogyasztásnak (WD TV + MyBook) kevesebbnek kell lennie 18 Wattnál.
Egyébként Sigma Designs SMP8635LF chipset-el bír, ami ha jól tudom egyel újabb az Mvix 780-HD-ban találhatónál.
Érdekes, hogy megvételkor elég "butácska" volt. Nem kezelte a magyar SRT feliratot stb. FW frissítés után mintha kicserélték volna. Asszem még a kép is szebb lett, de lehet, csak beképzelem.
Mondjuk a gyári fw. 1.00.01 volt. Gondolom az még az első. -
dabadab
titán
válasz duffbeer #5271 üzenetére
"Aki csak zenére, videóra, esetleg képnézegetésre használná a HTPCjét"
Megmerned, hogy pl. egy sima 8 megapixeles, 3 MB kornyeki jpeget mennyi ido (hany ora ) alatt jelenit meg? Forgat EXIF info alapjan?
Zenebol mit tud? FLAC+CUE? Vizualizacio?...Az a baj ezekkel a kis vackokkal, hogy messze nincsenek egy sulycsoportban egy HTPC-vel.
DRM is theft
-
band1103
őstag
válasz duffbeer #5273 üzenetére
Tetszik! Mondjuk akkor lenne nagyon ütős ha az usb-be kezelne valami usb wi-fi adaptert mert akkor azzal össze lehetne kötni a home (seed)serverrel (bárhol is van az) és rögtön akár 4TB film közül lehetne válogatni. Csak ennyi hiányzik a boldogsághoz és rögtön eladnám a HTPC konfigot hisz a home serverről is lehet netezni meg office-t használni.
dabadab: Átolvastam mindent amit a gyártó hagyott és nem tiszta hogy csak sztereóban jön ki a hang belőle vagy jön több csatornásan is a HDMI ill optikai csatin?
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz band1103 #5277 üzenetére
Szerkesztve!
Úgy látom a manuál nekem kicsit kusza. a Features-ben azt írja hogy Stereo or multi-channel digital surround audio output de lentebb meg azt hogy
"Dolby Digital*"..."*2-channel only. 2+channel signal is sent via digital pass through to a receiver. Manufactured under license from
Dolby Laboratories. “Dolby” and the double-D symbol are trademarks of Dolby Laboratories."
Ez egy jó házimozihoz tényleg kevés.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz band1103 #5278 üzenetére
"Úgy látom a manuál alapján hogy minden audiot csak 2 csatornásan tud"
...az analog kimeneten. Komoly hazimozinal azt meg ugy sem hasznalja az ember, digitalison meg ott az 5.1 jel (a manualt lusta vagyok elolvasni, de arra tippelnek, hogy HDMI-n nem ad ki hangot - de lehet, hogy ez a velemenyem megvaltozna egy RTFM utan )
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Balinov
titán
válasz dabadab #5280 üzenetére
nemugy ertem,na. Hanem akinek tenyleg csak medialejatszasra kell, es sok lenne neki a HTPC + featurearzenalja, annak megfelel ez is. Most nem a hardkór HTPC epito PH! jatekosokrol beszelek, hanem egy atlagos felhasznalorol, aki netrol toltoget tv/dvd ripeket es csak szimplan egy kis dobozkat akar a TV mellett,alatt latni, ami megeszik minden olyan cuccost, ami az o igenyeit kielegiti.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
dabadab
titán
válasz Balinov #5281 üzenetére
A fene tudja. Nekem XBMC - Popcorn Hour viszonylatban van konkret tapasztalatom es az a hatarozott velemenyem, hogy az utobbinak a mereten es a fogyasztason kivul csak hatranyai vannak, a konkret hasznalata XBMC utan egyszeruen frusztralo. Lassu a file-ok kozti navigacio, a filmen beluli kereses meg plane - nem bejovos.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Balinov
titán
válasz dabadab #5282 üzenetére
jakerem, a jo utan atszokni egy masik rednszerre...plane ahogy nezem XBMC-rol (honlapot neztem csak, eleg korrekt kis rendszernek tunik)
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
duffbeer
őstag
válasz dabadab #5280 üzenetére
Azt erősnek tartom, hogy gagyi.
Ez a kis doboz, arra teljesen jó amit Balinov leírt. Másrészt a képminőség tökéletes. Zene vizualizáció nincs, de engem nem is érdekel. Általában hallgatni szoktam a zenét, nem az ugráló kis sávokat figyelem.Igen tud FLAC-ot!
Egy 8.1 Mpixeles képet kb 3mp alatt jelenít meg!
Van hang HDMIn!Azt nem teljesen értem miért alázod porig úgy, hogy gyakorlatilag nem is ismered, nem is
láttad működés közben.
Természetesen nincs egy súlycsoportban egy HTPCvel, ezt mindenki tudja de nem is az a célja. Mint írtam, aki zenére, videóra, képnézegetésre használja, annak elég. (Nem tudom, de szerintem a legtöbb ember erre használja a HTPCjét is.)
A másik nem elhanyagolható, az ára. Azért 30ból nem kell összerakni egy űberbrutál gémer HTPCt.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz duffbeer #5284 üzenetére
A "gagyesz" nem konkretan a WD-nek szolt (amit tenyleg kevesse ismerek), hanem a kategorianak (cel-DSP kore epulo medialejatszok) altalaban (amit azert jobban) es nem porba alazasnak szantam, csak nem teljesen ertem azt a hype-ot, ami van korulottuk: eleg fapados cuccok, amik elvegzik a kotelezo alapfeladatokat es ennyi.
A jpeg mekkora volt? (Mert a megjelenites sebessege inkabb attol fugg es ez a 3 masodperc irrealisan kevesnek tunik egy tobb megabyte-os darabnal.)
(Ja, es egyszer nezz meg egyszer egy nagyobbfajta laposteven zene melle mondjuk Milkdropot (az XBMC-ben az van) vmi jo kis preset-keszlettel: az ugralo kis savoktol nagyon messze van )
DRM is theft
-
duffbeer
őstag
válasz dabadab #5285 üzenetére
A képek mérete 2,7-3 MB.
Tényleg nagyon sok a piacon a hasonló lejátszó. Szerintem az lehet az oka, hogy kicsi, hangtalan, "olcsó" (<-- ez azért erősen relatív) és csak lejátszásra az átlagembernek szerintem nem kell jobb, sem képminőségben, sem sebességben. Volt szó a böngészésről... Kifejezetten gyorsan lehet navigálni a mappák/fájlok között. Egyetlen hátránya, amit tudtam vétel előtt is, de lenyeltem, a hálózat hiánya. Bár egy nagyobb állományt gyorsabban másolok USBn mint a 100Mbites hálón...
Nekem is HTPCm volt, félre ne érts. Tudom, hogy mik az előnyei, de hajlandó voltam lemondani róla. Eddig nem bántam meg. Aztán majd meglátjuk. -
Biznisz Elek
senior tag
Kérdés:
Tud e nekem valaki abban segíteni, hogy van nékem egy Asus AI remote távírányítóm de sajnos a kis Punditomhoz nem jó a szoftver, a driver felment de maga a szoftver nem akar felmenni.
Ha valakinek van ebben tapasztalata azt megköszönöm.
Üdv
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
duffbeer
őstag
válasz Biznisz Elek #5287 üzenetére
Nincs benne tapasztalatom, de mint mond a szoft miért nem akar felmenni?
-
duffbeer
őstag
válasz Biznisz Elek #5289 üzenetére
Hogyan kommunikál ez a távirányató? Vagy mi a vevő?
-
Mijági
csendes tag
Hello!
Igazából én is HTPC-ként használom a gépem. Az egyetlen problémám vele az a merevlemez (viszonylag hangos) kerregése. Ellég kellemetlen hallani amikor filmközben megmoccangat. Szerintetek a merevlemez halkító 5.25-ös bővítők használhatók?
Itt most konkrétan a nexus egyik termékére gondolok [link] . Azt hallottam hogy a scythe quite drive jó ,de nagyon drága és kb 5-6 ezer forintnál nem akarok többet rááldozni.
Jó lenne ha valaki tudna esetleg vmi tapasztalatot ,mert sokan mondják hogy halkít és alig melegszik a hdd ,vki abszolút leszolja[ Szerkesztve ]
-
Biznisz Elek
senior tag
Ismerősnek van ilyen scythe hűtője ő nagyon megvan elégedve vele, de mivel most le van égve éppen eladja, sőt kettő van neki 12kért a kettő. Ha érdekel írj püt.
Ami még jó megoldás lehet neked ez, itthon is lehet kapni.
Üdv
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
duffbeer
őstag
Kérdés, hogy maga a HDD hangos, vagy a házhoz csavarozva erősödik fel a hangja?
Mert, ha a második, akkor nem nagyon kell rá költened. Ha egy kis kézügyességed van fellógatod a HDDt két tejgumigyűrűre (egy 5.25-ös helyre, hogy elférjen). Ha szerencséd van találsz otthon párat. Hasonló megoldás mint amit az előző kolléga linkelt, annyi, hogy gyakorlatilag ingyen van. Én rége így oldottam meg. De nálam az átadott rezgés okozott zajt. Ha maga a HDD fejmozgás hangos, azt csak beburkolni tudod.
Mindenesetre én nem biztos, hogy fizetnék ilyen cuccért ezreket. Ha nem nagyon melegszik fellógatod és beburkolod szivaccsal azt' kézcsók.[ Szerkesztve ]
-
-
Mijági
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
A hdd fejmozgása hangos , a hdd már körül van véve gumival ,így nem igazán rezonál be a ház. Valamibe megpróbálom beburkolni ,még nem biztos gyári megoldás lesz.
Kösz a segítséget
-
gyiku
nagyúr
Habey's Atom HTPC Capable Of 1080p, egy dvb tuner bele, es nekem tokeletes lenne
hüllő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest