- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HurkaLES
tag
Egy 5.1-es házimozi ha géphez van kötve, játékoknál is átadja az érzést, vagy inkább csak filmekhez jó?
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
LibreElec esetén az mitől lehet, hogy nem látja a NAS-om? Tegnap ismerősnek összeraktam a gépét és ki szerettem volna próbálni, de nem jött össze, a saját HTPC-m meg simán müxik...
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
válasz Patice #49461 üzenetére
A NASnak nem szabadnak gondot okoznia, mert a másik gépen meg ment a megosztás...mondjuk az is igaz, hogy minap TVn se látta a NAS-t, pedig a HTPC-n hibátlanul ment minden róla.
Hazaértem melóból és ránézek...tegnap elég későn fejeztem már be a gép építését...szal lehet vmi user hiba van mégis.
Gorneck#1239
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Gemini Lake-rőlmár infókat lehetett tudni november 20 fele, Magyarországra csak 2018 Q1 fele érkezik?
Ez lehet nagyon alap kérdés lenne de Linux-ot ahsznál, N3150-em van IGP miatt EGL-es Kodi-m van.
Ha türelmetlen lennék megvárni az új Geminit akkor néztem 1030 vagy RX550 jó lenne 4k-ra.Ez tökéletesen fog működni nekem EGL-es kodi alatt is?
Illetve a VGA-t lehet úgy használni, hogy csak a VGA akkor kapcsoljon be, ha Kodi-ban filmezek.
Stand by-ban ha mondjuk este torrentezek , akkor nekem felesleges lenne has pörögne a VGA.Válaszotokat előre is köszi.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Celtis
veterán
-
vatomi
aktív tag
Sziasztok!
Eddig max 1080p videókat néztem egy nas-ról streamelve windows-os Kodi htpc-re. Kijelzőt cseréltem, sajnos az lga1155 konfig integrált vga-val elhasal az uhd-n. PCIE bővítésre van lehetőségem. Milyen vga-val menne ez hibátlanul? -
PuMbA
titán
-
vatomi
aktív tag
GTX 1030 kevés? Vagy valami olcsóbb hasznát de halk.
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Gorneck #49472 üzenetére
Illetve még egy gyors kérdés...adott
- TV (lg)
- Erősítő
- HTPCHTPC -> TV -> Erősítő vonalnak kéne mennie HDMI-n keresztül? A TV-n hiába állítom be, hogy hangot HDMIről tolja át az erősítőre mondhatni nem történik semmi (akkor se ha rendes TV műsort nézek)...sajnos port-ot kiválasztani nem lehet...
Ez természetes jelenség? Vagy kutakodnom kell az erősítő beállításai közt? Vagy szereznem kell egy toslink kábel és azon keresztül próbálkozni?Gorneck#1239
-
cinemazealot
addikt
Van esetleg tapasztalat arról, hogy ez a kártya Ubuntu (pl. 16.04 LTS) alatt is megtalálja a megfelelő driver-eket és rendben viszi a Steam-es játékokat és a Kodit?
(#49473) Gorneck
A helyes sorrend: HTPC -> Erősítő -> TV. Ehhez persze az erősítőnek rendelkeznie kell HDMI kimenettel is.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Gorneck #49473 üzenetére
A helyes bekötés inkább HTPC => AVR => TV lenne, és a Passtrough ON (AVR menü). Igaz, hogy így is működnie kéne, de ahhoz 3 feltételnek kell teljesülnie:
- LG TV esetén az ARC ON (TV menüben), és csak az ARC jelzésű HDMI kimenetén (ált. a HDMI_1)
- AVR részéről Passtrough ON + ha van a menüjében CEC / ARC / HDMI controll vagy hasonló az is ON
- csak HDMI 2.0 kábellel működik!Természetesen AVR HDMI nélkül nem megy, de gondolom az van. Ha a HTPC a TV-be csatlakozik, akkor az AVR-en a megfelelő bemenetet (forrást) ki kell választani (pölö AUDIO1) a TV-ből érkező hang megszólaltatásához. És mind1, hogy az maga a TV hangja vagy azonkeresztül a HTPC-n nézett film hangja.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #49474 üzenetére
Huppsz! (#49475) szasanyi hozzászólása ráébresztett, hogy mi van, ha Te a TV-t is szeretnéd az erősítővel kihangosítani? Természetesen ekkor az én megoldásom nem megoldás, csak ha az Általad felvázoltak szerint a TV után van az erősítő. Ez esetben a Toslink kábel (a TV-ből az erősítőbe) valóban megoldás lehet (nálam is így működött egy darabig), viszont kérdés, hogy a TV átengedi-e a teljes hangfolyamot, vagy csak azt a sztereót (legyen a forrás akár 5.1-es is), amit ő maga is meg tud szólaltatni.
-
Celtis
veterán
válasz cinemazealot #49476 üzenetére
Jó az a sorrand (HTPC->AVR->TV) csak a HDMI-ARC kell, hogy a TV is szóljon az erősítőn.
-
Celtis
veterán
válasz szasanyi #49481 üzenetére
Már arról is lehetne vitát nyitni, hogy van-e ilyen meg olyan szabványú kábel. Szerintem nincs, de mindegy.
Az 1.4-es HDMI szabványban jelent meg az ARC, szóval az 1.4 tudja. Hogy neked volt egy fos kábeled, az nem jelent semmit.
(BTW, ezek szerint aaz LG soundbarom is HMDI 1.4-es habár fullHD 50p-t nem tud kezelni) -
Gorneck
legenda
válasz szasanyi #49475 üzenetére
Tudom, csak az AVR nem tudja a 4k (1.4-es csati van rajta). Ezé gondoltam erre.
Saját kütyümmel sokkal egyszerűbben oldottam meg (HDMI kép Optika hang)...de ismerősnek hasonló TRIOja van csak a HTPC más...nincs rajta optikai kimenet.
Fákkk...le kell tépnem a TV-t a helyéről... HTPC most épp a HDMI1-be van kötve, akkor lehet az a baj...meglesem ezt is...
Köszike.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
szasanyi
félisten
válasz Gorneck #49483 üzenetére
Az optikával az a baj, hogy a HD hangsávot nem képes továbbítani. Persze nem tudom milyen az AVR, de ha a 4K-t nem tudja lehet a HD hangokat sem és akkor tökmind1.
Az nem próbáltam kvázi nem is tudom, hogy ha a HDMI-n csak a kép megy be akkor azon keresztül továbbítódik-e az AVR felé a külön optikai szálon bevitt hang. A TV HDMI csatlakozóinak egyikén fel kell legyen tüntetve az ARC azt meg kell nézni, ehhez nyilván nem előny a falra szerelt helyezete.Celtis: az, hogy sz@r fel sem merült mivel eddig kifogástalanul működött egy PC - monitor között.
-
-
Gorneck
legenda
válasz Gorneck #49494 üzenetére
Még egy gyors kérdés...ami kicsit bosszant...
Eddig LibreElec-et használtam filmezéshez...mivel az általam összerakott HTPC sem akarta vinni a 4k-s tartalmat (kevésbé akadt, mint a J3455 - de még mindig nézhetetlen volt). Gondoltam egyet és felraktam a Win10-et egy MPCHC-vel...és érdekes módon ment az összes 4k cucc (minden gond nélkül).
Ezután felbőszültem kicsit és felraktam a Kodi-t...minden gond nélkül megy azon is a lejátszás.Ez most mi, mármint az egyiken miért megy a másikon miért nem?
A HTPC belőve minden gond nélkül megy rajta minden. Még bevárom az Optikai kábelt és ha azzal már elmegy a hang az erősítőig, akkor végre adhatom is át a cuccot ismerősnek.
Gorneck#1239
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest