-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltan6
őstag
válasz HwAdokVeszek #31700 üzenetére
windowson szeretném használni,fut a kodi windowson is,miért jobb ez mintha merevlemezre rögzíteném?
akkor úgy kérdezem inkább,hogy tv-t szeretnék nézni windows op rendszeren futtatott kodi-n,meg rögzíteni egy avermedia usb-s dvb-t tunerral,mit kell a kodin feltelepíteni? meg beállítani? -
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Ubuntu + Kodi -val hajtok egy AM1 5350-es platformot. Most kezdtem el használni, és azt vettem észre, hogy néha pattog a hang, kb 5 percenkent 2-3 másodpercig berecseg, bepattogzik. Ubuntu saját AMD driverét használom, nem az AMD.com-osat. HDMI-vel van összekötve az erősítővel (5.0-ban használom Denon 3808)
Van ötletetek, hogy mitől lehet?
Köszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz vitezlejszlo #31703 üzenetére
Azt még hozzá tenném, hogy AC3-as hangnál vettem észre, és nem a filmben van a zaj, mertha vissza tekerem, akkor másodjára meghallgatva ugyanott már nem pattog-recseg.
Köszi
laca
-
skoos
őstag
Sziasztok ismét!
Na, alakul a FULL MOZI, FULL ZENE plusz kis játékos gépecském. Némi segítség még jól jönne, ha van meglátás, szívesen veszem.Bevásárlólista 1.0:
Ház: CHIEFTEC IX-03B
Lap: MSI A88XI AC
Proci: AMD A8-7600 3.10GHz FM2+ BOX
RAM: CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ4GX3M2A1600C9B
SSD: SANDISK 128GB SATA3 2,5" SDSSDP-128G-G25A cél a passzív hűtés, de a játék résznél ez valszef elbukik, de valami nagyon csendes kis jószágot ajánjlatok kérlek.
Tápból 120W környékét céloztam meg a játék miatt. Portal 2 szintű játékra és CS-re gondoljatom, nem COD4-re
Hogy tetszene?
-
gery2123
őstag
A házat azt bizony felejtsd el. Nem ennek a konfignak való az. Táp szerintem lehet nagyobb is, mert a plusz jól jön. Az oké, hogy ennyit nem fog enni a rendszer, de azért nem árt egy kicsivel erősebb szerintem.
Olcsóbb lap nincs esetleg? Olyan is jó ami nem DC és pico psuval csinálod. Mondjuk én nem adnék ennyit egy lapért.-- PSN_ID: GerY2123
-
Skillet
addikt
meglestem egy raklap oldalt és infót már kivagyok tőle
arra jutottam, hogy nem biztos, hogy a médialejátszó jó ötlet. most a pop 24/7-ben megy, letölt. 2000kbps-re van lekorlátozva a letöltés, így egyáltalán nem fagy. ezt pl med600-ason a fórumok szerint nem árt levenni 750-re neeee. nem akarok visszalépést. akkor inkább marad a 210-es.
megnéztem azt is mit össze kell szenvedni a jukebox miatt. igazából ez a funkció jelenleg nem érint meg, de ki tudja milyen láz kap el, szóval nem ártana, ha nem kellene beleőszülnöm... még jobban
és akkor még a htpc-re mondják, hogy necces a beállítása?
még mindig xbmc szerintem a megoldás. bocsánat, kodi.
amúgy a kodi minek a rövidítése?
no. szóval mondjuk htpc. ezügyben is körbejártam a témát kicsit...de sokra nem jutottam
már az alaplapnál elakadtam.
bár... talán. processzort most találtam egyet. amd apu 5350.
érdemes ebben gondolkodni, vagy esetleg más? kinek mi a véleménye?
szóval alaplap. ezt találtam
ASRock AM1H-ITX alaplap
azért akadt meg rajta a szemem, mert külső dc csatlakozó is van rajta. akkor ezt lehetne is használni minden egyéb belső táp nélkül? kell hozzá egy külső táp, a többit az alaplap lekezeli?
a memória? gondolom nagy különbség árban nincsen a kisebb és a nagyobb frekvenciás ramok között. így 1600mhz. 4giga kellhet?
mennyit fogyasztana átlagosan egy ilyen pakk?
egyáltalán jól válogattam össze a cuccokat?
a fogyasztás nekem eléggé fő szempont! (akkor inkább másban gondolkodjak?)
főleg a popi után. bár le még sosem mértem, de nem hiszem, hogy 10-15 wattnál többet kajolna.
ja igen, játékra persze nem lenne használva a cucc. torrent és filmnézés, zene. youtube. böngészés.
köszönök minden ötletet és segítséget.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Skillet #31708 üzenetére
Jól választottál.
Volt ilyen gépem, tökéletesen alkalmas ezekre a feladatokra.
Csak egy 19V-os notebook adapter kell neki, gyárilag két SATA eszköz köthető rá a tápjára. Ha többet akarnál, akkor kell elosztót venni.
Fogyasztási adatokat itt láthatsz: [link]
Meg a Kabini topicban is vannak még infók.
Van aki szerint felesleges pénzkidobás az 5350, mert elég az 5150 teljesítménye is, ezt is mérlegelheted.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Ribi
nagyúr
válasz Melorin #31667 üzenetére
Nálam is vannak fura dolgok ezzel a Q1900-al. Lassabban jön vissza a monitor sleepből, mint amennyi idő alatt bebootol a gép, ha bedugok egy pendriveot, a többi USB kicsit elszáll, egér 2mp-re leáll. Mintha 1 szálon vezérelne minden perifériát. Vagy csak nagyon el van cseszve valami.
-
superTibcsi
aktív tag
Én is várnék erre a válasz. Ugyanaz a konfig + Ubuntu. Zárt driver nálam hibát írt, én is a nyíltat használom.
Under construction!!!
-
skoos
őstag
válasz gery2123 #31707 üzenetére
Oké, azt hittem a ház alap funkciója a "takarás", de már látom, hogy többről lez itt szó. Javaslatok? Valami, ami raktárról, itthonról is elérhető? Esetleg tápra, lapra?
Merek hinni regger kolléga javaslatának, a jó hang és kép élmény megkövetelheti ezt a lapot. Részletesebben nem tudom, de ne a médialejátszó legyen a leggyengébb láncszem, hamár a HM-re ennyit áldoztam.
-
neverless
tag
csatlakozom az előttem szólókhoz. Én egy cube típusú házat javasolnék. CPU hűtőnek egy bazinagy bordát, amire esetleg venti sem kell. Tápnak én egy zero rpm üzemmóddal is rendelkező rendes atx tápot mondanék.
Egy értelmes cube házban elfér egy nagy proci borda, az atx táp is, illetve valszeg házventiből is jó eséllyel legalább 12cm-es, vagy akár 14 cm-es lesz benne, ami elég ha kis fordulaton pörög, ergó a zajszintje is a nullához közelít. -
-
canniball
nagyúr
Csatlakoznék a többiekhez: az említett Chifi fain kis ház de minimal konfighoz, az általad tervezetthez szvsz felejtős.
Skillet!
Jól érted, ahhoz a laphoz csak egy külső kocka kell, a többi rá van integrálva. Azzal viszont számolj, hogy ezek a megoldások (terhelhetőségben) eléggé korlátosak!
Ami a fogyasztást illeti: attól függ mi a pontos konfig. Pl. ehhez képest nálam a cikkben szereplő J1900 lap két memóriával, egy SSD-vel és PicoPSU-val idle 10W, max. 15W.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
Kezd összeállni, de a ház+táp kérdése még nagyon homály a linkelt cuccokkal, mind felejtős. Nem győzöm eleget hangsúlyozni, mindkét összetevő erősen felhasználástól függ, és mindig a legnehezebb választás.
Azt a lapot többen megelégedéssel használjuk, a GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI nagyjából ugyanaz, de nem tudok róla semmit, viszont 5e forinttal olcsóbb.
Szóval házakat dobáld a közösbe, tápot szintén, arra ügyelve, hogy ha 4mag plusz IGP fullon teker játékok alatt, 110W fogyira kell számíts (ezért nagyon nem mindegy a táp), filmek, zene, multimédia: 30-50W. HDPLex hifi és 130W Dell OK hozzá alapesetben, általad igényeltekhez akár 150W külső kocka is elkélne.
Tovább göngyölítve passzív házikó ITX-ben kb kiesik (vagy nagyon drágán, 60-150k), tehát olyat kéne keresni, amiben elhelyezhető egy alacsony ford. számú minőségi hűtő, ami az egész rendszert támogatja.
-
Celtis
veterán
válasz Skillet #31708 üzenetére
Jó irányban indultál el. Az inteles J1900-as lapok fogyasztása valamivel jobb. Nekem 5150-es processzorral az AM1H-ITX-DC 20-25W-ot eszik üzem közben.
Ha tényleg a popi kiváltása a cél, akkor ne gondolkozz Windowsban. Tegyél rá egy Openelec-et. Annak akár 1G RAM is elég. Az oprendszer elfut akár egy pendriveról is. (Az OE-ben is a legújabb Kodi-t kapod).
-
PeterPH
senior tag
válasz zoltan6 #31701 üzenetére
Windows alatt ezek közül tudsz válogatni ízlés és pénztárca szerint:
PVR recording software - Windows -
Patice
Topikgazda
-
bajnokpityu
félisten
kinek működik még a legrégeben épitett full passziv gépe?
csak nekem mániám, hogy minimális levegőáramlat érje a feszszabikat?
hiába egyre jobbak ezek minősége, valamennyi hőt akkor is disszipálniuk kell. vizhűtéses koromban megtnaultam, hogy egy pici venti mindenképp kell a proci környékén.eladó topping dac
-
Patice
Topikgazda
Bele.
Nekem egy Scythe Kozuti van most benne, annak a magassága 40 mm és még van felette kb. 9 mm hely.
Amit linkeltem hűtő az a ventivel együtt 37 mm magas és légkavaró hűtené a körülötte lévő alkatrészeket is kicsit, amit pont Pityu is írt.
Ráadásul Noctua cucc, ami a csendességéről híres.
(#31728) bajnokpityu:
Én is erre jutottam, hogy egy minimális kis aktív hűtés kell a rendszernek, nem csak a procinak, hanem a környező elektronikának + esetemben a paneltápnak sem árt, ha kap egy kis segítséget hűtésileg.
Kozuti ventije egyelőre még elég halk filmezés közben, de ha mást is csinálok a gépen, pl. programok telepítése, stb. akkor már hallhatóan felpörög, ahogy a proci is jobban terhelődik.
Vadászok egy Noctuára apróról. (Decemberben meg kellett volna vennem, volt egy eladó.)
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #31728 üzenetére
Normális alaplapon van a feszültségszabályzókon is hűtőborda. Mondjuk régebben én is tettem mindig legalább egy kis fordulatú ventit hátra.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
skoos
őstag
Aktív is (80mm), lapos is, tápja is van 150W, árban is befér...
-
-
Tonyo
őstag
Hangos az amd? Big shuriken van még rajta?
-
skoos
őstag
válasz Patice #31729 üzenetére
Eret vágok mostmá'...
Ha még valaki megerősíti, hogy
MS-TECH CI-70, saját, 120W-os táppal, és
Noctua NH-L9A hűtővelTÖKÉLETES LESZ NEKEM, indultam is és megveszem
-
bajnokpityu
félisten
shuriken olyan lassan forog a tetején, hogy szinte el lehet olvasni a feliratot. és nem ment még 40fok fölé.
a catalist ami nagy visszatartó erő AMDtől (rühellem, beraksz vidkarit, és lehet újratelepiteni), Neked még az OSX hiánya lenne, amúgy rendben van.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #31736 üzenetére
Ha terheled akkor is?Nekem anno a10 5700 fel tudta pörgetni..
-
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #31733 üzenetére
Előfordul.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
CirrMee
addikt
Nálam akkor pattogott, amikor a hangot próbálta szinkronizálni a képhez.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
R3nts
senior tag
Sziasztok! Letöltöttem a Kodi-ba a Port.hu-s addont....hol tudom beállitani, hogy azt használja a film/sorozat infok letöltéséhez...?(magyar nyelven persze,ha épp van)
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Gabesz26
senior tag
Port helyett használd a the MovieDB-t, ott is lehet állítani magyar nyelvet, és sokkal jobb a filmek találati aránya
-
nagyúr
Nekem teljesen passzív htpc-m van, mi érdekelne konkrétan?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
Ugyanilyen hűtőm van, tökéletes. A ház rendben van, de a tápjáról nem tudunk kb semmit, Antec ISK 310-150 szintén, ott is a táp kérdéses. Jobb híján olvasgatnék teszteket, véleményeket...
Ha jól rémlik devil mikor házikót keresett, az ms-tech pont a tápon bukott, nem sok jót talált róla, de majd kijavít vagy helyesbít, ha hülyeséget beszélek.
-
Patice
Topikgazda
válasz #75912448 #31746 üzenetére
MS-Tech tápja nekem sem tetszik, de egyelőre nincs gondom vele. Eddig probléma nélkül megy. Idővel akarom majd cserélni én is dell + HD-Plex kombóra. De egyelőre nem a táp a szűk keresztmetszet nálam.
Amíg nem lesz kecó addig nincs újabb táp, meg hűtő.
Cuboxra meg OPENelec van, épp az előbb sikerült egy másik microSD-re felrakni a Voyage MuBox-ot real-time kernellel. Éjszaka konfigolás és próba.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!!Légyszíves,segítsetek!Újratettem a Kodi-t a rendszeremen,minden működik szépen,csak az időjárás alkalmazás nem.....2 fajta addont is engedélyeztem (múltkor még jó volt a Yahoo Weather), engedi beírni mindkettő a városom is,meg is találja....de ha a főmenüből bemegyek az időjárás fülre,azt írja : nem elérhető.....a kiegészítő tulajdonságainál ott a weather addon-nál hogy "indítás" menüpont....de nem aktív....
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest