-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe999
tag
válasz radi8tor #29699 üzenetére
Később sem hangosodik fel, legalábbis észrevehetően nem. Nincs olyan "felpörgök-leállok" típusú hangja mint a notiknak. A jelenlegi vinyó elég hangos benne és elnyomja a hűtés zaját. Valójában nem tudom megítélni mennyi a hűtés és mennyi a vinyó hang, de ha nem figyelek rá, akkor észre sem veszem. SSD-t mindenképpen szeretnék venni bele, azzal pedig még halkabb lesz. Ilyen típusú kis műanyag házban az aktív hűtés szerintem biztonságosabb, egy két órás film után is csak 45 fokos a proci.
-
BullZeye
veterán
XBMC ha nem talál meg egy artistot, akkor hogy lehet neki egy NFO fájllal megmutatni, hogy mi is az? http://www.theaudiodb.com/-n szerepel az előadó.
És a poén, hogy az albumok is megvannak neki, csak az előadó nem.
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
MasterMark
titán
Belenéztem pár filmbe az új ccc beállításokkal, volt egy kis színtér para (megint) de csak sikerült azt amit én akarok.
Egy darabig ok volt, aztán film megállításakor kékhalál. Szokásos.Próbálok egy 8.1-et, más ötletem nincs...
Switch Tax
-
devil-k
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #29708 üzenetére
és még mindig csinálja?
nekem hasonló a konfig, driver, és semmi ilyet nem tapasztaltam. se béta,se 13.2.
esetleg nem lehet, hogy valami más felbontásra akar váltani,ami nem megy?esetleg alapfrekinél állíts be mást.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #29710 üzenetére
Milyen OS-t használsz? Nem lehet, hogy valami kézfogási probléma?
(#29713) MasterMark
Csodálkozom, hogy eddig nem nézted meg Win 8.1 alatt. Ez nem rád vall!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #29713 üzenetére
nekem még server van fönt,de 8.1re váltok, ahogy lesz időm. szimplán mert van jogtisztám belőle, nem próbaverzió.
eladó topping dac
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #29713 üzenetére
OpenElec-kel (is) esetleg tehetsz egy próbát.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MasterMark
titán
Köszi a segítséget mindenki.
canniball: OpenElec-t még a régi gépen próbálgattam, teljesen jó volt, csak nem ment neki a normális színteret alkalmaznia. Ezzel a géppel már remélem jó lesz, majd pendriveról megpróbálom. Csak mivel én nem csak HTPC-nek használm, ezért kicsit kényelmetlen az újraboot mindíg, de ha csak az marad, akkor vállalható
bajnokpityu.: Értem. Akkor mint mondtam megpróbálom a 8.1-et hátha csak ennyi a baja.
Azért nem használok 8.1-et mert nem akartam költeni még rá, de ha azzal jó, akkor csak kell.
Switch Tax
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #29716 üzenetére
Félreértettél: nem állandó használatra, csak arra gondoltam hogy mivel az egy pendriveról is elfut azzal tudod tesztelni hogy ott is fennáll-e a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
Szép estét!
Talán picit off, de nem találtam hasonlóan pörgő, a témában élő topicot. Használ valaki a csapatból hangprojektort? Milyenek, mennyire élvezhető a hangzásuk? Nyilván nem ér a közelében sem egy jó 5.1-es házimozi-rendszernek, de talán nem is az a cél. Vagy több értelme van inkább olyasmi felé kacsintgatni? Külön erősítő és hangszórók megoldását elvetném, mivel szükségtelen számomra, aránytalanul nagy beruházás volna ahhoz képest, ami a felhasználás jellege. Panelban zene hallgatás, filmezés, semmi extra. Bár gondolom sokan erre használják ezeket az eszközöket.
Köszönöm!
-
BullZeye
veterán
Mi tavaly TV-hez ajándékba kaptunk egy Samsung F355 hangprojektor-t. Úgy volt, hogy míg nem vesszük meg az 5.1-es hangrendszer-t (Denon erősítő + JBL hangfalak) addig jó lesz átmenetileg pár hónapra. Azóta letettem hangrendszerről, mert tökéletesen jó hangja van ennek is, és semmi értelme nincs 300k-t kiadni érte egyenlőre.
-
wopi
aktív tag
válasz BullZeye #29720 üzenetére
Köszönöm szépen! Igen, épp az ilyen tapasztalatok miatt érdeklődtem. Magam is így vagyok, hogy nem akarnék - bár nem is tudnék - áldozni ennyit hangcuccra. Jól kihozza a térhangzást? Egy JBL rendszerhez persze hogy nem ér fel, de ahogy írtam, nem is az a cél. Ahogy látom Neked sem.
-
BullZeye
veterán
Nem vagyok nagy audioguru (kábel és kábel között nem hallom a különbséget), de gyakran szokott zavarni a hang, főleg ha doboz hangja van, vagy ha serceg, vagy akármilyen hallható hibája van. Meg amúgy szeretek odafigyelni a hibákra, és azok általában az őrületbe kergetnek. Itt szerencsére ezek elkerültek, és szeretem
Ahhoz képest, hogy mekkora, nagyon jó hangot biztosít, nem sistereg, nem serceg, nem pattog, nincs doboz hangja, a mélyek teltek, normális magas hangok vannak, nem mosódnak össze a hangok, és szerintem (és menyasszonyom szerint is) kiváló térhatása van ahhoz képest, hogy csak 2.1. (előtte 5.1 volt, és nem hiányzik kicsit sem)
Ebben a szobában még sajnos nem volt alkalmam 300k-s rendszert hallgatni, így sok viszonyítási alapom nincs, de egy 5x4m-es szobába bőven jó és elegendőnek érzem ezt is.
-
devil-k
nagyúr
Szerintem egy kalap hulladék, csak arra jó, hogy a TV hangját kiváltsa. Múltkor az egyik barátom áthívott, hogy milyen jó, micsoda térhatás van a hátuk (!) mögött, hallgassam meg. Nem akartam megbántani, így nem mondtam semmit neki. Egyébként ez a téma itt teljesen OFF.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
Kiskopika
senior tag
Sziasztok
Most rendelem meg a végleges konfigot.
4130T i3 (2,9Ghz) 4 GB 1600 Mhz corsair, Gigabit B85N Phoenix, és egy WD RED 3 TB a terv. Plexes, távoli tárhely mentés, és egyéb online videos lejátszások nah meg persze torrent. Plex folyamatos két felhasználó felé stremelne, általában egy időben. Elvileg ennek így elégnek kell lennie ugye? És vajon mennyit fogyaszthat ez a konfig? A proci 35w tpd.
Tudom, hogy lehetne olcsóbb, de akarom hogy legyen tartalék, és ne járjon 100% ha mehet, csak 40-60 % is. -
Kiskopika
senior tag
Olyan "frontend" szoftvert keresek, ami hasonlit a win 8 csempeire. Te hat nagy meretbe ki lehetne tenni a parancsikonokat, es programok bezarasa utan erre a feluletre terne vissza. Letezik ilyen?
-
Dave™
nagyúr
válasz Kiskopika #29738 üzenetére
Ha XBMC-t használsz, akkor az Xperience1080 skin ilyesmi (illetve inkább az XBOX dashboardra hasonlít, de az hasonló). Felül vannak a kategóriák (movies, tv shows, music stb.), alatta a csempék, pl. ajánló, library, és vannak az általad konfigurálható csempék, pl. plugineket tehetsz oda, vagy sorozatokat, lejátszási listás stb. [link] Az első képen a jobb oldali 4 szabadon konfigurálható csempe.
-
Kiskopika
senior tag
Es Patice!
Nem xmbc-t hasznalok meg. Az elkepzelesem az lenne, hogy mindent ebbol a csempe szeru feluletrol inditanek. Bongeszot, torrent, mindent epp ugy mint a win 8.1 be, csak azzal meg az a gondom ha bezarok egy asztali kornyezetbe futo programot nem ter vissza a kezdokepernyore magatol.
-
Dave™
nagyúr
válasz Kiskopika #29742 üzenetére
XBMC alá van torrent kliens, bár lehet csak Openelec alatt szuperál, ezt nem tudom most pontosan, én ott használtam. Meg böngésző is, bár ez utóbbi azért nem 100-as azt hiszem, én nem használtam. Tehát ha nincsenek extra különleges igényeid, akár XBMC alól is meg lehet oldani szinte mindent.
-
canniball
nagyúr
válasz GhanBuri Ghan #29745 üzenetére
Win7+patch.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskopika
senior tag
válasz Patice #29744 üzenetére
Egy mele f10 pro val. Sajna csak ugy tudom visszahivni ha start gombot nyomok illetve az egyik gombra raprogramoztam a win gombot, de nem az igazi. De ez marad akkor, csak gondoltam hat ha van meg alternativa.
Az xmbc es bongeszovel akkor nem is probalkozom. A kulonleges igenyem az sajnos, hogy minden menjen a leheto legjobban, ha mondjuk mar egy flashel nem boldogulna vagy egy beepitet videoval, mar el is bukott nalam.
-
holden72
tag
Sziasztok,
Manapság erősen foglalkoztat a HTPC-re váltás gondolata. Több mediaplayeren túl vagyok, meg jelenleg van is, de elegem lett a kompromisszumos lejátszásból. Hogy csak a legutóbbi mediaplayerek BD ISO, csak Lite módba történő lejátszását említsem.
Tud valaki küldeni egy linket, leírást, most a legjobb ár-érték arányú HTPC-ről.
NAS funkció nem kell, vagy egy jól működő Synologym.
Igazából mediaplayert szeretnék megvalósítani, még TV Tunerre sincs szükségem, csak a nagy internetes „kölcsönzőből” minden formátum gond nélküli lejátszására, illetve felhasználói élmény szempontjából valami hasonlóra mint a mediaplayer esetén, vagyis bekapcsolás után hálózatról (NFS) azonnal mehessen a lejátszás.
Erre van valami „best solution”Nagyon köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest