Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• freddirty

senior tag

válasz 100b #1731 üzenetére

A VIA processzorral és egebekkel integrált cuccai nem igazán HTPC-nek valók. Igaz hogy a fogyasztás alacsony ámde a teljesítmény rovására. Lejátszani még csakcsak de mondjuk felvenni már nem vennék ilyet. A HD filmekről nem is beszélve amiknek a szoftveres lejátszásához komoly teljesítmény kell.
    Ha csak az egyszerű lejátszás a lényeg akkor egy yamada asztali is megfelel, nem fogyaszt sokat, kis helyen elfér és nagyon olcsó. Ha még felvétel is kell akkor már el kell gondolkozni hogy az asztali felvevő vagy a htpc a megfelelő.
    Mindenesetre ha most építesz htpc-t akkor gondolom 1-2 év múlva nem akarod lecserélni, mert addigra biztos lesz LCD TV-d (ha még nincs) és ezzel együtt igényed a HD tartalomra. :)
    Egyébként nem értem az alacsony fogyasztási igényed, egy egyszerű htpc nincs állandóan bekapcsolva. Ha filmet nézel vagy MP3-at hallgatsz akkor hibernált állapotból feléled megteszi a dolgát majd kikapcsolod. A desktop PC-d vszleg a többszörösét van bekapcsolva, tehát inkább annak kellene alacsony fogyasztásúnak lennie :)
    Egyébként szerintem egyedül az MP3 lejátszás miatt érdemes csak kijelzővel bajlódni, pl. az asztalli DVD lejátszóm kijelzőjét még sose néztem - egy gombnyomás a távon és minden info ott van a képernyőn...

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák