Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Enszuke #12668 üzenetére

    Ezzel gyakorlatilag azt írod, hogy minek a DXVA2 HTPC-be. Ez is egy nézőpont, de a HTPC közösséget nem fogod meggyőzni, amikor a lejátszók DXVA2-re épülnek. Nem csak a lejátszás gyorsítása, hanem az API miatt is, ami a post-processelt kép minőségénél számít.

    A kisebb energia a TDP-től függ. Egy 100 wattos Llano többet eszik, egy 35 wattos SB-nél. Ezért kell nézni a TDP osztályt, ha a fogyasztásra gyúrsz. Talán nem véletlen 18 wattos Brazos után a kereslet, mert minden tesztet teljesít a listából 15-20 watt között.

    Nem vagy képes elfogadni a nyilvánvalót. A HTPC-be kell 23,976 Hz, YCbCr támogatás, és normális DXVA 2 support. A Sandy Bridge egyiknek sem felel meg. Ezek után mondhatod, hogy neked így jó, de semmivel nem tudod alátámasztani, hogy másnak miért kellene kompromisszumot kötni. Ajánlj inkább Ivy Bridge-et, ha már ennyire az Intelt helyezed előtérbe. Az legalább megfelel a HTPC-s igényeknek. Pont erről írtam a cikkben is, hogy az Intel javította a Sandy temérdek hibáját a multimédiás fronton. Az Ivy Bridge ajánlásával másnak sem okozol kellemetlen meglepetést, amikor a DXVA2 gyorsítás nem akar működni, és még a lelked is nyugodt, hogy rábeszélted a vásárlót az Intelre. :)
    Sőt, gondolj egy kicsit tovább. A DXVA2 helyett jön az UV API a Windows 8-cal. Azt csak DirectX 11-es GPU támogathatja, vagyis a Brazos, a Llano és az Ivy jó ide, de a Sandy már nem. Nem viccből nem ajánlottam soha HTPC-be Sandy Bridge-et. Egyszerűen tudásban gyenge hozzá már ma, a jövőben pedig az új generációs API-kat nem is képes támogatni. Eközben a Brazos és a Llano megbirkózik velük. Na meg az új Ivy és a még érkező IGP-s procik is kezelik ezeket.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák