Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
válasz
Enszuke #10767 üzenetére
"A ~11k-s proci dobozos. Van hozza huto.
Akkor ha az amd-hez veszek egy speci alaplap rogzito csavart 10x-es aron, akkor a brazos 10x annyiba kerul?"Értem mire gondolsz/ezzel gond nincs elbeszélünk egymás feje fölött/
Mindkettőnk,más céllal vesz,vagy épít HTPC-t
.
Idén Májusban raktam össze a brazost.
Tulajdonkép a nagygépem en már nem játszom,mert 36évesen nem köt le úgy mint néhány éve!
Egy 4870-es CF combóm adtam el(30.000ft)-ért
Barátom 15 éve cégtulajdonos(tudom ajánlani Flashcom számítástechnikai cégnél)
10.000Ft ért vettem a házat persze ami tetszett
Cél= torrent,és csak az! (kis helyen ,elférjen kis fogyasztással"csndben" tegye a dolgát)
A projektorom tetéén foglal helyet 2m-re a földtől egy polcon(persze ott elférne egy sima nagy gép is) de nekem az batár.
+65W-tápocskával.
Ez sem túl kicsi DVDíróval+2 db 3.5"7200 WD-el!
20-as volt a lap+proci
3-ram
4-a DVDíró
37.000Ft volt a komlett gép összerakva.
Nagygépbe gyorsan beledobtam 5670-1G karit amit ugyan ott vettem 13.000Ft-ért.Így az egész tranzakció 20.000Ft-om bánta!
Tehát a célom nem kiváltani a nagygépet,csak ne 24/7 be mennjen 240W idle fogyasztással.
A nagygép fogyasztása is leesett 100-110W köré!
A kis gép meg megy éjjel nappal.
Csak hát azon vettem magam észre ,a nagygépet nem kapcsolom be szinte soha,csak ha valami kellett róla.Így eladtam a fenébe,maradt a brazos.
"Ha nem állítasz prioritást akkor akadnak a dolgok?"
Egyszerre film+net+torrent ,igen be be szaggat,de prioritás mondjuk a filmre,akkr rendben van.
Mert hol veszed észre alassulást előszőr is.?..hát a filmen.Márciusig kihúzom ezzel a konfiggel(amivel persze meg vagyok elégedve,mert amire vettem ara100%-ban jó,a nagygépet kiváltja(a komromisszumokat csak most kezdem érezni a rendszer használatánál,mivel azt akarom használni ,és úgy ahogy megszoktam egy 4magos rendszeren.
A következő,talán egy Llano lesz,alulfeszelve 65Watt-ba ha belefér akkor repülök rá!
Ha Intel és AMD között kell választanom AMD Llano igp-je 1000X jobb mint az intelé.
Egyedül az intel konfigekben amik mostanában birizgálnak az OSX.
Tisztelettel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- Eladó Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB / 12 hó jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest