Új hozzászólás Aktív témák
-
Macilaci457
őstag
Ha nagyon nincs más megoldás, 1800.- Forintért kell venni egy 10.000.mAh-s zselés akkut, és kész! 6v feszt ad le, abból lehet gyártani annyit ami a fényképezőknek kell.
(általában 3- 4,5 - 6V.)
Oldaltáskába bevágod, teszel rá vezetéket megfelelő csatlakozóval, és nem kell elem a fényképezőbe. -
Degeczi
nagyúr
válasz
RoyalFlush #98 üzenetére
"ritkán használtam a fényképezőt"
akkor miért ilyet vettél?
Ezek a hagyományos akkuk csak gyakran használt eszközökbe valók, mert nagy az önkisülésük, pár hét alatt önmaguktól is lemerülnek...Pár éve azonban már kaphatóak újfajta NiMh akkuk (pl Sanyo Eneloop, Varta Ready2Use, ..) ahol kijavították ezt a hibát, és hosszú hónapok alatt is elhanyagolható marad az önkisülésük - és még csak nem is drágák
-
ftc
nagyúr
Energizer Ultimate Lithium AA ceruzaelem 4db erről mi tudható?
mert nem biztos,hogy megjön Klic-8000 Li-ion aski fényképezőhöz...
Illetve más gyárto hasnlo termékei? pl tescoban lehet kapni?
-
törölt tag
Nekem egy 2650 mAh-s Energizer akksival volt hasonló. Ott kábé 3-4 hónapig tudtam használni az akksit, amialatt kb. 20x tölthettem fel (mert nem használtam annyira sokat), és aztán kaputt, pont mint neked. Mellesleg már az elejétől fogva nem bírta túl jó az akksi (kb. 30-40 képet csináltam vele), mert a 2700 mAh-s Ansmann akksimmal már mintegy 150-200 fényképet csináltam, emellett volt kb. 9-10 percnyi videófelvétel is (30 fps-sel), és még mindig nem merült ki. Pedig benne hagyom a készülékben, és már vagy 1-1.5 hónapja beletettem. Mellesleg első alkalommal használom, tehát meglehet még el sem érte a max kapacitását. A másik Energizer már attól csontra kimerül, ha fél hétig egy hétig áll a polcon.
-
Hellas
senior tag
Sziasztok! 1 hete vettünk egy Fujifilm Finepix A700 típusú fényképezőt. Amit adtak hozzá 2 elemet, azokkal egész sokat bírt. Miután lemerültek, azután megpróbáltam tölthető elemekkel használni. Sony, 2300 mah elemekkel, de sajna max 2-3 kép után kikapcs...ez mitől lehet? 2 féle töltővel is próbáltam, de sajna 1-2 óra után mindkét fajta töltő lekapcsol , mert, h szerinte fel van töltve..Segítsetek légyszi
-
SAMYka
senior tag
Ezek csak kb adatok!!!
A 4 órás kb 30%-kla tölt lassaban mint a 4 órás. Ha csak fele annyi az életartam nüvekedés akkor kb 15%-kal hosszab az életartam. Komprumiszumot kell kötni.
Vagy másik lehetőség: veszel most egy 3órást mert sok extra van hozzá aztán ha meghal akkor veszel egy 4 órást és akkor a kettő konbinációjából össze tudsz majd rakni egy talán jót. -
djyuri
őstag
Ha lithium-os akksikról van szó,akkor azok szívósabbak...akkor már figyelembe lehet venni az extrákat is (pl.: autóstőltő,stb)
Nekem valahogy sehogy nem áll össze ez a 1.5-3-4,de akár 5-6 órás töltő sem...
Ma délelőttre totál lemerítettem a két 2000-es elememet...és kb este 6-re lett elaludva a lámpa. És ez a haver ''nagyon'' gyors tőltője okoztaTehát meg volt a 8 óra is...és csak két elem volt benne töltésen a négy helyett...
De ha télleg külön kezeli az elemeket,akkor az mindig előny...
Anum épp ma vett egy auchanos szett-et a fotogéphez,amit majd karácsonyra vesz fater a csaaládnak...Kb olyan,mint a linkelt-ek egyike,csak nyílván gagyibb...de lithiumosak
De ezzel karácsony
Jobbat nemtok...Én megvenném a 3-órásat,mivel sok az extra van hozzá...jól jöhet hosszabb nyaraláshoz civilizáció mentes környezetben...Vagy a nagyon hosszú autós utazás..Bár egy 2700-as akksi pack-nak legalább kétszer tele kell tolnia full vakuval a memória kártyáját a fotogépnek,szal mostmár nemtom mi mellett döntsek...
Ha lithium-osak lennének az aksik,akkor a 3-órás tuti lenne...
Ha naon sűrget az idő esetenként,akkor is a 3 órás kéne...
Szal asszem a 3-órásat ajánlom -
Pompi
nagyúr
Beszállok én is. Szakmai tudásom szintén kevéske.
Tehát a 1.5 órás versenyző kiesett, de belépett egy 4 órás versenyző [link]
Az elem élettertalmára és a töltés tökéletességére vonatkozóan van jelentősége ennek az 1 óra plusznak? Érdemesebb ezt választani a 3 órás helyett vagy a kettő között már nincs számottevő különbség? A 3 órás javára szól, hogy gyorsabb és néha 1 óra is számíthat, valamit adnak hozzá autós adaptert ami szintén jól jöhet néha, viszont ha azt mondjátok, hogy ''egészségesebb'' a 4 órás verzióval tölteni, akkor ez nyilávn übereli a 3 órás előnyeit.
Köszi -
djyuri
őstag
És megint elrontottam a hsz-t
Nem 750 mA lesz bennük,hanem úgy 400-500,mert ha elosztom 4 felé a 750-et,akkor kb 200-at (187.5)/darab elem...Innentől nézve kellene a 15 óra is...
Most kaptam amúgy egy visszajelzést MSN-ről,hogy elrontottam a hsz-t...És közben azt is kaptam,hogy őneki a 2500-as duracell akku elemeket 12 óra alatt tőlti fel egy ehhez hasonló töltő...És neki visszajelző is megy rajta... -
djyuri
őstag
Sirály...jó,hogy eszembe juttattad a visszajelző ledet a töltőn...
Nos én annak kb annyira hiszek,mint a szomszéd lányának...
Nos...bár olyan egyszerű lenne az a 750mA-es feltőltés...Az több lesz,mint 750mA-es töltöttség...kb 1200-re saccolom...Csupán a néha bőven nagyobb feszültséggel való tőltés miatt...De ha tele pakolod elemmel,akkor jóval megközelítőbb lesz a tőltési feszültség az előírtaknak...Persze akkor értelemszerűen a töltő is jobban melegszik...
És ilyenkor jöhet a disszipációs veszteség is,ami megint beleszólna a 750mA-be,de az a leszabályozott plusz feszültségekből ered...
Na szal...szerintem tuti nem tőlti fel 1.5 óra alatt a 4 elemet
De a visszajelző ledet ki lehet próbálni...Max 3 óra után,ha nem alszik el és nagyon melegek az elemek,akkor viszont rossz a visszajelző és a töltő pedig marha erős és nem 750mA-es -
lesaux
veterán
Az elektromossághoz annyit értek, hogy nem szabad belenyúlni a konnektorba. Tehát multiméterem nincs. Mondjuk discmanem se.
De jól értem, hogy akkor ez másfél óra alatt nem 2700 mAh-ra tölti fel, csak 750-re?
Szerk: egyszerűbben fogalmazva: hülyeség a másfél óra? És ha igen, másfél óra múlva jelez, hogy kész van, de igazából nem töltötte fel az akksikat, vagy pedig csak x idő múlva lesz kész, hiába van a dobozára másfél óra írva?
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Ha jól látom a specifications-ban a 1.5 órás verziójunál,akkor ő 750mA-t vesz fel 12V-ról...
Tehát egy elemre ha mind a négy tőltés alatt áll,akkor 750/4 =187.5 mA...
Ez megfelel az én állításomnak...
Én tartom ugyan a 6 órát a 2000-eshez,de azt mondom,hogy tegyéál egy próbát...
Merítsed le kb annyira,hogy pl.: a fényképezőgép kiírja,hogy low battery (gyenge elem)..
És akkor tedd fel a töltőre...és másfél óra után vedd ki az elemeket és tedd vissza a gépbe...Ezeknek az elemeknek legalább 20 vakus képig nem szabad kimutathatóan merülniük a fotomachina belső mérőjével...vagy tedd be egy discman.be---ott két fullos cd után is minimum 80%-ig kell lenniük...
Ezt ha egy mostani discman-nal nyomod,akkor tuti,hogy így van,mert van egy pár discman körülöttem a haveroknál...
Vagy esetleg van multimétered?
Akkor a másfél órás töltés után egy 10 perc szünettel tudnon kell mérni legalább 1.25V-ot...Ha nem,akkor vissza még 1.5 óra...
Mod: Mielőtt kötöszködés lenne a 12V 750mA és az elem 1.2V-os feszültségének különbsége miatti nem 4-es oszthatóság miatt,így azt megemlítem,hogy ezekben a gyors töltőkben nem trafóról szabályozzák vissza 12V-ról 1.2V-ra (1.4V)..hanem egyszzerűen leszabályozzák pl tranzisztorral (okkal)...
[Szerkesztve] -
SAMYka
senior tag
Elméletileg így néz ki a dolog:
1,5 óra nagyobb töltő áram tehát jobban melegszik jobban csökken az életartam
3 óra kisseb töltőáram kevésbé melegszik nagyobb élettartam.
Ez az ahogyan én tudom (és elméletileg tudnom is kéne) de ha tévedek akkor úgy is jön valaki és helyesbít majd.
Mod: megelőztek.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
A másfél órás tőltés az az úgynevezett gyors tőltés...Mármint a 3órához képest...
Nyilván valóan az élettartam szempontjából a lassabb tőltés a jobb...
Főleg,hogy a gyorsabb tőltés nagyobb melegedéssel jár és az ugye köztudott,hogy nem éppen jó dolog...
Amúgy a 2700mAh-ás akksiknak csodáloma 3órás tőltés időt...
Tudsz mutatni egy képet a tőltőről?
Csupán azért,mert nekem van egy eléggé robusztus tőltőm,ami egyszerre 9 elemmel bírkózik meg és ha egyet nyomatok vele,akkor 4-5 óra egy 2000-es akksis elem...
Amúgy a tiéd több,mint 180mA-el tőlt elemenként? Mert akkor lehetséges a 3 óra is...persze nem garantált,mert nekem a 180-as nyomat 6 órát és a robusztus tőltőm meg 4-5 órát egy 2000-sen és ott 260mA van eleinte....Amúgy 9 elemnél az enyém sem bír 160mA-nél többet darabonként -
lesaux
veterán
Up a topicnak!
Ha van két akkutöltő, és mindegyikhez 2700 mAh-s akksikat adnak, de az egyik 1,5, a másik 3 óra alatt tölti fel az akksikat, akkor miért kerülnek ugyanannyiba? Van valami hátránya annak, hogy csak másfél óra a töltési idő?
Illetve ha a töltő ezt tudja: (110/220v) and European Plug Adapter, akkor ugye a magyar háztartásban ez jó lesz? -
Gri
tag
Imho tulbonyolitod a dolgot...
Veszel egy 115/230V kozott kapcsolhato toltot, egy atalakitot a kinti konnektorhoz, bemesz a nyujorki tesco-ba egy 3-as elosztoert, es ket garnitura aksival ugy szetfenykepezed az agyad, mint egy japan sony kolyok, csak gyozzed hova menteni a kepeket... Elem meg felejtos... -
Tangerine
senior tag
A Canon A40-em leírása nem tiltja a NiCd-t, de nem is javasolja:
Use AA-size alkaline or Canon AA-size NiMH batteries only.
Never use manganese or lithium batteries, as these battery types may overheat in the camera.
While it is possible to use AA-size nickel-cadmium batteries, performance is unreliable and their use is not recommended. -
-
simonzé
addikt
válasz
Tangerine #62 üzenetére
Aha. Akkor senki ne használjon NiCd akkut!
Azt már csak félhangosan teszem hozzá, hogy gázkazánt se használjatok, mert a rosszul szellőző kéményből visszaszivárgó szénmonoxid észrevétlenül megölheti az embereket. Meg a hajszárító is megölhet embereket, ha pont fürdés közben használják... Félre ne értsd, elfogadom, amit beírtál, sokminden történhet a NiCD akku miatt, de amiíg az ismeretségi körömben valóban meg nem történik egy hasonló dolog, én nyugodtan továbbhasználom a jó öreg NiCd-ket. -
Tangerine
senior tag
Itt a magyarázat a HWSW fórumból. A (lényeget kivastagítom)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Idézet (didyman @ 2005. márc. 17., csütörtök - 23:58)
Érdekes. Az említett NiMh-k Toshiba cellák, rövidzárban 10A feletti áramot produkáltak, a NiCd 2-3A volt maximum (ezek kb. folyamatos értékek, 4-5s alatt estek idáig, többet nem mertem, meg a mérőkábel sem szerette, főleg a kontaktusnál ...
Hibás mérésed volt, négyvezetékes módszerrel kellene alacsony feszültségen belső ellenállást mérni (kettő az áramnak, és másik kettő külön tűvel a lényegében áram nélküli (mikroamperes) voltméréshez). A valóságban roppant kicsi a NiCd akkuk belső ellenállása. Így aztán alapos tévedés a NiCd akkukkal akárcsak összemérhető nagyságú zárlati áramú más hasonló méretű akkut feltételezni. Az is csak hibás megfigyelés (pl. kontakthibás, oxidos felületű elrendezés, stb.) eredménye lehet. Hanem a tiszta csatlakozó felületű AA cella képes akár 100 Ampert is leadni zárlat esetén, úgy, hogy a hozzávezetéseket elégeti kisebb keresztmetszet esetén, vagy a rugó izzik fel, akár sárgára is, így veszti el a rugalmasságát (és a nyomóerőt, azaz a jó kontaktot), vagy beleolvad a készülékházba és azért romlik a kontakt (meg a zárlati áram). Ezek bizony tapasztalat (laborvezető voltam évekig). Ahogy az is tapasztalat, ha elég kis ellenállású rövidzár éri a NiCd cellát, néhány másodperc alatt annyira felforrósodik (komolyan!), hogy képes kiforralni az elektrolitot (ezt szakképző iskolákban, erősáramban tanítják-tanították is, tipikus NiCd akku tulajdonság). Szóval az általad említett 4-5 sec zárlat is elég arra, hogy kézben ne lehessen tartani. Hacsak le nem merült az akku, vagy sokszor volt mélykisütve (a képződő gázt elnyelve romlik az elektrolit), ill. túltöltve. Vagy nagy ellenállású vezetékkel próbáltad rövidrezárni (ahhoz néhány milliohmos vezeték kell, nagyon jó kontaktussal).
A jó állapotú NiCd akkuhoz hasonló nagy áramot leadni képes akku, vagy galvánelem nincs. Használják is igen nagy áramot igénylő alkalmazásoknál a NiCd akkukat, hordozható műszereknél, kapumozgatás (zsilipkapu a Metrónál a föld alatt, ott persze nem AA, hanem terem méretű akkukat), katonai cuccoknál, motoros háztartási készülékeknél (hajnyíró, stb.) Ez a legfontosabb tulajdonságuk, amiért még alkalmazzák őket, máskülönben a NiMH akkuk méretükhöz képesti sokkal nagyobb kapacitásukkal kiszorítottá volna őket teljesen.
De említették a fórumtársak is, a vakukat a NiCd akkuk jóval gyorsabban töltik. Már amelyiket haza nem vágják éppen a nagy áram miatt. A NiCd tűrő vakukban az elektronika nem engedi, hogy az akku túl nagy áramot leadjon. De több olyan vaku is létezik, melybe TILOS NiCd akkut tenni, bele van téve a vakuba a figyelmeztető felirat. A profi NiCd tűrő vakuk elektronikáját meg eleve úgy tervezik (túlméretezik), hogy bírják, vagy limitálják (vagy mindkettő) az extrém nagy áramot. Nekem van NiCd tűrő és nem tűrő vakum is (előbbi Canon Speedlite 550, utóbbi Sunpak), de évekig használtam profi Sunpakot is, mely harmadannyi(!) idő alatt töltődött NiCd-ről (saját telepe is NiCd cellákból állt), mint NiMH-ről, vagy alkáli elemről. A NiCd tűrő profi vakuk külső telep táplálásra is ki vannak építve (Mint a Speedlite 550), ezért is túlméretezettek (a külső telep bikább lehet, és persze az is állhat NiCd cellákból). A NiCd nélkülözhetetlen a profi fotósoknak, ha fontos a töltés gyorsasága. Ajánlom megnézni pár vaku gépkönyvét, pl. a Speedlite-hez adott leírás szerint is kb. minden üzemállapotban fele a töltési idő NiCd akkuval, mint más cellák esetén, habár a villantások száma is jóval kevesebb.
Cserfa
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Énnemtom. '95-ben vettem az első szettemet (Varta 650MaH-s NiCD) és walkmant használtam vele jóóóó sokáig. Gyakorlatilag 10 éve haszálok NiCd akksikat, és még soha nem volt velük bajom. Illetve egyszer, amikor az erősen megkopott akkukat beraktam a zsebembe, ahol egy fémpénz összezárta a + pólust meg a külső fém hengert (- pólus). Ilyenkor szikra keletkezik, ami picit kiégette a nacim belső zsebét. Én meg azt hittem, hogy a qrva tetvek zabálnak zsebmagasságban.
-
fasyrt
őstag
Veszek a tacskóban egy párszáz hufos elosztót... mikor nem figyel oda senki bedugod.
Az egyik helyet fenntartd magadnak VIP, és a többiek is jól jártak, mert már 2-t tudnak az 1 helyére dugni... -
And
veterán
Olyannal már találkoztam, hogy rá volt írtva, ne használják NiCd-cellával. De akkoriban nem is nagyon volt más (pl. NiMH), másrészt meg azért írták rá, mert az alacsonyabb kapocsfeszültség miatt - ha tönkre nem is tette - nem működött vele a készülék. Asszem' pont egy filmes kompakt gép volt az illető.
Mod. #57-re: szvsz. egy digit fényképezőnél ez nem lehet gond. Kitárgyaltuk, hogy amúgy is bikanagy áramot tud felvenni, inkább a nagy belső ellenállás volna gond, mint a sima alkáli elemeknél. Aztán általában lehet külső tápról is működtetni ezeket, a jó tápegység pedig nem a nagy belső ellenállásról nevezetes (inkább a hatásos áramkorlátról, rövidzárvédelemről).
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
-
simonzé
addikt
Bocsi, még nem olvastam végig, de bemondom amit tudok, hátha nem haragszik érte a csapat.
Vagn egy Canon A60 és egy A40 típusú fényképezőm. Mindkettő négy-négy ceruzaelemmel/akkuval működik. Ceruzelemmel max. 50-60 képet bírnak ebben a gépben, még ha Duracellt teszek bele, akkor is.
Megoldás: Akku. Van olyan NiCd akku, amiből négy darab + egy alap töltő 2200 Ft (Baumaxx/Praktiker). Ezek 700-750 mAh-s akkuk, nem sokáig bírják, de 150-200 kép sikerülhet velük, ráadásul lehet őket tölteni. Előnyük: olcsók, sokáig használhatóak, mindenképp jobbak az elemeknél.
Drágább,de mindenképp jobb megoldás a minőségi (Ansmann, Duracell, Sanyo, Varta, stb.) NiMH akksi. Ezekből is minimum 1850-est ajánlok, és külön felhívom mindenki figyelmét a 2100-as (ezüst/fekete/zöld) Duracell elemekre. Ezek hihetetlen sokáig bírják. Volt hogy 350 képet fotóztam egy ilyen szettel (nappali/vakku/tájkép/zoomolás/makró vegyesen + sok visszanézegetés + két teljes vetítés a TV-n), és csak ezután merült le. Sajna a 2400-as HAMA sokkal kevesebb ideig bírja.
Szóval mindenképp akksit ajánlok. Ha belegondolsz, a gagyi NiCd akksiból egy szett olcsóbb, mint a minőségi elemből ugyanannyi. Érdemes több szettet venni, majd egymás után feltölteni (teljes töltés kell először, ami az alap töltővel 24 órát jelent), majd négyesével azonos jellel megjelölni (a szett tagjait csak együtt szabad használni a továbbiakban, hogy az elem tönkretételét elkerüld).
Ezekről tudni kell, hogy ha egyszer megszakítod a töltésüket, onnantól azt tekintik maximális lehetséges töltésnek, ami a megszakítás pillanatában volt bennük. Emlékeznek, és ha egyszer elcseszed a töltést, az úgy maradt. viszont olcsó, és távirányítóba, vekkerbe ezután is jó (pláne, hogy lassabb az önkisülése, mint az NiMh akkuknak.) -
And
veterán
Fényképezőgépe válogatja, de általában igen. Egyszerűen túl sok áramot vesz fel. Amikor megvettem az amúgy közismerten akkuzabáló Minolta S404-es gépemet, adtak hozzá 4db. tartós ceruzaelemet is. A gép csak pár percig működött velük. Ellenben kis kézirádióban (ami a zajzár miatt keveset fogyaszt, ha nincs vétel) még több hétig bírták ugyanezek az elemek..
-
Sipi-
őstag
Mennyit fényképezel egy nap?
Nekem Unirorss ceruza-akksijaim vannak és Canon A60-al használva simán bírnak 4-500 képet töltés nélkül. Ideges is lennék ha 50 kép után azt mondaná, hogy kész, ennyi volt mára
Egyébként vigyél magaddal egy 5-6 dugós hosszabbítót (vagy csinálj olyat, hogy az izzó helyére betudd csavarni és onnan leszedni az áramot. De ezt csak ésszel és ha értessz hozzá!!!)
Meg szerezz egy 1-2 órá gyorstöltőt a hozzá való akksikkal. -
Tangerine
senior tag
Há ha az árát nézed az elem vs. akku és a tényleges (!) kapacitását. Akkor is majdnemcsak gazdaságosabb az akku, ha 1x használod. Pl. ha a 0.5 A-es kisütéshez tartozó 1300 mAh-t nézed, és hasonlítod egy 2500 mAh-s akkuhoz - itt is van parasztvakítás, de jóval kisebb (5-15%) - sőt nekem volt olyan, hogy nagyobb volt az akku kapacitás, a névlegesnél nagyobb volt. mérős töltőm van, úgyhogy minden (kb. 20 db) ceruzaakkumat lemértem.
Szóval számoljunk egy kicsit (egyszerűsítek kissé):
1 elem 250 Ft
1 akku 1000 Ft
1 elem kapacitása 1250 mAH
1 akku kapacitása 2500 mAH
elem Ft/mAh = 0,2
akku Ft/mAh = 0,4
Tehát itt kiderül, hogy gyakorlatilag csak 2 x drágább az akku az elemnél.
Tehát a kérdésre a válasz, feleannyi akkut vegyél, mint amennyi elemet vennél. Ugyan kétszer annyit fogsz fizetni, viszont lesz X db akkud, míg ellenkező esetben lesz 2X szemeted (veszélyes hulladékod)
Elemet szerintem csak nagyon kis fogyasztású, hosszú ideig működő cuccba érdemes venni, pl. falióra, digitális hőmérő, nem világító távirányító. Ezekbe is csak azért, mert az akkuk önkisülése nagyobb, mint ezen cuccok fogyasztása. Az önkisülésben jobbak az elemek. -
And
veterán
válasz
Tangerine #45 üzenetére
Persze, de minden elem v. akku maximális kapacitása egy konkrét kisütőáramhoz tartozik (egy bizonyos hőmérsékleten), ez annak az oldalnak a görbéiből is kiderül. A gyártók meg nyilván a legnagyobb, ideális értéket fogják megadni akkor is, ha tudják, hogy a célberendezés terhelő/kisütő árama nagyságrendekkel eltér az ideálistól, ez tiszta sor. Épp ezért nem jó a szárazelem - nagy áramfelvételű - fényképezőbe. Egy ceruzaelemet meg nem A-es nagyságrendű terhelésekhez találtak ki, ez is látszik az ábrákról.
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
Elméletileg. De nekem erről az oldalról nem ez jött le: Bővebben: link
Hogy egy példát említsek:
Energizer Max AA
névleges kap. (parasztvakítási tényező bejátszik): 2.850 mAh
tényleges kap. 0.5 A-ral terhelve: 1308 mAh
tényleges kap. 1.0 A-ral terhelve: 899 mAh
A gépre nézve inkább az 1 A jellemző, pl. vaku töltése + bekapcsolt LCD + zoom motor
Egyéb előnye is van az akkunak: kisebb belső ellenállás, azaz gyorsabban feltölti a vakut -> hamarabb fényképezheted a következőt. -
And
veterán
Sajna nagyrészt igaza van Tangerine-nek, a szolár töltők gyakorlati használata nagyon korlátozott. Ha az akkuk oldaláról nézzük, akkor sem túl egészséges, hogy - az ingadozó töltőáram miatt - nem nagyon lehet tudni, hogy éppen hol tart a töltés. Ilyen, viszonylag bonyolultabb áramköröket csak hálózati töltőkbe szokás rakni, ott is a drágábbakba. De azok eleve tele vannak mindenféle túltöltésvédelemmel, amik szolár töltőknél szinte kivitelezhetetlenek, vagy értelmetlenek (biztonsági időzítés, negatív delta, stb.). Így nehéz a pontos töltés belevinni a cellákba, ami vagy túltöltést (kisebb valószínűséggel), vagy alultöltést (memóriaeffektus) okoz. A hosszú használatra nézve egyik sem túl bíztató.
-
-:Renko:-
tag
Akkor a 2 kombinációját is lehet használni: csak az a lényeg h a fogyasztóban 1xrre egyféle elem/akku legyen. Viszel sok akkut és néhány elemet. amint 2 akku kifogy -> töltő. ha véletlenül nem lenne elég akku addig meg elemet használsz
-
frewa
senior tag
Arrol nem is beszélve hogy lemaradok egy csomo megörökitendö élményröl
-
And
veterán
Hi! Egy jó minőségű elem kapacitása meghaladhatja a legjobb NiMH-celláét is. De - ahogy itt is többen, ill. más topocokban is írták - a merítési jelleggörbéje más. Az akkucellák feszültsége szinte a teljes kisütés során egy adott érték közelében marad, csak a legvégén kezd el hirtelen esni. Aztán az akkuk belső ellenállása is jóval kisebb, mint a szárazelemeké, így nagyobb kisütőáramra, ami a digit. fényképezőkre is jellemző, jóval stabilabban (kisebb csökkenéssel) tudják tartani a kapocsfeszültségüket. Ez pedig gond szokott lenni, mert a fényképező általában csak egy bizonyos tápfeszültség felett működik normálisan, ezt a tápot pedig a szárazelemek elég gyorsan ''alulmúlják''. Vagyis sokkal hamarabb, mint ahogy azt a belőlük kivehető töltésmennyiség ezt indokolná. A napelemes töltéshez: ezt próbálta már valaki? Volt nekem vagy 10 éve - még 500mAh-s NiCd-cellákhoz adott - szolár töltőm. Ha mind a négy cella benne volt, akkor az egy cellára jutó töltőáram csak akkor haladta meg a szintfenntartáshoz (csepptöltéshez) szükséges szintet, ha totál napfény érte jó meredek szögben. Ismerve a mai napcellák felülethez viszonyított teljesítményét, ill. az akkuk sokkal nagyobb töltőáram-igényét, kisméretű (megfizethető) napelemekkel ma sem lehet sokkal jobb a helyzet..
-
frewa
senior tag
Akkor marad a duracell plus!
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
''Az iSun 2-8 óra alatt képes feltölteni a tölthető akkumulátorokat, a napsütés erősségétől és az akku típusától függően, amely általában
500 mA és 2000 mA között mozog.''
Tehát ideális esetben tűző napon 12 óra a 2500-as akkuk töltése.
Addig pedig őrizheted is, mert a szobában nem süt a nap, az utcán meg ellopják.
Mondjuk kéne egy olyan lakás is hozzá, aminek van 1-1 erkélye K, D, és Ny irányban azaz összesen 3. Reggel kitenném a K-ibe, 10-11 körül át kéne vinni a D-ibe kb. 2-3-ig, majd a NY-iba. Jó móka. -
Tangerine
senior tag
Itt árulnak 3000 kikiáltási árért. Hát szerintem ezzel 1 hétig is betart feltölteni.
Bővebben: link -
L3zl13
nagyúr
Itt van egy pár:
Bővebben: link -
lesaux
veterán
Ez a napelemes megoldás, ha már mindenki reklámozza, mennyibe kerül?
-
misu
senior tag
Hy!
Jó a topik!
Bár szerintem nem kérdéses:
-Tuti hogy akku!
Környezetbarát, pénztárcakímélő.
Tölthető hálózatról,autóban, napelemről...
Ha pedig valaki sokat használ, gyorsan lemeríti az vegyen 4-5 garnitúrát, mert az elem is lemerül...
nekem vannak 700mAh akkujaim amik 5 évesek, napi használatban!
igaz csillagászati áron vettem őket annak idején, de már kb 1500 feltöltésen vannak túl...
Walkmanba vettem őket...
Szóval ez az én kis véleménykém..
Bye! -
Tangerine
senior tag
-
Despy
tag
Minél nagyobb aksit kell venni, ha mindenképpen elem kell: Duracell ultra M3.
Alternatív, olcsóbb megoldásként ajánlom még a Fujifilm elemeket. Meglepően jó ár/érték arányúak. De szerintem a Duracell tovább bírta valamivel, bár mind a kettőt más körülmények közt használtam. -
AI
tag
igazából még sosem jártam ott, nem tudom miért nem használják. Ez egy youth hostel, és sok vendég panaszkodott hogy ott probléma az akksitöltés. Fogalmam sincs miért, csak azt tudom hogy nem szeretnék egy hetet eltölteni egy működésképtelen gép társaságában
Ezért kell valami más megoldás.
#12: egy barátom vett, de nála nagyon hamar lemerült
[Szerkesztve] -
frewa
senior tag
Én varta maxit használom egy kodak cx4300-ba két elem kell bele kb 50db képet csinálok vele mire kileheli a lelkét!
-
AI
tag
Az azonnali kérdések órájában megpróbáltam rákérdezni a témára, de sajna nem sikerült felvilágosodnom, így megnyílt az első és egyetlen elem vs akku topic!
Amire kíváncsi lennék: digitális fényképezőgépet használok, és rövidesen olyan területen fogok fotózni ahol nincs lehetőség az akku feltöltésére. A kérdésem az, hogy elemmel tovább/kevésbé bírja-e a gép, mint egy feltöltött akksival? Továbbá szeretném ha valaki ajánlana nekem jófajta elemeket, milyen márkát/típus érdemes venni digitfényképezőbe?
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest