Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Itt is írtak a piacon kapható kétes minőségű fúrószárakról.
Beruháztam fa fúrószárakba, 3-14-es méretig vettem Makita fúrószárakat. Totál igaza volt annak, aki azt írta, nagy a szórás. Kb. 1/3-ára mondom, hogy jó, fele üt, de még talán használható, és 3-4db (különböző méretek, van köztük 3-as, de 12-es is) teljesen használhatatlan, úgy üt. Van itthon Tescos, komolyan mondom, az jobb. Nagyon gondolkodtam rajta, hogy visszaküldöm.
Egyszerűen nem akarom elhinni. Ez lenne a Makita? Hát akkor milyen fúrószárat vegyek??? -
Ilyen fejet multicsiszolóhoz (például Fein) hol kapok, vagy milyen keresőszót használjak angolul, magyarul?
-
jozsi252
veterán
El van írva, mert a Metabo oldalán is így szerepel. Hogy miért azt nem tudom sajnos, de találtam cikkszám alapján képet a termékről, és ott rajta van hogy HSS-G. Gondolom a gyári leírást veszik át a webshopok, aztán így szerepel(het) mindenhol téves adat.
csapee
Köszi a tippet, megnéztem azt a csatornát. HSS-Tin-en is gondolkoztam amúgy mert nem sokkal drágább. [link]
Viszont sajnos pontos adatot nem találtam róla hogy a többi HSS fúrószárral összehasonlítva milyen keménységi skálán helyezkedik el a Tin fúrószár.
Illetve tudom hogy ridegebb anyag mint a HSS-R fúrószárak, így nagyon vigyázni kell mert ha egy kicsit megváltozik a szög akkor törik egyből. -
jeni
félisten
válasz
jozsi252 #8190 üzenetére
ez itt olcsóbb igaz kevesebb de több mint a felével.
ez nem tudom milyen cég,de olcsóbb is maga a 19 darabjával.
ez se semmi
érthető
viszont az általad választott,kinézet terméknél ha elolvasod a pár sorral lejjebb az aprókat is akkor ott nem szerepel a G-s változat!HSS-R fémfúró, köszörült kivitel----elírás vagy sem?
a nagyobbik kivitelben is az apró betűsnél is HSS-R szerepel. legyen igazad
-
jozsi252
veterán
Vásárolt már valaki ilyen HSS-G Metabo fém fúrószárkészletet? Érdekelne hogy mennyire vált be, így elsőre elég jó áron van. [link]
-
Findzs
addikt
válasz
scott_free #8183 üzenetére
-
Findzs
addikt
Minden gépnél fontos a jó minőségű hozzávaló.
Itt az a helyzet, hogy veszel egy olcsó multigépet és 2-3 db jó minőségű szerszám annyiba kerül mint a gép.
Ha egy Fein -t vennél 53 ezerért [link] nem tűnne soknak hozzá mondjuk egy ilyen Fein penge:
[link]Azt én sem értem, hogy sikerült kinyírniuk azt a pengét a Totalcaros -srácoknak.
Arra tudok gondolni, hogy nem mozgatták a gépet kicsit jobbra- balra a vágás közben és így a pengén az a pár fog ami érintkezett a csavarral túlmelegedett és így könnyebben lepattanhattak.
Én is vágtam már facsavart próbából nyomibb géppel és a penge is csak a gyári hozzávaló volt de nem történt ilyesmi veleMás:
Valaki vett esetleg ilyen köszörűt a Lidl -ben a legutóbbi akcióban?
[link]
Gondolkodom rajta mert most egy noname 120w -osom van de egy 10 -es fúrószártól képes megállni pedig nem nyomom rá mint a hülye
Az is lehet, hogy már elkapkodták és nem lesz a közeli városban lévő üzletekben. -
Myers
senior tag
Lehet, hogy veszek egy ilyen gépet, kedvet kaptam hozzá. De még nem tudom, hogy mire lesz jó.
Amit utoljára linkeltél - igaz, hogy Bosch - nem semmi, hogy az egyes szerszámok 3-10k között vannak hozzá.Az is igaz, hogy elvileg svájci gyártású, így érthető. Nagyjából, mint a Lidl-ös komplett pack.
Mondjuk az is érdekes, hogy amit linkeltél totalcaros cikket, abban hogy sikerült 1 csavar levágásával tönkretenni egy fűrészadaptert?
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
jeriko2 #8181 üzenetére
A forgatónyomaték fogalmával- számításával tisztában vagyok. Nem ezzel van a gond hanem pl autós körökben jól ismert jelenségre, amikor egy gyárilag 100 Nm-re tervezett féltengely/váltó egységre egy 600 Nm-t tudó motort szerelnek. Első tesztnél széttépi a rendszert. Számomra ezért volt hihetetlen ez a 6X teljesítmény a gyári adatokhoz képest.
-
jeriko2
tag
A nyomatéknak önmagában semmi értelme, egy áttétellel tetszés szerint növelhető.
Kéziszerszámoknál van egy ésszerű limit, ami fölé nincs értelme menni, mert nem tudod megtartani / balesetveszélyes (ott már ütvecsavarozót használnak).
120Nm kb. olyan nyomaték, mintha egy méteres bot végére akasztasz fel 12kg-nyi súlyt, és azt tartod ki vízszintesen. -
Findzs
addikt
válasz
scott_free #8179 üzenetére
Ha kertes házban laksz és szeretsz barkácsolni akkor véleményem szerint megéri egy jobb gép. Mert ha fából csinálsz valamit szinte biztos, hogy csiszolni is kell majd.
Illetve a fából készült dolgokat át is kell majd festeni előbb utóbb.Az Einhell azért tűnik jobbnak mint a Lux-tools mert az orr kiképzése miatt praktikusabb lehet.
A Metabo viszont erősebb gép mint a Ryobi de nehezen hozzáférhető helyen nem olyan jól használható.De találtam egy jó gépet ami erős és praktikus és megfelelő minőségű megfizethető áron
Extol Premium 220W: [link]
Ezt a gépet én is szívesen megvenném. Van már Extol Prémium gépem és évek alatt sem okozott csalódást.
Ha regisztrálod +1 év gart kapsz. [link] -
scott_free
senior tag
Köszi az infókat!
Azt a fenti Lux-ot vagy inkább ezt érdemes megvenni: Einhell TE-OS 1320?
Vagy megéri a +6-8 ezer forintot egy márkásabb gép? (pl. a Ryobi, amit linkeltél, vagy egy Metabo FMS 200?) -
Findzs
addikt
válasz
scott_free #8175 üzenetére
Vastagabb anyagmennyiség lecsiszolásához excentercsiszoló alkalmasabb.
De kisebb, szűkebb helyekre sarkokba nem fér be kialakítása miatt.
[link]Vannak még a rezgőcsiszolók amelyek kevesebb anyagmennyig eltávolítására jók finomabb csiszoláshoz. Vannak olyan típusai amelyek úgy vannak kiképezve, hogy sarkokban nehezen hozzáférhető helyeken is jól használhatóak.
[link] [link]
Az a Lux-Tools is jó választás de ilyen gépek a Lidlben és az Aldiban olcsóbbak szoktak lenni 3 év garral. Esetenként erősebb motorral.
Viszont a Lux-Tools -hoz mindig fogsz kapni csiszolópapírt az Obiban míg a fűszerboltosokhoz vadászni kell mikor van akcióban.Vagy azt csinálod amit én, hogy megveszed a tépőzáras csiszolópapírt méterre, beszerzel egy olyan méretű lyukasztót amilyen a talpon a porelszíváshoz kell és magadnak kivágod amilyen papír kell.
Ha nagyobb vastagságú és régi, makacs a festékréteg és jól hozzáférhető helyen van akkor meg jöhet a sarokcsiszoló megfelelő tépőzáras koronggal és papírral.
Azt a CMI -t én hanyagolnám.
-
Findzs
addikt
válasz
canniball #8176 üzenetére
Igen sajnos nem egységes.
Nekem Aldis multigépem van arra jók pl. az Extol pengéi is szerencsére.
[link]Egyes kellékgyártók mint pl. a Kwb törekednek arra, hogy úgy alakítsák ki a tartozékaikat, hogy minél több géppel kompatibilisek legyenek.
Ez a vágó penge pl. jó Parkside -os gépekhez is a leírás szerint:
[link]Míg más gyártók adaptereket találnak ki amiknek a segítségével lehet felfogatni a saját gyártású kiegészítőiket más gépekre pl. Bosch:
[link] -
canniball
nagyúr
Én is vettem egyet és meglepődve látom, hogy a kiegészítők felfogatása nem minden gyártónál egyforma mint ahogy hittem.
Más gyártó kiegészítői kompatibilisek a lidis géppel vagy csak a saját termékei használhatók hozzá? Ahogy nézem pl. a Findzs által cikkben szereplő Fein/Bosch kiegészítőknek más a felfogatása... -
scott_free
senior tag
Sziasztok,
kerti faasztal és padok csiszolásához milyen csiszológépet érdemes venni?Egy ilyen jó lehet? LUX MAS-135 multicsiszoló
Vagy egy ilyen? CMI C-SWS-105 B csiszoló egérKöszi!
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
Az akksis csavarozóm tokmánya elkezdett bármely irányba elmozdulni 1-2 mm-t. Valami meglazult, vagy szétment? -
Findzs
addikt
Igaz, hogy ez egy Fein gép bemutatása de hasznos lehet a leendő multigép tulajoknak is:
-
wep
tag
válasz
hzsolee #8170 üzenetére
Egyetértek, egy kisebb deltacsiszoló esetleg kiváltható vele, de nagy felületekre nem való. Fűrészelni olyan helyeken is lehet vele, ahol semmilyen más eszközzel nem férni hozzá.
A vele kapott és külön is megvásárolható tartozékok meglehetősen gagyik, de olcsók. Érdemes venni több csomaggal , mikor kapható. -
hzsolee
őstag
válasz
Rodzser Mór #8168 üzenetére
Fát próbáltam csiszolni vele. Maradjunk annyiban, hogy nem túl haladós. Megtartottam mert a fűrészelés vele viszont ígéretes.
-
jeni
félisten
válasz
Rodzser Mór #8168 üzenetére
Hello!
Lehetséges vele mind. A lényeg legyen hozzá megfelelő betétszerszám.
Annyi lehet még,hogy picit súlyosabb a cucc,talán hangosabb és jobban rezeg mint egy 40000Ft feletti Makita,Bosch,Metabo,Milwaukee, vagy a Fein. Ellenben kapsz 3 év garit 9000Ft áron olcsón meg van neked.Sokoldalúan alkalmazható oszcillációs technika: fűrészel, vág, hántol és csiszol.
Fémre nem tudom van-e csiszoló papír?Fokozatmentesen állítható löketszám
Univerzális tokmány, szerszám nélküli tartozékcsere
Üresjárati fordulatszám: 15000-21000 ford./perc
Tartozékok: 2 db merülő fűrészlap, 1 db szegmens fűrészlap, 1 db kaparókés, 1 db deltacsiszoló, 18 db csiszolólap, 1 db porelszívó adapter, 1 db tárolókoffer
Teljesítmény: 310 W -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok.
Lidölben most kapható (8999Ft) 310W-os multifunkciós rezgős-fűrészelős szerszáma van valakinek? Mi a tapasztalat vele?
Csiszolni lehet-e vele fémet, fát? És laminált padlót vágni? Majd fog kelleni ilyesmi szerszám.
[link] -
Myers
senior tag
válasz
gyenesmartin #8163 üzenetére
Ezek közül a pl. a csapos palást kefe? Vagy ilyesmi?
Van kisflexre fonott fazékkefém. Lehet, hogy kipróbálom, bár elég durvának tűnik.(#8164) hzsolee
Csak kipróbáltattam vele, mert nekem még nem volt alkalmam. Nem akartam teszt gyanánt a mienkből fél m2-t felverni. De sajnos egyszer majd fel kell.
Esztergában sok évvel ezelőtt tudtam volna segíteni.
Faternak volt fémipari műhelye. Jöhettél volna.
-
Myers
senior tag
válasz
gyenesmartin #8144 üzenetére
Ha már kerítés felújítás. Milyen drótkorongot használtok? Mostanában szeretnék ilyet csinálni. A kerítés az 40*40-es zárt szelvényből és 10 mm-es hengeracélokból áll. Nem gondolom, hogy fémtisztára kéne csiszolnom, de a felpúposodott festékdarabokat le kéne szedni, valamint zuzmó telepedett meg a fémen.
-
Myers
senior tag
Lassan már ingyen adják.
Nekem van ilyen. Egy pont ugyanolyan, mint az Aldis, én 50-ért vettem és ez csak vésésre, törésre való. Bár én magam még nem használtam, de átvittem a szomszédnak, mert ő a járdát nyúzta egy kb 5 Joule-os fúrókalapáccsal. Vagyis a járdával nyúzta a fúrókalapácsot, már nekem fájt.
Ezzel secperc alatt feltörte.
-
Jabby
őstag
Én támaszkodnék erre a 45 véleményre...
-
csudri
őstag
Beton járda es kerítés alap elbontásához jo egy ilyen számomra noname gep vagy inkább bereljek rendest?
[link] -
jozsi252
veterán
Illetve a 100Nm környéki gépekhez még annyi hogy szerintem ott már kizárólag szénkefe nélküli motorok vannak, mert a szénkefések nem tudnak akkora erőt kifejteni. Már igazából 60Nm-es gépek közül is nagyon sok szénkefe nélküli, ami persze nem baj. Így nagy ereje a gépnek.
-
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
gyenesmartin #8152 üzenetére
Akkor nem tudom hol a hiba. De 120 Nm nekem akkor is túl soknak tűnik a jelenlegi mezőnyben is.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
gyenesmartin #8150 üzenetére
Azért hihetetlen, mert a gyáraknál régóta megy a számháború. Ha a Bosch tudott 16 éve 120 Nm-t tudó motort építeni egy akkus fúrójába akkor nem 25 Nm-t fog megadni hanem ráírja hogy 100 Nm és mivel a konkurencia akkor 25 Nm körül mozgott tele lett volna tesztekkel a net hogy jééé a Bosch nem hogy 100 de annál is többet tud. Letartolták volna a piacot és ma is ezzel a motorral dolgoznának fejlesztés nélkül mert még mindig az élmezőnyben lennének.
Nem tudom milyen eszközzel mérted a nyomatékot, de egy 4000 Ft-os nyomatékkulccsal le tudod ellenőrízni hogy mennyire valós a műszer által mutatott érték. Én inkább ott látom a hiba lehetőségét. Szóval nem neked nem hiszem el, hanem annak amivel mérted. -
gyenesmartin
őstag
Nem tudom miért olyan hihetetlen ez. Nyomatékmérővel mérve 100 fölött tudott. Érzésre szintén olyan erős kb, mint a 120Nm-es hiltink a cégnél.
Régen is csináltak 80Nm-t tudó fúrót is. Makita 6347, ebben ráadásul kisebb motor is van, mint a boschban. Ni-cd akkuknak azért jobban leesett kapocsfeszültségük, mint az újabb lithiumosoknak, pláne hogyha még párhuzamosan is vannak kötve. Kisebb feszültség, kisebb áram, kisebb nyomaték. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
gyenesmartin #8147 üzenetére
Kicsit több mint 20 éve kaptam ajándékba az első akkus fúró-csavarozómat. 2 akkus OK márkájút- made in china a legrosszabb fajtából. Akkuk alig bírták, ergonomiailag olyan volt mint egy normális cucc, mégis utálatos volt vele dolgozni. (nevezzük otthoni barkácsnak). 1 éven belül kinyúlt. Az tudott kb 18 Nm-t. Vettem Skilt. Akkor még nem igazán voltak ilyen netes fórmok mint ez, azt gondoltam hogy a Skil minőség. Háááát... 18 éve sem volt az. Gyenge cucc, elfogadható design. Az 12V-os volt és 15 Nm magasságában dolgozott.
Pár évre rá amikor a Lithiumos akkuk még ritkák és drágák voltak, vettem Metabot. Az tudott olyan 25 Nm-t. 3 év ipari garit adtak rá. ELég erős volt szinte mindenhez. 5 évet bírt az akkuja és mivel untam azt hogy lemerítés után lehet csak tölteni illetve hogy gyengült ahogy fogyott a feszültség belőle, vettem Parkside szettet. Ütvecsavarozót és ütvefúrót. Az ütvecsavarozó 180 Nm-t tud az ütvefúró 40Nm-t. 20V-os X rendszer mindkettő. Régen a 25 Nm soknak számított. És az adatlapján a max szó miatt én feltételezem hogy az 1-es, tehát a csavarozó és nem a fúró fokozatra (a csavarozó az erősebb - az áttétel miatt) adják meg.
A 120 Nm-t a mostani legdrágább fúrók tudják csak. Brutális áron. És leginkább csak szénkefe mentes motorral. Sőt... 120 Nm-t szvsz csak a legprobb márkák kínálnak jelenleg is. A Boschnak pl ez alapján nincs most sem 120 Nm-t tudó fúrója. (csak ütvecsavarozóban tudja) -
jozsi252
veterán
válasz
gyenesmartin #8139 üzenetére
Nekem Milwaukee FPP2A2 szettem van. Ebbe van egy
- FPD2 ütvefúró ami 135Nm-t tud
- FID2 ütvecsavarozó ami 226Nm-t tudMind a 2 géppel maximálisan meg vagyok elégedve, ha belefér a keretedbe akkor bátran merem ajánlani ezt a szettet. Annyi hogy a FPD2 fúrónál már elektronikus nyomatékszabályzás van, nem pedig rendes racsnis mint a gépek nagy részénél. Először fura volt nekem is, de nagyon könnyen hozzá lehet szokni. 135Nm miatt viszont nagyon vékony csavaroknál nem fog visszavenni még 1-es fokozatban sem a nyomatékból, ahhoz "nagyobb" csavar kell. Persze itt a hossztól is függ meg a vastagságtól is, de én ha csavarozni kell akkor szinte mindig az ütvecsavarozót használom, nagyon jó azzal is dolgozni.
Viszont a segédmarkolat az kell az ütvefúróhoz! Volt hogy létrán álltam, lusta voltam felrakni, és majdnem megborított, szóval nagyon erős a gép. Lehet mondani hogy akkus gépeknél más gyártók gépeivel összehasonlítani szinte ez a legerősebb a maga 135Nm-es nyomatékával.
Az a baj hogy csak a FPD2 115 000ft. Viszont ha azt a szettet veszed amit én is, mert mondjuk szükséged van ütvecsavarozóra is, akkor olyan 150-160 körül megúszod.Itt vannak linkek a szetthez meg a külön gépekhez ha valamilyen adatra szükséged van.
[link] - M18 FPP2A2
[link] - M18 FPD2
[link] - M18 FID2 -
gyenesmartin
őstag
Igen. A kisebbik 14.4V-os nekem kb 40Nm-t tudhat így érzésre (elég sok ilyen erős hilti, bosch, makita volt már a kezemben). Kisebb facsavarokhoz ezt használom, mert sokkal kisebb, mint a 24V-os. De a nagyobb 6-os fölötti és hosszú facsavarokhoz már kell a nagyobbik. 2-es fokozatban 1900rpm, így elég jól lehetett vele haladni garázs építésnél a csavarok becsavarásánál. Vagy ha fémbe kell fúrni 10-13mm-es furatokat, esetleg fába 30mm fölött, vagy kerítés felújításnál drótkoronggal 2-es fokozatban akkor szintén a 24V-ossal megyek. 1 feltöltéssel le tudtam csiszolni elég szépen 10m sűrű fém kerítést. Kocsibeállítómhoz a 10x10-es fenyőket 8x200-as laposfejű facsavarokkal kötöttem össze. Oda már kellett az 1-es fokozat. Vezetékest nem szeretem használni, mindig beleakadtam a vezetékekkel valamibe, plusz nem is lehet olyan szépen szabályozni, mint egy akkusat, Terhelésnél sokkal jobban leesik a fordulatszámuk is, ami eléggé megnehezíti a munkát.
Úgyhogy nekem elég sokszor jól jött a nagyobb gép, amit főleg 2-esben használtam, 1-esben már tényleg olyan hogy a műanyag házat is simán képes elcsavarni, ha oldalsó markolat nélkül használom. -
Findzs
addikt
válasz
gyenesmartin #8141 üzenetére
Ebayen van eladó használt:
[link]Azt írják az akku nem jó. A posta miatt lehet, hogy már nem éri meg.
Vagy van komplett első rész is eladó:
[link]De ha már nem akarsz legózni vele a Milwaukee gép amit kinéztél biztos jó alternatíva lesz.
Van itt olyan fórumozó akinek van már Milwaukee gépe biztos tud róla mondani véleményt.
[link] -
válasz
gyenesmartin #8139 üzenetére
csak ezek az alkatrészek kaphatóak külön hozzá (ami a képen szerepel)
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
3-4 éve vettem vaterán egy hibásnak kiáltott Bosch PSB 24-VE 2 akkus fúrót akku nélkül. Mikor megjött kipróbáltam de nem volt semmi baja azon kívül, hogy elég ramatyul nézett ki kívülről. Csináltam hozzá LG HE4 cellákból egy 7S2P akkupakkot. Ereje az van bőven, egy bosch PSR 14,4-hez (szintén líthiumosítva samsung INR21700 30T-vel) képest tudom csak összehasonlítani. A kisebbik 1-es fokozatba épphogy csak képes becsavarni diófába egy 6x150-as facsavart. A nagyobbik pedig 2-es fokozatban is képes minden gond nélkül becsavarni. 1-es fokozatba ha nem vigyázok képes egy 8-as facsavarnak a fejét is könnyedén letekerni (ugye ezek a csavarok már hatlapfejűek).
De fúrás közben sajnos észrevettem, hogy elkezdett a tokmány erőteljesen ütni, mintha ütvefúró módban lenne.
Újonnan milyen fúrót lehet venni, ami legalább ilyen erős? Egyetemen a nyomatékmérő 120Nm-t tudott csak mutatni így nem tudom mennyit tud ez a bosch jelenleg.
A lényeg, hogy rendes racsnis legyen, ne elektronikus, valamint a nyomaték is attól függően nőjön ahogy benyomom a ravaszt és ne csak a fordulatszámot szabályozza. Méretileg lehetőleg kisebb.
A bosch nekem 2500Ft-omba került, de gondolom újonnan 80 alatt ne is reménykedjek.
Esetleg van olyan oldal ahol lehet normális áron venni hajtóművet, szénkefét, esetleg akkumulátor házat hozzá? -
-
fűrészlap téma, általános fa vágáshoz (kis bútorlappal megspékelve):
- Bosch Expert vagy
- Feud LP30M?
esetleg más vélemény? Yato-t meg Extol Premiumot használtam eddig, de minőségibbre váltanék -
Peetta14
tag
Sziasztok!
Magasnyomású mosót szeretnék kertes ház teraszának (35 m2 járólap) takarításához, egyéb ház körüli munkákhoz. Nem fogok itthon kocsit mosni.
Bosch AQT-35-12 hozzá egy aquasurf fej jó lehet? Tudom belépő modell, de ez meglenne 50k alatt, aminél többet nem adnék. Érdemes, vagy van jobb alternatíva?
köszi -
ecaddsell
aktív tag
válasz
indianjoe23 #8127 üzenetére
A piros merev műanyag csak elválasztja a feltekert hasznos fekete szalagot, szóval az a piros cucc hulladék lesz a végén. Egyébként mikor tekered le fekete szalagot jól meghúzod (de nem annyira, hogy elszakadjon) és így tekered egymásra. Vizes, párás dolgok tömítésére szokás használni.
Egyébként a hivatalos neve butil szalag (szokták még Butyl-nak is írni), így kereshető ha több infót szeretnél róla. Elektromos szigetelésre nem igazán jó, mert a szilárdsága kicsi, ez inkább tömítőanyag. -
hzsolee
őstag
válasz
indianjoe23 #8127 üzenetére
-
indianjoe23
csendes tag
Sziasztok!
Az Aldiban lesz kapható ez a ragasztó. Hogyan kell ezt használni? Egyszer vettem, de nem jöttem rá. -
Zoli-bácsi
senior tag
Elolvastam a linkelt cikket, de ennek ellenére nem tudom hogy honnan érdemes rendelni a művelethez szükséges alkatrészeket. (ráadásul pont a cikkben is rossz volt az egyik) Ezért is szeretném olyannal felvenni a kapcsolatot, aki csinált már ilyet és jól is sikerült, hátha tud adni pár konkrét linket, hogy neki mi vált be/mik váltak be.
-
Sziasztok!
A lidl-ben kapható akkus szúrófűréssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata aki esetleg korábban vett már ilyet? Minden vélemény érdekel, akinek nincs de hozzáértő azé is.
Köszi. -
San398
őstag
Sziasztok.
Van vlakinek tapasztalata a Lidl-ben holnaptól kapható Akkus kézi kürfűrészről? [link] Vagy esetleg hasonló árban hasonló garanciával más gyártó terméke?(230V-os is szóba jöhet) -
JóGéza
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi #8118 üzenetére
Szia!
Van Hobbielektronika téma, ott is felteheted a kérdésed.
Akkumulátoros csavarbehajtó felújítása cikk.
Kell hozzá két Li-ion cella forrfülekkel, és valami ilyesmi áramkör. -
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
OFF, ezért ha van alkalmas topik(nem találtam), irányítsatok át nyugodtan.
Szóval van egy több mint 20éves Bosch PSR 72 akkus fúró, 7,2V-os Ni-Cd akkuval.
Jelenleg nem üzemel, gondolom totál halott az aksija. Ezt szeretném átalakítani Li-Ion-akkukkal. Nézegettem sok videót róluk, de nem teljesen világos hogy pontosan mire is lenne szükség ehhez.
Hálás lennék, ha valaki tudna segíteni, akár privátban is.
üdv,
Zoli -
ez nem ennyire egyszerű
egy 2Ah akkuban (a mai modern gépeket feltételezve) 3,6v-os li-ion cellák vannak, egy 18v-osban 5db (a 20v-osban is, csak nem a li-ion cella nominális feszültsége van megadva, hanem a maximális 4v-os feszültsége van megadva, és hát ezt a marketing ki is használja, mennyivel jobban hangzik egy 18v-os gépnél egy 20v-os gép, nem?) szóval van benne 5db cella, amik sorba vannak kötve (és egyenként is 2 Ah kapacitásúak, viszont mivel sorba vannak kötve, a kapacitás megmarad, csak a feszültség nő) ellentétben egy 4Ah akkuval, amiben két darab 2Ah akkunak megfelelő (10db) cella van, de ötösével sorba kötve és a kettő párhuzamosan összekötve (5S2P), így lesz a 10db 2Ah celládból 36v 2Ah helyett 18v 4Ah - de lehetne amúgy 36v is, a nagyobb gépekbe, mint fűnyíró jellemzően így készülnek a 36v akkuk.
és itt jön közbe az, hogy mennyi a gép áramfelvétele. a celláknak van egy értéke, amennyivel meríteni lehet őket (a modellezők C értékkel jelölik ami mutatja, hogy cellánként a kapacitásának mekkora százalékával "terhelhetőek", egy mai laptop akku jórészt 2-3C míg egy ipari gépbe szánk akkupakk darabja lehet 35-50C is, bővebben erről itt: LINK) azaz leegyszerűsítve mennyi ampert képes leadni 1 óra alatt
ha a géped nagyobb áramot akarna felvenni, mint a celláid terhelhetősége, akkor van egy védelem benne (mármint az akkuban) és a géped jó esetben lekapcsol. tegyük fel egy sima 18v 2Ah pakk 20A leadására képes 1 óra alatt (20C), de a fúrószár megszorul, a gép meg még hajtaná, elkezdene igényelni a motorod 21A-t, de nem tud, a gép lekapcsol.
amire szükséged van, az az erő. az erő (watt) az amper és a volt szorzata, ha az akkud 20A és 18v akkor elméletben 360w erő kifejtésére képes gépet tudsz vele meghajtani.
az elméleti 4Ah (5S2P) pakkokban kettő 20C leadására képes cellasor van, így azok összeadódnak, és az elméleti teljesítményünk 18v*40A lesz = 720w (és ha a korábbi példa szerint a motorod mikor megszorult, és elkezdene 21A-t igényelni, a nagyobb akkupakk kiszolgálná, egészen addig, amíg az is le nem tilt, a gyakorlatban a párhuzamba kötött cellák C értéke nem összeadódik, de nagyobb, mint az egyedülálló celláké)
a Millwaukee gépek felismerik, ha nagyobb kapacitású akku van rákötve, és a brushless motor teljesítménye ~20%-al megemelkedik (a maximális fordulatszámot magasabbra engedi a digitális fordulatszám szabályozó) de más gépek is tudnak hasonlót
abból ered, hogy a cellák nem egyformák, és ha sorba vannak kötve, akkor a gyakorlatban egyformák lesznek (a leggyengébb teljesítményét képesek leadni) de ha párhuzamosan vannak, akkor a kettő közül a magasabb teljesítménye (amperben) is kivehető.(azt nem mondom, hogy a Parkside is ennyire fejlett lenne, csak az elméletet próbáltam nagyon leegyszerűsítve leírni)
-
-
csudri
őstag
Csütörtöktől akciós az akkus ütvefúró a Lidlben. 20V/2Ah-s akkuval adják. Lehet külön venni 20V/4Ah-s akksit. Simán mehet az erősebb akkuval vagy nem ajánlott?
-
JóGéza
aktív tag
Szia!
Tedd fel a kérdésed a Nagyrobogós topikban is. Ott többen használnak ütvecsavarozót szerelésre. -
iff
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata ezzel az [ütvecsavarozóval] ? 50-es robogó kuplung anya és variátor záróanyát meg lehet vele lazítani? Ezen nincs nyomaték állítási lehetőség, de ahhoz van nyomatékkulcsom. Nem lenne gyakran használva. Ritkán, de akkor jól jönne.
-
Findzs
addikt
Én vettem egy akkus fúrót a levehető tokmányost a lidlben amikor volt legutóbb akcióban.
Aznap nagyon nagy szél volt és mikor kitoltam a kocsit a parkolóba rögtön elfújta a blokkot, kis zacskót stb. a szél. De olyan szinten, hogy esélyem nem volt megtalálni.
Akkor írtam is a lidl nek, hogy ez történt mi lesz így a garanciával.
Bekértek mindenféle adatot a gépről és miután elküldtem azt mondták, hogy rendben lesz a gar nem kell a blokk hozzá.
Ez a levelezés kb. másfél hónapig tartott. Természetesen az e-mail fiókomban ott van a teljes levelezés arra az esetre ha elromlana a gép és mégis kekeckednének a blokk miatt. -
jeni
félisten
A bestbuy topikban volt erről szó.
A nyomatékkulcs milyenségéről.
Nem sérülékeny ez a dolog?
Extol digitális nyomaték adapter 1/2" 20-200Nm
u.i.:
hátránynak tartom,hogy fizikailag nem lehet szabályozni az Nm értéket. -
-
Misi 007
őstag
A tavalyi black friday óta volt ilyen Parkside gép a Lidl-ben?
Milyen áron szokott ez menni, ha nem akciós, a 34.999 Ft-os ár az valós, illetve tudja valaki, hogy mikor lesz megint kapható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Motoros topic
- METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER - A teljes nyitányt újraforgatták
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest