- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
Nem érted. Az ASRock garantálta hogy BÁRMIKOR visszafrissíthetsz/downgradelhetsz arra a verziora, ahol mukodott az elozo genes Ryzened. primeos B450-el erre nem volt lehetoseg, mert nem enged visszafrissiteni egyáltalán. Ha most neked mégis egy régebbi Ryzennel akarod használni, azt b*szhatod.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
tothd1989 #26 üzenetére
"Amd: ha a driver újra telepítése után minden megy tovább normálisan, az nem hiszem, hogy a kártya hibája. Amint olvastad és látod, nekem is van mindkettő gyártótól kártyám (urambocsá', csak egy szaros 3070ti), és a fentebb írtakat tapasztalom."
De. Tud kártya hibája lenni sajnos. Leggyakoribb problémák a haldokló/berhelt AMD kártyák közül pont ez. Az AMD Adrealin RENDKIVUL érzékeny ezekre. Ezért írtam direkt, hogy de, ez AMD kártyáknál gyakori, újaknál kevésbé, de pl a Polaris kártyáknál nagyon.
"Nyilván skill issue, ha a qvl listán rajta van a ram, és nem megy az xmp, oké
Kézzel nyilván meg lett rángatva a bajsza, de ez nem így működik, főleg nem egy tuning lapnál. Ha oda van írva, hogy tudja, akkor azt tudja plug&play."
Ez nem mindig így van, Zen1-Zen+ idején gyakori volt hogy az ajánlotton felüli memóriaórajelet képtelen volt hozni, pl 2993Mhz-es csodászám esetén azér' a 3200mhz nem volt mindenhol gyakori XMP-ből. Ugyanebben a lapban ment egy erősebb IMC-vel rendelkező 5600X-nél a 3200 például. nem tudom felraktad-e az aktuális legfrisebb Mikrokodokat és BIOS frissiteseket, illetve mennyire erős az IMC-d.
AsRock: egy a320m pro4 már halt meg itthon, úgy, hogy vitte magával a 2200g-t is. Entry level lap, de akkor is, 2023ban szerintem ez nem elfogadható, hogy valami úgy adja be az unalmast, hogy egy másik alkatrészt is visz magával.
A mostani setupban azért esett erre a lapra a választás, mert év végén raktam össze és szerettem volna mindent megkapni a szabadságolás előtt, hogy tudjam kicsit nyomni a számítót, így mindent egy helyről rendeltem (kivéve a tápot, mert a kinézett típus elfogyott a rendelés idejére). Ez volt a keretemhez képest a lehető legjobb lap a specifikációk alapján - egyébként szívesebben vettem volna rog/aorus/msi lapot.
Nálam volt B450M Pro4, most B550M pro4, nem vitt el egy procit se.
Érdekes ez is, de mégegyszer írom, lehet szinte mindig nekem van szerencsém az ASRockkal. -
brabbitz
aktív tag
válasz
tothd1989 #24 üzenetére
Mégis ki beszelt itt AMD-ről?
Egyébként meg, érdekes, nekem SOSEM volt problémám azzal hogy 2-3 naponta újra kelljen rakni az 580/570 drivereit. Mondjuk, én normális kártyákat vettem, előéletüket tudtam, tehát pontosan tudom hogy tökéletesen működnek. A 6800 is." AMD kártyákon általában több vram van, a specifikációik alapján JÓK, ha épp olyan kedvük van SZÉP SZÁMOKAT HOZNAK a játékokban/benchmarkban, de a gyakorlat meg az, hogy ugyanolyan foslézer a meghajtó programjuk mint 10 éve"
Ez blődség, de elfogadom ha így állsz. Nem mindenki érthet mindenhez. 3090Ti és egy RX 6800 tulajaként mondom.
" AsRock lapom ipari hulladék, literálisan nulla, nem Z hanem ZS790"
oké, kinda skill issue, nekem az ÖSSZES ASRock alaplapom tökéletesen ment, sosem volt velük semmi gondom. De hát, biztosan én vagyok ilyen szerencsés mindig. Ennek ellenére az ASUS PRIME B450M-el nem lehet downgradelni ha abban a szerencsétlen lapban régebbi Ryzent akarsz használni. (Mert újabbal nem megy, támogatásuk nem fért bele a BIOS chipre, ami oké, de akkor legyen már lehetőség downgrade-re baszki. Kmolyan B450-be pont ne tudnál használni régebbi Ryzent?) ASRock, Gigabyte, MSI-nél is megy. ASUS kb csak akkor jo ha abszolut performance-re vágysz, bármi másra a pénzedért jobb alternatívát találsz ASRocknál. Mindkettő cégnélvan víz a malomnál, de azért mostanában az ASUS-nál jobban szerettek több feszt adni a procijaiknak mindkét oldalon, mint a többi. Illetve hát a tomshardware is így van vele, legalább nem vagyok ezzel egyedül
Azt se felejtsuk el hogy az ASRock volt az első akik megoldották hogy B450-B550-ekben oda vissza menjenek az új és régi Ryzenek. -
brabbitz
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD a Radeon RX 7650 GRE-vel támadja le a keleti piacot.
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest