Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz azbest #4533 üzenetére

További adalék t430 + exp gdc 8 expresscard témában:

Megjött a Gigabyte gtx1050 d5 kártyám. Első nekifutásra azt tapasztaltam, hogy alapból nem indul vele a noti, hanem a boot képernyőnél megáll. Olyankor a biosba még gyorsan be lehet lépni, de ha tovább várunk, akkor nem reagál csak kikapcsolásra.

Mivel olvasgattam a témában erre kétféle lehetőséget láttam:
    1) boot közben ne legyen monitor a kártyára dugva, olyankor bebootol rendesen. A friss gtx10xx driverekkel persze van egy ismert probléma (code 43). Ez annak kényelmetlen kiskapu, aki nem akarja újratelepíteni a windowst.

2) ha uefi módban bootolunk, úgy hogy semmi legacy mód nincs engedélyezve, hanem tisztán csak uefi, akkor nem zavarja induláskor az egpu nvidia kártya sem. Csm mód sem segít a legacyn. Úgysem bootol legacy módban. Ezt például egy live ubuntu vagy win10 telepítő pendriveval is próbálhatjuk, hogy arról el lehet indítani a gépet, vagy boot előtt megáll akkor is.

Hot plug varázslás nem megy, nem látja a gép utólag bedugva, bár nem is erőltettem nagyon, mert nekem nem megoldás.

Nos, mivel nekem kényelmesebb a második, így ezen a vonalon indultam tovább. A meglévő win10 telepítés amúgy is a géppel érkezett, nem feltételn ideális telepítés volt. Szóval gyorsan újrahúztam az egészet egy pendriveről indítva, a teljes meghajtót ledúrva (particiók törlése a win telepítő felületéről, majd az üres lemezre nyomtam hogy telepítse ahogy akarja.) Így mbr helyett gpt particiós tábla lett.

Na így már gond nélkül indul, ki-be kapcsolható a gép. Az exp gdc is szépen kapcsol vele. Nem állítottam be késleltetést és nem állandóra kapcsolt atx kapcsolóval megy. A géppel együtt kapcsol be a külső atx tápegység (ami egyébként egy fsp 350pnf, még nem aktív pfc-s).

A friss nvidia driverek ismertek, hogy nem támogatják valami hotplug támogatás hijján az újabb gpu-kat (code 43), viszont van egy remek leírás, amit pontról pontva követve szépen fel lehet tenni a legfrisebb drivert néhány lépésben és utána már nem kell trükközni.
    FIXED! Nvidia GTX1050Ti error 43 on mPCIe or M.2 non-hotplug eGPU interfaces // applicable to GTX10xx
    így tökéletesen működik a most aktuális 388 valahanyas driverrel. Belső képernyőn is, de persze a legjobb teljesítményt külső képernyőn, a belső kikapcsolásával érhetünk el.

Úgy láttam, hogy a 368.81 már ismeri a 1070 és 1080 kártyákat (a ti-t nem biztos), azoknál nem kell driver ini piszkálás sem, hanem csak rátelepíteni a frissebbet szerintem.

Egyébként a driveres varázslás mögött valószínűleg valamilyen rejtettebb registry beállítás lehet. De senki sem nyomozta ki pontosan mi, ezért a régi driver felrakásával kerül helyére az az opció, ami utána megmarad a friss rátelepítésével is.

• ∂яσнυη

senior tag

válasz azbest #4533 üzenetére

Köszönjük az észrevételt! :R Minden input hasznos lehet a betévedő fórumozóknak!

Új hozzászólás Aktív témák