- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Bluetooth hangszórók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vonalkód olvasó beállítása
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
Aprón nincs, és mindenhol 20-40 dollár a szállítás szóval ez van, de legalább nem 2 hét lesz mire ideér.
Őt választottam: PE4L-EC060A
Azt a is házikót 60 dollárért érdemes megvenni hozzá?
-
sagit
veterán
Sziasztok
A jövő héten rendelnék egy EC rendszert..
Először gondolkodtam gép cserén de annyit áldoztam a mostanira és annyira megszereztem hogy marad.
Amúgy egy HP 2530p a delikvens.
Kezdeném azzal hogy nem kell nagy gpu erő, csak LOL miatt kell a rendszer.
A cél 1280*800 high fix 60 fps. Öcsém FHD -ban Nyomja így egy régi 4850el szóval tényleg nem nagy igényű a jéték, 4500MHD minden low 20-40fps Viszont elég gagyi.Tehát a lényeg, legolcsobban akarom kihozni a projektet, valami passzív gagyi nv-t gondoltam, az is elég lenne.
Viszont az adaptert nem olcsó. Abból olyan kellene ami hibátlanul tudja a gen 2-t.
Illetve honnan rendeljem? Dobnátok egy linket? -
Caponee
csendes tag
válasz
Fire_Vire #141 üzenetére
Részleges megoldást találtam..Eddig mindig úgy volt,hogy a notesz bekapcsolásával indult a kártya vagy a bios post után én csatlakoztattam a noteszhez..Most az van hogy előbb bekapcsolom a külső vga-t a táp csatin utána indítom a noteszt ekkor elindul a win ebbe be is fagy, hard reset a kártya marad bekapcsolva és akkor remekül működik bekapcsolja a külső monitort és dolgozik a 650gtx.Nem valami frankó megoldás ,de amíg nem találom meg az igazit ezzel el vagyok..Addig is várom a setup progit ha lennétek olyan jók és elküldenétek mpcjani@gmail.com
-
Fire_Vire
tag
Figyelem amiket írtok. Csak még nincs tesztkártyám ezért nem tudok érdemileg hozzászólni a dologhoz.
Még küzdök a 12-es hibával. Sajnos a diy egpu setup 1.x nem hozott eredményt pedig végignyomkodtam rajta mindent és egy csomó variációban elindítottam. De most megcsináltam a registry hacket és várom a hétvégét hogy tudjak tesztelni. Amint lesz valami érdemleges írok. Sajnos nekem még 1x sem ment rendesen :S . -
Tenken
őstag
Ez így nem a legjobb. Írtam, hogy meg kell várni amíg átjut a BIOS-on és csak utána kapcsold be/ kösd rá a vga-t. Ha nem várod meg amíg átjut nem lesz belső kijelződ és optimus-os tömörítésed. Ha az előbbi nem is olyan fontos, az utóbbiért mindenképpen érdemes így csinálni. Előbb próbáld meg így. Az teljesen normális, hogy később fog megjelenni mindig a vga. Ez egy hot-plug rendszer, az EC így lett kitalálva.
650 amúgy több memőriát használ, mint a nagyobb testvérei valamiért. Ez okozhat ott is TOLUD hibát, ahol amúgy nem lenne. Pár ember már belefutott itt ebbe, ők többet tudnak segíteni ezzel kapcsolatban. Setup-ot is megkaphatod, már körbe lett itt küldözve párszor. -
Caponee
csendes tag
GTX 650..Próbáltam már mindent az elindítás során ,de csak nem akar bekapcsolni..Azt is csináltam hogy f8-al megállítottam a rendszer betöltést bedugtam a kártyát,de akkor sem megy..Úgy van megcsinálva a kártya, hogy mikor indítom a noteszt akkor automatikusan kapcsolja be a külső vga-t. Fura mikor elindul a gép az eszközkezelőben később érkezik meg a gtx650 a listában..nem indul az op rendszerrel eggyütt a vga ez gyanús.van valami setup software ,de ahogy néztem 25 dodo azzal menne azhiszem ,érdemes azt megvenni vagy nincs meg valakinek
?
-
Tenken
őstag
Hello!
560 vagy 650 a vga?
Milyen az indítási procedúrád? Lehet ott rossz a sorrended. A vga-t mindig csak azután told be, hogy a windows elkezdett tölteni. (De akkor a lehető leghamarabb a legjobb.)
Sose úgy kapcsold be a gépet, hogy a vga bekapcsolva már csatlakoztatva van. -
Caponee
csendes tag
Segítsetek !
12-es hibám van
"Az eszköz nem talál elég használható erőforrást. (Kód: 12)
Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt."Furcsa mert tegnap jött meg a cucc (PE4L V2.1) összeraktam 400w codegen táp,gtx650. felment a driver újraindult a gép minden frankó beszabehu örülünk.Ma használni akarom a gépet és nem működik ,bekapcsolom a notebookot (lenovo T420 I7 8gb ram hd300)rendesen indítja a gtx560-at és jön ez a hiba.Ha újrarakom a drivert újraindítás után mindig elindítja a külső vgat ami a 24" monitort kell hogy meghajtson ,de csak kéne megoldást találnom rá ,hogy ne keljen folyton drivereznem
segítsetek légyszi.
thxMég annyi hogy win7 az op rendszer
-
Fire_Vire
tag
Kár érte.
Kipróbáltam Atival is hááát. 12-es hibát dobott az is de kevesebb esetben fagyott ki pl 36bittel simán elindult a win7. Sajnos kevés időm volt tesztelni mert mennem kellett dolgozni. Lehet hogy azért kap egy új bioszt aztán meglátjuk. A külső kijelzőt itt sem tudtam működésre bírni. -
Tenken
őstag
válasz
Fire_Vire #128 üzenetére
Neked a 1.5-ös adaptered van nem? Nézd meg bios-t, lehet-e fixen állítani az EC sávot gen1-re. Sokszor azért is fagyogat, mert nem skálázza vissza magától a gép, az az adapter meg nem bírja.
(#127) HaZse:
Az egy ajánlott gép elvileg. Ott simán kéne mennie mindennek. (Feltéve, hogy csak igp van benne és nem kell setup-pal kilőni a dgpu-t.) -
Fire_Vire
tag
A te HP-d eltudod indítani a eGPU-val ? Az enyém sajna kifagy lehet hogy ezért nem tudok külső kijelzőre jelet csikarni? A héten ha nem megy ATI-val akkor lehet bioszt kellene frissítenem?
Most néztem CPUz-vel a jelenlegi bioszom F08-as (2011.08.06) és most jött ki az F40-es (2013.05.23) -
Tenken
őstag
válasz
Fire_Vire #125 üzenetére
Itt a baj igazából nem is a konfigtól függ, hanem a gyártótól. Bizonyos modelleknél olyan BIOS beállításokat használnak, ami nem kedvez ennek a fajta rendszernek. Ez szoftveres gond. Mindig van megoldás is, csak az a kérdés, hogy mennyire nyakatekert módon... Nekem is pl Sandy-s HP gépem van és minden pöccre indult. (Még ez előző Dell-es E6420-ason is.)
-
Fire_Vire
tag
Szinte teljesen ugyanaz a gépem mint GERIlla83 kollégának.
Az enyém egy HP Probook 6560b.
Egyezik a lapkészletünk (HM65), a proci (Core i5-2410), az alaplapi videó kártya (HD 3000) , a ram mérete (4GB DRR3).
Nekem egy PE4L 1.5a adapterem van ha jól tudom de majd este még ránézek. Az biztos hogy nem a forrasztott verzió.Előre is köszönöm a segítséget
-
GERIlla83
tag
Fujitsu Lifebook A531 ,
i5-2410M proci, 4GB ram.
Az adapter PE4L 2.1b, EC-s, forrasztott.
Előre is köszi. -
Tenken
őstag
válasz
GERIlla83 #122 üzenetére
Írjátok le milyen gépetek van pontosan (márka-típus) és adapteretek (forrasztott v. csatlakoztathatós) és megkérdezem TI-s fórumon. Valami válasz biztosan lesz. Persze, ha megy az angol, akkor regisztrálás után ti magatok is írhattok oda nyugodtan. Mindenkit szívesen látnak minden kérdéssel!
-
GERIlla83
tag
válasz
Fire_Vire #121 üzenetére
Nekem ugyanez a probléma van a gépemmel. Bármit állítottam a Setup progiban mindig 12-es hibakód meg 16 szín volt az eredmény, de csak ha a belső kijelzőt akarom használni. Viszont a külső kijelző az megy, csak Gen1 sebességgel. Nekem viszont az lenne a jó ha a belsőn tudnám használni.
-
Fire_Vire
tag
Sajnos nekem nem segített. Sztem nálam egy kicsit komolyabb a probléma. A progiban látom hogy leteszi GEN1-re azaz 1.1-re de így is 12-es hiba. HA elindul
. A win7 betölt de semmit sem ad ki külső kijelzőre és a videókártyáknál továbbra is hibát jelez az eszközkezelő az nvdidia kártyára. A próbálgatásoknál mindig próbálok videókártya drivert is feltenni de nem használ.
A Diy egpu setuppal az összes menüpontot végigpróbáltam. Próbáltam hogy csak 1 valamit változtatok és indítom a windowst és próbáltam úgy is hogy egyszerre 2-3 dolgot változtatok.
Majd próbálok még másik teszt kártyát (Atit) mert már több lehetőség nincs a Diy egpu setupban. :S
Ezért is lenne jó ha valaki segítene Win7 alatt feloldani a memóriacímzést :S
Elvinném hozzá a gépet aztán hajrá mert ha ez meglenne akkor a Diy setup sem kell -
HaZse
őstag
válasz
Fire_Vire #119 üzenetére
Szia.
Csak eggyit csinálj az setup 1.x-ben.
PCI menüpontnél, a G1-es menüt válaszd ki és ott nyomj egy enter-t, ahol az egpu található.
Majd a chainloader mbr opcióra menj. Ne törődj a piros figyelmeztetéssel, csak nyomj egy entert ott. Mikor újra bejön a boot választó (windows és setup 1.x, akkor indítsd l a windows.
Nekem így sikerült használnom.
Az egpu-t meg a bios megjelenése után toldd be a helyére. Persze előtte a GPU külső tápját, akkor azt kapcsold be
-
Fire_Vire
tag
Hát sajnos nem boldogulok a Diy egpu setup progival.
Már millió variációval próbáltam elindítani a gépet de sajnos a "tolud" hibám megmaradt vagy lefagy vagy csak 16színnel indul el 640x480-ban.
Probáltam 32, 32A, 36biten váltogatva hogy melyik vidkarit tiltom le vagy éppen engedélyezem vagy melyiket "force"-olom 32be. Próbáltam ezeket a kombinációkat vegyíteni azzal hogy melyik kártya legyen inicializálva... stb.
Sajnos a külső monitor egyik esetben sem nyikkant meg még 16 színnel sem :S .
Ezért keresek olyan embert aki Win7-ben registry hackkel megpróbálná feltolni a memóriacímzésem.
Előre is köszönöm a segítségetMilyen Ati kártyát keressek kipróbálásra? Mettől felfele sajna Atiban nem vagyok otthon.
-
PAtr0n
addikt
Köszi, hogy szólsz, legalább nem szaladok rá én is. Viszont akkor nem tudom mi lesz, mert nálam a forrasztott megoldás nagyon nem alternatíva, fontos a mobilitás.
HaZse:
Érdekes, hogy a forrasztott se tudja minden esetben a gen2-t? Nálad melyik toldalék csücsül a kábel végén? EC adapter, vagy mPCIe? -
HaZse
őstag
Forrasztott van. PE4L rev. 2.1b Érdekes, mert elindul GEN2-ben a windows, de sajnos valamiért a hang szaggaz és egy idő után befagy a rendszer.
Más:
A 3DMARK11-es lefuttattam (Az EGPU bedugva, de nem a GOPU-ra volt kötve a külső monitor, hanem a dokkolóba, így kevesebb az FPS): [link]
-
Tenken
őstag
Meg ne vedd. Megint szar, nem lesz jó gen2-re. Már vannak tesztek róla.
(#97) Fire_Vire:
GTX 460-asokat érdemes nézni nyitásnak talán. Az alá nagyon nem jó menni, de ha neked nem kell belső, akkor akár radeont is vehetsz. Külsőn az is tökéletes lesz. Én már geforce-al tolom, de mióta megvan a jó kis 23-as ips monitorom, azóta rá sem nézek a notebook kijelzőre.. Ennyi erővel akármit használhatnék, egyetlen mentségem, hogy sc2 meg wot nv párti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BorosPoH!ár
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged