- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Objektívek topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- OLED TV topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
válasz Degeczi #2050 üzenetére
A kivételek szerintem kb lefedik azt a hibahatárt, amivel az akkugyártás is számol. Egyszerűen nem lehet kizárni 100%-ban, hogy az ne legyen a gyártás során gyengébben teljesítő. Szerintem egyszerűen arról van só (ha a saját hibát kizárjuk), hogy akiknek nem bírt ennyit, azok belenyúltak sajnos, pechjük van...
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Tristis
őstag
Sajnos nagyon sok esetben lehetetlen megállapítani azt, hogy átlagban mi-hogy viselkedik. Egy új generációs autóról is csak 4-5 év múlva tudjuk megmondani minimum, hogy mik vagy mik voltak a típushibái. Persze sejtések ugyanúgy lehetnek, mint pl. egy Lexus esetén is....
Mekkora semmiket durrogtattam már el.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Mauddip
aktív tag
Sziasztok,
E-book olvasó vásárlás előtt állok, pontosabban május végén venném meg barátnőm születésnapjára, és igazából nagyon látni se láttam még senkinél ilyet, mert nem foglalkoztatott a téma, tehát kb semmit nem értek hozzá.
Mivel érintő kijelzős androidos telefonom van, arra alapozom a tudásom, és annál tudom, h különböző programokat kell hozzá felrakni, h ha meg akarok nyitni különböző formátumú fájlokat...
Ezt azért írom le, mert nem tudom, h ennél is hasonlóképp kell, vagy alapból ami fent van rajta azt tudja, és nem bővíthető a "tudása"?
Az ár amit megcéloztam az olyan 20eFt körüli összeg.
Az első, amit kinéztem az ez lenne: Prestigio Nobile PER3574B(14.895 Ft)
A második pedig ez: Prestigio MultiPad 7.0 Prime PMP3270B(20800Ft) és ez Prestigio MultiPad 7.0 Prime+ PMP3470B (21245Ft).De ajánlhattok mást is, ami szerintetek jó, és megéri...
A kritérium leginkább az ár, ennél többet nem szeretnék rá költeni, mert ahogy nézem, nem tudnak semmivel se többet, mint a 3 éves telefonom , a másik pedig, h szeretnék akkor már színeset venni, ha lehetséges.
Az egyik nagyobb oldalon néztem az e-bookokat, és a legtöbb/legelterjedtebb fájlformátumok ezek: prc,pdf,mobi,doc,rtf,epub. Az lenne a legjobb, ha ezeket karakterhibák nélkül tudná kezelni. Ahogy néztem, ezek már lejátszana avi fájlokat is, szóval nem lenne az se baj, h ha pl utazás közben filmet is lehetne rajta nézni szaggatás nélkül, persze nem ilyen fullHD minőségre gondolok, elég egy sima xvid is.Szerk.: Esetleg ha ebben az árkategóriában még lehetséges és belefér, akkor Wifi is lehetne benne!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv[ Szerkesztve ]
Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
Degeczi
nagyúr
válasz Mauddip #2053 üzenetére
Ezek alapján LCD kijelzős táblagépet keresel, ami itt offtopik...
Ha mégis egy jó e-book olvasót szeretnél, az e-ink kijelzős, ami helyből kizár minden gyors tartalmat (mint természetesen a videó, de a webböngészés sem élmény, inkább felejtős), és jelenleg a színeket is - de nem kár érte, mert cserébe teljesen könyvszerű élményt ad, mintha papírról olvasnál
-
JamesFinn
senior tag
Üdv Mindenki!
Pocketbook basic new olvasót akarok venni.(Azért nem k4 vagy NST, mert fontos lenne a magyarországi support.)
Valaki esetleg használ ilyen olvasót?
Tudtok mondani róla valamit?(pl.: akku, lapfrissìtès,lapozógombok,stb)
Sok könyvem van e-pub formátumban és prc-ben.(adatlapja szerint prc-t kezel)
Jelenleg (1éve) egy koobe be free-t használok.
Köszönöm a segítséget! -
Cruzolka
aktív tag
Üdv
A segítségeteket szeretném kérni.
Barátnőm új Amazon Kindle WiFi e-bookján szeretném beállítani a menüben a Betű méretet(Change Font Size)
De sajnos a beállitásban ez a lehetőség nem Aktív...van-e erre megoldás?
(ui.: a kindle regisztrálva lett az Amazon-on)Előre is köszönöm.
Zolka
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Wayteq xbook 60-ról lenne kérdésem:
A Colibri könyvek között böngészve a könyv címe olvasható, az író neve elég halvány. Ez normális jelenség, vagy esetlegesen rossz lehet a kijelző? Lapozáskor néha csinál olyat, hogy "inverz" lesz, tehát pl. a háttér lesz sötét, és a betűk világosak.
Akinek van ilyen olvasója, ossza meg a tapasztalatát!
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
axioma
veterán
válasz hackeeeee #2058 üzenetére
A lapozas normalis, az eink technologia miatt nem eleg mindig csak a feketere allitott pixeleket feherre irni, mert kicsit athat a szomszedos pixelekre, es foltot hagy maga utan, maszatosodik a kepernyo. Ez ellen van a teljes torles, ilyenkor villan be feketere. Az olvasokon altalaban allithato, hogy milyen surun toroljon teljesen, de ritka az, hogy erdemes piszkalni, jo az ahogy van (5-6 lapozas szokott talan altalaban lenni). Lehet laponkent is, de akkor lassabb a lapozas annyival.
A masik felet passzolom. -
Cruzolka
aktív tag
-
yamal
csendes tag
Hali!
Nook ST root megtörtént viszont nem engedi az app-at letölteni telepíteni. Megjelenik a market. Feljön a találat de nem tölti le és nem telepíti. Nincs hiba jelzés. Ötlet?
Köszönettel
-
Tristis
őstag
Nekem is hasonló volt. Egy ideig idegesített, azután fogtam, megszereztem az összes app-ot apk fileként és feltelepítettem úgy. Úgy sincs szükséged 4-5 appnál többre. A market meg.... addig érdekes csak, ameddig újdonság a Nook, utána úgy is olvasásra és netezésre használod a cuccot, mivel játszani elég gyérül lehet rajta
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
biga
őstag
válasz JamesFinn #2056 üzenetére
Basic New-hoz nem tudok hozzászólni, de egy PB Touch van itthon. Az kifejezetten jó minőségű, a kijelzője egy hajszálnyival elmarad a Kindle Touch-tól. Viszont a Basic azt hiszem vizplex, nem?
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
axioma
veterán
Juheeee, mit talaltam!!!
[link]
99 eur, hd, glow, eeees... Betriebsystem android!
Persze majd onnantol lesz erdekes, ha tudjak root-olni, de erdemes lesz figyelni...
Ja es itthon nem remlik hogy egyaltalan lenne a T-Mobile-nak hotspot halozata, de nemeteknel a reptereken, belvarosban stb. van, es ingyen hotspot hsznalat van a kutyuben (mas kerdes, hogy a repteren volt ugy is, hogy regisztracio fejeben azt hiszem fel ora ingyen - csak az sms nem mindig jott meg roamingban).
Egy dolog nem tetszik, ha egymas melletti fotokat nezunk, akkor sok a felesleges keret alul az enyemhez kepest.Ja amugy ugy talaltam ra, hogy most engedtem frissiteni a hd frontlightomat. Tok korrekt OTA frissites, csak a multkor a levelet el se olvastam, felreraktam, hogy most nincs vele idegzetem torodni. Bevezettek a cloud-ot.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Tristis #2082 üzenetére
Bár nem szoktam olyanokat válaszra méltatni, akik megkérdőjelezik a szavamat, most kivételt teszek.
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Degeczi
nagyúr
válasz szaszlaci #2081 üzenetére
kissé kevésbé, de hasonló a tapasztalatom a K3 és K5 között: sötétebb a K5 feketéje, és egy picit világosabb a háttere, így azonnal láthatóan (egymás mellé sem kell tenni őket, ha ismeri az ember) nagyobb a kontrasztja - pedig a K3 sem rossz, és egy Kobo Touch-hoz képest a K3 is hasonló különbséget produkál, különösen a hátteret tekintve (ami eléggé szürkés a Kobo-n, holott elvileg az is e-ink "Pearl")
-
szaszlaci
addikt
válasz Degeczi #2084 üzenetére
Bizony, ez volt nálam is, mikor kézbe vettem az ötöst, egyből feltűnt, mennyivel jobb a képe. A négyes nekem nem volt a legjobb félhomályban, erről az újabbról viszont ki merem jelenteni, hogy elérte az optimális minőséget.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Dhampir #2089 üzenetére
Kicsit sem zavaró és nem neonos. Rengeteg, talán 22 fokozatban állítható a fényereje, viszont a lap alján a LED-es tévékhez hasonló bevilágítás látható, aminek nem örülök. Ezt tesztekben is megemlítik.
Néha jól jönne a negatív megjelenítés, még nem jöttem rá, megoldható-e.
Eleinte lapozó mozdulattal operáltam, de elegendő finoman megérinteni, az kényelmesebb.
Én állat, tokot nem rendeltem hozzá, azt még vennem kell.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bf76
csendes tag
Kindle 5-tel lenne egy olyan problémám, hogy ha pen drive módban másolok rá .doc, docx formátumú könyvet, akkor nem jeleníti meg, olyan mintha nem is másoltam volna fel. Viszont ha Send To Kindle programot használok, vagy az Amazon által generált Kindle mail címet használom a küldéshez, akkor minden további nélkül megjelenik az olvasón.
Az már csak egy adalék, hogy a Calibre program ismeretlen formátumra hivatkozva nem hajlandó kezelni ezeket, ergo rá sem tölti az olvasóra, nem is konvertálja. PDF file-okról pedig ne is beszéljünk, épkézláb konvertert nem találtam hozzá, pedig a könyveim 80%-a ebben van. Ha esetleg tud vki segíteni a fentiekben, hálás lennék!Feco
-
axioma
veterán
Vagy email, vagy a docx-et elmented rtf-ben, es utana mutatod meg a calibre-nek. Utobbi elonye, hogy nem csak kindle-seknek mukodik...
(En is szivtam vele par orat, mire kiderult, hogy a calibre hiaba a doc-ot ismeretlennek tartja, a docx-et meg felismeri mint formatum, de konvertalni nem hajlando belole, igy hiaba mentegettem at mindent docx-re.)Ja es letezik egy olyan program, ami tomegesen tud doc-bol rtf-et generalni: Convert Doc a neve (SoftInterface nevu ceg csinalta, csak hogy a tobb hasonlo kozul kiemeljem, ami nekem mukodott jol), es akkor nem kell egyesevel megnyitogatni oket. Arra kell egyedul figyelni, hogy ha valamiert egy kvt-ban ugyanolyan neven van .doc es .docx is, akkor a ket rtf egymasra masolodik... de hat altalaban azert ilyen nincs, vagy ha igen, akkor jo esellyel ugyis azonos a tartalom.
(A Convert Doc raadasul teljes fat is kezel, azaz ha megmutatod a gyujtemenyed, ugyanugy strukturalva talalod meg az rtf-eket is. Mondjuk pont kindle eseten tokmindegy, tekintve hogy az meg magasrol tesz a kvt-ba rendezesre...)
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz hampidampi #2099 üzenetére
Szegeny ember vizzel foz Tudatlan meg a felinformaciokbol. Meg is lepodtem, hogy en aki alig par hete kezdtem foglalkozni vele, en kell beirjam a megoldast - ami ezek szerint nem is kimondottan kedvezo. Bar azert ami nem fer bele az rtf-be a docx-bol, azt nem is hiszem hogy latni akarom az epub-ban.
Mindenesetre koszi az infot!bf76: Pdf meg nem erint, mert az enyem egybol kezeli, minek epub-ositanam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Milyen légkondit a lakásba?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- További aktív témák...
- iPad 10.gen WiFi / 64GB / Blue (203)
- iPad Pro 2022 M2 11 128GB wifi+ cellular 1 év Apple jótállás +számla
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs