- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS notebook topic
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark!
őstag
JPG formátumú mangákat mennyire lehet jól olvasni mondjuk egy Kindle 8-al? Tervezem, hogy beszerzek egy e-book readert, és gondoltam, hogy ezt azért megkérdezem, mert nem szeretném megütni a bokám. Olvasok persze rendes könyveket is, csak mivel arra találták ki, gondolom azzal nem lesz baj
-
róland
veterán
válasz
hampidampi #13895 üzenetére
Androidon kívül mi máson fut a Google Play Könyvek? (Van pár száz könyvem, amit ott vásároltam.)
-
róland
veterán
Icarus Illumina HD3/e654bk olvasóról mit lehet tudni?
-
pjen
félisten
válasz
Kezdő vagyok #13892 üzenetére
megnyitod a mappát és amit akarsz törölsz.akár mindent is,az a legcélszerűbb.Azután a calibrével rakd fel a könyveket,és mindegyiket egyenként Tudod törölni.Nekem minden könyv egy file,ha nem nyitom meg egyben le tudom törölni.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #13875 üzenetére
Ha a számítógépre van csatlakoztatva,hogyan néz ki egy üres Kindle documents mappa gyárilag?
Képet tudnátok feltenni esetleg?Magyarán szólva,ha elolvastam a könyvet,és ki szeretném törölni örökre,milyen mappákat törölhetek?
Az amazon felhőjéből hogyan tudom törölni,ha ott is ott van? -
oszi666
őstag
válasz
Veratrum #13858 üzenetére
Szia, úgy néz ki az enyém is eléggé merül. Kb két napja töltöttem fel teljesen, és azóta napi kb 1 1,5 óra olvasással, háttérvilágítás nélkül is leesett az akku kb 70-75%-ra.
Nekem eddig mindenki azt bírta, hogy akár egy hónapig is mennek az einkes ebookok egy töltéssel -
-
beci43
senior tag
Sziasztok!
Két olvasó között vacilálok: Pocketbook Inkpad 2 és Kindle PW 3.Nem tudok dönteni.Talán a Pockethez jobban közelednék,van benne magyar menü.Meg túl sok az EPUB formátumú könyvem,állítólag a PW 3 meg nem olvassa.A tanácsokat előre köszönöm!
-
venomka1
aktív tag
válasz
Oneironauta #13879 üzenetére
Csak azert kerdem,mert volt 16GB OS DARAB IS, MARMINT A KESZULEK 16gB OS MEMORIAVAL BIRT.
-
venomka1
aktív tag
4GB az eleg ugye?
-
g4bb3r
tag
Sziasztok,
Haveromtól vettem egy Kindle Paperwhite-ot (1st gen 3G+Wifi). Reseteltem a beállításokat, beléptem a saját useremmel de a 3G nem akar működni.. Mikor kipróbáltam (még a srác accountjával) működött frankón..
Ha nem lépek fel a wifi-re akkor nem megy fel a 3G-re.. Újraindítottam, reseteltem a beállításokat mégegyszer , ugyanaz..Ha hagyom "üresjáratban" és figyelem néha megjelenik a 3G jel mint a telefonoknál (teljes térerő) de amint próbálok belépni az Amazon store-ba pl eltünik a kapcsolat.. túrtam a netet de nem nagyon találtam semmit, mindenki azt írja ennek automatán kellene működnie. Lefedettség van ellenőriztem az Amazon oldalán..
Ezen kívül működik minden OK vele.. Ötlet?Köszi
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Megvettem az Amazon Kindle Paperwhite III 4GB Ebook olvasót,nagyon tetszik!
A számítógéppel tettem rá könyveket.
A régi,elolvasott könyveket hogyan lehet úgy törölni,hogy a számítógép se lásson belőle még valamit?
Mármint a készüléken.
Köszönöm mindenki segítségét! -
venomka1
aktív tag
válasz
hampidampi #13872 üzenetére
koszi. Meg vettem
-
venomka1
aktív tag
es melyik van elfogadhato arban es jo teljesitmenyyel?
-
venomka1
aktív tag
Sziasztok, Ebook olvasot szeretnek vasarolni, melyiket ajanljatok? Sokaig birja az aksi, es olvasson be mindent.
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Mit gondoltok egy Onyx Boox C67ML Carta ebook-ról? Megéri az árát? Mennyire ajánlott? Mitől rosszabb mint pl. egy Amazon Kindle Paperwhite III ? -
AcCEsS
senior tag
A Kotobee Author ebook készítő most ingyenesen letölthető, ha valakit érdekel!
-
Veratrum
csendes tag
Aki Koobe Novelbook Shine-vel rendelkezik, mit tapasztalt, meddig bírja az akku egy töltéssel? Az enyém max. 6 napig, napi 1-2 óra használattal, általában háttérvilágítás nélkül. Teljesen kikapcsolt állapotban is egy hét alatt teljesen lemerül. Már írtam levelet a szerviznek, azt válaszolták, küldjem be, és 15 munkanapon belül javítják. De előtte azért jó lenne tudni, másoknak mik a tapasztalatai, mielőtt beküldeném. Hátha ez ennél a típusnál hibahatáron belüli...
-
hampidampi
őstag
válasz
Apollyon #13856 üzenetére
"illetve nincs semmilyen megadott, előre specifikált és számunkra publikált érték, hogy egy adott eszköz (ebook reader) beépített elektronikája, vajon milyen áramerősséget enged az akkumlátor töltéséhez. "
Momentán az én Kindle Keyboardomra rá van írva. És elég sok eszközön, akkumulátoron és kézikönyvben láttam már.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fattyu #13855 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok, viszont te nem érted hogy én mit írok.
Szóval a következőt írtam: "Ha a gyártó megszabja mennyire töltődhet fel az aksi, illetve mennyire merülhet le, még nem jelenti azt, hogy nincs beleszámítva a tervezett elavulás, hogy azért ne húzza mégse tovább az az aksi mint ahogy kéne. "Az volt a mondanóm lényege, hogy attól hogy a töltésvezérlés majd eldönti hogy mennyi ampert enged be az aksiba, még nem biztosíték arra, hogy ez hosszú távon is jó lesz. 3 eshetőség is van, melyik a jobb/rosszabb? Ha PC-ről USB-n töltöm a telefonomat, ha 1A-es töltővel, vagy ha 2A-es töltővel töltöm a telót? USB-ről 1 óra alatt 10%-ot tölti az aksit. 1A töltő kb 2-3 óra alatt tölti fel a telefont, a 2A-es 0-ról 100%-ra kb másfél óra alatt.
Tehát a telefonban (vagy a telefon akkumulátorában) lévő töltésvezérlés, mindhárom esetben különféle értékeket mutat, azaz a 2A töltő brutál gyorsan feltölti (a megszokotthoz képest) a telefon 4000mAH-s aksiját.Szóval egyetértünk akkor abban, hogy a gyorstöltés drasztikusan csökkenti/lerövidíti a Li-Ion akkumlátor élettartamát, attól függően, mit enged a töltésvezérlés? Tehát, ha esetleg az ebook olvasó aksiját a beépített elektronika nem engedi gyorsabban tölteni mint ami egészséges lenne, akkor nem ártunk vele se az USB-s töltéssel, sem a bika töltővel. Azonban nem lehetünk biztosak benne, illetve nincs semmilyen megadott, előre specifikált és számunkra publikált érték, hogy egy adott eszköz (ebook reader) beépített elektronikája, vajon milyen áramerősséget enged az akkumlátor töltéséhez. Azaz, nincs rá semmilyen biztosítékunk, hogy ha esetleg egy nagyobb töltőt teszünk rá, akkor sem rövidítjük meg az akkumlátor élettartamát. Mivel feltételezhetően, a gyártónak nem érdeke, hogy az örökkévalóságig ellegyél az egyetlen tőle vásárolt ebook olvasóval. Ezeket figyelembe véve, akkor most már végre egyetértünk-e abban, hogy az USB-ről való töltés sokkal biztonságosabb, mintha megkockáztatnánk hogy egy 2A-s töltő belátható időn belül tönkrevágja az akkumulátort?
-
fattyu
veterán
válasz
Apollyon #13853 üzenetére
a töltődre gondolj ugy mint az áramra a falban csak csinál belőle olyan feszültségű egyenáramot ami nem árt az eszköznek.
ennyi a funkciója. és van egy limiteje hogy mennyi áram tud átfolyni rajta. ez a ráírt amper. Valőjában nem is töltő. a töltő az benne van az eszközben. az veszi el az áramot ( amennyi kell neki illetve amennyit maximum tud adni az adapter( töltő ) az hagyja abba a töltést ha már tele van. )gyakorlatilag tehát el lehet mondani hogy ezek a töltők nem is töltők. egy külső aa AAA 18650 stb akkutöltő az töltő, ott maga az eszköz dönti el mennyi áramot töm le az akkuba mikor hagyja abba stb.
-
Dhampir
félisten
válasz
Oneironauta #13852 üzenetére
Ha az Alexandránál veszed meg azzal nem fogod az írót vagy a kiadót támogatni...
Valami részesedést csak kap tőle a szerző vagy nem?
Egyébként a könyvterjesztőknél egyúttal reklámot és nagyobb nyilvánosságot is kap egy író, mintha csak otthoni melósként egy pókhálós zugból árulná a műveit.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
hampidampi #13851 üzenetére
Szóval akkor a telónak se árt, ha 2A-es töltővel adom neki?
"Mindezekre nem kell figyelni, maga az akkuba épített elektronika gondoskodik róla."
Ha a gyártó megszabja mennyire töltődhet fel az aksi, illetve mennyire merülhet le, még nem jelenti azt, hogy nincs beleszámítva a tervezett elavulás, hogy azért ne húzza mégse tovább az az aksi mint ahogy kéne. Pláne az ebookoknál, amik otthon gyakorlatilag a szerelhetetlen kategóriába tartoznak – legalábbis az egyéb kütyükhöz képest. Szóval aksit se lehet cserélni ahogy a telefonoknál (nálam annál se). Itt sem lehet tudni mire van specifikálva a töltés, illetve nem lehetünk biztosak benne, hogy a telómhoz kapott 2 amperes töltő nem-e nyírná ki belátható időn belül az ebook olvasó aksiját.
-
Oneironauta
csendes tag
válasz
MegalodonS #13843 üzenetére
Ha az Alexandránál veszed meg azzal nem fogod az írót vagy a kiadót támogatni...
(csak azt a véglényt, aki kb. 10 éve teszi tönkre a magyar könyvkiadást/forgalmazást)De ha náluk kapható ebook formátumban, akkor szinte biztos, hogy kiadónál is..
-
hampidampi
őstag
válasz
Apollyon #13847 üzenetére
Amiket írtál, azok még a NiCd és NiMeH akkukra vonatkozik. Azoknál nagyon sokat számít, hogy milyen árammal, hogyan töltöd. Csepptöltés, gradiens, akkuformázás, stb. Az új, Li-ionos akkuknak viszont már saját, beépített vezérlésük van. Mindezekre nem kell figyelni, maga az akkuba épített elektronika gondoskodik róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Google Maps
- Hobby elektronika
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lefagyhat a Galaxy A56, így lehet feléleszteni
- BestBuy topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- GyŰJTŐKNEK Új Bontatlan Fóliás/iPad 6th. 32GB Cellular/
- Onyx Boox Palma (Gen 1) E-book olvasó - GARANCIA 2025.09.
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest