- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Icewind
aktív tag
Hi
Tudom hogy van már pár ilyen topic, amiben hasonlítgatják a két lehetöséget, de nekem közel sem ez a célom. Van egy problémám ami a következő:
Mint sokan tudják itt a forumon, vettem egy Viewsonic VG712S monitort. Minden szép is jo is volt, hetekig analog kábellel hajtottam, majd elmentem a boltba venni DVI-t... Sok különbséget nem vettem észre, de nyugodtabb voltam hogy immáron jelveszteség nélkül látom azt amit látok. Nemsokkal késöbb - nem a monitor miatt - újra kellett tenni a rendszert, win xp sp2-t raktam fel, minden ok volt. Aztán arra lettem figyelmes hogy a videok fullscreenen valahogy rettenetesek. Akkor betudtam annak a dolgot, hogy biztos rossz a kodek, ilyesmi, nem volt mostanság sok idöm foglalkozni vele. Aztán feltettem pár jofajta kodeket, de ugyanaz a hatás. A videok (föleg a kisebbek) teljes képernyön csíkosak, pixelesek, sokszor zavaroan torzak.
Alapesetben rálehetne mondani amit szoktak: ''a TFT-k általában jobban kihozzáka videok hibáit''...
Csakhogy ezzel két problem volt: Az egyik hogy anno mikor megvettem a monitoromat, volt pár video, zenei clip..stb amiket egyböl végignéztem rajta, hogy lássam a különbséget a crt-m hez képest. Ezek a videok anno nem így néztek ki mint most. Gyönyörüen, pixelességtöl, oldaliranyu csikozodastol mentesen futottak, jo volt látni. Szoval valami megváltozott.
A másik dolog, hogy beugrott, hogy kb azota érzékelem ezt a dolgot, miota kábel csere volt. Na gyorsan digital kihúz, analog kábel vissza. Lám, analoggal ismét teljesen tiszta, éles a video...
Érdekes szitu. Mostmár hogy így több hétig használtam digitális kábellel a moncsit, mostmár fura analogon futtatni, tényleg élesebb/szebb a DVI-n a kép. Ezért sem fogom analogon futtatni. Nameg nem azért fizettem ki egy DVI-s monitort... Viszont szétcs*szi a videokat...
Tudja valaki hogy ez mért van? Másnál is fordult elö már ilyen probléma? Elég zavaro...
Üdv
Ice
UI: a DVI kábel nem gyári Viewsonic, ugyanis a Viewsonic ehez a moncsihoz gyárilag csak analog kábelt ad...
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PayPal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Samsung S27R350FHU 27 IPS monitor kiváló állapotban!
- Microsoft Surface Hub (v1) 1597 - 55" All in One PC - Érintőképernyős monitor
- 32" Odyssey G6 G65B QHD 240 Hz smart gaming monitor garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- Apple Watch SE 2gen 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő