Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Icewind

aktív tag

Na srácok, kösz szépen mindenkinek a segítséget, Highlande®-nek különösen, mert amit mondott bevállt: átállítottam 75-röl 60Hz-re, és mostmár DVI-n is olyan a video mint analogon :C:C:C - nem gondoltam volna...

Szal probléma pipálva :DD

Üdv

Ice

UI: dabadab, neharagudj, hülye vagyok ehez, de ... mi az az interlace egyébként? :F:B

• Icewind

aktív tag

Feltettem mindenféle drivert, alaplaphoz, vidkarihoz, mindenféle szín, meg képernyö progit, frissitéseket..stb
    Semmi nem változott.

Viszont a következö felfedezést tettem: ha nem 1280x1024es felbontásban( tehát nem natívban ), hanem 1024x768ban használom a monitort akkor tökéletes a video képe. Itt egyre nagyobb ellentmondások vannak a technikával :Y ;]

Szal a felbontással lehet vmi gond.. fura...

• Icewind

aktív tag

válasz reprokaiser #4 üzenetére

Naja, csak a CRTmet odaadtam anyámnak mikor megvettem a TFT... :C

Az a baj hogy garanciális probléma se nagyon lehet, mert mint mondtam a Viewsonic nem ad gyárilag DVI kábelt, és analogon meg minden megy, szal...
    Ráfoghatják hogy a DVI kábel rossz... És tulképp akár igazuk is lehet - talán a kábellel lenne gixer? :F Pedig nem egy 900Ft-ot tesco, hanem 4rongy volt, svájci Roline márka. Persze lehet hogy tényleg a vidkari a bajos, sikerült feltenni a leguccso drivert hozzá, de változás nem történt...

Hát nincsenek jó kilátásaim :(

• Icewind

aktív tag

válasz reprokaiser #2 üzenetére

Tudom hogy egyedi eset, ezért kérek segítséget én is, pláne hogy hobby szinten foglalkozgatok video/clip szerkesztéssel/készítéssel, így nekem elég fontos hogy a videok jol menjenek. Analogra visszadugni meg nem akarom, mert ugy meg - a videon kivül - minden más sz*rabb... :(

Többféle lejátszot és kodeket probáltam de ugyanaz... ha fullscreenre teszem a videot, élvezhetetlen.
    Vidkari driverrel probalkozom, de egyenlöre nemsikerült letölteni az abit oldalárol a hivatalosat, allandoan belassul és megszakad - nem nalam van a baj.

Lefényképeztem Ákos - Hűség cimü klippjéböl egy részletet teljes képernyön, hogy szemléltessem a problemát:
    Bővebben: link

Ugyanez a klip analogon gyönyörü, éles és tiszta.

Továbbra is értetlenül állok a dolog elött :F:(

Üdv

Ice

[Szerkesztve]

• Icewind

aktív tag

Hi

Tudom hogy van már pár ilyen topic, amiben hasonlítgatják a két lehetöséget, de nekem közel sem ez a célom. Van egy problémám ami a következő:

Mint sokan tudják itt a forumon, vettem egy Viewsonic VG712S monitort. Minden szép is jo is volt, hetekig analog kábellel hajtottam, majd elmentem a boltba venni DVI-t... Sok különbséget nem vettem észre, de nyugodtabb voltam hogy immáron jelveszteség nélkül látom azt amit látok. Nemsokkal késöbb - nem a monitor miatt - újra kellett tenni a rendszert, win xp sp2-t raktam fel, minden ok volt. Aztán arra lettem figyelmes hogy a videok fullscreenen valahogy rettenetesek. Akkor betudtam annak a dolgot, hogy biztos rossz a kodek, ilyesmi, nem volt mostanság sok idöm foglalkozni vele. Aztán feltettem pár jofajta kodeket, de ugyanaz a hatás. A videok (föleg a kisebbek) teljes képernyön csíkosak, pixelesek, sokszor zavaroan torzak.

Alapesetben rálehetne mondani amit szoktak: ''a TFT-k általában jobban kihozzáka videok hibáit''...

Csakhogy ezzel két problem volt: Az egyik hogy anno mikor megvettem a monitoromat, volt pár video, zenei clip..stb amiket egyböl végignéztem rajta, hogy lássam a különbséget a crt-m hez képest. Ezek a videok anno nem így néztek ki mint most. Gyönyörüen, pixelességtöl, oldaliranyu csikozodastol mentesen futottak, jo volt látni. Szoval valami megváltozott.

A másik dolog, hogy beugrott, hogy kb azota érzékelem ezt a dolgot, miota kábel csere volt. Na gyorsan digital kihúz, analog kábel vissza. Lám, analoggal ismét teljesen tiszta, éles a video...

Érdekes szitu. Mostmár hogy így több hétig használtam digitális kábellel a moncsit, mostmár fura analogon futtatni, tényleg élesebb/szebb a DVI-n a kép. Ezért sem fogom analogon futtatni. Nameg nem azért fizettem ki egy DVI-s monitort... Viszont szétcs*szi a videokat...

Tudja valaki hogy ez mért van? Másnál is fordult elö már ilyen probléma? Elég zavaro...

Üdv

Ice

UI: a DVI kábel nem gyári Viewsonic, ugyanis a Viewsonic ehez a moncsihoz gyárilag csak analog kábelt ad...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés