Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD!4ever
őstag
up!
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
AMD!4ever
őstag
UP
-
Grafiqs
őstag
válasz AMD!4ever #91 üzenetére
Ad1.: A hasonló problémáknak a Jogos mod. van fenntartva.
Ad2.: A topikot kitakarítottam, hogy tisztán folytatódhasson e beszélgetés.
Ad3.: A hangnemre oda kellene figyelni!És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
twollah
nagyúr
A topikot kipucoltam. Twollah még egy hasonló és... - Grafiqs -
PPeter
addikt
válasz AMD!4ever #73 üzenetére
DVD-íróban ezt a fajta összteljesítményt és színvonalat eddig csak a Plextor PX-716a tudta (volna) megközelíteni, de sajna az első két hardveres revíziója nem lett a legjobb (aránylag sok VOLT a meghibásodás), szóval egyelőre nem tudnék a DVD-írók között olyan meghajtót kijelölni, ami ennek méltó párja lehetne a maga nemében. A CRW-F1-nek persze van hangja, ha épp teljes gőzzel kergeted, de nem rezonál és kimondottan jól szabályozható az ismert meghajtó-beálllító programokkal.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
PPeter
addikt
válasz AMD!4ever #71 üzenetére
Egyrészt ez az egyetlen író a világon, ami az írható CD-R lemezek hordozórétegébe a kihasználatlan területre (vagy a lemez egészére, ha adatot nem akarsz ráírni) ábrát tud tetoválni adat helyett, ami nagyon cool, másrészt - ez a fontosabb - írási minőségben a Plextor Premium mellett a világ legjobb CD-írója, döbbenetesen jó mechanikával, tökéletes optikai fejjel, hibátlan firmware-rel. Szóval ez A CD-író.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
AMD!4ever
őstag
Péterek!!!!
Én most mint egy ovódás kérdezném meg, miben nyilvánul meg egy pl ilyen CRW-F1 iró minősége? miért akarták pölö 30ért megvenni?
Olyan stabilan irja a lemezeket? vagy miért? Komolyan érdekel nem cinikusságból kérdezem!!!!Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
PPeter
addikt
Mert az a helyzet, hogy valójában nincs rá piaci igény . Az olcsó, kommersz, minél gyorsabban író kell a jónépnek, olyan, amit sokkal olcsóbban lehet előállítani, és így sokkal olcsóbban is lehet eladni. A Yamaha hátat fordított ennek a piacnak, itt a LiteOn meg az LG dominál a gigantikus tömegben legyártott középszerű cuccaikkal és az embereknek ez kell. Nem véletlen, hogy sok -régebben saját maga fejlesztő és gyártó - patinás cég feladja a harcot, és jobb esetben összefog másokkal, rosszabb esetben inkább kompletten megveszi más cégek fejlesztését, meghajtóját és azt árulja saját név alatt a továbbiakban.
-
FPéter
aktív tag
Köszönöm-köszönöm
PPeter, Te úgyis olyan tájékozott ( ) vagy a CD író témában...miért nem gyárt a Yamaha még sok-sok ilyen írót? Egyszerűen nem hiszem el, hogy nincs ilyenekre igény! -
PPeter
addikt
Az a baj, hogy a ''10ezer local creditért'' kapható DVD-írók CD-írási képessége sehol nincs a Yamaha CRW-F1-hez képest, nem véletlenül akarják 30ezerért megvenni az enyéim egyikét. A CRW-F1 egy ékszer.
-
FPéter
aktív tag
Most robbantott szét egy gyári CD-t a YAMAHA CRW-F1 íróm Tiszta ideg vagyok, meg se nyikkan a cucc. A lemez annyira nem érdekel, az író az ami pótolhatatlan
-
Sancii
csendes tag
'' Az én asus 50x cdrom-om a magyar videoton ujságcdk-et szerette darabokratörni.''
Sajnos, ezt én is tanúsíthatom, történt pl. hogy anno a főiskolán, az egyik tankönyvhöz kaptunk ilyen jó kis Videotonos tantárgyi CD-t, és gyakorlaton ezt kellett használni. A szerencsétlen csókák sorba rakták be a lemezeket a gépekbe, aztán lehetett hallani a durranásokat egymásután...
Mellesleg nekem is volt egy 50x-es ASUS-om, ritka jó, és megbízható darab volt, ezzel nem sikerült egy CD-t sem eltörni (még a tantárgyit sem).hhogyismondjammagának, beleszzz..., avasaláss..., témája
-
PPeter
addikt
Nem eladó egyik gyűjteményes darab sem, sajnálom. Van egy két érdekes cucc, 1x-es, 2x-es, meg 3x-os SCSI CD-ROM olvasók, meg ilyesmik.
-
PPeter
addikt
válasz raszputyin #49 üzenetére
Nem legenda, nekem van is egy Kenwood Zen-X sorozatú drive-om valahol a gyűjtemény alján, 72x-es sebességgel olvas a drága (ha épp nincs háklis kedvében), egyszerre több tracket dekódol a speciálisan osztott lézernyalábbal.
-
iday
aktív tag
válasz raszputyin #49 üzenetére
Valoban voltak 60-70x sebességü meghajtok.
Azok több fellel olvastak.
De ugy eltüntek.3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu
-
raszputyin
senior tag
de ha jó a meghajtó és tudja kompenzálni a rezgést vagy valami, akkor nem hiszem hogy jó fajta lemezeket széttöri.
Bármit el lehet törni... számold ki, milyen centripetális gyorsulást kap egy ilyen lemez széle 10000rpm környékén! Ráadásul fel is melegszik akár 70-80 fokra, amitől lágyul az anyaga...
Már két ismerősömnek is úgy belesült a lemez a meghajtóba, hogy az is tönkrement. Az egyik az én lemezem volt és persze mindkettő gyári... jó írt lemezzel sztem nem történik ilyen!
Egyébként valahol azt hallottam, hogy vannak különleges, 60x-nál lényegesen magasabb meghajtók, de azok több olvasófejjel érik el további gyorsulást. Persze lehet, hogy ez legenda -
TeeJay
félisten
de ha jó a meghajtó és tudja kompenzálni a rezgést vagy valami, akkor nem hiszem hogy jó fajta lemezeket széttöri.
nekem csak philips verbatim tdk meg fuji lemezeim vannak szóval nekem még nem volt bajom pedig már régóta megvan ez a Shuttle olvasó.
ja meg CD olvasás közbe nem kell a házat rugdosni meg ilyenekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
PPeter
addikt
''...szóval szerintem nem a túl nagy sebességtől törik el a CD...''
Akkor mitől, a mikulástól? A túl nagy sebességtől, illetve a nem középpontos, nem jól kiegyensúlyzott lemez vibrálásától törhet el, illetve ha eleve repedt, silány a korong. Nem véletlenül nem gyorsították tovább a CD/DVD-technológiát, 10ezres fordulatszám felett szétmegy a korong a retekbe, illetve annyira rezeg, hogy nem lehet normálisan írni/olvasni. A Shuttle olvasód is lazán szétrobbanthat egy lemezt, láttam már ''akcióban'' ilyen meghajtót...PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
TeeJay
félisten
kicsit hozzászólnék a témához mert nekem pl 56x Shuttle CD meghajtóm van és még soha 1 darab lemezt nem tört darabokra pedig minden megírt lemezt kajak 56x sebességgel olvas a legvégén.
a hangja se túl nagy de ennek ellenére alig rezonál meg ilyenek.
szerintem a meghajtótól is függ hogy törik e majd a lemez vagy sem.
csináltam egy nemrég írt CD olvasási tesztet és lefotóztam.
lehet látni hogy kb 24-25x sebességgel kezd nálam olvasni és a végén 56-57x sebességet szokott elérni.
szóval szerintem nem a túl nagy sebességtől törik el a CDMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
iday
aktív tag
Az én asus 50x cdrom-om a magyar videoton ujságcdk-et szerette darabokratörni.
Ugy ráztam ki szegényböl a darabkákat.
Pár év mulva is találtam benne darabokat. :>
De müködik az olvaso.3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu
-
mr_ricsi
veterán
-
AMD!4ever
őstag
Igen! elég olcsó. Csak egy a bibi,ha én gyüjtő lennék...ugyebár nekem a porsche2000 volt meg (volt) de utána jelent meg a Porsche unleashed és azóta is csak ezeket látom,(ujabb verzio3.0--3.1) ugyanaz a gém végülis csak a cime más
Szoval ez van égre földre... de Porsche 2000? aznincsenHiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
DigitXT
nagyúr
válasz AMD!4ever #38 üzenetére
az Ő szoftverük pörgette az olvasót ami a Cd halálát okozta
Ez baromi jó! De tényleg! Persze az eredeti problem már nem ilyen mókás, hiszen sajnos a garancia idején túl, mivel javíthatatlan: vehetsz újat... Egyetlen szerencse, hogy EA Classics (?) kiadásban egész olcsó, asszem. -
AMD!4ever
őstag
ja,használhatom azt a negyed darab cd-t...
de ez érdekes,ha én azt akarnám hogy igenis cserélje ki nekem valaki ezt a programot,igaz már nem garis(ez is egy nagy ökörség a legtöbb programnál a 90napos garancia....)de kihez fordulhatnék?
Fogyvédelem? Cdgalaxis? EA? Samsung?(dvd-rom) Microsoft? (az Ő szoftverük pörgette az olvasót ami a Cd halálát okozta.)Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
gLes
őstag
válasz raszputyin #36 üzenetére
Jobb helyeken ehhez nincs is szükség törvényre
-
mr_ricsi
veterán
válasz raszputyin #34 üzenetére
''napirendre került ugyanis a biztonsági másolat betiltása.''
Ám legyen, de ha egy szoftver használati jogát megvásároltam, és a hordozó meghibásodása miatt nem tudom használni, akkor kötelezzék a kiadót/forgalmazót, hogy azt nekem a hordozó előállítási árán cserélje ki.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
raszputyin
senior tag
ez nem ilyen egyszerű. napirendre került ugyanis a biztonsági másolat betiltása. már most is csak akkor jogos, ha tényleg sajátról csináltad, azaz csak megelőzésre jó (ha eltörik, és mástól másolsz, az illegális.) és persze csak 1 biztonsági másolatod lehet.
aki teljesen törvényes akar lenni, az voltaképpen semmit nem csinálhat... ha tudsz fejből egy József Attila- vagy egy Radnóti-verset, már akkor is sérted a szerzői jogokat! ''Hogy rettenetes, elhiszem, de így igaz!'' (Lehet, hogy ezt is illegálisan írtam ide nemtom, Szabó Lőrinccel mi az állás.)
[Szerkesztve] -
icon
senior tag
Sziasztok, tán olyan 6 éve volt egy SONY cdrom-om, ő például a Gamestar mellékletekkel volt hadilábon. Kétszer kaptam gariban helyette másik ugyanolyat, és a hatás nem maradt el...
Aztán kaptam egy Samsungot, az egy év után gazdit cserélt egy kollégámmal, és vettem egy DVD-ROM-ot.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
raszputyin
senior tag
válasz AMD!4ever #28 üzenetére
Tényleg kinél kopogtatott már a BSA?
Én egyvalakiről hallottam, aki megszívta. Postán rendelt kalózmásolt (valóban kalóz, tehát profi jogsértő másolta) játékot, a terjesztő lebukott, és az illető (egy 16 éves srác) fel lett göngyölítve a bátor jogvédők által, akik vitéz módon, a társadalom védelmében jó nagy pénzbüntetést és fél év felfüggesztettet értek el a dicső koncepciós perben. Egyébként netes kémkedés alapján -- úgy tudom -- egyelőre nem keresnek áldozatot.
Ha ''Fidesz-közeli'' cégnél vagy (pl. pályázatot nyert a cég 98-02 között), akkor számíthattok a látogatásra... van, aki ilyen etikusan értelmezi a politizálást. Egyébként -- úgy tűnik -- egyelőre nincs nagy esélye azok lebukásának, akik semmi kétes helyen nem adtak meg postai címet vagy tel.számot.
Mondanám, hogy nem minden törvénysértés bűn, de annyira silány a kereskedelmi szoftverek túlnyomó többségének színvonala, hogy szükség sincs rá... Amire szükséged van, és nincs ugyanolyan jó amatőr barkács ''szabadszoftver'' az adott feladatra, az belefér. Én pl. kaptam ajándékba Mathematica V-öt, veszek majd valami régi UT-t agresszióm fejlesztésére, másra köszönöm, nincs szükségem többé -
PPeter
addikt
válasz raszputyin #29 üzenetére
Hát ha félreérhetően írsz
-
raszputyin
senior tag
hm, asszem pár dolgot félreértettél, amit írtam
A DVD és CD lemezeknél azonos fordulatszám mellett (is) magasabb a DVD adatátviteli sebessége
Persze... ennek sztem nem mond ellent az, hogy az ''1x'' DVD-sebesség 3-szor olyan gyorsan pörög, és kb. 8-szor akkora adatátviteli sebességet ad, mint az ''1x'' CD.
Úgy tudom, hogy az egyszeres CD sebesség ex def. a CD audió olvasásához szükséges sebesség (2x2x44100 byte/mp ''raw'' adatátvitel), az egyszeres DVD sebesség pedig a legmagasabb bitrate-ű szabványos DVD videó lejátszásához elegendő sebesség (egy egyrétegű lejátszására kb. 1 óra, most nem számolom ki, mennyi .)
[...]Ennek semmi köze a sérülés veszélyéhez.
Kösz az infót a forgómozgás kinematikájáról, van érettségim
Itt természetesen másféle sérülésre gondoltam (nem a meghajtóban, hanem zsíros ujj, karcolás, stb. talán inkább kerül a külső részére egy lemeznek... azt vetettem fel, hogy ez az eredeti oka a belülről-kifelé írási iránynak. Ált a lemez elején van a fontosabb adat, főleg, ha nincs teleírva )
Ez viszont nagy butaság, a gyári, préselt lemezek majdnem minden esetben jobbak, mint az igényes írt lemezek.
Nem az adatbiztonságról/visszaolvashatóságról beszéltem, nem a hajszálvékony adathordozó rétegről, hanem a lemeztestről...
Nekem van kb. 10-15 eredeti CD-Rom lemezem és olyan 50 eredeti CD-Audió. Mind elég egyenetlen szemre is, sokan baljós hangon koccannak, mikor a tálcára vagy a tokba teszem őket, mások rettenetesen hangosak a meghajtóban még akkor is, amikor eléggé le van szabályozva a sebesség, szinte sír tőlük az olvasó. (Egyik legrosszabb a legális bolti winXP lemez, fülsüketítő hangot kelt olvasásnál.) Az se véletlen sztem, hogy egy ilyen zörgős préselt lemez robbant a barátom meghajtójában, ami oly sok írtat kibírt... -
PPeter
addikt
válasz raszputyin #23 üzenetére
én úgy tudom, hogy az 1x-es DVD sebesség kb. 3x olyan gyorsan prögeti a lemezt, mint az 1x-es CD-sebesség (és persze valami 7-8-szor akkora adatátviteli sebességre képes). (PPeter, légyszi javíts ki, ha tévednék...)
Tehát 16x-os dvd sebesség az forgásban kb. 48x-os cd sebesség, és ha nem vagyok túl hülye fizikából, akkor a terhelés négyzetesen függ a sebességtől... tehát simán törhet még a dvd is. Persze a jobb meghajtók 4-10x max sebességre pörgetik a lemezt olvasásnál, ez már talán jobb.
Hiányosan (rosszul) tudod. A DVD és CD lemezeknél azonos fordulatszám mellett (is) magasabb a DVD adatátviteli sebessége, tudnillik kisebbek a jelek is a korongon. Mind a két lemeztípus esetén körülbelül 10 rpm a határ, amire felgyorsíthatók, de azonos fordulatszám mellett a DVD jóval nagyobb adatátviteli sebességgel dolgozik, mint a CD.
Sose jöttem rá, miért van az, hogy az elejét olvassa 4x-en, és a végét 10x-en... Jó, értem, hogy belülről kifelé megy az írás, és belülről kifelé gyorsul a kerületi sebesség, de miért nem kívülről befelé iratik pont ezért, mint régen a bakelitlemez? Talán arra gondoltak, hogy a közepe felé kisebb a sérülés esélye?
Ha azonos fordulatszámmal (azonös szögsebebességgel, CAV) dolgozik a drive, akkor értelemszerű, hogy ugyanaz a fordulatszám a lemez belső pereménél kisebb adatátviteli sebességet ad, mint a külső peremen, ahol ugye nagyobb a kerület és a kerületi sebesség. Ennek semmi köze a sérülés veszélyéhez.
A karcolatlan jó lemez nem törik... mikor eldöntöttem, hogy a lehető legdirektebb módon semmisítem meg a gyerekkori illegálisszoftver-gyűjteményemet, elég komoly erőt igényelt Már kétrét hajtottam, és még mindig semmi baja nem volt Mikor aztán eltört mégis, ripityomra törött, nem pedig 2 szép darabra, ahogy reméltem...
A meghajtóban is pont ez történik, nem kétfelé hullik a lemez, hanem gyakorlatilag szétrobban, a legtöbb esetben végzetesen károsítva magát a drive-ot is.
A rossz CD viszont sajnos Egyik eredeti Imperium Galactica CD-m sikeresen megmerényelte magát a meghajtót, ráadásul nem az enyémet, hanem egy barátomét, akinek odaadtam, miután én már nem játszom... roppant kínos Általában igaz, hogy az igényes írt lemeznek minden szempontból jobb a minősége, mint a préseltnek!
Ez viszont nagy butaság, a gyári, préselt lemezek majdnem minden esetben jobbak, mint az igényes írt lemezek.PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem is volt már ilyen esetem sajnos. Nálunk a Heroes3 CD vált a törés áldozatává, de olyan erővel ''robbant szét'' a meghajtóban, hogy az egyik (jó nagy) darabja a meghajtó hátuljába csapódott. Most félig kilóg belőle, és teljesen bele van szorulva.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Ameda
tag
Megesett: SONY vagy LiTEOn CDÍróban-ban (nem pont emlékszem rá, de mindegy, úgyis csak az előlapban különböznek). Szétrobbant valami NoName lemez, többet nem volt képes írni, olvasni is csak egy-két jobb minőségű CD-t...
Please use LINUX!
-
Jégkokó
veterán
Nálam még sose volt olyan , hogy szétszedte volna a meghajtó a lemezt.De hallotam olyanról, hogy a rosszul betett lemez szétrobbant a meghajtóban
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
raszputyin
senior tag
válasz Thulcandra #2 üzenetére
én úgy tudom, hogy az 1x-es DVD sebesség kb. 3x olyan gyorsan prögeti a lemezt, mint az 1x-es CD-sebesség (és persze valami 7-8-szor akkora adatátviteli sebességre képes). (PPeter, légyszi javíts ki, ha tévednék...)
Tehát 16x-os dvd sebesség az forgásban kb. 48x-os cd sebesség, és ha nem vagyok túl hülye fizikából, akkor a terhelés négyzetesen függ a sebességtől... tehát simán törhet még a dvd is. Persze a jobb meghajtók 4-10x max sebességre pörgetik a lemezt olvasásnál, ez már talán jobb.
Sose jöttem rá, miért van az, hogy az elejét olvassa 4x-en, és a végét 10x-en... Jó, értem, hogy belülről kifelé megy az írás, és belülről kifelé gyorsul a kerületi sebesség, de miért nem kívülről befelé iratik pont ezért, mint régen a bakelitlemez? Talán arra gondoltak, hogy a közepe felé kisebb a sérülés esélye?
A karcolatlan jó lemez nem törik... mikor eldöntöttem, hogy a lehető legdirektebb módon semmisítem meg a gyerekkori illegálisszoftver-gyűjteményemet, elég komoly erőt igényelt Már kétrét hajtottam, és még mindig semmi baja nem volt Mikor aztán eltört mégis, ripityomra törött, nem pedig 2 szép darabra, ahogy reméltem...
A rossz CD viszont sajnos Egyik eredeti Imperium Galactica CD-m sikeresen megmerényelte magát a meghajtót, ráadásul nem az enyémet, hanem egy barátomét, akinek odaadtam, miután én már nem játszom... roppant kínos Általában igaz, hogy az igényes írt lemeznek minden szempontból jobb a minősége, mint a préseltnek! -
mr_ricsi
veterán
válasz AMD!4ever #21 üzenetére
''Mellesleg sajnálom azt a gémet,régen nagyonagyon szerettem''
Szerintem ilyen helyzetben nyugodtan használhatod a game ''biztonsági másolatát''.
(Őrizd meg az eredeti csomagolást, a tokot, esetleg a szétrobbant lemez legnagyobb darabját, aztán ha kopogtat a BSA, végezzék el ezen az eredetiségvizsgálatot. )
Tényleg, mekkora kb. a legnagyobb megmaradt darab?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
AMD!4ever
őstag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!,akkor nem bántom(ezért) az Öcsit,se a kutyáját!
Én spec nem gondoltam volna..... de ezekszerint ez van.
Mellesleg sajnálom azt a gémet,régen nagyonagyon szerettem megaztán a Porsche a kedvenc autómárkám is
Pusszantás mindenkinek!(Hofi)
(Akár zárható is a totyik)Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
AMD!4ever
őstag
válasz Thulcandra #7 üzenetére
Nfs Porsche 2000-CD! Bocsi
-
AMD!4ever
őstag
Igenigen!!! cd volt bocsánat elirtam!!!!
Ugy osszekavarodnak ezek a cd-dvd dolgok már!!!Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
Thulcandra
senior tag
-
PPeter
addikt
válasz Thulcandra #14 üzenetére
Videótékás DVD-k (naponta többször teszik-veszik ki-be a pocsék, rideg peckes tokba/tokból) között sok a repedt, azok még egy asztaliban is szét tudnak reccsenni.
-
válasz Thulcandra #11 üzenetére
DVD-lemezzel nem hiszem, hogy túl gyakran fordulna elő ilyesmi, az lassabban forog, mint a CD - CD-nél meg elég, ha meg van repedve a lemez (esetleg szemmel nem is nagyon látható a repedés)...
https://www.coreinfinity.tech
-
PPeter
addikt
válasz Thulcandra #11 üzenetére
Pocsék minőségű, vagy repedt, esetleg házilag (rosszul, tehát nem pont középre) címkézett lemez esetén egy nagy sebességű, vibrálásra hajlamos meghajtóban CD és DVD is törhet, robbanhat.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Thulcandra #7 üzenetére
Azért mondom. Szvsz CD-ről beszélünk, és ott tényleg lehet törés, bár ritka.
-
Thulcandra
senior tag
Fingom sincs min volt, ugyan is nem igazán szoktam játszani.
''Szóval ripityára törte az én dvd lemezemet.'' - Ő ezt írta, erre reagáltam.
Ha CD volt akkor könnyen megeshet, hogy..." Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
escie
őstag
nekem egy régi cdrom-om robbantott fel egy cd-t. viszont az csúnyább volt, mert a repeszhatás is elég kellemetlen lett volna, ha közelebb ülök a géphez. csak úgy repkedtek kifelé a darabkák... (ilyen lecsapódó ajtójú példány volt...)
mondjuk legalább jóízlése volt a meghajónak, azt meg kell hagyni.
win98 cd-volt...I'm back, baby!
-
DigitXT
nagyúr
A Porsche nem CD-n volt? Amúgy az 52x-es pörgetés szokott szívás lenni...
-
Dufresne
addikt
Ez igaz, de azért 1-1 rossz példány, amiben a gyártás során maradt némi anyagi feszültség, az azért elengedheti ilyn módon magát, de igaz, hogy sokkal valószínűtlenebb, mint a cd-nél, bár az én igfen nagy ismerősi körömben eddig úgy 8év alatt csak 1 cd robbanás fordult elő, de a lemezen kívül minden működött tovább rendesen.
-
Thulcandra
senior tag
Hát bizony cd lemezek szoktak szétrobbani (volt is v.mi csuda meghajtó aminek ez volt kedvenc elfoglaltsága), de DVD lemezt tuti nem tört ripityára még egy meghajtó sem. Gondolom öcséd is halott a cd robbanásokról, csak arról nem halott hogy a DVD lemez sokkal stabilabb, és lassabban is forog a meghajtóban...
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
AMD!4ever
őstag
Többször is kerestem hasonlot,nem találtam ezért nyitom.
A probléma a következő: Öcsém ma azzal fogadott hogy a Dvd romja (amit tölem kapott)samsung Sd 616-T(asszem) tudom jó öreg példány,dehát a gépe is az sajna.
Szóval ripityára törte az én dvd lemezemet.Nem számit hogy mit tört szét,nade egy kicsit mégis mert anno 10000ftomba került.(Need for Speed Porsche 2000)
Tehát csontra szétörte (több vicik vacak darabra)majd a tálcán kiadta hogy tessék kész van
De azóta a dvdrom müxik és nem tört össze mást.
Lehetséges ez?
Vagy inkább gyanakodjak Felelötlen otthagyásra és Kölyöknémetjuhászkutya által elkövetett Adathordozó gyilkosságra?Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest