- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
INMOTEP
őstag
Üdv mindenki ,egy kis segítségre volna szükségem .Már 2 napja vacakolok és nem jutok előre ,az egész ott kezdődik hogy MDS Fájlt szeretnék kiirni Imgburn el .Amit kiakarok irni kaptam hozzá egy leirást is miszerint csak Verbatim DVD+R DL 8.5 gb os Lemezzel lehet kiírni és csak bizonyos dvd irók lesznek jók hozzá .Ami szerencsére a gépemben van dvd iró jó is .
Itt a leirás hogy kellene csinálni "
A kiíráshoz mondanék pár infót. Csak VErbatim DVD+R DL (8.5GB) lemezzel fog működni.
A következő DVD-írókkal fog működni (mással nem lesz jó, kár próbálkozni).
mAsus
1608P = Baugleich wie Pioneer DVR-109Pioneer
Alle Pioneer DVR-108 bis 116 und DVR-212 bis 216 funktionieren.DVR- MCC // mittels FW auf DVR-108 crossflashen
DVR-108 // FW: PioData DVR-108DX FW118EU // http://flashman.rpc1.org/Firmwares/index.php?path=PIONEER%2FDVR-108%2FPIODATA/
DVR-A09XLB // Firmware: 1.59
DVR-109 // FW: Buffalo 8.57 (Speedpatched geht auch!)
DVR-110 // Firmware: 1.39
DVR-111 // Firmware: 1.29 seems crucial
DVR-112 // Firmware: 1.09
DVR-115 // FW: 1.18
DVR-212 // Firmware: 1.21
DVR-216 // (FW: 1.09)LITE-ON
LH-20A1L // FW: BL06
DH-20A3S
DH-20A4PMATSHITA
BD-CMB UJ-120 [FW: 1.00]
BD-MLT UJ-220S [FW: 1.01]
BD-MLT UJ230AS
UJ-850S [FW1.60]Optiarc
AD-5680H [FW: 3AHB]Kiíráshoz a következő program kell: IMGBURN.
Írási sebesség: leglassúbb.Plextor:
1. DVD+R DL einlegen
2. PlexUtilities starten
3. "Advanced Control" öffnen => "Bit Setting" klicken
4. Bit Setting: "Query" drücken => bei "Change Booktype to" DVD-ROM auswählen und CHANGE drücken
5. Wieder zurück links ins Menü: "PlexSPEED" drücken
5.1 USER aus wählen und den Riegel auf 2.4x stellen
6. PLEX UTILITIES minimieren7. ImgBurn öffnen => Write Image to file disc; die kleinere Datei öffnen => *.mds
8. Geschwindigkeit im ImgBurn auf minimum stellen
9. BrennenATTENTION / Wichtig:
- Bitte nichts am PC machen solang gebrannt wird (wg. Buffer), also auch kein surfen usw.
- Brenndauer ca. 25min bei 4xAsus & Pioneer:
0. DVD+R DL einlegen
1. ImgBurn öffnen => Write Image to file disc; die kleinere Datei öffnen => *.mds
2. Geschwindigkeit im ImgBurn auf minimum stellen
3. BrennenNos nekem pont Pioner 111 esem van Firmware: 1.29 . DVD Lemez is az amit ir .A problémám ott kezdődik hogy nem tudom az IMGBURN Ben beállítani a Book Type" -ot DVD-ROM ra .Amikor beakarom állitani ezt irja : Fialed Reason Invalid Command Operation Code ...... Ha pedig rányomok a dvd kiiirására akkor pedig olyan hibákat dob ki hogy L0 Data Zone Capacity failed .... Ha valaki tudna valamit irni erre hálás lennék
-
flash-
veterán
x264-et a nero képes a nero írni?
esetleg valami más programot tudtok ajánlani?
convertx to dvd anno kicsit macerás volt( rosszabb lett a képminőség és a képarányon is változtatott) -
gyulank
addikt
DVDStylerrel csináltam egy DVD-t mappába. A videó bitrátát automatikusan a mérethez igazította, de nem lehet kiírni, mert nagyobb. A Windows intéző szerint 4,41GB, Linuxon 4,7GB, az író programokban 4,41GB.
DVDStyler beállításai:vid: 2612kb/s;aud: 1412kb/s;össz: 4024kb/s;össz: 9129s;4024*9129=36735096kb/1024/1024/8=4,379GB. Windows intézőbe mondjuk a Floppy 1,44MB helyett 1,38MB, Linuxba 1,44-et ír.
Gondoltam, hogy ebből is lehet a baj, de 36735096/1000/1000/8=4,591887GB lenne, ezek szerint a bitráta nem annyi.
hang: 1412*9129=12890148kb/1024/1024/8=1,5366GB
4,41-4,38=0,03GB*1024=30,72MB
4,38-0,03=4,35GB
4,35-1,5366=2,8134GB videó
2,8137/9129*8*1024*1024=2585kb/s
Most akkor állítsak be manuálisan a videónak 2585kbps-ot, hogy 31MB-al kevesebb legyen, amitől várhatóan 4,38GB lesz? Mondjuk a menü (14s) tán nagyobb bitrátával megy. Lehetőleg nem szeretnék kevesebbet beállítani annál, ami nem muszáj, de nem akarom átkonvertálni még tízszer. -
Csitti
csendes tag
Üdv!
Ilyen problémával még nem találkoztam, hátha valaki tud rá valami ésszerű magyarázatot.
Digitális videokamerával rögzített felvételeket írtam ki Nero Videó-val.
Ami a probléma írás után:
Számítógép ODD: a lemezkötet nevét beolvassa nagy nehezen, de nem játsza le
Asztali Samsung BD: a lemezt lejátsza
Asztali Sharp BD: a lemezt üresnek látja
Asztali noname 1000 éves DVD lejátszó: a lemezt lejátszaA legnagyobb probléma, hogy akinek írtam, az ő lejátszója is üresnek látja a lemezt.
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék DVD.iso-ból szeretnék olyan mkv vagy más jóféle formátumot készíteni, úgy, hogy az eredeti dvd minőség és felbontás megmaradjon, és megmaradjon minden menürésze is a dvd-nek. Tehát ugyanolyan legyen mint az "eredeti" DVD csak másik formátumban.
Milyen program tudja ezt? -
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy filmből (SD, XVID) kellene egy rövid jelenetet kivágnom, majd ezt DVD-Video-ra konvertálni és kiírni.
Nem kell menü, felirat, meg semmi ilyesmi - csak maga az 1 videó.
Milyen egyszerű, és lehetőleg ingyenes megoldást tudtok ajánlani ?
(Ha olyan limitáció van, hogy csak pl. 2 percet tud az akár nem is lenne baj - de ne legyen a videón vízjel vagy ilyesmi.)
A vágásra is jöhet ötlet, bár azt szerintem megoldom VirtualDub-al (régen használtam már, de talán még emlékszem hogyan kell).MOD:
Ja és jó lenne, ha tudna ISO-ba menteni, magát a kiírást máshol csinálom majd meg (épp bent van a cégnél DVD íróm is).Illetve mehet akár Linux (Ubuntu, Mint) alól is (pl. most egy ilyen cikket találtam hirtelen: [link])
-
Botigta
aktív tag
Sziasztok,
Reménykedem, hogy valaki tud segíteni:
Nemigazán értek a film formátumok átalakításához. Egy írt DVD-t konvertáltam "WinX Free DVD to MP4 Ripper"-rel MP4-be, de többszöri próbálkozás után sem volt a kész fájlnak hangja. Segítséget kérnék, mit csinálok rosszul, vagy mivel konvertáljam, hogy jó legyen? -
mokiber
tag
milyen programot ajánlotok minidv kazettáról feltöltött anyag (avi) dvd-re írásához? a win7tel járó movie maker kíírja, de a minőség nem a legjobb, illetve a főbaj az, hogy kicsit akadozik a a kép lejátszáskor. ez eredeti fájl mérete 700 M, a kiírtté 50 M. Gondolom ez lehet az oka.
-
hepibáb
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám: egyik ismerősömnek írok dvd filmeket, és a sorozatoknál összevissza írja. Tehát nem sorrendben írja az első és második részeket, pedig át szoktam nevezni őket. Ő még a TV- n nézi a filmeket, és fontos neki, hogy a 3. rész után ne a 2. jöjjön. Neroval írom, de nem találtam beállításoknál hol lehet ezt beállítani, és még az is furcsa, hogy 1,1 MB-ot lefoglal. Ha valaki tud az segítsen pls. Köszi
-
Balinov
titán
válasz
kriszwells #1594 üzenetére
ajanlom a The Film Machine-t erre a feladatra. Freeware es innet toltheto let
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Dvd-re szeretnék kiírni egy 20 részes sorozatot, 3 db-ra rámegy divx-es dvd lejátszóhoz, de nem divx-es asztalihoz szeretném kiírni.
Viszont ha Nero-val próbálom akkor max 2 rész fér fel rá ha menü legyen meg játsza...
Ha WinAvi-val konvertálom át olyan formátummá (Video_TS) akkor rámegy 5 is ez jó lenne, csakhogy ha kiírom akkor az 5 rész egy darab fájlban van és egybe játsza le, tehát ha később akarjuk folytatni akkor oda kell tekerni, illetve csinál 10 darab jelenet automatikusan de összevissza vágja meg.Melyik programmal tudnám úgy kiírni, hogy játsza asztali legalább 5 rész rámenjen és menüt is tudjak amin az 5 kiválasztható rész látszik???
Kösz!
-
rushty
őstag
Üdv!
Melyik az a program, amivel DVD-RW -ről letörölhetek és másolhatok rá?
ingyenes, könnyen megfejthető...
(nem is film, csak adat) -
Balinov
titán
válasz
vilmaboy #1588 üzenetére
Szia, ha azt meg tudod oldani, hogy az iso-bol ki tudod nyerni a VIDEO_TS mappa tartalmat (felteszem csak a film van benne, 1-2 audiosavval, menu,extrak,stb ki van mar gyalulva a DVD5 release-bol), akkor javaslom a MediaChance-tol a DVD Lab Pro-t (fizetos, de a trial-t 30 napig teljes funkcionalitassal tudod hasznalni, watermark,stb mentesen).
Oldalan van egy csomo illusztralt guide, de fobb vonalakban igy kepzelem el a megoldast. Keszitesz egy alap menu-t, bal oldalt alul az assets-bol betallozod az elso film fajljait a video1-be, majd ugyanezt eljatszod a video2-be. Nem ugrik be most a neve, de viszonylag konnyen lehet egy hivatkozast csinalni minden film vegere, hogy lejatszas utan ugorjon vissza a fomenube. Filmeket par kattintassal lehet chapterezni, akar azokhoz is csinalhatsz almenut fejezetvalasztoval.
Vegso lepesben meg ramesz a Compile-ra, ami megcsinalja neked a komplett ISO-t a 2 filmrol.
udv
Balinov -
vilmaboy
őstag
Van néhány arhiválásra szánt dvd filmem a winyómon (iso). Viszont nyersanyagból már régóta csak dupla rétegűeket használok. 2 filmet szeretnék 1 DL lemezre felírni. Kéne egy progi amivel tudnék valami menürendszer féleséget csinálni, hogy ha beolvassa a lejátszó a dvd lemezt, akkor ki tudjam választani, hogy a 2 film közül melyiket játsza le. Hogy vagy mivel lehet ezt megoldani? Nero Vision Express nem megy fel, mert fent a 11es Nero. Javasoljatok valami baromi egyszerű és profeszionális dolgot légyszi...
-
King Unique
titán
-
válasz
King Unique #1584 üzenetére
Ha ISO-ban lenne a cucc, akkor persze kiírnám és annyi... (Imgburn-t használok én is)
De én a 4db írt DVD lemezzel rendelkezem, amiből ez az egy szaraxik.Írtam feljebb, hogy próbáltam már "sima" másolatot csinálni de azzal nem jutottam előrébb
Ergo azt az egyet hiába másolgatom ha szarul van rajta a cucc már eredetileg :-)
Nah mindegy, azért köszi az ötleteket és a segítő szándékot -
King Unique
titán
válasz
Maxxxim #1583 üzenetére
Lehet kódolás...amúgy elmondásod alapján,ha win nem megfelelően kezeli,mint a többit,akkor nyilván rosszul lett megírva,v újrakódoloódott,ennyi. Eredeti anyagról csinálj másolatot rendesen képfileba (ne csak VIDEO TS mappát húz át) azt írd ki vmi normális lemezre,mert ez a TDK nem a legjobb
,hulladék
,inkább Verba.
Mivel manapság DVD elég "filléres" dolog,nem ér annyit,h vesződjön vele az ember,ha más lejátszó,gép se kezeli rendesen, újra kell írni azt kész,távolról találgatni,most nem akarok.
Amúgy jó Nero is írásra,de sokan ajánlják Imgburn progit is,bár elsőre kicsit fapadosabbnak tűnik,de nagyszerű amúgy. -
válasz
King Unique #1581 üzenetére
Ez egy négy lemezes sorozat, a másik 3 lemezzel semmi gond, csak ezzel küzdök.
(egyébként sima kék TDK lemez, ilyen)Elvileg minőségbeli probléma nem lehet, csináltam egy másolatot a lemezből - gond nélkül olvasta az eredetit és sajna a másolatot sem játsza le
Abból gondolom, hogy valami a DVD "szerkezete" körül lehet, mert ha a többi 3 lemezt berakom, akkor a win felismeri, mint DVD videó és rögtön indítja a Mediapayert, de ennél a lemeznél se kép se hang. Ellenben a struktúra rendben levőnek látszik...
Anno mikor ilyen gondom volt, akkor Nero-ban "Video DVD"-ként nyitottam egy új projektet, beleszórtam a "rossz" DVD-ről a VIDEO_TS tartalmát, és a Nero helyrerakta ha talált valami problémásat (pl IFO szerint nem stimmeltek a VOB-ok etc).
Most is megpróbálkoztam ezzel, de nem hozott eredménytkali: AUDIO_TS meg van, látszólag minden ok a lemez struktúrájával
A fentiek miatt gondoltam, hogy esetleg újra lett kódolva a lemez, és közben valamelyik file elcsesződött, vagy ilyesmi...
-
King Unique
titán
válasz
Maxxxim #1580 üzenetére
Lehet nem lemez "szerkezetével" van gond,hanem magával a lemezzel,főleg,ha vmi olcsó,silány vacak,ill egy kevésbé jó írásminőséget produkáló íróval lett írva (milyen konkrétan,pontosan?) - asztali lejátszók érzékenyebbek minőségre,míg PC-s írók/olvasók hibajavító képessége jobb és problémásabb lemezeket is beolvassák.
Szabványos "video DVD-ként" lett megírva,mert akkor vinnie kell lejátszónak,v max fenti ok miatt nem játsza le,ill.ha nem jól írtad meg (pl.adat lemezként) az lehet még gond.
Egyébként ajánlom figyelmedbe DVD lemez tapasztalatok és Milyen DVD-írót vegyek? topicokat is. -
Sziasztok !
A problémám a következő: adott egy DVD lemez, amit sima asztali lejátszóba téve nem lehet lejátszani. A gépemben látom a VIDEO_TS mappát, azon belül a VOB-okat is le tudom játszani, KMP playerbe behúzva/megerőszakolva még a menüjét is elő tudom szedni, lejátszani de ezzel nem vagyok előrébb, mert nem mondhatom a családnak, hogy nézzétek laptopról :-)
Akinek volna hozzá türelme és tudna segíteni rendbe szedni a lemezt (ifo szerkesztés és társai nekem már magasak mint malacnak a zongora) légyszi írjon privit !
Köszönöm előre is
Max
-
Dirtyz
őstag
Nem találtam jobb topicot, hátha tudtok segíteni..
Adva van 52 db avi rövidfilm (rajzfilm), hogy tudok ebből olyan formátumot csinálni, hogy ne kelljen 5 percenként odaszaladnom a lejátszóhoz, hogy újabb részt indítsak el, hanem elindítom és játsza, ameddig le nem állítom..? -
maylay
csendes tag
Sziasztok.
Segítsetek. Mini DV kazetta (családi felvételek) firewire-vel számítógépre másolásánál, hogy lehetne azt elérni, hogy az év, hónap, nap is látható legyen a felvételen.
Előre is köszönöm. -
JamesHun
addikt
sziasztok
Az lenne a gondom, hogy kaptam egy pendrivét amin vannak VOB fileok, de semmi más
Ha jól olvasgattam, akkor a VOB file önmagában kevés ahoz, hogy videó DVD ként kiírjam, hogy vigyék az asztali DVD olvasók és számítógépek is (bár ők viszik lejátszóval, csak a sima DVD-k nem)Milyen programmal tudom megkreáltatni a 6 VOB file-hoz a szükséges fileokat, hogy ki tudjam írni? Free progi kellene, mert remélem többet nem kell ilyet csinálnom
Köszi előre is a segítséget
-
GEPESZ66
veterán
válasz
IRON STORM #1573 üzenetére
DVD+R -re próbáltam.
-
GEPESZ66
veterán
Letöltöttem egy DVD filmet kép fájlban.Ha kiakarom írni, akkor éppen csak nem fér rá egy DVD lemezre.Mit lehetne csinálni, hogy ne kelljen duplarétegűre írni, amit esetleg a DVD lejátszó nem is visz?Ha lehet. érthetően írjátok le, mert ebben nem vagyok járatos!
-
pumpi 09
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek! Letöltöttem egy avi filet, felírtam neroval dvd-re, de asztali dvd lejátszón nincs hangja. Átkonvertáltam egy xilisoft video converter nevű programmal vid kiterjesztésűre, de azzal mit csináljak? Gondolom nem csak símán másoljam fel megint dvd-re, és gondolom ha csinálok egy video_ts könyvtárat és abba rakom az sem lesz elég, hogy az asztali dvd lejátsza...
Kérném a segítségeteket!
Köszi! -
Balinov
titán
szerintem ha igazan tutira akarsz menni, es 100% dvd-video kompatibilis lemezt akarsz kesziteni tegy egy akarmilyen egyszeru dvd authoring programmal probat. pl. medialab, mediachance.com-rol 30napos probat letoltesz es kiprobalod.elsore pilotavizsgasnak tunik, de hidd el nem az. Vagy WinX DVD Author, ami idokozben freeware lett, bar ezt meg en nem probaltam meg
-
flash-
veterán
köszi
ez valóban egyszerűnek tünik
egy kérdés
ha vannak dvd fájlok amikből dvd-t akarok írni hogy kell megcsinálni hivatalosan?
tehát van bpu,ifo,vob fájlok.
mi az ajánlott módszer arra,hogy ha ezeket kiirom dvd formátum legyen,és asztali olvasók is lássák?én eddig úgy csináltam hogy létrehoztam egy Audio_TS és egy VIDEO_TS mappát,majd az összes fájlt a videó ts-be másoltam aztán írás adat modban.
ez nem tudom mennyire számít kompatibilis-jó megoldásnak.
vagy ennek valami hátránya?vagy jó így is teljesen? -
King Unique
titán
Ha dobozos és adtak hozzá CD-t (Nérót),akkor "azon" ott a progi. Amúgy fel kell tenni,ha nem lenne fent,v nincs "beépítve" a neródba a Lightscribe rendszerprogramot (System Software) és utána "előbújik" az LS a neróban is,ill.használható a saját ingyenes progija is,amihez több-száz minta tölthető le és építhető bele a progiba.
Amúgy még a Surething Labeler használatos LightScribe-ra,de az fizetős,ill.15 nap próba ingyen...
Én Nérót és LS Template Labelert használok felváltva,mikor melyiket.... -
flash-
veterán
sziasztok
hogy kell gravirozni lightscribe képes dvd íróval?
melyik program ajánlott erre,és hogy? -
coyote66
aktív tag
Bakker!!!! A Pinnacle egy rakás .......... a maga 1,5 gigájával. Az ulead vidaostudio 300 megás és simán, intelligensen megcsinálta a DVD-t. hiba mentesen.
-
Balinov
titán
válasz
coyote66 #1560 üzenetére
udv, ha a Pinnacle sw-t csak a DVD authoring-ra hasznalod esetleg alternativakent probalkozz meg a DVD Lab Pro-val, mediachance honlapjarol full funkcios 30napos trialt tudsz tolteni a probalkozashoz. az ha valami nem szabvanyos a DVD compile elott/soran reklamal es sztem a FAQ-jukban meg is tudod nezni, mit jelent a hibakod
udv
Balinov -
coyote66
aktív tag
válasz
IRON STORM #1559 üzenetére
Hát ez az. Volt, hogy nem volt semmi egyéb csak a film (akkor kb 30 mp-t kihagyott az elejéből), volt, hogy képeket, feliratot tettem az elejére akkor többet 1-1,5 percet kihagyott. Próbáltam menüt csinálni, mert az adott, azt nem lépheti át de az még sajnos nem jött össze. De ha számítógépen nézem akkor meg rajta van a jelenet.
Már arra is gondoltam, - mivel torrentes a program - lehet, hogy a pinnacle tesz bele valami furfagot. Egyenlőre passzolom.
-
coyote66
aktív tag
Üdv mindenkinek. Remélem tud valaki válaszolni a problémámra. Alapeset: Digitális sony kamerával filmet veszek fel. Pinnacle-val megszerkesztem stb és készítek dvd-t belőle. Ezt szépen kiírom dvd-r-es lemezre. A film a szerkesztett állapotban rajta van a dvd-n de a lejátszáskor mindig kihagy az elejéből kb 1-1,5 percet. Elég gáz, hogy a főcím, szövegek, képek kimaradnak a cselekménnyel indul a lejátszás. Próbáltam több írót is, de ugyanaz. A dvd-n rajta van az állomány. Ja és több lejátszón is tesztelve.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
IRON STORM #1556 üzenetére
Aha, köszi!
Már újra is forgattam ac3-mal a felvételt. -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Egy házi videót szerkesztettem dvd-re, lpcm hanggal. Létezik, h ezt nem játsza le mindegyik lejátszó? Egyik ismerős arra panaszkodott, h egyáltalán nincs hangja.
Szóval mennyire elterjedt formátum ez?Köszi!
-
Babócska
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha már megválaszoltátok ezt a kérdést, vagy túl buta ez a kérdés, de eléggé kezdő vagyok
Szóval az lenne a kérdésem, hogy megtudjátok-e mondani, hogy amikor ki akarok írni egy DVD-t és berakom a DVD+R lemezt, akkor miért nem fogadja el? Azt írja ki, hogy DVD+R/RW vagy DVD-R/RW kell. Egyébként Nerot használok, és eddig semmi problémám nem volt vele, ki tudtam írni DVD-ket, csak most kezdte el ezt kiírni.
Köszönöm szépen! -
rszp
aktív tag
Sziasztok!
2 DVD-t szeretnék kombinálni.
Az első az 4:3 arányú film + 4:3 menü, ez a magyar, ez lenne az alap. A második ugyanez a film csak 16:9 aránnyal. Mindkettő PAL.Az első DVD-ben szeretném lecserélni úgy a filmet, hogy a menü és a hang maradjon és a másodikból jöjjön át a film. Menü nélkül meg tudnám csinálni, de szeretném ha a menü maradna.
Erre szeretnék kérni valami ötletet.
Köszönöm. -
harley
őstag
üdv
segítség kéne.
ha filmet írok ki akkor mindig ISO-ban csináltam.
most van itt egy film, ami VIDEO-TS fájl.
ezt nem tudom kiírni dvd decripterrel mert nem ISO!!
ezt hogy lehet kiírni??
-
harley
őstag
üdv
segítség kéne.
ha filmet írok ki akkor mindig ISO-ban csináltam.
most van itt egy film, ami VIDEO-TS fájl.
ezt nem tudom kiírni dvd decripterrel mert nem ISO!!
ezt hogy lehet kiírni??
-
King Unique
titán
válasz
piadex2 #1543 üzenetére
Milyen íróval? Milyen DL lemez,mert az MKM (Verbatim+R DL,jobb mint a -os) és RICOH (Ricoh,Kodak ami megbízható) ad jó írásminőséget.TDK,MAXELL,FUJI gyenge minőségű CMC,RITEK mides sz@rok.
4x sebességen ajánlott írni, jó minőségű lemezeknél,mint pl. verba+DL mehet 6x-osan is,progiba DL-hez ingyenes Imgburn ajánlott,de nero is jó. De ez a sebesség dolog függ író-lemez típustól,tesztelésre (asztali lejátszónál PIF,JITTER számít) alkalmas íróval pl.Asus.Liteon,Plextor kitapasztalható melyiknél mi a jó,de általánosságban a 4x sebesség az jó,lemezbe meg +os Verba nagyon ajánlott.
Dvd író,lemez topicba is nézelődj,teszteket találsz egy csomót.
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
van egy duplarétegű lemezem:
szeretném, ha biztosan olvasná minden dvd lejátszó.
milyen sebességgel írhatom meg max?
kösz:
piadex2
ps: úgy tudom ugyanis, hogy az alacsonyabb sebesség megbízhatóbb lemezzel kecsegtet (de túl sokat meg nem akarok szórakozni a lemezzel)
ps2: igazából 10 lemezt kell írnom, azért teszem fel a kérdést -
fireproof
őstag
válasz
IRON STORM #1540 üzenetére
Hát csak hogy említetted hogy Lite-on író.
Azt hittem h akkor nem tudok kiírni. Egyébként ez a firmware frissítés biztonságos? Csak mert nem értek hozzá és nem akarok semmit elrontani.
-
fireproof
őstag
válasz
IRON STORM #1538 üzenetére
És ha Lite-On író akkor nem tudok vele sima DVD-t kiírni vagy mi?
-
Balinov
titán
válasz
fireproof #1533 üzenetére
sajna csak a mar bizonyitott IMGBurn-t tudnam ajanlani.
Elso korben vegigsakkoztam Lenovo supportot, de nincs firmware upgrade listazva egyaltalan.Sajna az RPC1.org-on is csak annyit tudtam meg, hogy egy sata2usb interfeszen keresztul dolgozik, amit egy SunplusIT SataLink vezerlo kezel le, magyaran szinte eselytelen, hogy mas OEM FW-t bele tudjal flesselni.
Probald meg az IMGburn-t, nehogymar a faintos autoskepeket emiatt ne tudd archivalni
-
fireproof
őstag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy tudtok valami olyan Cd/DVD író progit ami működik Slimtype DVD A DS8A4S íróval? Mert az összes hibát ír ki CD-íráskor. Egyedül a Power2Go-val tudtam néha kiírni lemezt de most meg azt írja ha el akarom indítani magát a progit hogy a "Power2Go működése leállt". Esetleg erre valami megoldás? Progi újratelepítése megvolt.
-
IRON STORM
őstag
válasz
zolihorgasz6 #1531 üzenetére
Így öt éves távlatból mit vársz?
LOL
-
csanadu
csendes tag
szevasztok!
Azzal kezdem hogy Maxell dvd + dl. lassan rájövök hogy szar.
DE!!!
Azért segitséget kérnék.
Mkv-t szeretnék ki irni./6-8 gb a méret/
Az van hogy néro 9 el probáltam.Ez volt a beállitás. A sebesség 4x volt.Szépen elkezdte irni a lemezt a gép.Azt olyan 36 %-nál cd irási hibára hivatkozva megált .
Valoszinü hogy a rétegváltásnál.A néro discspeed -el csináltam egy tesztet ahol 2x es sebességet ajánlott és végig vitte a tesztet.3.9gb nál irta a réteg váltást.
Nem kellett volna neki felajánlani a beállitását?Probáltam volna az imgburnel is de mivel nem tudom hogy mi a beállitási menete igy azt hanyagoltam.
Segitsen valaki mert tényleg drága probálkozás a dl lemez!!!
köszi!
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Van egy filmem amin nem AC3-as hang van hanem mpeg audió, így nincs hangja a WinDVD-n amikor lejátszom.
Meglehet azt csinálni, hogy a dvd lemezről csak a hangot leszedem, átkonvertálom AC3-ra és vissza teszem a DVD struktúrába? Persze a videó részhez nem akarok nyúlni, nem konvertálom!
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
tripcsi
csendes tag
sziasztok!
lenne 2 kérdésem. csináltam 1 filmet amibe magyar hangsávot tettem, össze is raktam VTS file-okba.ez ok eddigA film méretét tekintve DVD9, mert 6,47Gb..
1. kérdés:ha simán kiírom, a rétegváltást megcsinálja maga az IMGBurn? ha nem akkor PGCEditen kívül van más ami a rétegváltási pontokat beállítja, és kiírja?
". pedig, hogy ugye mux után csak a film marad, se menü, sem extrák. ezeket hogyan lehet visszakreálni, akár módosított, akár eredeti állapotába?köszönöm elöre is!
-
azJENŐ
csendes tag
Szervusztok!
Van Nekem egy asztali Panasonic DVD íróm, ami DVD-RAM-ra ír. Ezt szeretném konvertálni, egy bármilyen asztali lejátszón lejátszható formátumra. Merevlemezről lejátszani, vagy kiírni DVD-R-re. Ehhez kérem a segítségetek, milyen programmal tehetem meg ezt?
-
Teasüti
nagyúr
4 kislemezből kell készítenem egy nagyot.
Ebből csak az egyikkel van probléma.Gondoltam rá beteszem asztaliba is, de úgy vagyok vele, ha pc nem eszi meg, akkor semmi sem.
Amúgy nincs vmi olyan alkalmazás, ami "bestreameli" a lemezt?
Arra gondolok, h ha muszáj, akkor csak a kérdéses képkockákat hagyná ki a sérült területen, és ne kelljen az egész vob fájlt kukáznom... -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Van egy olyan gondom, h imgburn egy lemezkép készítésekor azt írja, h illegal mode for this track.Mi ez?
A lemez egy frissen égetett családi videó, egy budget samsung kamerából.
Fájl kezelővel próbáltam felrakni vinyóra, h onnét importáljam videóvágóba, de nem olvassa be a gép a lemezt.
Aztán jött az ötlet, h talán az íróprogik jobban kezelik a lemezeket, mint a windows.
Hát, hibaüzim már van, sima fagyás helyett.
Felületi hiba nincs rajta. Ötlet?Előre is köszönöm!
szerk: ez egy örökkévalóság, mire imgburn végigmegy 20 próbálkozással minden hibás szektoron.
-
robi0604
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, remélem tud valaki segíteni, vagy ötletet adni...
Szerettem volna felírni egy blu-ray filmet egy maxell bd lemezre és a képen látható hibát dobja ki...
Mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
Robi -
Tsabee
csendes tag
Hali!
A gondom a következő:
Letöltöttem egy dvd9-es filmet,de mivel nincs itthon dl lemezem ezért gondoltam kettévágom és kiírom két dvd5-re.
Megtettem ezt a dvdfab progival.
Ki akartam írni neroval,de 70-80%-nál meghalt az írás.Kb 4-5 írásnál is ez volt.
Megpróbáltam ashampooval megírni,de ő neki sem állt.Lemez elfogadva,de nem inditja.
Gondoltam vissza teszem isoba és képfájlként írom ki de ezt sem engedte.
Shrinkel próbálkoztam megnyitni az alap isot ez meg ezt írja:Érvénytelen dvd navigációs struktúra.
Nem nagyon értem mi lehet a gondja.
Valami ötlet? -
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Kéne egy kis segítség, lehetőleg gyorsan, késő délutánra, remélem kedvez a szerencse és észrevesz valaki
Van egy hibás filmem dvd-n, annyi a baja, hogy nem jó a felirat, ki lehet választani a magyart, de nem jeleníti meg. Szedtem le a filmhez külön feliratot, és újra szeretném írni a lemezt. Az a kérdésem, hogy a leszedett feliratot hova rakom a lemezen? AUDIO_TS vagy VIDEO_TS? A másik pedig, hogy én .srt-t szedtem, azt sem tudom, hogy az kompatibilis-e egy szabványos filmmel, mert én ugye mindig DivX-hez láttam. Előre is köszönöm
Ábel
-
pana40
csendes tag
Sziasztok!!
Kéne 1 kis segítség. Sony DVD filmet milyen progival lehetne kikódolni?
Próbáltam DVDshrinkkel, DVDdecripterrel de egyikkel sem ment!
Van még más is amivel lehetne??
Köszi a választ!! -
G.F.
aktív tag
válasz
martincar #1502 üzenetére
Létezik. és ingyenes is. [VirtualDub link]
1. Megnyitod a cd1 avit: File/Open video file
2. Hozzáfűzöd a cd2 avit: File/Append Avi Segment
3. A Video és Audio alatt Direct stream copy legyen beállítva, különben átkódol.
4. Save as... -
martincar
csendes tag
Hellotok! Egy olyan gondal fordultam ide hogy van egy divix filmem és CD1-CD2 mappákban van...kicsomagolom ott a film két külön részben..létezik program amivel a két "videót " egybehegesztem..?? Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest