- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
bringasisti #20845 üzenetére
Erre lehet a magyarázat, hogy 35-ös csatorna az tényleg Tab, onnan alig van vétel, de Pécs is "kb. ugyanabban az irányban" lesz, viszont 16 MHz-cel feljebb, a 37-esen kellene keresni az A mux csatornáit. Vagy javítsd ki, ha tévedek, de a képernyőfotód a 37-est mutatta.
garga01: igen a "boxos" hozzászólásod a másik topikban olvastam, lehet ott inkább ON.
-
DigitXT
félisten
válasz
azbest #20842 üzenetére
Dehát a kolléga épp 602MHz-ről vett jelszintet mutatott, hogy most épp tökéletes a kép.
Erre kezdtem azt pedzegetni, hogy ha ez Tab lenne, ahhoz nem stimmel a freki.bringasisti: az az analóg műszer lehet, pontatlanabb is, mint a TV.
De első körben szerintem ne a jel erőssége érdekeljen, hanem a minősége, ha már mutatja a TV ezeket. Amit beraktál képet az "tökéletes", amíg így van, nem tudod jobban beállítani szerintem: akkor kéne nekimenni, amikor (ki tudja miért de) éppen lemegy 20-ra... Amúgy a 10 cm mozgatás a 111 cm-es antenna csúcsánál nagyjából 5 fokos elforgatásnak felel meg... Viszont, ha úgy érted, hogy "jobbra, vagy balra", hogy mindkét irányba forgattad, 10 fok: perszehogy számít, ha a vételi szöged 38 fokos, pedig végig "nagyjából" ugyanarra néz.
(Tudom, amikor az ember fent van a tetőn, nehezen nézi a TV-n az értékeket: telefonos segítséget kértem a páromtól, hogy ugyan már mennyi az annyi, amikor forgatom...
)
-
DigitXT
félisten
válasz
bringasisti #20840 üzenetére
Tehát a hölgy, akinek a vállalkozó tette fel, "tudja", hogy nem Pécs, miközben a képen, amit betettél eléggé arra utal a freki, hogy az bizony Pécs. Melyiknek higgyünk? Ugyan arra néz. Ez nagyjából semmit nem jelent. Tekintettel arra, hogy azért nem 0 fokos szögben "látnak" ezek az antennák sem, akármennyire is irányítottak, 38 fokba meg már sokminden belefér. Akár még az is, hogy mind a két potenciális forrás nagyjából ugyanabban az irányban van?
-
DigitXT
félisten
válasz
bringasisti #20836 üzenetére
Hát, rákerestem most a MindigTV műszaki adatok oldalán, hátha csak elavult a tábla, de úgy néz ki, nem. Ez az aktuális. Szóval Tabról az "A" mux. (amin az F1-et néznéd) a 35-ös csatornán van 586 MHz-en. Szóval én kérek elnézést, de nem értem. Lényeg, hogy jó.
-
DigitXT
félisten
válasz
bringasisti #20834 üzenetére
Nem kóstoltalak meg, csak zavart éreztem az Erőben, hogy beraktál egy ilyen fotót, amin tökéletes a vétel. Noha korábban azt írtad, hogy nehéz értelmezni a számokat. Jó, értem, hogy a gyártói erősítési számokat az antennák leírásában, csak közben azon is pörögtél, hogy a MindigTV frekvenciái nem is ilyenek, meg, hogy Pécs az biztosan nem játszik.
Nekem a kép alapján úgy néz ki, hogy tökéletesen veszed az adást. Pécsről. (Vagy nem?)
Ui: nekem is X-akta, hogy miért csak az ajtóban (konkrétan az ajtó keretben benne) jön a vacak Thomson antennán a jel, de ott jön. Délután legalábbis. Este még nem néztem.
Amúgy a digitális adás ugyanúgy szenvedhet zavarokat, csak "másképp szar": ugye nem szellemképes lesz vagy zajos, hanem szétesik a kép, megakad. Adott esetben meg is áll. Se kép, se hang. Nagyon sokáig tökéletesnek néz ki, amíg az egész stream dekódolható, miközben egyébként a jel a béka segge alatt van és elég egy lepkefing, hogy szétessen...
-
DigitXT
félisten
válasz
bringasisti #20832 üzenetére
Ez most példa akar lenni, hogy ezen a frekin "nincs" MindigTV csatorna?
Miközben megy a meccs?(A korábban linkelt frekvencia táblázatban
szerepel a 37-es csatorna, 602 MHz-en, "A" mux, pl. épp Pécs esetében.)Ui: amúgy kiváló ötletet adtál ezzel, előtúrtam a TV menüjében én is ezt!
(Azon szenvedtem, hogy egy nyüves szobaantennám van, miközben ide
"kültéri min." a MindigTV követelménye. De eddig, úgy-ahogy volt jel, ám
felszereltem a "macskabiztos" alu szúnyoghálót, és hát... megszűnt...
Gondoltam, hogy nem úszom meg, hogy kirakjam az antennát, mármint,
vegyek valami rendes kültérit, onnan behozzam a kanócot, meg minden.
Ám utolsó, mentő ötletként elkezdtem nézegetni körbe-karikába a vételi
minőséget, láss csodát; a szoba ajtóban tökéletes vétel. +/-5 centi és 0!
A szoba ajtóban közvetlenül valamiért jó a Quality. Ráraktam az erősítőt,
lett Signal Strength is. Szóval amíg megy az F1 ott lesz az antenna...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest