- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgbhun
csendes tag
válasz
Dzsozi56 #13409 üzenetére
Szia!
Akinek van lg-HR925C -je kérem írja meg hogy a UPC fizetős műsorát ha rögzítem a Hdd-re, később ki lehet-e másolni külső HDD-re usb-n vagy hálózaton keresztül, és le lehet-e játszani egyéb eszközön már kártya nélkül.
Vagy valamilyen kódolt formában rögzíti ami kártya nélkül más eszközön nem lejátszható?
Az eszköz analóg adásokat is rögzít?
Illetve a felvevő milyen file formátumban rögzít?Köszönöm a segítségét.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dzsozi56 #13422 üzenetére
Ez nem egészen így működik, és nem véletlenül olvasható a PDF manual 44. oldalán:
You can not record two scrambled programme at the same time.
Nemhogy felvenni kettőt, de egyet nézni, másikat felvenni sem fog szerintem, amennyiben mindkettő titkosított.
Ennek az az egyszerű oka, hogy egy CI+ egység egyszerre csak egy műsor titkosításának feloldásával tud foglalkozni szerintem (legalábbis a tudományom mai állása szerint, de manapság már soha nem lehet biztos az ember, hogy milyen technikák vannak).
Ha pedig a TV-ben nincs CI+ egység, akkor az egyáltalán nem fog dekriptálni, vagyis befoghatja az adókat (ha rákötöd a koaxot arra is), de azokat továbbra is titkosítottként fogja mutatni.
-
Watt25
veterán
válasz
Dzsozi56 #13422 üzenetére
Egy kártya csak egy eszközben lévő tuner(eke)t képes kiszolgálni. Mivel a felvevődben két tuner van, valószínűleg az működhetne csak egy kártyával, hogy a koax-ot és a kártyát is a felvevőbe dugod, a felvevőt és a tévét HDMI-vel kötöd össze. A tévét HDMI-re kapcsolod, a felvevővel pedig váltogatod a csatornákat, miközben esetleg egy másik csatornát az rögzít.
Abban nincsen tapasztalatom, hogy a kártya képes-e egyszerre két tunert kiszolgálni egy eszközben, erről majd valami okosabb ember ír...
De ha jól értem még mindig el vagy ott akadva, hogy a rögzítőben lévő kártya nem nyitja kódolt csatornákat. Elöször ezen a problémán kéne túllépni. -
azbest
félisten
válasz
Dzsozi56 #13404 üzenetére
Jól értem, hogy a csatornák keresése alatt nem volt a ci+ eszköz betéve a blu-ray boxba?
A tévében korábban beüzemelt CI+ kártya (foglalattal együtt) kivéve. Automatikus csatornakeresés elindítva a blu-ray eszközön, amellyel a készülék mintegy 150 DTV és 34 rádiócsatornát talált (a műsorújságban mind megjelent, de a tévéjétől eltérő sorrendben és nagyobb számban). A folyamat befejezése után a CI+ egységet bedugva a blu-ray lejátszó kártya nyílásába és a tv-n kiválasztva a megfelelő HDMI bemenetet csupán az M2 HD ad képet, a többinél kódolt felirat jelentkezett.
Szóval a ci+ modult és a kártyát tedd be a blu-ray készülékbe és úgy futtasd le a csatorna keresést. Azt hagyd is benne. Ebben a felállásban a tévé csak megjeleníti a blu-ray készülék képét, nem a tv kezeli a csatornákat.
Azt ugye tudod, hogy egy tuneres készülékkel egyszerre legfeljebb az ugyanazon muxon (frekcvencián) lévő adásokat tudod felvenni és nézni. Ha másik frekvencián jön mondjuk az m2 és az rtl klub, akkor nem tudod egyiket felvenni és a másikat nézni.
(#13417) krealon
az egy tuneres változatból van nekem is hasonló, ez eléggé melegedős, simán el tudom képzelni, hogy 200+ mA fogyasztása van. A két tuneres lehet ki is használja az usb 500mA képességét. -
Watt25
veterán
válasz
Dzsozi56 #13413 üzenetére
Hmmm... Na, ez érdekes...
Az első pont hülyeség, mert a tévék legfeljebb analóg módon adják ki a képet magukból. Szóval, akkor lőttek a HD felbontásnak, szar a kép, stb...
A második meg azért érdekes, mert akkor ezek szerint még sincsen párosítás és a leírtak alapján annak, amit csináltál, működnie kéne. -
Watt25
veterán
válasz
Dzsozi56 #13409 üzenetére
Ehh... hát, ez pedig mindent visz.
Akkor bizony rá kell egyértelműen kérdezni a UPC-nél, hogy párosítják-e a kártyát/kártyolvasót azzal az eszközzel, amelybe először bedugásra kerül. Mert ha igen, akkor ez lesz a gond. Meg kell kérdezni, hogy tudnak-e adni társkártyát adni.
De ez már inkább UPC topic-ba való. Egy ideje olvasom én is azt a topic-ot is, de nem rémlik, hogy valaki próbálkozott volna már ezzel. Jó állatorvosi ló leszel. -
Watt25
veterán
válasz
Igen, a félreértés itt van:
a CI+ egységet bedugva a blu-ray lejátszó kártya nyílásába
A CI+ a foglalat, nem pedig a kártya és a kártyaolvasó. Tehát CI+ -os foglalat kell. 99% a valószínűsége, hogy a Blu-ray felvevőd nem CI+ -os, csak CI -s.
Nem fog menni a dolog, csak akkor, ha lecseréled a Blu-ray felvevőt olyanra, ami CI+ -t tud. Kérdés, hogy létezik-e egyáltalán ilyen?
Egyelőre úgy néz ki, hogy létezik. -
nfsu17
veterán
válasz
2 helyen (tévé, plusz STB) akarsz kódolt adáskoat "kibontani", mikor csak 1db erre alkalmas eszközöd van. CI+.
Jól értem?
Most csak az m2hd-t tudod felvenni, miközben tévén azt nézel, amit akarsz.
Szerintem a bluray-ed nem tudja a CI+-t, így az sem megoldás, ha kérnél (előfizetnél) még egy CI+-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged