- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Mini-ITX
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
Gerasz #18243 üzenetére
Csináltam egy gyorstesztet:
aac: AAC (Advanced Audio Coding)
bitrate 64kbit/s, mono, 44.1KHzlibx264: libx264 H.264 / AVC / MPEG-4 AVC / MPEG-4 part 10
deinterlaced, height 240px, hw acc, bitrate 320kbit/sA végeredmény óránként 230-240MB, a minősége elfogadható nézhető, kis kockásodás itt ott... Sajnos eddig le kell vinnem a minőséget és így csak nagyon ritkán akad meg, alapjában véve nézhető... Ha magasabb sorszámra, bitrate-re emelem a video kódolást látványosan javul a minősége, de akkor gyakran be is akad. Talán jobb wifi repeaterrel és antennákkal tudok még majd javítani rajta - úton van egy Xiaomi R3 dualband router, remélem a két sávját felhasználva nagyobb stabilitást tudok majd elérni - de ha ígymarad az se katasztrófa...
-
fpeter84
senior tag
válasz
Gerasz #18243 üzenetére
Az PC alapú szerver sem bonyolultabb, mint a málnás - ha utóbbit össze tudod rakni, akkor egy ubuntu telepítése se nagyobb kihívás és utána hasonló linuxos felületen kell dolgozni... Egyetlen apróság, hogy a transzkódolás funkció ha jól rémlik akkor nincsen benne az alap tvheadend csomagban, emiatt sajátot kell fordítani belőle, de ha szükség van rá előtúrom valahonnan hogy hogyan kellett, nem egy agysebészet az sem...
Alacsony fogyasztású szerver pedig lehet akár egy kiszuperált laptop, vagy egy e350 / atom procis alaplap, ami akár egyben lehet egy otthoni mediaplayer is, plussz kiszolgálja a távoli igényeket is!
De akkor első körben próbálkozz meglévő alkatrészekkel, ha megjött a rendelt DVB-C stick... A málnára tegyél otthon egy tvheadend-et, engedd ki netre, a nyaralóból pedig mobilnettel akár egy win pc-re vagy droidos telefonra tabletre telepített kodival próbálj meg rácsatlakozni és tesztelni hogy elég e a sávszélesség.
Az a 4G adatforgalom korlátlan? Mert tényleg elég jelentős sávszél igénye van az átkódolatlan adás streamnek...
-
pjen
félisten
válasz
Gerasz #18243 üzenetére
Én ezt sokkal egyysőerűbhen oldottam meg.Egy laptop HDMI kábellel össze kötve a Tv vel.A lapost beindítom,a kép a Tv-n jelenik meg mint monitor.Egy vezeték nélküli egérrel kényelmesen tudom váltogatni a csatornákat a fotelból.Horizon go,de a Tv go val is megy gond nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest