- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos fejegységek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarkByte #520 üzenetére
Szép hosszú hsz.
Nem is válaszolnék mindenre. Látom, a tölcséreken vitáztok, holott a tv-k a tölcséreket egyszerűen elintézik letgöbb esetben. Ha jól tudom, az átvitel alapvetően 1080i, (forrástól függően alapból így vagy átrakva interlaced-be)és azt a tv deinterlace segítségével egyszerűen 25p-re (és nem 50p!) teszi át és kétszer felvilantott frame-ekkel jeleníti meg. Nyilván visszaállítani egy 50i-t 50p-re visszaálítani kötségesebb is, de erre azt hiszem maga a tv nem is lenne képes.
Adásban viszont nem hiszem, hogy keverni fogják a p és i adásokat. Ennek nem lenne sok értelme és gondolom, plusz költség is lenne. -
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #514 üzenetére
az 50 félkép lehet, hogy ugyanannyi infó, mint a 25 egész kép, de egy sugárzás nem csak ebből áll, ezért is állítom a ténylekkel alátámasztva, hogy az 1080p nagyobb sávszélességet igényel. namost erre addig lehet nyugodtan bármit mondani amíg csak leírod, a tény attól még tény marad. A tölcsérektől meg pont hogy nem kellene eltekinteni, mert ahogy a fagyit sem a markodba kapod, úgy a p-s tévéadást sem csak meglövik az irányodba, hanem vannak kritériumok amitket be kell tartani, és ez csak nagyobb sávszélességen működik. Asszem nem kell kommentálnom más hozzászólásait sem, (még azét sem, aki nem képes ezt megérteni) ha bárki vitatkozni szeretne, akkor lesz szives linkkel hozzászólni. Csak egy relatíve házon belülről [link]
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #506 üzenetére
Elolvastam, de nem lettem sokkal okosabb... Pont a lényeg nincs leírva, hogy hogyan is lesz a váltottsoros adásból korrekt progresszív (ami az LCD monitoron/tévén sem lesz csíkos). Mert ez az amit sűrű homály fed számomra... Ettől függetlenül fenntartom azon állításomat, hogy manapság a 1080p25-nek több értelme volna, mint az 1080i50-nek.
S szerintem a progresszív kép kevesebb sávszélt igényel (ill. jobb képet ad ugyanakkora bitrate-n), mert ugyan az AVC/H264 video már nem JPEG alapú, de azért itt is számít(hat) (hatással lehet a tömörítés hatékonyságára) az, hogy az egymás mellett lévő képpontok (közeli képrészletek) mennyire egyformák (félképek esetén a sorok közötti különbség nagyobb lehet), talán a mozgási vektorok sem olyan hatékonyak... De javítson ki valaki, aki jártas a H264 interlaced kódolásában...
A színkódolásba meg már ne is menjünk bele (YV12-ben van a H264 is?)... Nem igazán vagyok egyébként megelégedve a sugárzott HD adás színeivel (összehasonlítva pl. egy jó minőségű DVD-vel)... -
77chris77
csendes tag
válasz
DarkByte #332 üzenetére
Köszi igyekszem ,de:
Nekem sajnos félig magyar,félig pedig angol ez a ddshow vagymifene.
Úgyhogy nekem kódekek van írva baloldalt.Node sebaj.. viszont H.264/AVC-t nem csak H.264-et találtam csak.Ott be is raktam ezt a "liba" opciót.
A hatás a következő: Szürke kép,néha be-bevillanó jelenetek és mocskosul szaggató hang.Mit tegyek Uram?
Jah.. és nem használok codecpack-ot csak DivX ill. Xvid-et.Nomeg VLC-n játszottam le eddig szinte mindent.
-
77chris77
csendes tag
válasz
DarkByte #330 üzenetére
Te attyavilág!!
Most döbbentem rá hogy én mekkora láma vagyok ebben a témában!!
Segítenél egy picit részletesebben?
Hangot már hallok a MPC-ban ezt az ffdshow-t is feltelepítettem,de igazából annyira nemérem hogy mit kéne beállítanom.
Pl ezt az internal filters dolgot sem találom meg ezt az MPEG Auddio-t sem nagyon.Légyszi szájbarágósan (mint egy hülyegyereknek) írd le,hogy mit is tegyek pontosan!
Előre is köszi
-
-
wassermann
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged