Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz cellpeti #10601 üzenetére

    A Hyundai kezelési utasításából látható (menürendszer jól ismert képei), hogy ez is az Alcor 1500-zal megegyező lapkakészletre épül, mint a legtöbb PVR-es, kártyát nem kezelő társa.

    A HDMI-szabvány magában hordozza a hangot is, azzal nem lenne gond, hiszen a HDMI-kábel arra való, hogy két készüléket összekössünk vele, minden további nélkül. De a monitor bizonyára nem fogadná (ld. monitor gépkönyve), csak külön kábelen.

    A DVI-átvitel nem garantálja a hangot, legfeljebb szoftveresen belehegeszthető az is adatfolyamba, tehát ez nem okoz problémát, ha a videokártya gyártója úgy akarja, megoldja. Csak ez a gyakorlatban DVI --> HDMI kapcsolatot feltételez, hiszen épp azért találták ki.

    Az analóg hang külön levehető a SCART-kimenetről, ami ezeknél a vevőboxoknál folyamatosan ad képet és hangot, mert a D/A-konverter egy teljesen független áramkör, még akkor is, ha a DVB-T-processzoron belül helyezkedik el.

    Sőt, az analóg kimeneteken mindig lehet monitorozni a komponens- és HDMI-kimenet, illetve menürendszer beállításait még akkor is, amikor bármi okból nem él a HDMI-kapcsolat. (Példának okáért, olyan felbontás lenne beállítva HDMI-n, amit a TV nem támogat.)

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák