Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Egéralternatíva a Logitech G502 szériára a PowerColortól
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Egy tanulságos történet következik, hátha valakinek segítség.
Már több hónapja problémáim voltak a DV capture-rel,
Bizonyos időközönként (10-30 perc) frame dobások voltak, de valamilyen szabályosság szerint. Pl. általában 80-100 frame, és ha egyszer előjött akkor utána 10 percig biztos nem.
Nagyon furcsálltam, mert régi motoros vagyok, már a celeron 600-as korszakban is vágtam DV videót, és akkor nem jelentkeztek ilyen gondok! Most meg E2160-nal, 1GB DDR rammal, XP-vel, defragolt vinyóval előjön a probléma. Sokáig nem tudtam mire vélni, mindig újra beírtam azt a részt, ahol megakadt, és azt a pár másodpercet beillesztettem kockapontosan a vágóprogramba. Driverekre is gondoltam, hátha valamivel akad, vagy rossz lett az Audigy kártyám, merthogy ennek a FW. portán keresztül megy a dolog.
Pár hónapja aztán gépfejlesztés volt, asrock i965-re, 2x1GB ddr, 640-es samu f1, stb.
Alaplapon integrált firewire, gondoltam azon már nem lehet gond, friss XP, stb.
És a hiba megint előjött! Talán ritkábban de megvolt.
Aztán a minap mikor egy másik kamerát dugtam a gépre feltünt, hogy nem mindig érzékeli a gép, ha megmozgattam a csatit akkor megint megjelent az ikonja. Ez nagyon gyanús lett! Szereztem egy új kábelt és azóta már az 5. kazi behúzásán vagyok túl 0 frame droppal!Szóval aki hasonló cipőben jár, gondoljon majd erre is!
-
Márton
nagyúr
Hát ez kész!
Tápcsere is volt 400W-osra, és kiszedtem a fw. karit tettem be helyette agy fw-es Audigy kártyát.! Az eredmény UGYANAZ! A kamerán kék a kép, csak néha villan be a videó!
És a videóprogiban is a kijelző ugrál 12-15 fps között, holott az én gépemen áll 25-ön mint a szög! Tehát valahogy a PCI busz nem tudja kipréselni magából ezt a sebességet.
Ami vicc, mert egy régebbi via-s alaplappal megy évek óta.
KT600 SUXX! -
Márton
nagyúr
Hi!
Alaplapcsere volt egy ismerősöm gépén és azóta nem megy rendesen a kiírás kamerára firewire-en keresztül. A kép villog, gyakran kék az egész képernyő a kamera lcd-jén.
Pár éve nálam is volt ilyen probléma, de akkor egy via4in1 feltevése megoldotta.
Most nem.
Az alaplap Asrock KT600-as, előtte egy nforce2-es volt, azzal nem volt gond. A kártya egy 3e ft-os via-s ohci kártya.
Az XP elviselte az alaplapcserét, nem sokat reklamált
DirectX-et is feltettem, nvidia drivert is. A kártyát átraktam a szomszédos pci slotba. Setupban állítgattam a pci latency értéket. Merre kutassak még?
Tanácstalan vagyok.
Még él a probléma, azóta volt már XP reinstall, friss driverek, NEC chipes firewire kártya beszerzése, és semmi sem segít. A dolog azért érdekes mert a kártya az én via-s KT400 chipes gépemben tökéletesen megy, ebben az új KT600-ban meg vacakol. Vigyem vissza az alaplapot?
Próbáltam mindenféle PCI latency patch-t letölteni, de ezek még a 2000 év körüli modellekre íródtak..
help! -
Márton
nagyúr
válasz
Macilaci457 #965 üzenetére
Én anno Celeron 600-zal kezdtem DV-s pályafutásom..
A capture-rel sose volt gond, gyors és nem töredezett vinyó kell hozzá. -
-
Márton
nagyúr
válasz
Termostat #437 üzenetére
Nyugi, a Movie Maker valoszinu 25megabit/sec-et emleget, az gyakorlatilag ua. mint a 3.6megabyte/sec. Egyebkent minden DV, miniDV, DVCAM... 25megabites.
1. nem allithato a tomorites merteke, es nem lehet a dv kamerabol tomoritetlen jelet kinyerni (mint ahogy sokan gondoljak), minden kepkockat az otodere nyom ossze.
2. az eredeti adatmennyiseghez kepest az otodet kapjuk, kulonben jopar vinyo megszenvedne a sebesseggel.
3. ez jo regi dolog. igy talaltak ki annak idejen, mert masra nem volt lehetoseg technikailag. Ma persze mar megoldhato a 25 vagy 50 teljes kep/mp, de rengeteg muhold a fejunk felett ezt az 50 felkepet sugarozza, igy sokara lesz meg, mire lecserelik mindet.
4. 100%, az en kameramon van pl. frame mod, ami 25teljes kep/mp, de nem hasznalom, mert nekem a 25 nem eleg, darabosnak tunik.
5. az atlagembert ez nem erdekli, a tobbi meg nezzen utana! -
Márton
nagyúr
Tomm,
veletlenul nem hagytad 12bites uzemmodban a kamerad?
Lehet a progi csak 16bites hangot fogad el.
Nezd meg a kamera menujet.
Ha ott minden ok, szerintem atjon a kabelen a hang, csak a progid beallitasaban van gubanc. Nincs engedelyezve ott a hang.
Nezd at, vagy hasznald a scenalyzer live-ot.
A szalagot pedig nem a kopas, hanem a nyulas miatt fuzik le a kamerak, mellesleg nagyon helyesen... -
Márton
nagyúr
Izlesek es pofonok.
Nekem darabos, hiszen csak 25 kepet latok 50 helyett.
Szerinted hardcore fps jatekosok miert nem szeretik a 60fps-nel alacsonyabb frissitest?
En nem tomoritem ujra, csak megvagom es vagy marad vinyon aviban vagy megy vissza a video dv kazira...
...mint ahogy en most el par napra a balcsira.
Minden jot! -
Márton
nagyúr
Sliffy.
Egy interlace-es TV-n nem lehet tokeletes a progessziv video.
Minden mozgast picit darabosnak latsz az 50-hez kepest.
Ez engem nagyon tud zavarni. Sot, a film 24 fps-e is..
Nem nezek szamgepen videot, csak ha egyszer a procoder meg tudja csinalni neked jol, miert nem keresel olyan lejatszot, ami ropteben is megcsinalja neked ugyanolyan jol, es nem kell ujratomoritened a videot?
Biztos van olyan, ami nem ''homalyositja'' el. -
Márton
nagyúr
Sliffy,
es az miert jo ha 50 felkep helyett 25 teljes kepet latsz?
Az 50 nekem sokkal folyamatosabbnak tunik. Nem veletlenul.
25 nem eleg a teljesen folyamatos mozgashoz, max. rajzfilmnel (azok meg 12-vel mennek..)
Hogy a progressziv idotalobb? Jobban jarnal, ha a lejatszod vegezne el a deinterlace folyamatot menet kozben es nem rontanad el es tomoritened ujra (!) a mar meglevo videot.
20 ev mulva pedig (amikor mar szerintem sem az interlace lesz a jellemzo) az akkori technikai cuccok kisujjbol elvegzik gyonyoru minosegben a deinterlace-t.
(mint ahogy ma is lejatszik egy dvd iro egy hagyonmanyos audio cd-t..)
De ez az en velemenyem. -
Márton
nagyúr
Miert is lenne?
Minden esetben a kazettan levo digitalis informaciot szippantod at bitrol bitre.
A dragabb canopus kartyakkal, a ''normal aras'' pyro basic dv kartyaval, es a 3e ft-os noname firewire kartyaval is. Sot, az audigy firewire portjaval is!
Ez egy port, es adatatvitel, NEM DIGITALIZALAS!
Max. az avi fejlece lesz mas, de attol te nem latsz jobb/rosszabb minosegben egy dv avit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával