- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Dell notebook topic
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
corlagon
senior tag
gege71.hu:
Szívesen.
diver12:
Nem kell semmi más hozzá. A firewire kábel kb. 800 Ft, csak figyelj hogy 4pin-4pin-est vegyél, mert 4-6-s meg 6-6-os is van.
+ Ha nem egyből kódolod avi-ba, hanem DV-AVI-n keresztül, és ez lesz a külső vinyón, akkor az elég gyors legyen (6 MB/sec felett bírja). Újabb vinyó + USB 2.0 elég. -
corlagon
senior tag
Szokott lenni, a mini csatlakozós (4-pin) általában. Laptopnál inkább a vinyóhely lehet szűkös, ha DV-avi-ba capture-eled és utáni akarod tömöríteni. Ez 210 MB/perc, szóval egy 60-as kazi egyben 13 giga, nekem pl. 20 gigás a laptop vinyója.
A múltkor grabbeltem, Movie Maker + VirtualDub 1.6.2 kombóval, xvid + mp3 formátumba. Olvasom, hogy sokaknak van deinterlace-problémája, itt egy jó oldal megoldásokkal:
Bővebben: link -
george83
csendes tag
Helló,
asszem hasonló csónakban evezünk, de azért irigylem a laptopodat!
szóval: teljes mértékben nem tudok segíteni, de egy pár dolgot hallottam fél füllel, ezeket megosztom:
Az IEEE 1394-es bemenet az ugye a firewire kártya - ha minden igaz. A kamerádon kétfajta bemenetnek kellene lenni, nekem a Canon-on teljesen külön helyen van, mert az USB a lencse mellett, a firewire meg a lencse alatt, gondolom a pana sem egymás mellé rakja a kettőt.
Amit láttál az ismerős probléma: a programcsomag egy olyasmi, amivel a kamerán (illetve annak a kártyáján) tárolt képeket le tudod menteni. Az USB-s megoldás nekem is csak ennyit enged. Azaz még annyit, hogy a motionJPEG-ben tárolt, 320x240-es ''filmet'' átmásoljam vinyóra.
A rossz hír az, hogy ha eddig nem volt firewire kábeled, most majd lesz. mert anélkül nem nagyon fogsz tudni átmásolni semmit - kivéve az állóképeket, mert ott ugye az adatsebesség gyakorlatilag lényegtelen. Az USB - főleg ha 1.1-es - nem fogja bírni az adatmennyiséget. Nekem a Pinnacle Studio 8SE simán kiírta, hogy anyámmal szórakozzak az USB-vel, és dugdossam befelé az IEEE 1394 (firewire) kábelt. Bár azzal meg a púpom televolt, hogy a FW meg meg volt győződve, hogy a netre akarok kimenni vele...
Namármost: laptop. Kicsit mindig ódzkodom a laptopoktól, mert úgy vagyok vele, hogy olyan kicsi helyen hogy férhet el minden. na mindegy. Ismerősömnek állították, hogy benne van a WLAN, aztán valahogy mégsem volt benne. Egyszóval, biztos, hogy van benne FW port? mert ha nincs, akkor sajna még egy olyat is be kell szerezned - pedig, mint tudjuk, laptop-ba minden drágább... meg a hely is szűkösebb.
Ha nem ragaszkodsz a laptop-os vágáshoz, és van egy asztali PC-d, szerintem inkább azzal próbálkozz... A laptop jó DVD-lejátszásra, de én a masteringet nem bíznám rá.
egyelőre ennyi
üdv,
gy -
micro
addikt
Lehet, hogy usb-n csak az állóképeket tudja átvinni a kamera.
Szerezz egy FW (IEEE1394) kábelt, és próbáld ki azzal.
Elötte nézd meg, hogy a notin milyen FW csatlakozó van. Valószínüleg a kicsi, amiben 4 érintkező van. A kamer aoldalon is a kicsi szokott lenni.
Tehát vegyél egy 4 pin-4 pin FW kábelt! -
george83
csendes tag
válasz
bitfarkas #582 üzenetére
Köszi szépen a választ mindkettőtöknek, a memóriás-izét már hallottam máshol is, hogy lehet, hogy fél giga kevés lesz, lehet, hogy rá kell áldoznom még egy 14 rugót egy másik fél gigára.
Mellesleg időközben felhívtam a médiamárktot, mert hát ott vettem a FW kártyát, hogy mégis, mit csináljak mert nem műxik a dolog. (meg előtte bementem a dél-pesti szaturnba, hogy mégis mivan, ott azt mondta a csóka, hogy 99% hogy a kártya szar, mert a konfigomnak bírnia kellene, de próbáljam meg azt, hogy a vid-kártya kivételével mindent kiszedek, és a PCI buszokba próbálgassam bele a FW kártyát. Ha mindenhol lerohad, akkor jön a csapkodás meg káromkodás)
(ja, otthon a pinnacle-lel megnézettem a vinyót, hogy bírja-e az iramot. azt mondta, semmi para, menni fog.többszöri mérésre kijött egy-egy érték 6,5 MBps és 9 MBps között.
Haverok meg mindig mondják, hogy a 2000MHz-s proci elég lesz, meg hogy az 512MB mem sem éppen kevés). Naszóval, médiamárkt, felhívom ügyfélszolgos hölgyeményt, aki azt mondja - zárás előtt kicsivel, hogy ma még érvényes a 3 napos cseregarancia, rohanjak be vele az üzletbe.Ott a computer-osztályos csákó azzal fogadott, hogy ne nagyon csodálkozzak, mert az a FW kártya amit vettem elég szar minőségű. Mondta, választhatok mást, vagy visszaadja a pénzemet, ha akarom. Így visszakaptam a pénzemet, de most megint ott tartok, hogy mi a rákot csináljak, mert most megint nincs FW kártyám.
A régi kártya egy Billionton P1394U2V-B kártya volt, ára (Ulead Vid. Studio 7-tel, 3 portos kártya + kábel) 6.990,--
Ha valakinek volna tippje, hogy pestiában valahol, reális áron, de egy elég jó FW kártyát hol lehet felhajtani, kérem tiszteljen meg az infóval,
köszi mindenkinek
gy -
diver12
csendes tag
Sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni...
úgy h gondosan végig olvastam a topicot!!!
sikerült lecsrélnem a régi kamcsimat egy
panasonic gs120eg kamerára
szeretném a felvett filmet a gépemen szerkeszteni (peniumt4 2,6proci)
elvileg a gépnek (laptop) van EEE1349 es bemenete, csak én azt sem tudom mi ez...
a kamcsihoz adtak kábelt aminek az egyik vége USB a másik valami kicsi amit a kamcsiba kell dugni
ha összedugom látom a gépen a digit képeket, meg 1 külön könyvtárban 12kis mappát (gondolom ennyit vettem fel eddig) ezeket semmivel nem tudom megnézni, vmilyen TTL formátumot ír a gépem...
mit csináljak segítsetek!!!
ja a kapott szoftvercsomaghoz (ami sztem semmit sem ér) azt írják h elvileg a win mplayer le tudja játszani, feltettem a 10est de semmi...
mit tegyek??? -
bitfarkas
őstag
válasz
george83 #580 üzenetére
A memóriával azért nem muszáj ilyen bőkezűen bánni. A frémvesztés elkerülésére jó szolgálatot tesz, de kepcsöröltem már 256 MB memmel is.Lehet, hogy a progid sz@rakszik.
Próbáld meg, ha XP-d van a mouvie makert, vagy ha nincs, ezt Bővebben: link -
george83
csendes tag
Hali,
kérdés. Van egy Canon MV630i kamerám, meg egy AMD Athlon 2000 procis, Asus alaplapos, WD 80-gigás vinyós gépem. Próbáltam először én is USB-vel, de szar se jött át az 1.1-es usb-n. Maradt a firewire. Azzal jött egy Ulead VideoStudio 7 Basic, meg a kamerával egy Pinnacle Studio 8SE.
FW-kártya berak. installál, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Elindít Pinnacle Studio. Capture. Kamera bekapcs. megjelenik a kép. capture video. elindul. max 5 másodperc múlva a pinnacle lefagy.
mit lehet tenni? vagy tudja valaki, mi jár a gépemnek az agyában?
Default beállításként a DV minőség van kijelölve, én mondjuk próbálgattam már minden mást is (mpeg, preview), de semmi.
remélem valaki ismeri a problémát, de főleg a megoldást rá.
előre is köszi,
gy -
-
deedee
őstag
valaki az 573-ra????
-
deedee
őstag
na akkor talán majd reggel.....
-
deedee
őstag
na......senki??????????
-
deedee
őstag
hali mindenkinek!
hát ezt is megértem......Három év után gondom támadt a kamera+fw kártya párossal.rákötöttem a pc-re a kamerát és lefagyott az egész gép.aztán lekapcsoltam a kamerát,újraindítottam a pc-t és ment a windóóóz....egészen addig amíg ismét be nem kapcsoltam a kamerát.mi lehet a gond?egyébként ezzel az új alaplapommal/abit nf 7/ most használtam volna előszőr a fw kártyát.
mégegyszer:mi lehet a gond? -
Táltos
csendes tag
válasz
futrinka #571 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. A kérdésem az lenne még, hogy ilyenkor mit lehet tenni? Az eddig 16 bit-tel felvett videoval van gondom, hogy azt, hogyan töltsem le, hogy legyen hangja. Ezután már okosabb leszek, s csak 12-bittel fogok felvenni, mivel így normálisan tudom letölteni a hangot is. (persze míg megoldást nem találok rá, hogy hogyan lehet hangot csiholni a másik felvételi módban.) Valamit biztos lehet vele kezdeni, mivel egyébként nem lenne értelme a másik hangfelvételi módnak. A tájékozatatóban egyébként úgy szerepel hogy 12 bit-tel akkor vegyen fel az ember, ha utána zenét, vagy szöveget akar alákeverni, 16 bit-tel pedig, ha kiváló hangminőséget akar, ezért nem értem, hogy miért nem megy át a hang normálisan??!!).
A választ előre is köszönöm.
Táltos -
futrinka
csendes tag
Ez azért érdekes, mert a hang benne van az áthozott adatfolyamban.
Egyes programokban, ha 12biten (azaz 2x2 csatornán) rögzítek, engedi kiválasztani, melyik menjen az AVI-ba (ebben csak két PCM hangcsatorna értelemezett, és melyiket mentse egy különálló wav-ba. Lehet, hogy itt veszik el, mert normál esetben a 2. 12 bites hang üres, mert (szerintem) a mikrofon csak az egyiket ''tölti''. -
master bud
tag
válasz
futrinka #567 üzenetére
Szerintem inkább csinálj egy 720x576 -os képet Photoshopban(vagy akármiben), arra felirkálod az időt/dátumot + kell, felrakod az egyik videosáv fölé (Premiereben V2), ízlésesen be és ki fadelteted és kész. Persze nem olyan egyszerű mintha egy plugin beokádná a videó fölé az infot, de jóval elegánsabb, testreszabhatóbb és megtanulsz egy olyan módszert ami minden esetben alkalmazható.
-
Táltos
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
Nekem is lenne egy digitális kamerához kapcsolódó kérdésem. Van egy samsung VPD-105i digitális kamerám, mellyel az a problémám, hogy nem minden esetben lehet a hangot is letölteni róla. A videót egyébként firewire kábelen keresztül töltöm/tölteném le. Két hangfelvételi móddal (12 bit és 16 bit-es) lehet videot felvenni rá. Abban az esetben, ha 12 bit-es hangrögzítéssel történik a felvétel, úgy van, ha 16 bit-es hangrögzítéssel történik a felvétel, úgy nincs hang a letöltött videón. Abban az esetben, ha csak közvetlenül a tv-vel kötöm össze a kamerát, úgy van mindkét esetben hang is. Mi lehet ennek az oka??
Táltos -
Fetaboy80
csendes tag
Hi All!
Az a problémám hogy a windvd creatorral , firewire-ön keresztül gond nélkül felviszek mindent DE...
Amikor az utolsó lépéshez érek és azt mondom hogy BURN DVD akkor ő ezt mondja - Nem talál DVD irót (pedig van ilyenem)
Találkozott már valaki hasonló problémával?
PLEASE HELP!!!!!!!!!!!!!
S.O.S -
futrinka
csendes tag
válasz
pinnacle #566 üzenetére
Az AVI-ban ''benne'' levő felirat IMHO nem kapcsolható...
Előbb, utóbb csak lesz megoldás. Most az Adobe Premiere Pro és Elements, Encore DVD van soron kipróbálásra.
Közben beleolvastam a Pinnacle leírásába, ott nem azt mondja, hogy minden felirat eltűnik, csak a renderelt részel alól tűnik el. Az ADOBE Endore DVD tud feliratot kezelni. (talán fájlból is). Mindenesetre kell az eredeti anyag és a komplett vágott anyag a felirat készítéshez. Most nézegetem a 200Gigás winyópiacot. A DVD író piac mellett...
[Szerkesztve] -
futrinka
csendes tag
válasz
pinnacle #563 üzenetére
Szerintem ez csak megfelelő pluginnal lenne megoldható, ami be tud dolgozni a program alá. A submaker csak megmutatja, hogy lehet...
A Studio teljesen jogosan nem látja, a feliratfájl számára egy semmi. Néhány DVD authoring programba viszont bevihető felirat, de ezzel még nem foglalkoztam, majd ha meglesz a DVD íróm... Pio DVR-108-at nézették ki velem, az jó. -
pinnacle
nagyúr
DV Time Stamp 3.85 sokkal jobbnak tűnik, csak nem tudom,hogy 13 GB-al is elbír-e, hivatalosan >2GB. Tényleg nevetséges,hogy a szerkesztő programokkal ezt nem tudom megtenni,sőt a Pinnacle meg is mondja miért
http://pinnacle.custhelp.com/cgi-bin/pinnacle.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=10307&p_created=1089407197&p_sid=z5agbIuh&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PWRmbHQmcF9ncmlkc29ydD0mcF9yb3dfY250PTI5OSZwX3NlYXJjaF90eXBlPXNlYXJjaF9ubCZwX3Byb2RfbHZsMT0mcF9wcm9kX2x2bDI9JnBfY2F0X2x2bDE9JnBfY2F0X2x2bDI9JnBfcGFnZT0xJnBfc2VhcmNoX3RleHQ9ZGF0ZSB0aW1l&p_li=
A TRIAL feliratot nem lehet valahogy eltüntetni?Kerestem ,de nem találtam megoldást. -
deedee
őstag
válasz
warezlord #561 üzenetére
a videoszerkesztő progiban állithatod be a capture felbontást.de inkább egyszerűen hagyd dv avi-n a capture-t,az a legegyszerübb.aztán a felvett anyagot a vinyón már bármire átkonvertálhatod.én a ulead videostudio 6-ot használom.input settings:dv avi.... ennyi.aztán ugyanezzel a progival pörkölöm ki dvd-re.
-
warezlord
tag
Hy all!
Bocsi a láma kérdésért, csak nem értek az ilyen videovágáshoz
Van firewire portom, kamerám (Panasonic), Firewire kábel, minden megvan.
Amikor áttöltöm a videót a kameráról a gépre, akkor 320-szor nem tom hányas felbontásban jelenik meg, engem ez zavar. Én szeretnék teljes képernyőset, ha lehet (min 800X600-ast). Lehetséges-e ezt megoldani valahogy??? Vagy felejtsem el?????
Előre is köszi!
Bye:
warezlord -
futrinka
csendes tag
válasz
tilkotam #556 üzenetére
A 25 mega/sec-cel van a baj (ez az alap AVI sebessége), a DVD-n max 10mega/sec, de a filmek elég jó minőségben 6 körül megállnak.
Kockázottságot viszont nem nagyon szabadna látni ekkora bitsebességen.
SVCD-n (2.5 mega/s), sem. Az inkább a moszkitózajban ''erős'', de egyébként kiváló.
A Studio 9-ben végre jó az MPEG kodek, bátran használható, ha hagyja magát, ugye.... -
futrinka
csendes tag
Két megoldás van, az egyiket, a külső mikrofont már mondták. Külön felcsatolható zoomos miki vezérlését nem látom át, de már önmagában is javít egy kicsit jobban elszeparált dolog. Ha már elékszült az ominózus felvétel, akkor mondjuk egy kis(?) kézimunkával pl. a Wave Repairral egy zajminta készítése után (tök csendben csak kamerazaj) elég jól kiszedhető a zümmögés. (elméletben, de hasonló magnómotorzajos kazettazajra elég jó volt.)
De ehhez kell a hang külön, majd összefűzögetni, elég macerás. A pici zaj engem már nem is zavar -
futrinka
csendes tag
Valami van ;-) Nálam kb. tripla idő szokott lenni (2G4 PIV, 512M RAM...) Mondjuk nem szoktam mastering qualityt kérni, mert az kiveszi a lelket is a penyóból.
Nálam a Canopus Procodere 12-15 fps-sel ''szakít'', más programok ugyanezt a képminőséget általában még tovább rágják.
Persze van a valós időnél gyorsabb _kódolat_ is, de az gondolom itt nem játszik. -
futrinka
csendes tag
Hello, a DV AVI-ban benne van a datum is, csak nem veszi elő semmi. A Scenalyzer Live! capture közben a file nevébe be tudja tenni a felvétel konkrét dátumát, és van olyan program is, ami feliratfájlt készít az AVI-ból. Ezzel már lehet kezdeni valamit. A (nagyobb) szerkesztőprogramokban nem találtam erre utalást, mondjuk nem is igen kerestem eddig.
Egy példa, a DV Time Stamp, de épp azt írják, hogy virus is ''járt'' mellé...
Bővebben: link
Vagy a DV Sub Maker (free)
Bővebben: link -
tilkotam
csendes tag
válasz
agrarfiatal #552 üzenetére
Próbáltam win múvimékerrel, a Nero-val, Tmpgenc-el is, a beállítások ugyanazok, mivel mindegyik progi rákérdez a kiírandó minőségére, megadom hogy dvd 4,7 gb, 720*576, PAL, 25 Mbps és így mindegyiknél az egy óra vid 13 gb lesz (178 MB/perc pontosan). Sajnos főleg a gyors mozgások a zavaróak, kockáz mint az mpg. Nekem jó lenne a studio 9 is csak megfelelő legyen a minősége!!!
HELP PLÍÍÍZ!!! -
gyga
senior tag
válasz
agrarfiatal #554 üzenetére
hát igen az jómegoldás lenne ha volnará keret.
-
gyga
senior tag
válasz
agrarfiatal #551 üzenetére
elején az optika alatt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest