-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Technoman #550 üzenetére
A dune-vel formázd, látni fogja.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Technoman
őstag
Hálás köszönetem, így már müxik a dolog
Viszont lenne egy köv. kérdésem. A távon van egy, a videókorszakból megismert szimbolum, ami a kazetta kiadás gombon volt látható (ez a bal felső sarokban található)
Természetesen tudom, hogy itt nem ad ki semmilyen kazit )) De sajna nem csinál semmit a fenti gomb, így mindég ki kell kapcsolnom a Dune-t, ha leakarom választani az egyik -sokadik- vinyómat
Egyáltalán, van olyan gomb, ami kikapcsolás nélkül leválasztja a vinyót a Dune lejátszókról? -
blakey
titán
válasz Technoman #553 üzenetére
Miért akarod leválasztani? Zavar? Az a gomb azért van ott, mert van olyan dune amelyik lemezt is "eszik". Leválasztás gomb nélkül bátran kihúzhatod.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Technoman
őstag
Blakey: Azért szerettem volna ilyet (egyébként imádom a lejátszómat, hibája -ha van neki-, csak ez az egy), mert nekem a filmek/zenék/képek több vinyón vannak fenn (4x 2TB) és úgy vagyok vele (elképzelhető, hogy téves a logikám), hogy ha nem nézem a többit, minek pörgessem őket.
+ Dorian: Nem merem ki húzni, pont a napokban szállt el egy 2 terkás vinyóm, mert véletlenül kihúztam/kihúzódott a PC-ből, miközben -tudtomon kívül- még dolgozott. Ne tudjátok meg, hogy mennyiért akarták az adatokat lementeni róla
-
blakey
titán
válasz Technoman #556 üzenetére
Bátran húzd ki, ez nem pc.
-
djnice
veterán
Mi a különbség a fehér és a fekete dobozos Dune HD Connect között? A múltkor fehér dobozost kaptam, az alapból rossz volt, be sem kapcsolt, visszaküldtem, most egy fekete dobozos jött helyette.
-
blakey
titán
A feketének szebbek a színei.
-
Technoman
őstag
Új kérdés:
Szerintetek, ha ez az új tömörítés (H.265 aka HEVC) kellően megveti majd a lábát a media player gyártoknál,
lehetséges volna, hogy egy majdani FW-vel felturbózni a régi készülékeket, hogy ne kelljen új készüléket venni, ha valakinek erre áll a haja?
Tudom a választ, fogyasztói társadalomban élek, de akkor is elméletben lehetséges lenne?
Úgy tudom, hogy a konkurencia (Popcorn ill. már Open Hour) tervez egy ilyet kiadni. Már kezdenek elborítani a vinyók.Ha minden kötél szakad, akkor vennék egy újat, de ezt tudni kéne. Új Dune gépről van már vmi infótok? A márkánál szeretnék maradni. -
Patice
nagyúr
-
djnice
veterán
Ma megérkezett a Dune HD Connect.
Pozitívumok:
- 1080p esetén jó képminőség, a legrészletesebb amit eddig láttam: [link]
- Jó minőségű DVD felkonvertálás (de csak ahol alkalmazható a 2:2 pulldown)
- Kompakt méret, a TV mögött elférNegatívumok:
- A HDMI CEC nem működik a Toshiba TV-mmel (minden más eszköz működik a TV-vel, csak ez nem)
- Váltottsoros (1080i, 576i) anyagok esetén a deinterlace áramkör nem jó minőségű, jobb ha ilyenkor a kimenetet 1080i-re állítjuk: [link]
- Lassú, fapados menü
- Alapból nincs jukebox és a képeket sem mutatja thumbnail-ek szerint
- Gyenge WifiEddig mindent lejátszott akadás nélkül és kadenciahelyesen, a távirányító jó minőségű és az érzékelőt a tv mögé rakva is működik. Lefagyasztani nem sikerült és nem is melegszik túlságosan.
-
djnice
veterán
yaDIS-hoz van valakinek valami leírása hogy amit könyvtárat kiexportáltam vele azt hova kell másolni a dune-n? Kell külső meghajtót csatlakoztatni a dune-re hogy működjön? Meglehet oldani valahogy, hogy bekapcsolás után egyből a jukebox felület jöjjön be?
-
-
dh66e
veterán
Köszi hogy megírtad hasznos lehet esetleg valakinek.
Mikori fw van rajta? Esetleg azt nézd meg hátha van frissebb és megoldódik a lassúság.A B9 beta fw-vel elég fürge lett a smart B1 készenlétből kb 3 sec alatt bejön a főképernyő de a navigálás is gyorsabb lett valamivel.
A hdmi cec probléma meglepett a smart B1-en működik régebbi és újabb fw-vel is.Gondolom azt is javítják idővel. -
djnice
veterán
B9 van rajta nekem is, nekem lassúnak tűnik, előtte egy xbmc-s kis boxot használtam, lehet azért
A HDMI CEC problémát amúgy hol lehet jelezni? Regisztrációs kártyát nem kaptam a lejátszóhoz, külföldi support fórumot meg nem találok.
Amúgy minden eszközzel működik a CEC, a bluray lejátszómmal, az amlogic-os box-al, raspberry pi-vel, műholdvevővel, csak a Dune-vel nem.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Olyat én nem használtam szóval nem tudom hogy ahhoz képest mi a lassú vagy a connect fw-je bugos.
Menüben bekapcsoltad a hdmi-cec-t gondolom.
Itt tudsz visszajelezni a Dunenek vagy rákérdezek én a hdmi cec problémára dunehd.hu-n.
szerk.
korábbi fw-vel kipróbáltad?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Kapcsold ki az animációt és állitsd 1080/50Hz-re. Természetesen a 25/50/60 Hz legyen engedélyezve, gyorsabb lesz a léptetés.
-
blakey
titán
50/60 mindegy, a lényeg, hogy 24Hz-en lassú a mozgás.
-
djnice
veterán
-
Dorian
félisten
Írtam korábban a D1-em problémázásáról : Csatlakoztatott HDD-ket utóbbi időben igen lassan ismeri fel bekapcsoláskor, a belső rendszer pendrive-ot pedig egyáltalán nem. Javítása ~10ezer + beépített anyag költség lenne, ami passz, h mennyi.
Ti mit tennétek? Érdemes ennyit költeni rá (ha belegondolunk, elérheti egy új készülék árának 1/3-árt a javítás), vagy hagyjam amíg megdöglik (persze lehet, h így működik tovább még 10 évig...) és majd veszek egy új, garis MED600X3D-t 40-ért?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
Technoman
őstag
Úgy látszik, hogy több éves örömteli Dune használat után, most -hogy egy 4 TB-s vinyót csatlakoztattam hozzá- kezdenek előjönni a "problémáim" (bocs, hogy a kérdéseim sokaságával nyaggatlak titeket)
Szóval, eddig "jól működött" a HD53 Lite és a 4 TB WD My Book kettős (azért annyira nem jól, de ezt már kitárgyaltuk fentebb) Viszont, tegnap a fenti vinyóra még rátöltöttem 130 Gigát (így már 65%-fölött van a foglaltság)
Viszont a Dune már nem látja a lemez tartalmát (üresként tekint rá)
Sejtem, hogy mindenki azt fogja most mondani, hogy particionáljam 2x2-re a 4TB-t. Ezzel nincs is gond, de szerintetek ezzel megoldódna a problémám? Nagyon időigényes ez az átmásolás, nem szeretnék, több napos,üres köröket futni. -
Patice
nagyúr
Nem forszírozni akartam, megértem, hogy nem akarsz NAS-ra költeni, mert nem erre rendezkedtél be. Aki még csak most kezdi ezt az "építkezést", aki még csak most van az elején, annak jó alternatíva a kényelem miatt főleg.
De valamennyire jelenthet alternatívát a hálózat, ha ez a része egyszer feladja, akkor vagy hálózatra térsz át, vagy új lejátszó. Vagy még most eladod. Nem mai vas már.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
dh66e
veterán
Szóval működik akkor a HDMI CEC nálad!
A tv-d távjával mit akarsz a dune menüjében? Ez nem világos.A DTS-re:
Erre most akadtam rá!
"Ráadásul a jelenleg kapható Connect-en MŰKÖDIK a DTS/DTS-HD dekódolása!"
Egyetlen esélyed az hogy visszaküldöd a connectet oda ahonnan vetted és veszel itt egyet.Ráadásul reg kártyád is lesz. -
Dorian
félisten
Ahogy magam ismerem, használom, amíg be nem döglik És remélem, hogy jó sokáig húzza, amíg esetleg megjelenik valami új codec vagy akármi, ami miatt amúgy is újat kellene venni.
Így hibásan eladni semmiképp nem akarom, kímélném anyám a csuklástólKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
djnice
veterán
A HDMI CEC-nek pont az a lényege, hogy a TV távirányítójával kiváltasz minden lehetséges funkciót (menüben navigálás, színes gombok, stb.), így nem kell használni a lejátszót távját. Az összes eszközömmel működik így a TV távirányítója.
Amúgy úgy látom ez egy elég régen fennálló probléma:
[link]
Well, with Toshiba it can only switch TV on and switch its input to Dune. Nothing else. RC from Toshiba is unable to operate Dune.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A HDMI-CEC kiváltására évek óta tanítható távot használok. Messze a legjobb. Minden eszközön kikapcsolom, néha feleslegesen kapcsol be eszközöket. Jobban jársz egy távval, mint ezzel a "CECerézéssel".
-
meke11
aktív tag
Sziasztok!
A Dune TV-102-m nem akarja felismerni a 2 GB-os WD MyBook-om. A MyBook-on van egy swap meg egy ext4 partíció, ami tele van néznivalóval. Mi lehet ennek az oka?
Előre is kösz!
-
festina10
tag
Sziasztok!
Segitsegeteket szeretnem kerni, vennek egy Dune HD TV-102w-t mi a tapasztalat vele?
Van egy Zyxel Nasom azt latna?
Alapbol van benne Jukebox? vagy kulon progival megoldhato?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest