- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
HiperG
addikt
Amúgy jó a topic címe ;]
-
tony
csendes tag
JA
Még vmit!(idöközben megnéztem a linken a CPU SWITCH-et inkább kihagynám)
Ne feledjük csak IDEIGLENES megoldásként kéne.
Mind a két gépen van modem is. Tehát ha összekötöm a pc-ket(RS232-USB-mittudomén-vmivel),és ugyanugy járok el mint amikor a haverommal netmeetingeztünk/megadok minkét pc-nek egy telszmot pl./akkor vajon jo lesz-e.(lehet h be vagyok rugva!) -
tony
csendes tag
Bocsánatot Kivánok!!!
(Márhogy a késöi reagálásra,nem voltam itthon).
Nagyon kösz a helpeket,jo volt öket olvasni.
Nézzük akkor szép sorban:
-A legelején irta AURUM: winvnc (gondolom ez softwer,de ez mit csinál,és hogyan?)
-PHANTOM azt irja kössem hálozatba (asszem ez nem járhato ut ti. visszahivási joggal vagyok fönnt a neten és a ''benti server ill tüzfal ezt nem engedélyezi)
-KETAMA javaslata a netmeeting.
Ez nagyon tetszik ilyet már csináltam, két gépet kötöttünk össze telefonvonalon keresztül és igy kommunikáltunk.Ha ez igy müxik telcsi vonal nélkül ,akkor hogy a bánatba kell összekábelezni ezeket.(lehetöleg inyé max. kábel)
Na meg ha jol emlékszem mind a két gépre telepiteni kellett a netmeetinget.
Egyébként meg az OP Rendszer Win2000 Prof sp4-el. -
Ketama
aktív tag
Ha mindkét gépen windows van, akkor netmeetingel is át lehet venni a másik irányítását, vagy távoli asztal megosztással (XP alapból tudja). Így nem kell külön progit telepíteni. A másik gépre csak egy billenytűzetet kell dugni, ami olcsóbb, mint egy monitor vagy elosztó.
-
Notes
senior tag
Bár azt továbbra is lehet kapcsolgatni. Az nem szellemképes. :)
-
Notes
senior tag
PC-Anywhere azt értem, meg hogy nem kell monitor, de ha a másik gépnek nincs billentyűzete hogy fog bebootolni?
-
Phantom
tag
Hello
A PC-Anywhere egy távmenedzser program. Egy ablakban látod a másik gép desktopját, és úgy dolgozhatsz vele, mintha előtte ülnél. A hozzáférés jelszóval védhető. Elég régen használtam már, tulképpen nekem is át kellene olvasnom a doksiját, de pontosan annak a problémának a megoldására való, amit a topicindító felvetett. (ja: azt hiszem, a gépek bárhol lehetnek az Interneten. Szóval vigyázat, mindenképpen ajánlatos legalább egy tűzfal :DD )
Van ilyen program magyar fejlesztésben is. A nevét sajnos nem tudom, de azt igen, hogy a Szinvanet fejlesztette/fejleszti (Remélem, nem számít reklámnak, ha mégis, majdcsak kimoderálják a házigazdák.) Ez szerver-kliens(ek) felépítésben működik. Oktatásban használják, jobban mondva én ott találkoztam vele. A segítségével kiadhatom a tanári gép képernyőjét a többi gépre, valamint -- és itt a lényeg a topic szempontjából -- belenyúlhatok arról a gépről, ahol a prg szerver része fut azokba a gépekbe, ahol a klienst telepítették (meg lehet mutatni a diáknak, hogy mit csináljon.) Ezt csak lokális hálón láttam működni, de nem elképzelhetetlen, hogy Interneten át is működik.
Remélem, tudtam segíteni. -
Notes
senior tag
Nekem egy Maxxtro switch-em van, de sajnos elég szellemes a kicsike.
Lehet hogy nekem is erre a hálózatos doogra lenne szükségem. Hogy is van ez? -
sequator
senior tag
hogyne lenne ilyen eszköz, az árlistákban KVM (keyboard-VGA-mouse) switchként szokott szerepelni,
nekem egy 4 ''portos'' van kb 8ezer volt+mégennyi a kábelkészlet, így négy gépem van és hozzá egy monitor, bill, egér
lehetőleg ne spórolj a márkán, mert nekem noname van (valami Roline) és az szellemképes, kicsit zavaró először, de meg lehet szokni
nagyobbb baj, h néha nem kapcsol rendesen, és kifagy a bill, vagy az egér vezérlés:(
az ATEN az jó darab, csak elég húzós az ára, viszont nem szellemképes, és akár bill kombinációval is lehet váltani a gépek közt, cégnél van egy ilyen is, csak én nem kaptam ilyet :O (a 4 ''portos'' ATEN KVM olyan 40-50ezer pénz)
Sautia -
Dexter68
addikt
Nálam úgy volt megoldva, hogy vettem 2 db hosszabbítót, és az asztalon dugdostam a monitorokat.
A switch nem vált be, mert szellemképes volt a monitor tôle. Persze lehet, hogy egy spéci kábel
megoldás lett volna. Az egyik gép egy macG4 volt, a másik meg egy dualproc. NT, a moncsi meg egy
19'' Miro crt.
Persze a szellemkép lehet, hogy másnak meg sem kottyant volna, csak dtp-zem és ny?gös vagyok.
A switchet aztán átraktuk a két mac szerverre, ott nem volt szellemkép sem, de az egy kis sz*r
moncsi volt, de szervernek megfelelt. -
PrinczA
őstag
Ossze van kotve a 2 gep halozatba? Mert akkor meg kutyu sem kell.
Milyen Op van rajta? -
vallas
őstag
Hali!
Som@ kolléga jó címet adott meg,de van az oldalon egy még jobb cpu switch
ATEN cs62z néven is a lap bal alsó részén -
tony
csendes tag
ÜDV Mindenki
Most lehet hogy HÜLYÉT fogok kérdezni,de elképzelhető 2 gép 1 monitorral?(1gép 2 monitor NO PROBLEM).
A helyzet az hogy van egy P2-400as gép egy TNT2-M64tip. 32MB-os vidkarival és egy 17''-os siemens monitor(1024x768 100Hz True Color /nagyon heppy/).Mivel nemsokára összeáll az uj konfigom(NF7-S,XP2100+,GF4Ti4200,stb),természetesen szeretném minél hamarabb használni is csakhogy a monitorra még egy darabig nem lesz pénzem(a mostani kategoriánál lejjebb meg nem adnám, de ez legalább 60ezer),igy két eset lehetséges:
1-Vagy dugdosom mindig a monitor kábelét a vidikarikba.
2-Vagy(és ez az érdekesebb)vmilyen szoftverrel ill. kapcsoloval(vagy mittudomén) megoldani.
Természetesen ugy hogy egyszerre csak az egyik gép adatait látom.
Akinek esetleg van vmi ötlete szivesen fogadnám.
Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest