- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Gondolhattam volna, de ha az ott eddig leírt harmincvalahány hozzászólás sem segített eldönteni a kérdést, akkor az itteni néhány újabb vélemény sem fog. Egyébként is az a téma kissé elment a szokásos hitvita irányába, és itt is arrafelé indul majd el, ha még néhányan hozzászólnak
.
[Szerkesztve] -
And
veterán
Azt hiszem, ez az egészen friss topik épp a témába vág:Bővebben: link, a #11-es hsz. akár összefoglaló is lehetne.
-
kirkri
addikt
Köszi, közben megoldódott.
Viszont lenne egy kérdésem, hozzáértő emberekhez. Érdemes nekem beruházni egy Audigy 2-es kártyára a dekóder mellé, vagy a SoundStorm -hoz képest nem lenne sokkal jobb? Vagy mivel a hangkártya állítja elő a hangot, így akár van dekóder, akár nincs akkor is sokkal jobb lesz a hang az Audigy-vel? -
Tuib
aktív tag
Fennáll még a gond? Mert akkor debugoljuk a dolgot jobban
-
kirkri
addikt
Semmi egyéb ötlet?
-
And
veterán
-
kirkri
addikt
Ma megint szenvedtem vele... De nem jutok előrébb. Ha be van dugva a hangkártyába az optikai kábel, a másik vége meg a dekóderbe, akkor amikor beindítom a gépet rögtön Standby-ba kapcsol a dekóder. Az pedig mindegy, hogy a dekóder kimenetére rá van e dogva a hangfalszett, mert így is, úgy is átkapcsol a dekóder, mikor indul a gép. Nem tudom mi a fene lehet... Lehet, hogy indítanom kellene egy másik topikot a problémával, hátha több szakember felfigyelne a problémámra mint így
-
And
veterán
Hi! Szerintem azt nem fogod tudni külön engedélyezni, merthogy le sem lehet tiltani
. Világít az állandóan, ha kell, ha nem. Amit nf7-s lapnál engedélyezni / tiltani tudsz, az a dolby digital enkódolás, ami megszabja, hogy az spdif-en milyen jel menjen ki: sima pcm, vagy dd-out (nVidia mixer / speaker page). Ha az analóg csatornák, jelforrások a mixerben nincsenek elnémítva, és a hátlapi analóg kimeneteken van jel, akkor annak az optikai spdif-outon is ki kell jönnie, csak a formátuma kérdéses.
-
pintyesz
senior tag
-
Tuib
aktív tag
Ja hangártyán egedélyezni kell a S/PDIF kimenetet.
Tuib -
Tuib
aktív tag
Itt valami gebasz van: optikai kábellel kell összekötnöd a műsorforrást és a dekódert, majd sima analóg RCA-val a dekódert, és az erősítő benetet. Hisz ez a lényege: a kapott DTS DD digitális jelfolyamot analóg formába dekódolja, hogy csatornánként lehessen erősíteni...
Tuib -
kirkri
addikt
Segítsen valaki!!!
-
kirkri
addikt
Na ma megkaptam a cuccost. De gáz van, mert ha összekötöm optikai kábellel az erősítőt meg a dekódert, akkor amikor bekapcsolom a dekódert, rögtön Stanby állapotba kapcsol. Ha kihúzom a kábelt belőle, akkor nem megy át standby-ba. Nem kellene valahol átkapcsolni a hangkártyán, hogy digitális legyen a kimenő jel? Vagy mi lehet a gond?? A dekóder tuti jó, mert a srácnál beüzemeltük, mielőtt elhoztam.
-
-
kirkri
addikt
Akkor most jobb lesz, vagy nem?
-
deicide
veterán
na, hogy ide is beleszóljak
az alaplapi illetve pl a live 5.1es dolby digital dekódolási folyamata szoftveres algoritmusokon alapul, míg egy dd illetve dts erősítő illetve dekóder ezt egy célhardver segítségével oldja meg. Ergó a dekódolt hang az utóbbi esetben jóval jobb lesz. Ehhez csak annyi kell, hogy optikai/koax kábellel kösd rá a dekóderre a hangkártyádat, és állítsd be, hogy csak a digitális kimenet szóljon. Ezután a dekóder digitális jeel fog észlelni és nekiáll dekódolni. Ha ezenfelül a dekóderre rákötöd az 5.1es hangfalat, jó esélyed van rá, hogy minőségi hangot kapj eredményül...
Üdv -
Ijk
nagyúr
Ha lesz geniusod akkor talán érdemes megvenni, persze ha jó áron kapod, ui. nem baj ha megkerülöd a realteket a gépben. Csak annyi a dolgod , ha meglessz, h. a genius megfelelő bemeneteire kötöd a dekóder analóg kimeneteit és kész.
Pontosan miket tud majd akkor a dekóder? Dts, DD, esetleg pro logic- bár nem annyira fontos, ha csak nem akarsz zenét v. stereo filmet 5.1-ben nézni.
Egyébként én is úgy kötöttem a gépet, h. a yamaha házimozierősítő dekóderét használom, és mit mondjak a realtekhez képest viszonyítva ég és föld.
[Szerkesztve] -
Xero
nagyúr
Leginkább arra jó hogy kihagyja a hangkarit a hangkeltésből így talán szebb hangot kapsz!
Sztem nagyon jó dolog lehet nekem is kéne egy csak többe van majdnem mint anno a hangfalam! Igazából tudtommal tud stereo jelből 5.1-re kikeverni de sok értelme nincs!
A lényeg filmenkél talán jobban kijön.. mind stereo mind 5.1-es filmnél! Sztem vedd meg a geniussal együtt tuti jó lesz!
Üdv -
kirkri
addikt
Nincs erősítőm, csak egy 5.1-es Creative hangfalszettem, amit most akarok lecserélni egy Genius fadobozosra. A dekóder a DD-t tudja. Így akkor nem tudom igazán kihasználni? Egyébként jól gondolom, hogy sztereoból csinál 5.1-et? Már csak azért gondolom, mert a bemenete /4 féle van neki/ sztereo. Bár a koax, meg az optikai bemenet nem tudom sztereo-e
A kimenete pedig 5.1-es.
Szerk: Bocsi, közben megválaszoltad.
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
A lényege, h. ami digit jel kijön hátul a lapodról (ha jól tudom optikain) azt analóggá alakítja át ami aztán mehet az erősítőbe. Szvsz akkor jó neked ha dolby digitalt is nyomja, meg ha van vmi jó erősítőd, ui. akkor nem kell a hangkeltést arra a trágya realtek chipre bíznod.
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Az lenne a helyzet, hogy ajánlottak nekem olcsón egy DTS dekódert, de lövésem nincs, hogy mire is lenne jó az nekem. Ha jól vettem észre, akkor lényege az lenne /már csak a be és kimenetek számából gondolom/ hogy sztereo hangot átkonvertál nekem 5.1-be. De mivel az alaplapon /Abit NF7-S/ lévő hangkari 5.1-es, így nem tudom, hogy szükségem van-e rá? Persze, az is lehet, hogy irtó nagy b@romságot írtam most, de nagyon láma vagyok ebben a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Videó stream letöltése
- ASUS blog: megfizethető Wi-Fi 7 routert mindenkinek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest