- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Castell
aktív tag
-
Petyka366
csendes tag
Az gáz..... Volt/van egy DPS dual 7-es tabom is, csak betört az érintőképernyője. 4.2.2-es android van rajta, ott még működött a tárhely csere, nagyon szépen futtatta a nagyobb alkalmazásokat is, meg voltam vele elégedve, mert egy olcsó gagyi tab-ból némi hack-el (root + tárhely csere) egy kellemes kütyüt lehetett varázsolni. Sajnálom, hogy az IQ7-est ennyire lebutították.
-
-
Petyka366
csendes tag
Üdv, sziasztok. 4 hónapja használom a Tabot. Volt szervízbe is, 1 hetet kellett nélkülöznöm. Rootolt, Link2sd 16GB-os class 10-es kártyával tökéletesen működik, kissebb alkalmazásokkal. Gondom a nagyobb alkalmazásokkal van. Lehetséges valamilyen módon a nagyobb méretű alkalmazások telepítése?
-
Castell
aktív tag
válasz
LadyLorien #193 üzenetére
Nekünk több mint fél éve megy, nagyobb hiba nélkül, de azért voltak random hülyeségei. Az én részemről sem ajánlott a tablet, remélem azért egy évet ki fog bírni...
-
wittman
aktív tag
Na a miénk most adta meg magát.
Youtube videót néztem rajta, egyszer a képernyő elsötétült és nem reagált semmire a tab. Aztán kikapcsoló gomb nyomva tartásánál kikapcsolt. Vártam egy kicsit bekapcsoltam újra, de az android felirat a betűkön haladó töltésjelzővel 1 óra elteltével sem tud bejönni a rendszer. Reset sem segített. Ha kikapcsolt állapotban pc-re csatlakoztatom vagy töltőre teszem, akkor egyből bekapcsol és továbbra sem tud a rendszer betöltődni, hibaüzenet sincs.
Piszkálva nem volt, csak a felesleges programok letiltva. Eddig kifogástalanul működött egyszer sem fagyott meg.
Szajmon!
Vissza lehet ezt még hozni vagy mehet garanciáztatni?
Jó lenne most egy gyári rom, de sehol nem találtam.
-
LadyLorien
tag
Közben nekem visszajött, azzal a lendülettel el is adtam. Papírra ráírták, hogy cseréltek töltő csatlakozót, de szerintem hozzá se nyúltak, csak megutaztatták.
DPS-t soha többet.
-
horbi74
újonc
Üdv! új tag vagyok azt szeretném kérdezni hogy én is vettem Dps iq7 és az a baja hogy mindig újra indul az egész tablet egyszer csak el sötétül és minden ki törlődik és olyan lesz amikor vettem nincs rajta semmi csak az alap dolgok, és még mostanában mindig azt írja ki hogy ,,A (z) Google Play Szolgáltatások alkalmazás sajnos leállt"?
-
Castell
aktív tag
válasz
LadyLorien #188 üzenetére
Ha csereutalványt ad ki szervíz vagyis a Hungaroflotta, akkor van esélyed a visszafizetésre/levásárlásra. Szerintem írj egy mailt nekik, hátha jófejek. Ha nem, akkor el kell fogadni a javítást. Hát igen a Lenovo 7" quad core-os tab nem sokkal drágább. Ha tudom, hogy ilyen a készülék, akkor én is azt vettem volna.
-
LadyLorien
tag
Még egy kérdés: tescoban vásárolt készüléknél volt, akinek visszafizették a pénzt?
Nagyon elégedetlen vagyok vele, állandóan csak a baj van vele. Borzalmas kijelző, rosszabb, mint a tietek és melegszik, de az már nem a meleg kategória, hanem az égeti a kezem féle.
-
LadyLorien
tag
Sziasztok!
Ha vissza akarom vinni ahol vettem, akkor vissza kell állítani az eredeti romot? Mármint nem cseréltem, csak rootoltam és pár alkalmazást letöröltem.
Meg van a mentés az eredetiről.
Köszönöm! -
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Valaki adjon a hdmi nélküli verzióhoz,egy cm rom-ot vagy egy megoldást,hogy a külső SD-re telepítsen
létező összes megoldást kipróbáltunk de nem megy egyik se,valószínűleg a 4.4.2 miatt
Mit lehet tenni ?
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
PC-re csatlakozásnál véletlenül a felső menüsorból kikapcsoltam az usb hibakeresést vagy mit, és nem látja a PC a tabletet.
Hol tudom visszakapcsolni ezt a menüt? Nem találtam meg a menüjében, úgy elrejtettékSŐT, nem enged másolni fájlt: se a belső, se az SD kártyára.
Link2SD jól bekavart nekem, egyáltalán hogy lehet innentől bármilyen videót felrakni a tabletre? -
Castell
aktív tag
Ezt a reklám dolgot én sem értem. Rootolás után nálunk automatikusan telepítődtek bizonyos appok, amíg le nem szedtük a Kingo root apk-t + ment rá AVG, azóta nincs kéretlen program.
...És úgy látom sok a selejtes darab
-
KingGhost
újonc
válasz
Jarlaxle89 #182 üzenetére
Szia. ha vissza viszed a gariba akkor 1.5 hónap lesz kb amig vissza kapod. tapasztalatból mondom.
-
Jarlaxle89
csendes tag
Én ma viszem vissza mert csuda dolgokat csinál, nem lehet bekapcsolni, kikapcsolás után újraindul, meg állandóan felugrál egy rakat reklám mióta megvan :/
-
Castell
aktív tag
válasz
LadyLorien #180 üzenetére
Hát sajnálom. Még nem volt szerencsém a márkához, de 20 ezerért kb. azt kaptuk, amire számítottunk. Különösebb problémánk nem volt a tablettel. (kop-kop)
Ami a legjobban tetszik, hogy a gyári launcher csak úgy hasít és minden nagyon gyorsan történik. Én még 25 ezerért is megvettem volna, ha kapott volna érte nagyobb akksit, IPS kijelzőt és erősebb gombokat és töltő csatlakozót, mert ezek a leggyengébb részek/dolgok.
-
Castell
aktív tag
válasz
LadyLorien #178 üzenetére
Szia!
Nálunk a gyerek nyúzza rendesen, de csak langyos.
Ez a forrósodás sztem nem normális..
-
LadyLorien
tag
Sziasztok,
Nektek is olyan brutálisan melegszik a tab, mint nekem? Alap használatnál is forró, nem is mondom milyen, ha el is indítok valamit. Égeti a kezem a hátlapja. Érdemes ezzel visszaküldeni? Mert ez a második indokom már... Borzalmas egy gép.
-
BedHead
csendes tag
Sziasztok!
Még nem küldtem szervízbe a tabot mert mostanában nem omlott össze viszont az a tippem, h ez nem hardver gond lehet hanem gyárilag van vmi szoftveres baja. Ahogy korábban leÍrtam akkor omlik össze amikor telepedik rá vmi program, de ekkor sem mindíg. Ha vki fel tudna tölteni egy full gyári mentést a hdmi-s verzióhoz azt nagyon megköszönném!
-
szajmon
csendes tag
A 16MB pont jó. Annyinak kell lennie. (A módosított kisebb, de mikor visszateszem, és újból lementem, megint 16MB lesz.)
Az adb mentésbe belenézéssel még nem próbálkoztam. Rövid keresgélés után azt látom, hogy egzakt megoldás nincs. Trükközések vannak.
A visszaállás roppant egyszerű lenne, ha hozzá lehetne jutni a gyári ROM-hoz, ami vagy egy .exe lenne, ami mindent megcsinál, vagy egy rom fájl, amit livesuit-tal, vagy phoenix suit-tal lehetne feltenni. -
gaboone
csendes tag
Köszönöm a választ. Közben elküldtem szervízbe, most kaptam vissza, és működik. Megcsináltam a boot mentést a leírásod alapján, 16MB lett. Ez jó méret? Ha valakinek kell, most már meg van. Tesco-ban vásárolt HDMI nélküli verzió. Ezen kívül csináltam adb -all -system mentést is, ez mindössze 9,5MB méretű, vagyis nem éppen "All". Ezekbe a mentésekbe egyébként mivel lehet belelépni, hogy meg lehessen nézni mi is van benne? Továbbra is érdekel, hogy az én esetem szerű teljes összeomlás estén hogyan tudom a mentésből visszaállítani működőképessé a rendszert. Most már óvatosabb vagyok:-).
-
szajmon
csendes tag
Még nem küldtem be a kütyüt, mert... najó: be kell csomagolni, és elbaktatni vele a postára. Plusz még mindig lehet tölteni, csak nem szabad mozgatni. De a szerviz adatai azok, ami Castell a 164. hsz-ben megadott.
E-mail-ben már megkerestem őket, és szinte azonnal válaszoltak. Ha majd beküldöm, biztosan direktben oda fogom küldeni, nem a forgalmazón keresztül (edigital-nál vettem)Konkrétan ezt válaszolták:
Tisztelt Ügyfelünk!
A készüléket be kellene vizsgálnunk. Leadhatja a vásárlás helyén és díjmentesen elküldik hozzánk. Beküldheti továbbá postán, vagy személyesen hétköznap 9-10 óra között a 8200 Veszprém Almádi u. 3 címre.
-
szajmon
csendes tag
válasz
trin8122 #168 üzenetére
Régebben én is használtam a Lucky Patcher-t. Ez gyakorlatilag egy univerzális crack-elő progi. Ha tudja a Link2SD-t, akkor így is lehet teljes verziót csinálni. Csak arra kell vigyázni, hogy ha frissítés érkezik, meg kell várni, míg a Lucky Patcher az újabb verziót is tudja. Én emiatt állandóan szívtam, és inkább megvettem az appokat. Egyébként is több Androidos kütyüt is használok, és ugyebár, amit megveszek, azt mindegyiken futtathatom. Tulajdonképpen eloszlik a költség. Egy gyengébb érv a vásárlás mellett, hogy abban bízom, ha megveszem, és még sokan mások is megveszik, akkor a fejlesztő motiválva érzi magát, és nem áll le a projekttel. Mellesleg az a párszáz Ft összehasonlíthatatlanul kevesebb pl. a Windows-os szoftverek árainál, és komoly meló van abban, amit jelenleg a Link2SD tud.
-
szajmon
csendes tag
Szia!
Az általad bekopizott próbálkozásban (erre gondolok: F:\IQ8\SDext2int>adb shell error: protocol fault (status 72 6f 6f 74?!)) "IQ8" a mappa neve. Ez véletlen, vagy IQ8-asod van? Megnéztem a speckóját, és vannak különbségek. Egyáltalán nem triviális, hogy 100%-ban megegyezik az oprendszere az IQ7-esével. Ha egyáltalán aktuális még a kérdés...
-
szajmon
csendes tag
válasz
LadyLorien #170 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Elkapott az influenza, és az egyik tünet az volt, hogy kerültem mindent, amiben bitek vannak. Látom, továbbra is zajlik az élet. A Windows verziós kérdéskörhöz szólnék hozzá. Én 64 bites Win7-et használok. Ott minden simán megy. A Win8-at messziről elkerülöm, így az verzióból eredő problémákkal kapcsolatban sincs tapasztalatom.
-
LadyLorien
tag
válasz
LadyLorien #167 üzenetére
Senki?
-
trin8122
újonc
Apropo a link2sd vel is működik a patchelês .
-
trin8122
újonc
Először is szêp napot . Nem vagyok gyakorlott forumozò ',de gyakorlatilag a memoruia hiàny ról szol a dolog . Remek megoldàs az APP2sd csak hogy free verzió butácska ugye . Szóval google a baràtotok keressetek rà LUCKY PATCHER apk tőltsêtek le , ha megvan telepít ha megvan nyisd meg frissitsd , aztàn tőltsêtek le a szokott módon az emlitett app2sd utàna telepit s kêsz de mêg free a verzió . Itt jön a kêp be a luck patcher nyisd meg , keresd ki az alkalmazàst kopp rà , a menūben EGYEDI PATH ALKALMAZÀSA ,türelem kb 30 s s kész a kapott üzenet zőld akkor sikerűlt ha nem piros . A lênyeg ha zőld teljes verziós lessz , utàna a sikeres műtêt utàn tiltsd le az auto frissitêst mert kezdheted elölről .Lucky pecher màs alkalmazàsokkal is megy . Apropo êpp szervizbenvan a kütyüm cwr frissiteni kàr szerviz a vêge. De ha vissza jön csinàlok gyàri rom mentêst mert irtàk van csak eddig nem töltöttêk fel sajnos de akkor ên potlom . Amugy jó lenne custum rom mert az eredeti buta szoft :-)
-
LadyLorien
tag
Hát, nem tudom, már leszedtem a kijelzőfóliát, nagyon csúnya. Most rendeltem a telefonomra matt fóliát és ahogy el néztem a kettőt, a tabletem kijelzője olyan, mintha matt fólia lenne rajta, de ugye az nincs rajta.
Próbáltam azóta is kideríteni, hogy ennek ilyennek kellene lennie, vagy nem, de nem igen sikerült.Esetleg tudsz nekem fotózni, hogy neked is ilyen?
Nekem főleg fehér résznél látszik, borzalmasan zavaró, mintha "darás" lenne a kijelzőm.Visszavinni még nem mertem, nehogy lehülyézzenek. Azért kutakodok előtte, hogy vajon másé is ilyen, vagy csak én nyúltam bele megint jó érzékkel egy selejtes darabba.
-
BedHead
csendes tag
Köszi a választ úgy néz ki muszáj lesz szervízbe küldeni. A kingo root apk-t nem találom. Amúgy anno pont azért rootoltam, hogy vhogy töröljem ezeket az auto telepedő appokat szal vicces a téma. Ha a gari meg a root miatt esetleg ugrik + még töröltem is pár előre telepített appot akkor totál szívás vétel volt.. Az előző DPS-em kifogástalanul működött több mint 2 évig csak ugye 1 maggal ma már nem sok minden fut szépen + az usb csatl. eltörött aztán a szervízből úgy kaptam vissza, hogy a wifi már alig működött. Akkor vettem ezt a 4 magosat. Valakinek nincs véletlen egy full gyári mentése a hdmi-s verzióhoz hátha csak vmi szoftveres baja van? Üdv
-
wittman
aktív tag
Kisfiam kinyírta a hangerő gombokat, nagyon meg kell nyomni, hogy működjön.
Szerencsére raktak érintő gombokat is hangerőnek! Amúgy teljesen elégedett vagyok, tökéletesen működik, már november 2-a óta.
Tessék vigyázni a gombokra jobb oldalt, mert nagyon gyenge minőségűek, be lehet nyomni, de nem rugózik vissza. A bekapcsoló gomb még jó.
-
Castell
aktív tag
Próbáld meg, hogy letörlöd a Kingo root apk-t a tabletről, nekem is automatice települtek a programok, amíg le nem töröltem ezt a szart, azóta nem csinálja.
Szerintem jó kis tablet, igazi kínai matricázott oem f*s
kop-kop, lekopogom nálunk egész jól megy, sőt nagyon jól, a gyerek nyüstöli rendesen és semmi baja...
Viheted az Euronicsba, bár úgy jóval hosszabb a gariztatás, én az edigitalban vettem elvileg a gari levélen rajta van a disztribútor és egyben a szerviz is, aki nem más mint a Hungaro Flotta:
Hungaro Flotta Kft.
H-8200 Veszprém, Almádi u.3.
H-1026 Budapest, Pasaréti út 83.Tel.: +36-88-786-591
Fax.: +36-88-789-839
info@hungaroflotta.huSzerviz elérhetősége:
szerviz@hungaroflotta.huEgyébként egy hasonló tulajdonságokkal rendelkező márkás tablet 3x-4x annyiba is kerülhet, de igazad van, legközelebb én is inkább egy márkásabb modellt választunk vagy egy fokkal jobbat...
-
BedHead
csendes tag
Szia!
Akkor lehet csak nálam nem ment 64 biten (3 pc) nem is érdekes csak emlékszem az x86 winnel gond nélkül sikerült rootolni. Köszi a választ akkor sajnos valszeg szervíz lesz a vége.. Amúgy mostanában egész jól viselkedett csak tegnap óta nem bír magával. Zavaróak az auto telepedő appok is tuti gyárilag vírusos mert sokszor pont akkor száll el amikor vmi szar telepedik.. Tuti, h ez volt az utolsó gagyi kütyüm.. Euronics-ban vettem oda vigyem vissza vagy van a DPS-nek vmi hivatalos szervíze? Áh ez lehet hülye kérdés mert még honlapjuk sincs..
Üdv
-
BedHead
csendes tag
Sziasztok!
ROOTOLNI csak x86 windows-val lehet, 64 bitesen nem engedi vmiért..
Most az lenne a problémám, h sűrűn elszáll a rendszer a tabon és nagyon unom már a rendszervisszaállítgatást.. Nektek is csinál ilyesmit a tab? Kb semmi sincs rajta csak CoC meg amik auto települnek, de azokat rögtön törlöm..
-
Castell
aktív tag
válasz
dealerman #158 üzenetére
Szia!
A megoldás, menj a gépházba > frissítés és helyreállítás > speciális rendszerindítás > újraindítás
Ha újraindul: Hibaelhárítás > Indítási beállítások > Az illesztőprogram-aláírás megkövetelésének letiltása
Elindult a géped:
Indítsd el az adb driver.exe fájlt
Így már fel települ! És jöhet a Kingo Root is :-D
Ui: Én is így jártam, majd megtaláltam ezt a megoldást.
-
dealerman
aktív tag
sziasztok
64 bit-es win 8.1 a tabletet rá csatlakoztatva,usb hibakeresés bekapcsolva,az eszközkezelőben az android ismeretlen marad akár milyen driver-el próbálom telepíteni egyik se jó neki ! Korábban linkeltetek abd isntaller-t annak az x64 nem tetszik.Kb 10 helyről szedtem le különböző driver-t és akkor se jó
Teszt üzemmódba is próbáltam a rendszeremet..
Mi lehet a gond ?
-
-
Castell
aktív tag
root meg volt, de sajna a link2sd free verziójával csak félig őrülhetünk. De így is nyertem pár megát...
-
szajmon
csendes tag
Szia!
Jóformán az egész topic erről szól. Sokmindent kipróbáltunk, de a legegyszerűbb megoldás a Link2SD Plus app használata. De csak a fizetős változattal érheted el a kívánt eredményt. Azzal mindent át lehet pakolni arra a 8GB-os SD-re.
Van egy másik megoldás amivel felcserélődik a külső (bedugott) SD kártya a belső (emulált) SD kártyával. Mint kiderült, ez kockázatos. Csak a HDMI-s változathoz jó, amit csináltam. Csere nélkül egyébként az emulált SD kártya is hamar megtelik, mert az is csak 1GB-os. Link2SD használata esetén nem kell ez a csere!DE ELŐTTE:
Már azzal is sok helyet szabadíthatsz fel, ha simán letiltod azokat az alkalmazásokat, amiket nem akarsz használni. És persze eltávolítod a frissítéseiket.Tehát összefoglalva...
Sok olyan app van, amivel át tudsz pakolni az SD kártyára alkalmazásokat. De a DPS IQ7 esetében ezekkel csak kevés helyet lehet felszabadítani. Ráadásul a felszabadított hely megint el fog fogyni a használat során. A Link2SD-vel tokkal vonóval át tudod vinni az appokat az SD-re. Így amikor a használat során elkezdenek adatokat termelni (mentések, beállítások, letöltött pályák, stb.) az mind az SD-n fog gyűlni, és nem fogyasztja a szűkös rendszerterületet. -
Roly5
újonc
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki ? Olyan problémám van , hogy kevés a hely a gépen
Van benne egy 8 GB kártya amin nincs semmi . Mit és hova kell állítani , hogy ne a belső memóriáját használja , mert ott tartok , hogy 2db 60 Mb-os programot alig tudtam letölteni .
Előre is köszi ! -
szajmon
csendes tag
Az ott teljesen más probléma orvosolása!!! Nálunk ez nem játszik. Már a kezdetekkor ellenőriztem. A szitu az, hogy a Kitkat-ban (Android 4.4.x) alapban, valami hülye megfontolásból letiltották, hogy az appok írhassanak a külső SD-re. Úgy gondolták, hogy oda csak képeket, videókat, meg zenéket kell majd pakolni
Amit linkeltél, ezt a letiltást szünteti meg. Rengeteg app, meg utility meg leírás szól erről. A lényege mindnek ugyanaz. Egy konfigurációs fájlban kell egy módosítást eszközölni. De ismétlem, nálunk ez meg van oldva gyárilag! -
szajmon
csendes tag
Egy ideje nem néztem be ide. Most látom, hogy vannak új esetek.
Sikerült már megoldani?
Ez a HDMI meg HDMI nélküli változat nagy szívatás
. Biztos, hogy van különbség a kettő között. Nem kizárt, hogy azért nem tud bebootolni, mert olyan eszközt keres (HDMI), ami nincs a készülékben és onnan nem megy tovább. Azaz: nem a te készülékedhez való boot.img-t tettél fel. Valószínű, elveszett a gyári boot.img.
Két lehetőség van:
1. Bízzunk abban, hogy csak a HDMI a különbség. Megtaláltam azt a részt, ahol a HDMI drivert tölti be. Ezt ki tudom kommentezni és tudok csinálni neked egy HDMI nélküli boot.img-t, amivel - ha más különbség nincs - beindul.
2. Keresni kell olyat, akinek HDMI nélküli változata van, és a következő adb parancs futtatásával elkérni az eredeti boot.img-t. Neki ez semmilyen kockázattal nem jár, mert az ő készülékéről csak olvasás történik.
PC-ről:adb shell "cat /dev/block/nandc > /mnt/extsd/boot_nohdmi.img"
adb pull /mnt/extsd/boot_nohdmi.img C:\boot_nohdmi.imgHa az illető készülékébe nincs bedugva külső mikroSD kártya, akkor ez fog működni:
adb shell "cat /dev/block/nandc > /mnt/sdcard/boot_nohdmi.img"
adb pull /mnt/sdcard/boot_nohdmi.img C:\boot_nohdmi.imgEzt a C:\boot_nohdmi.img-t kellene elküldetni/feltölteni valahova és megosztani.
Mindkét esetben meg kell oldani, hogy a bootloader menüjéből visszatölthető legyen. Ez elvileg egyszerű.
A fastboot paranccsal:fastboot flash boot boot.img
Értelemszerűen a boot.img helyett a saját fájl nevét kell megadni.
A fastboot letöltéséhez és leírásához a link: [link]
Kérdés, hogy mindezt meg lehet-e tenni ebben a butácskának tűnő bootloader-ben??? Vagy meg kell oldani azzal a sideload-dal. Ennek utána kell járnom.
Egyébként most indítom el a garanciális javíttatását a kütyümnek. Mint írtam, kimozdult a mikroUSB csati. Megérdeklődöm a szerviznél, van-e eredeti, gyári ROM-juk.
-
eastvan
újonc
Sziasztok! Én is rajta vagyok ezen a sd "problémàn". A wayteq honlapjàn talàltam vmit, és nem tudom hogy ezt próbàlta e valaki. http://www.wayteq.hu/hu/xtab-7q-kitkat-sdcard-fix
-
gaboone
csendes tag
Hi. megcsináltam a kártyacserét a leírásod alapján. Újraindítás után android logó, semmi más. Nem indul a masina.Vissza tudom csinálni valahogy? Van egy rendszer menü ahonnan abd-n lehet bután csatlakozni pc-re, de nem engedi a push és egyéb a parancsfájlodban levő parancsokat, csak a sideload-ot. Segítséget kérek, gondolom a gari ugrott.
-
blokad
senior tag
Mai nap én is vettem egy ilyen tabletet, jó, csak a kijelző olyan, mintha a felbontás nem lenne 1024x600 másnál is ilyen? lehet ez ellen valamit tenni?
-
szajmon
csendes tag
Szia!
Én csináltam többféle mentést is a gyári romról mielőtt anno nekiálltam kísérletezni vele. Ha meg tudod mondani, melyik app kell, akkor Titanium Backup-os mentést is tudok adni, csak a hiányzó appot, így hamar megvan. De van teljes adb mentésem is. Ez viszont visszaállít neked mindent gyárira.
-
dlpici
újonc
Sziasztok! Én is vásároltam egy IQ7-est. Root sikeres volt. (Itt megjegyezném, hogy win 8-al nem megy. Win 7 simán vitte). Titanium Backup telepítve. No itt törölni akartam néhány alkalmazás, de sikerült rendszer appot is törölnöm.Azóta nem tudok fellépni a netre. Pl. böngésző indításakor ezt írja ki: "A(z) Böngésző alkalmazás sajnos leállt". Esetleg tud valaki gyári romot hozzá, vagy valami ötlet? Esetleg hozzá való custom rom.
Előre is kössz! -
szajmon
csendes tag
válasz
tpeter77 #140 üzenetére
Örülök, hogy bevált.
Valahogy átsiklottam a 135. hsz-ed felett. Csinálok majd egy listát. De addig is némi támpont. Abban a tudatban pakoltam át az appokat, hogy ez az SD kártya nem lesz ki-be rakosgatva. Tehát az nem szempont, hogy mi van, ha leválasztom a kártyát. Ami szempont, az az SD kártya sebessége. Korábban írtam, hogy akármilyen gyors is (Class 10 pl.) az SD, még mindig sokkal lassabb a belső flash memóriánál. A másik szempont az appok mérete. Talán még az is számít, hogy várhatóan milyen gyakran fogom használni az adott appot. Ezek alapján az alábbiakat simán át lehet vinni:
- Chrome: rengeteg adatot tud pakolni a /data alá. Én nem használom, ezért töröltem. De mindig visszajött, és végül nem jöttem rá, miért. Eltávolítottam a frissítéseket, és letiltottam. Így nyugton van
- Facebook: szintén rengeteg felhasználói adatot tud felhalmozni. Én ezt sem használom, töröltem. Mellesleg a FB kliensről köztudott, hogy gyakran látványosan le tudja lassítani a tabot/telefont.
- Google térkép: közepesen nagy méretű app, de a cache-be ez is szívesen halmoz. Plusz, ritkán használom. (A cache is a rendszerterületen van alapban.)
- Google naptár: ritkán használom.
Ezek jutottak eszembe fejből.
Van mégy egy másik lista is, ami számít. Azon appok listája, amiket élből töröltem, mert sosem használom. Szóval további átmozgatással és törléssel még több hely szabadítható fel. Főleg a törléssel kell vigyázni, és kétszer is meggondolni, mert amit a rendszer területről törölsz, az hardreset után sem jön vissza. -
szajmon
csendes tag
válasz
LadyLorien #137 üzenetére
Sajnos, ez ilyen. Idióta módon már a gyártó sem tudja, mit ad el
Mivel már a dobozára az van írva, hogy TN IPS kijelző
. Ez két külön technológia. Egyben nem kivitelezhető. Idétlen, de jó példa rá, ha azt mondom, hogy: képcsöves LED TV
. A kereskedők meg persze kiragadják az IPS-t, mert az vonzóbb. Ebben viszont TN panel van.
Megpróbálok használható fotót csinálni arról, hogy nálam milyen a kép. Ha sikerült valamennyire feltöltenem (lásd: előző hsz!) -
szajmon
csendes tag
válasz
KingGhost #136 üzenetére
Szia!
Mit mondott a szerviz? Ha megnézik/megcsinálják, akkor persze vissza kell küldeni. Vagy személyesen bevinni. Persze, ilyenkor a szállítási költség a vevőt terheli.
Biztos megtalálnám én is a papírok között, de ha te már 2x is beszéltél velük, meg tudnád itt adni az elérhetőségüket?
Nálam is gáz vanKimozdult a mikroUSB csati
Már csak egy bizonyos pozícióban tud tölteni.
MINDENKINEK ÜZENEM, HOGY NAGYON VIGYÁZZATOK AZ USB/TÖLTŐ CSATLAKOZÓVAL, MERT KÖNNYEN LEVÁLIK A HELYÉRŐL, ÉS AKKOR HASZNÁLHATATLAN LESZ A TAB!!!
Ez tipikus probléma. Ha megcsinálják gariban, ha nem, így is úgy is meg kell csináltatni, és addig várni kell, és nincs tab.
-
LadyLorien
tag
Sziasztok! Nem rég én is vettem egy DPS IQ7-es kütyüt. Az lenne a kérdésem, hogy másnak is ilyen ratyi a kijelző? Olyan, mintha kristálycukor olvadt volna rá, a fehér részeknél tiszta pixeles. Ez normális?
Vagy vigyem vissza gariban? Esetleg képet vagy valami videót tudnátok linkelni, hogy milyennek kéne lennie? Mert IQ7-re keresve semmit nem találok youtube-on.
-
szajmon
csendes tag
válasz
KingGhost #133 üzenetére
Szia!
Korábban kérdeztél a root-olással kapcsolatban. Az sikerült?
Azon kívül próbálkoztál valamivel azok közül, amikről itt a topicban szó volt?
Vagy egyéb nem szokásos dologgal, mint pl.:
- rendszer appok eltávolítása, letiltása, mozgatása SD-re,
- valamilyen különleges alkalmazás telepítése, ami kihatással lehet a rendszerre, azaz nem játék, médialejátszó, stb.Már az is rosszat sejtet, hogy - mint írtad -, néha nem lehet feloldani a tabot (nem lehet elhúzni a lakatot).
Én a helyedben a következőt tenném, ha nincs tippem mitől fagy le. Csinálnék egy gyári beállítások visszaállítását. Megint nincs kéznél a tab, de valahol a mentés és visszaállítás menüben van.
Aztán 1-2 napig használnám módosítás nélkül. Játékok, médialejátszó, és egyéb sima felhasználói app mehet rá. Ha már így is fagy, akkor valami gyári nyomora van. Ha nem, akkor valami rendszermódosítás tesz be neki. Olyasmi amikre rákérdeztem fent. -
KingGhost
újonc
Sziasztok. Most vettem kb. 2hete a tabot de mindig lefagy. Ilyenkor mi a teendő? A válaszokat előre is köszi
-
szajmon
csendes tag
válasz
tpeter77 #130 üzenetére
Látom, az a fő gond, hogy a /system alatt csak 50MB szabad hely van. Míg pl. nálam 169MB, ami szintén nem sok. Viszont a többi méret alapján te még nem sok appot tettél fel. Az ext4-re csak 100,6 MB-ot húztál át, és az emulált belsőn is csak 242,4MB van. Ezért jóval több üresnek kéne a /system alatt lenni. Ennyi adat alapján csak tippelni tudok, hogy valamit még valahogy át lehetne vinni az SD-re. Van egy kicsi de nagyszerű app, amivel hamar meg lehet találni, mi kajálja a helyet:
DiskUsage Nálam ez is alapAzoknak az appoknak, amit át akarsz LINKELNI, minden részét vidd át, amit csak enged a Link2SD!
-
szajmon
csendes tag
Én végigpróbálkoztam mindennel. Volt olyan köztes állapotom, amikor még a felcserélt külső-belső SD kártyák voltak ÉS a Link2SD. Szerintem lefagyás sem kell hozzá. Úgy vettem észre, egy reboot elég volt, hogy eltűnjenek az appok. Arra jutottam, hogy a cserés trükkel nem fér össze a Link2SD. Ezért csináltam vissza mindent a gyári állapotra, Raktam újból, teszteltem, és csak után írtam itt le. Utólag persze észrevettem, hogy a Link2SD menüjében vannak még reményt keltő pontok. Különböző dolgok újragenerálása.
Más:
Itt az ideje hangsúlyozni, hogy semmi hasznom nem származik abból, hogy itt fényezem a Link2SD-t.
Szimplán arról van szó, hogy ezzel a progival tudtam kitolni a tárhely szűkös korlátait.
-
szajmon
csendes tag
válasz
tpeter77 #126 üzenetére
Eloroztam a geyerektől a tabot, és összeszedtem róla pár adatot. Csináltam jópár screenshotot is, remélem, felfér! Először is röviden: szerintem mindketten jól csináltatok. Ez a 350MB-os külső(nek látszó) terület nekem is feltűnt. A magyarázat egyszerű, ha igaz
.
Úgy vélem, ez a második partíció kissé megzavarja az androidos infó appokat. Azaz, minden rendben, csak rosszul írják ki a tárhely adatot. Ami a beállítások/tárhely alatt 350MB-os külső tárhelynek látszik, az nem a mikroSD. Valami más. Lentebb kiderül, hogy több minden is lehet. A lényeg, hogy nem kell vele foglalkozni.
Csináltam egy screenshot-ot én is arról, hogy 350MB-osnak látszik a külső tároló a beállítások/tárhely alatt, de ugyanúgy néz ki, mint gyutyo képein. Sokkal érdekesebb, ami felül van. Ez is látszik gyutyo képein is, de annyira még nem feltűnő. Legfelül, a "Belső tárhely" szekcióban jóval több a felhasználható és az alkalmazások által elfoglalt terület összege, mint az érzékelt teljes méret. Ez is azt mutatja, hogy jelen esetben itt a beállítások/tárhely alatt nem kapunk valós információt a tárhely méretről. De ez csak abból ered, hogy az Androidnak az a kis programja, ami ezt megjeleníti, valami egyszerű elv alapján kérdezi le a méreteket, és összezavarja őt a Link2SD. De attól még minden megfelelően működik. Nálam pl. a 788MB-ra ráfért kb. 2,1GB-nyi cucc
. Persze nem. Csak az alkalmazások által elfoglalt területek számításánál a program leköveti a linkeket is, amik arra a Linux partícióra mutatnak, és az ott elfoglalt helyet is hozzászámolja. Íme:
Következő kép: a Total Commander.ban már egy fokkal tisztább a helyzet. A legfelső (988MB-os) az emulált belső SD, a második az a bizonyos Linux-os ext4 partíció, és a legalsó a FAT32 partíció. Itt már látszanak a mountpontok is.
Apropó mountpontok! rokafiu77 kérdésére a válasz. A mount parncs csak listázza a mountpontokat. A méretek lekérdezésére a df használható. Nálam így néz ki a kettő:
(adb shell-ből csináltam, de az mindegy, hogy így, vagy terminál progival nézem)
(kiemeltem a lényeget- szerk: a kód formátumnál nem enged a fórum további formázást.)E:\Android>adb shell
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
root@fiber-inets:/ # mount
mount
rootfs / rootfs ro,seclabel,relatime 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,seclabel,nosuid,relatime,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,seclabel,relatime,mode=600 0 0
proc /proc proc rw,relatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,seclabel,relatime 0 0
selinuxfs /sys/fs/selinux selinuxfs rw,relatime 0 0
none /sys/fs/cgroup tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=750,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/secure tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=700 0 0
tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
debugfs /sys/kernel/debug debugfs rw,relatime 0 0
/dev/block/by-name/system /system ext4 ro,seclabel,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/by-name/cache /cache ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1,nomblk_io_submit,data=ordered 0 0
/dev/block/by-name/databk /databk ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1,nomblk_io_submit,data=ordered 0 0
/dev/block/by-name/data /data ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1,nomblk_io_submit,data=ordered,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/vold/179:2 /data/sdext2 ext4 rw,seclabel,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/dm-0 /mnt/asec/com.buak.link2sdplus-1 ext4 ro,dirsync,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1 0 0
tmpfs /mnt/extsd tmpfs rw,seclabel,nosuid,nodev,relatime,uid=1000,gid=1015 0 0
/dev/block/vold/179:1 /mnt/extsd/179_1 vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0702,dmask=0702,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=ascii,shortname=mixed,utf8,errors=continue 0 0
/dev/block/vold/93:80 /mnt/sdcard vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0702,dmask=0702,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=ascii,shortname=mixed,utf8,errors=continue 0 0
/dev/block/vold/93:80 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0702,dmask=0702,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=ascii,shortname=mixed,utf8,errors=continue 0 0
/dev/block/dm-1 /mnt/asec/com.google.earth-1 ext4 ro,dirsync,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1 0 0
/dev/block/dm-2 /mnt/asec/me.pou.app-1 ext4 ro,dirsync,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1 0 0
/dev/block/dm-3 /mnt/asec/com.screenz.risingstar_hu-1 ext4 ro,dirsync,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1 0 0
/dev/block/dm-4 /mnt/asec/com.google.android.play.games-1 ext4 ro,dirsync,seclabel,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1 0 0
root@fiber-inets:/ # df
df
Filesystem Size Used Free Blksize
/dev 350.3M 128.0K 350.2M 4096
/sys/fs/cgroup 350.3M 12.0K 350.3M 4096
/mnt/secure 350.3M 0.0K 350.3M 4096
/mnt/asec 350.3M 0.0K 350.3M 4096
/mnt/obb 350.3M 0.0K 350.3M 4096
/system 739.1M 570.1M 169.0M 4096
/cache 504.4M 8.9M 495.5M 4096
/databk 125.1M 4.1M 121.0M 4096
/data 788.4M 585.3M 203.1M 4096
/data/sdext2 3.8G 1.4G 2.3G 1024
/mnt/asec/com.buak.link2sdplus-1 2.0M 52.0K 1.9M 4096
/mnt/extsd 350.3M 0.0K 350.3M 4096
/mnt/extsd/179_1 10.5G 16.0K 10.5G 8192
/mnt/sdcard 988.0M 506.9M 481.1M 4096
/mnt/secure/asec 988.0M 506.9M 481.1M 4096
/mnt/asec/com.google.earth-1 18.0M 16.1M 1.9M 4096
/mnt/asec/me.pou.app-1 22.0M 20.5M 1.6M 4096
/mnt/asec/com.screenz.risingstar_hu-1 8.1M 6.8M 1.3M 4096
/mnt/asec/com.google.android.play.games-1 6.0M 4.7M 1.4M 4096
root@fiber-inets:/ #Itt látható egy /mnt/extsd nevű eszköz 350MB-os mérettel. Ez lehet az, amit az információs progik mutatnak. Azt, hogy miért van itt, miért ekkora, nem tudom. Biztos, hogy a Link2SD csinálta, illetve annak működéséhez kell.
Szóval értelmes infót a df paranccsal, a Total Commanderből (ha tudjuk mit kell nézni), illetve a Link2SD menüjéből, a "Tárhely infó" alatt kaphatunk:
Már csak azt kellene tisztába tenni, milyen művelet elvégzésekor, hova kerülnek az adatok! A legegyszerűbben ezt is screenshot-okkal tudom megmutatni. A Link2SD alkalmazáslistájában lehet látni, mi hol van. Ami alatt nincs semmi, az a rendszerterületen van. Nálam van még: "Linkelt -> SD kártya" - az ilyenek vannak az ext4-es partícióra mozgatva, és visszalinkelve a rendszerterületen lévő helyükre. Aztán van "SD kártyán". Ezek a hagyományos app2sd, vagy "Áthelyezés SD kártyára" módszerrel kerültek a belső, emulált SD-re. Nem próbálkoztam azzal, hogy a külső FAT32-es partícióra tegyem át hagyományos módszerrel, mert azért fizettem ki a progit, hogy amit a külső SD-re akarok tenni, az legyen azon az ext4-es partíción. Szóval, nem kísérleteztem azzal, hogy a hagyományos módszerrel a valóban külső SD-re tegyek appot.
Az előző képen mindkét esetre van példa. Most nézzük meg közelebbről! Az appra koppintva részletes infók jelennek meg. Itt látható feketén-fehéren, hogy az app melyik része hol helyezkedik el. Külön tájékoztat arról is, hogy -> jel jelzi a linkelt fájlokat!Nagyon fontos!
Ugyanitt lehet mozgatni, vagy linkelni az appot. A "Mozgatás SD kártyára" a hagyományos módszerrel történő mozgatás jelenti. A Linux partícióra való átvitelhez és a "Link létrehozása" gombot kell megnyomni.
Tehát mégegyszer: én csak a Link létrehozását és a belső SD-re való hagyományos mozgatást használtam. Nincs értelme a külső mikroSD kártya FAT partíciójára mozgatni appokat, ha van külön erre a célra fenntartott terület. Oda mennek majd a képek, zenék, filmek. Már amennyi elfér
-
gyutyo
csendes tag
válasz
tpeter77 #126 üzenetére
Ezért csináltam meg először a 86hsz alapján a külső belső SD cserét is és akkor a ~7,5GB lett a belső és az 1GB a külső + A link2SD-nek a másik 7,5GB. Végül is úgy jó volt.
Csak most egy lefagyás után (vagyis ezt mondták) eltűnt minden telepített program.
Gondoltam akkor újra kezdem rendesen, mert azt mondtátok nem kell a csere, mert anélkül is át lehet rakni a progikat vagy nem? Én is kíváncsi vagyok van-e erre megoldás. -
gyutyo
csendes tag
Sziasztok,
Én egy 16GB kártyát osztottam ketté. Az egyik felét FAT32-re a másik felét ext4-re formáztam.
A total commander így látja, de a beállítások menüben a tárhelynél azt írja ki 350MB.
A programokat nem tudom a külső SD-re átrakni (mnt/extsd/179_1)? Mert a link2SD progi az SD-re helyezésnél a belső SD-re helyezi át(mnt/sdcard), ugyanúgy, mint amikor a beállításoknál a telepítés helyénél a Külsőt adom meg. Mit csinálok rosszul, mert így a sok játék felrakásnál hamarabb meg fog telni az 1GB-os belső SD, mikor ott lenne a ~7GB külső. Most már nem tudom. -
szajmon
csendes tag
Milyen típusú mobilstick-ed van? Érdekes a jelenség. Ha ilyet ír ki, hogy sim kártya blokkolva, akkor szerintem kezeli a sticket. Én ezekkel próbálkoznék:
1: Betenném azt a SIM kártyát egy telefonba, és megnézném, hogy rendesen működik-e.
2: Ha már benne van a telefonban, és működik, akkor beállítanám, hogy ne kérjen PIN kódot, és így tenném vissza a stick-be.
3: A legtutibb, ha PC-re feltelepíted a stick-et, és a saját kezelőprogramjával próbálod ki, és szeded le a PIN kódot.
4: Ha sehogy sem akar működni ÉS nyugis napod van, úgy érzed semmi sem tud felhúzni, hívd fel a Digi ügyfélszolgálatát!3: Közben eszembe jutott még valami. Megnéztem a DIGI oldalán, hogy kinek a mobilnetjét árulják sajátjukként: "szolgáltatás mobilhálózatát a Telenor biztosítja". Szóval az is lehet, hogy a stick-ed nem független, és nem telenoros. De ha a Digi-s internetet úgy vetted, hogy egy pakkban kaptad a stick-et, és a SIM kártyát, akkor ez nem lehet gond. Viszont a szolgáltató ismeretében, a SIM kártyát független, vagy telenoros telefonban kell tesztelni.
De a legfontosabb, amivel kezdtem, hogy milyen típusú a stick. Mert lehet, hogy nem támogatja a készülék. (Nem tudom, hogy ez Android verzió, vagy készülék gyártó/típus kérdése.)
-
szajmon
csendes tag
válasz
tpeter77 #117 üzenetére
Hali!
Korábbi kérdésre - bár szerintem már túlléptél rajta - a válasz: igen, a Link2 SD-s megoldásnál csak a root kell. nem kell megcserélni a két SD-t, nem kell módosítani a boot.img-t.
A partíciók, fájlrendszerek, biztos rendben vannak. Nem tudtam, hogy a Link2SD maga is meg tudja formázni. Ahogy látom, más sorrendben csinálta a partícionálást, de ez elvileg mindegy. Ő csinálta, ő kezeli.
Ellenőrizni legegyszerűbben az adb shell mount paranccsal tudod. Ha nem akarod gépre dugni, és még nincs fent terminál emulátor progi, azzal is meg lehet nézni. Sima mount paranccsal. A legnépszerűbb ilyen a Terminal Emulator for Android app.A "Telepitési hely: automatikus, belső, külső" kérdésre a válasz:
A Link2SD tudja a hagyományos app2sd műveletet is. Ekkor van értelme ennek a beállításnak. Ilyenkor simán átmozgatásra kerülnek az appok (pontosabban: az a részük, ami mozgatható), és nincs visszalinkelés. Ezt tudja a legtöbb "app2sd" progi, illetve ez történik, amikor a beállítások/alkalmazások menüből megnyitva az app adatait, az "Áthelyezés SD kártyára" lehetőséget választod. Én ezt auto-n szoktam hagyni, és úgy telepíteni az appokat, majd utána döntöm el, hogy melyik hova kerüljön. De egyébként úgy van, ahogy írtad. Ha fixen a külsőt adod meg, akkor arra a FAT32-est partícióra telepít. De csak, amit tud. Ugyanaz, mintha kézzel az alkalmazás kezelőben helyezted volna át az SD-re. Az app egy része, és az adatai a rendszerterületre kerülnek. (Szerintem külső alatt mindig a külső SD-n lévő FAT32-es partíció értendő. Azt a bizonyos ext4-es Linux partíciót csak a Link2SD használja, vagyis az Adnroid nem ismeri úgy, mint "A" külső SD-t.)A legutolsó kérdésed legfontosabb része, hogy miért nem csökkent a rendszerterületen a foglaltság.
Biztos, hogy minden adatot átpakoltál a Link2SD-vel? Itt egy kép a play áruházból:, remélem, megjelenik! Az ingyenes verzió néz így ki. Nem tudod bepipálni a "Link internal data" opciót. Pedig a nagy appok, főleg játékok, sok adatot is hoznak létre. Ha ezt nem tudod átmozgatni - LINKELNI - az SD-re, akkor veszett fejsze nyele. Ezért írtam, hogy a fizetős változat kell. (Link2Sd Plus)
Ismét leírom azt is, hogy nem minden appot érdemes átlinkelni. Vannak olyanok, melyek használhatatlanná válnak, ha minden összetevőjük átkerül a mikoroSD kártyára. Akármilyen gyors ugyanis a mikroSD, a belső flash memória sokkal gyorsabb. A játékoknál nem tapasztaltam problémát. Példaként a Google Earth appot tudom említeni. Az veszett lassú lett. Mivel durván cache-el. Na, én ezt mozgattam át hagyományos app2sd módszerrel az emulált (0,98GB-os) belső SD-re. De ebben egyezik is a véleményük. Én is rendszerkomponensek és hasonló appok részére tartom fenn a belső SD-t.
-
sonyhun
újonc
Sziasztok!
Én pár napja vettem egy ilyen DPS iq7 gépet. Soha nem volt előtte tabletem, vettem hozzá digimove-os usb sticket is de a pin kódot nem fogadja el mikor hozzácsatlakoztatom, azt írja hogy a sim kártya blokkolva.
ahol használnám ott nincs wifi így mindenképp mobilstickel szeretnék csatlakozni. Akinek esetleg van hasonló netelérése ezen a fajta gépen légyszíves adjon tanácsot hogy állította be ő a sajátján.
Előre is köszönöm szépen a választ!
Üdv!
sonyhun -
KingGhost
újonc
üdv mindenkinek. észre vettem egy elég nagy problémát! Néha (elég sokszor) nem engedi a lakatot félrehúzni! ez mitől lehet? a válaszokat előre is megköszönöm.
-
tpeter77
addikt
bocs, mégvalami.
nem sikerült volna jól leformáznom az SD kártyát?
egy 8GB-ost szedtem kétfelé két 3.7GB-osra
total commander alól ezt látomSD-kártya 998M /mnt/sdcard - ez a belső 1gigás lehet.
SD-kártya (2) 3.4G /data/sdext2
SD-kártya (3) 3.6G /mnt/extsd/179_1SD(3) lehet a FAT32 mert azt látom csak rajta, amiket win alól még felmásoltam rá, mást semmit.
SD(2)-n pedig 2-3 olyan apk-t látok, amit már én telepitettem fel a tabletre. gondolom ez lehet az EX4 fájlrendszerű partíciót.
amúgy mindkettő primary-nak lett partíciónálva és a Link2SD formázta meg a második particiót elvileg ex4-et kattintottam be.miért nem látszanak az átpakolt adatok az SD kártyámon és hogy tudom ellenőrizni, hogy tényleg ex4-re formáztam-e meg a második partíciót?
Nem értem, miért ilyen kevés az üres hely! alig van fent 3-4 program.
remélem a szgépre csatlakozás miatt nem kell újracsinálni az egész procedúrát.
-
tpeter77
addikt
Link2SD alatt van olyan beállitás, hogy
Telepitési hely:
- automatikus
- belső
- külsőkülsőre tegyem a kapcsolót, ha azt szeretném, hogy a gyerek mostantól ha játékot szeretne telepíteni, akkor azok mind az SD kártyára kerüljenek?
A belsőt meghagynám a rendszerkomponensek frissítésére, innentől csak játékokat telepítenék az SD-re, hogy ne a belső memóriát zabálják a programok. -
szajmon
csendes tag
Ezzel kapcsolatban csak annyit tudtam írni, amit a kérdésed előtti 100. hsz-ben írtam. Minden benne, van, de csak fő lépések formájában. Ennyi kézimunkára rövid idő alatt nem lehet vállalható bat fájlt, vagy egyéb segédprogit csinálni. De ez elég kell legyen, hogy némi Linux- és Android op. rendszer ismeret birtokában, netán utánanézve, meg lehessen csinálni.
Amit ismét kiemelnék, hogy a fizetős Link2SD appal lehet elérni a célt. Az ingyenes kevés hozzá. Tehát, akinek nem áll szándékában befizetni rá, feleslegesen kezd bele!
Amit még ide tudnék írni, az mind benne van a 100. hsz-ben. Csak ismételném magam.
Mindenkinek Békés Karácsonyt és Boldog Újévet kívánok.
(igaz, újévig még biztos benézek ide)
-
szajmon
csendes tag
válasz
KingGhost #112 üzenetére
Igen. Rá kell dugni. Ha nem ismeri fel a géped a tabot, akkor kell telepíteni a drivereket. De az is csak akkor megy fel, ha rá van dugva a tab. Különben kiírja, hogy nem talált megfelelő eszközt.
Ha a gép látja a tabot, jöhet a root. Tehát rá van dugva. Elindítod a Kingo Root-progit, megvárod míg összekapcsolódik a tabbal, és...
... nekem úgy érzékelte, hogy már root-olva van, így mindig a "root again"-t választottam.
Szerintem mindenkinél így van. -
KingGhost
újonc
köszi hogy a linkeket feltetted. de a gépre fel kell csatlakoztatni a tabot és úgy telepíteni?
-
gyutyo
csendes tag
Szia,
Sikerült elkészítened a leírást erre a problémára is? Megcsináltam a belső SD és külső SD cserét, de egy pár játék fel lett rakva és így már a belső rendszer területen is csak 131MB van. A belső SD-re is át lehet rakni a játékok által generált adatokat? Mert ha a külső 0,98GB-ra rakom át az App2SD-vel akkor ott fogy el a hely.
Vagy max. 20-25 játék rakható fel? -
szajmon
csendes tag
Nos, végére jutottam az SD kártyákkal való küzdelemnek. A korábbiakban írt csere trükk az átlagos esetekben elegendő. Nagyobb játékok esetén előjön egy újabb probléma. A nagy játékok/alkalmazások nagy mennyiségű felhasználói adatot is termelhetnek. Hiába van a játék az SD-n, létrehozhat annyi adatot, ami megint televágja a rendszerterületet. Ezeket az adatokat már nem olyan egyszerű átvinni. Elkezdtem kidolgozni egy megoldást, de rengeteg kézimunkával, és sok buktatóval járt. Szerencsére időben ráleltem a play-en egy appra, ami pont azt csinálja amit én is el akartam érni. Gondolom, aki fejleszti, ugyanúgy végigment ezeken az akadályokon. Szóval, ha mindent át akarunk vinni a külső SD-re, akkor ez az app jelenti a megoldást. Külső-belső SD cserére sincs szükség. Leírom, de csak címszavakban, különben nagyon hosszú lenne.
Így is elég macerás. Aki belevág, előtte mindenképpen olvassa végig a következő leírást, aztán gondolja át még egyszer!Elsőként vissza kell állítani az eredeti külső-belső sorrendet, azaz az eredeti boot-ot. (Vagy nem módosítani, ha még gyári.) A korábban összedobott pakkba betettem egy ilyen visszaállítót is. Lásd: 86. hsz!
Én factory reset-et is csináltam. Igaz, sokat kísérleteztem, és nem akartam, hogy valami hibás beállítás megzavarja a folyamatot. Másrészt egyszerűbb tiszta lappal kezdeni.Tehát, van egy DPS IQ7 gyári ROM-mal, boot-tal. Emulált SD: belső, mikroSD: külső
Először is root-olni kell: Kingo Root
Aztán kiszedni a mikroSD-t, és pl. a MiniTool Partition Wizard Home Edition 8 progival ketté kell particionálni a kártyát. Szükség van ugyanis egy kisebb Linux (ext4) partícióra is. Én létrehoztam egy primary 10GB-os FAT32-est, és utána egy primary 4GB-os ext4-es partíciót. A 4GB már elég kell legyen az adatok tárolására. 1,6-ot kapásból el is használtamA Windows nem támogatja, ha a cserélhető adattárolón több partíció van, de ezzel nem is kell foglalkozni.
Ezután vissza kell tenni a mikroSD-t a kütyübe, és boot. A létrehozott ext4-es Linux partíció nem fog látszani, de no para! Most jön a lényeg. A Link2SD, majd a Link2SD Plus app. UTÓBBI Fizetős, de megéri, és szükséges az appok adatainak mozgatásához.
Innentől a Link2SD-vel mindent meg lehet csinálni. Mindenek előtt megkérdezi, hogy milyenre formáztuk az imént azt a második partíciót. Én ext4-re, így azt adtam meg. Az app megtalálta, és használatba vette. Ezután már lehet is mozgatni az adatokat a külső SD-re. A program visszalinkeli a külső SD-ről az adatokat az eredeti helyükre, így az Android azt hiszi, hogy valóban ott vannak. Nem érdemes ész nélkül minden progit átvinni! Érdemes az átvitel után tesztelni. Nekem pl. a Google Earth veszett lassú lett tőle. Mert nagyon sokat ír-olvas a cache-ben. De pl. a "mumusom", az Angry Birds Go flottul megy.
A Link2SD rengeteg egyéb dologra is képes, amire most nem térnék ki.A fentiekből látszik, hogy némi ismeret szükséges a lépések elvégzéséhez. Nem árt tudni, ha tisztában vagyunk azzal, mit is csinálunk. Ami szintén fontos, hogy a lehető leggyorsabb mikroSD-t kell használni.
-
szajmon
csendes tag
válasz
KingGhost #107 üzenetére
Kingo Root nevű progival lehet. ITT találod
Ha nem látja a PC az eszközt, akkor szükség van a driverekre is. INNEN letöltheted
-
KingGhost
újonc
sziasztok. én is beszereztem egy ilyen gépet. de az összes kommentet olvastam és nem egy élmény.de a lényegre térek. hogyan lehet rootolni a kütyüt?
-
szemerei3
újonc
Már lényegtelen.
-
wittman
aktív tag
Köszi szajmon a hasznos leírást!
Azt nem tudja valaki, hogy a 4K player ami ebben a tabletben alapból benne van, azt a google áruházban hogy lehet rálelni, mert én nem találtam. Van egy Wayteq Talk 5H phabletem és abban használnám, mert a VLC legutóbbi frissíés óta egy kalap szar lett. A IQ7-ben lévő 4K player nagyon megtetszett, mert nagyon stabilan működik hd tartalmakkal is.
-
szemerei3
újonc
Sziasztok! Tegnap vásároltam egy ilyen kis gépezetet, és annak egyszer működött az érintő kijelzője, aztán kikapcsoltam töltőre dugtam, majd kb 6-7 óra múlva levettem, bekapcsoltam és már nem tudtam a kijelzőjét használni mert semmit sem vett be, ma visszavittem kicserélték egy másikra, annak működött mindene amikor hazahoztam, ráléptem a wifi-re meg minden, erre most nyúlok érte hogy akkor letöltök rá pár dolgot ahogy ON-ra vált a wifi nem kékül be hanem a kettő között marad, kilépek, majd vissza és OFF-on van a cache-t és mindent töröltem, és most sem működik. Valakinek van valami tippje, mert ma hoztam el az utolsót szóval holnap nem tudom mi lesz, és karácsonyra kellene :S .
Előre is köszönöm. -
dealerman
aktív tag
Haver nézte egy helyi üzletbe a dobozra ráírva ez a tn ips és a hdmi is,csak ott drágább lett volna ezért rendelt neten,de mind 2x ugyan az jött .............. persze már írt nekik,már abba is benne lenne ha vissza adnának egy 5-öst
és akkor megmaradna ez,egy gyereknek lesz,Őt még annyira nem zavarhatja ez a szörnyű kijelző !
mert valóban az,én is tn paneles monitort használok,meg a régi telómba is az volt,de még ilyet nem láttam
-
szajmon
csendes tag
válasz
dealerman #99 üzenetére
Az a TN IPS az valami hibrid technológia lehet?
Kb, mint a dízelbenzines kocsi
De komolyra fordítva. A HDMI hiányát nem értem
Én is az edigitaltól rendeltem, és van rajta. Nem tudom, mit kavarnak ott. De csak ismételni tudom, hogy ha a hirdetésben van HDMI, valójában meg nincs, simán vissza lehet kérni a pénzt. De minimum reklamálni.Szerk: Persze a szopást nem fizeti ki senki. Az ember nem azért rendel valamit, hogy utána reklamálhasson, visszaküldhesse, meg várhasson az újabb szállításra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest