Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szajmon

csendes tag

Annak, akit érdekel, összekalapáltam egy viszonylag egyszerű eljárást, amivel meg lehet cserélni a külső és a belső (emulált) SD kártyát. Kipróbáltam a másik, még érintetlen tabon, és gond nélkül működött, tehát bizonyára mindegyik IQ7-esen működik.
    Kettéválasztottam az "SD kártyák cseréje" és a "Hogyan, és milyen adatokat tudunk átpakolni?" kérdést.
    A most ismertetett megoldással stabilan megy a csere. Nem volt értelme összemosni a másik problémával. Arra csak tippem van

Nos, akkor a külső/belső SD csere

Kellenek a PC-re az ADB driverek! Én nem keresgettem, mert fent voltak.

Kingo Root-tal root-olni.

Elvileg nem kell factory reset-et csinálni. Viszont, ha már van az emulált belső SD-n valamilyen módon átpakolt app/adat, akkor a belső SD tartalmát át kell másolni a külsőre!

Majd ezt a zip-et letölteni, és kitömöríteni: https://www.dropbox.com/s/2z9ogw9btjhtg2b/SDext2int.zip?dl=0
    Almappával tömörítettem, szóval nyugodtan mehet a "Kibontás ide..."

Futtatni a SDext2int.cmd fájlt. Tettem bele 2 megállítási lehetőséget probléma esetére.

Az eredmény:

Lelóg a képről, de külsőként látszik az 1GB-os emulált SD.

A második kérdéssel (Hogyan/mit lehet átpakolni) kapcsolatban két appot használtam sikerrel.:
    1. DS Super App2SD Lite
    Ezzel olyan appokat is át tudtam vinni, amivel pl. az Appmgr III nem boldogult. Ez a lite változat is elég,
    2. FolderMount [ROOT]
    Nagyon komoly cucc :R . Az appok által generált adatokat is át lehet vele húzni az SD-re. Tud magyarul, és elég egyszerű a kezelése. Ebből az ingyenessel csak 3 db. appot (és adatait) lehet átvinni.
    Ha bejön, vagy kevés lesz a 3 db., majd megveszem a fizetőst.

Új hozzászólás Aktív témák