Új hozzászólás Aktív témák
-
szajmon
csendes tag
Nos, végére jutottam az SD kártyákkal való küzdelemnek. A korábbiakban írt csere trükk az átlagos esetekben elegendő. Nagyobb játékok esetén előjön egy újabb probléma. A nagy játékok/alkalmazások nagy mennyiségű felhasználói adatot is termelhetnek. Hiába van a játék az SD-n, létrehozhat annyi adatot, ami megint televágja a rendszerterületet. Ezeket az adatokat már nem olyan egyszerű átvinni. Elkezdtem kidolgozni egy megoldást, de rengeteg kézimunkával, és sok buktatóval járt. Szerencsére időben ráleltem a play-en egy appra, ami pont azt csinálja amit én is el akartam érni. Gondolom, aki fejleszti, ugyanúgy végigment ezeken az akadályokon. Szóval, ha mindent át akarunk vinni a külső SD-re, akkor ez az app jelenti a megoldást. Külső-belső SD cserére sincs szükség. Leírom, de csak címszavakban, különben nagyon hosszú lenne.
Így is elég macerás. Aki belevág, előtte mindenképpen olvassa végig a következő leírást, aztán gondolja át még egyszer!Elsőként vissza kell állítani az eredeti külső-belső sorrendet, azaz az eredeti boot-ot. (Vagy nem módosítani, ha még gyári.) A korábban összedobott pakkba betettem egy ilyen visszaállítót is. Lásd: 86. hsz!
Én factory reset-et is csináltam. Igaz, sokat kísérleteztem, és nem akartam, hogy valami hibás beállítás megzavarja a folyamatot. Másrészt egyszerűbb tiszta lappal kezdeni.Tehát, van egy DPS IQ7 gyári ROM-mal, boot-tal. Emulált SD: belső, mikroSD: külső
Először is root-olni kell: Kingo Root
Aztán kiszedni a mikroSD-t, és pl. a MiniTool Partition Wizard Home Edition 8 progival ketté kell particionálni a kártyát. Szükség van ugyanis egy kisebb Linux (ext4) partícióra is. Én létrehoztam egy primary 10GB-os FAT32-est, és utána egy primary 4GB-os ext4-es partíciót. A 4GB már elég kell legyen az adatok tárolására. 1,6-ot kapásból el is használtamA Windows nem támogatja, ha a cserélhető adattárolón több partíció van, de ezzel nem is kell foglalkozni.
Ezután vissza kell tenni a mikroSD-t a kütyübe, és boot. A létrehozott ext4-es Linux partíció nem fog látszani, de no para! Most jön a lényeg. A Link2SD, majd a Link2SD Plus app. UTÓBBI Fizetős, de megéri, és szükséges az appok adatainak mozgatásához.
Innentől a Link2SD-vel mindent meg lehet csinálni. Mindenek előtt megkérdezi, hogy milyenre formáztuk az imént azt a második partíciót. Én ext4-re, így azt adtam meg. Az app megtalálta, és használatba vette. Ezután már lehet is mozgatni az adatokat a külső SD-re. A program visszalinkeli a külső SD-ről az adatokat az eredeti helyükre, így az Android azt hiszi, hogy valóban ott vannak. Nem érdemes ész nélkül minden progit átvinni! Érdemes az átvitel után tesztelni. Nekem pl. a Google Earth veszett lassú lett tőle. Mert nagyon sokat ír-olvas a cache-ben. De pl. a "mumusom", az Angry Birds Go flottul megy.
A Link2SD rengeteg egyéb dologra is képes, amire most nem térnék ki.A fentiekből látszik, hogy némi ismeret szükséges a lépések elvégzéséhez. Nem árt tudni, ha tisztában vagyunk azzal, mit is csinálunk. Ami szintén fontos, hogy a lehető leggyorsabb mikroSD-t kell használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest