Hirdetés
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szajmon
csendes tag
válasz
tpeter77
üzenetére
Hali!
Korábbi kérdésre - bár szerintem már túlléptél rajta - a válasz: igen, a Link2 SD-s megoldásnál csak a root kell. nem kell megcserélni a két SD-t, nem kell módosítani a boot.img-t.
A partíciók, fájlrendszerek, biztos rendben vannak. Nem tudtam, hogy a Link2SD maga is meg tudja formázni. Ahogy látom, más sorrendben csinálta a partícionálást, de ez elvileg mindegy. Ő csinálta, ő kezeli.
Ellenőrizni legegyszerűbben az adb shell mount paranccsal tudod. Ha nem akarod gépre dugni, és még nincs fent terminál emulátor progi, azzal is meg lehet nézni. Sima mount paranccsal. A legnépszerűbb ilyen a Terminal Emulator for Android app.A "Telepitési hely: automatikus, belső, külső" kérdésre a válasz:
A Link2SD tudja a hagyományos app2sd műveletet is. Ekkor van értelme ennek a beállításnak. Ilyenkor simán átmozgatásra kerülnek az appok (pontosabban: az a részük, ami mozgatható), és nincs visszalinkelés. Ezt tudja a legtöbb "app2sd" progi, illetve ez történik, amikor a beállítások/alkalmazások menüből megnyitva az app adatait, az "Áthelyezés SD kártyára" lehetőséget választod. Én ezt auto-n szoktam hagyni, és úgy telepíteni az appokat, majd utána döntöm el, hogy melyik hova kerüljön. De egyébként úgy van, ahogy írtad. Ha fixen a külsőt adod meg, akkor arra a FAT32-est partícióra telepít. De csak, amit tud. Ugyanaz, mintha kézzel az alkalmazás kezelőben helyezted volna át az SD-re. Az app egy része, és az adatai a rendszerterületre kerülnek. (Szerintem külső alatt mindig a külső SD-n lévő FAT32-es partíció értendő. Azt a bizonyos ext4-es Linux partíciót csak a Link2SD használja, vagyis az Adnroid nem ismeri úgy, mint "A" külső SD-t.)A legutolsó kérdésed legfontosabb része, hogy miért nem csökkent a rendszerterületen a foglaltság.
Biztos, hogy minden adatot átpakoltál a Link2SD-vel? Itt egy kép a play áruházból:, remélem, megjelenik! Az ingyenes verzió néz így ki. Nem tudod bepipálni a "Link internal data" opciót. Pedig a nagy appok, főleg játékok, sok adatot is hoznak létre. Ha ezt nem tudod átmozgatni - LINKELNI - az SD-re, akkor veszett fejsze nyele. Ezért írtam, hogy a fizetős változat kell. (Link2Sd Plus)
Ismét leírom azt is, hogy nem minden appot érdemes átlinkelni. Vannak olyanok, melyek használhatatlanná válnak, ha minden összetevőjük átkerül a mikoroSD kártyára. Akármilyen gyors ugyanis a mikroSD, a belső flash memória sokkal gyorsabb. A játékoknál nem tapasztaltam problémát. Példaként a Google Earth appot tudom említeni. Az veszett lassú lett. Mivel durván cache-el. Na, én ezt mozgattam át hagyományos app2sd módszerrel az emulált (0,98GB-os) belső SD-re. De ebben egyezik is a véleményük. Én is rendszerkomponensek és hasonló appok részére tartom fenn a belső SD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest