- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Intel találgatós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD FX
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szajmon
csendes tag
válasz
tpeter77
üzenetére
Hali!
Korábbi kérdésre - bár szerintem már túlléptél rajta - a válasz: igen, a Link2 SD-s megoldásnál csak a root kell. nem kell megcserélni a két SD-t, nem kell módosítani a boot.img-t.
A partíciók, fájlrendszerek, biztos rendben vannak. Nem tudtam, hogy a Link2SD maga is meg tudja formázni. Ahogy látom, más sorrendben csinálta a partícionálást, de ez elvileg mindegy. Ő csinálta, ő kezeli.
Ellenőrizni legegyszerűbben az adb shell mount paranccsal tudod. Ha nem akarod gépre dugni, és még nincs fent terminál emulátor progi, azzal is meg lehet nézni. Sima mount paranccsal. A legnépszerűbb ilyen a Terminal Emulator for Android app.A "Telepitési hely: automatikus, belső, külső" kérdésre a válasz:
A Link2SD tudja a hagyományos app2sd műveletet is. Ekkor van értelme ennek a beállításnak. Ilyenkor simán átmozgatásra kerülnek az appok (pontosabban: az a részük, ami mozgatható), és nincs visszalinkelés. Ezt tudja a legtöbb "app2sd" progi, illetve ez történik, amikor a beállítások/alkalmazások menüből megnyitva az app adatait, az "Áthelyezés SD kártyára" lehetőséget választod. Én ezt auto-n szoktam hagyni, és úgy telepíteni az appokat, majd utána döntöm el, hogy melyik hova kerüljön. De egyébként úgy van, ahogy írtad. Ha fixen a külsőt adod meg, akkor arra a FAT32-est partícióra telepít. De csak, amit tud. Ugyanaz, mintha kézzel az alkalmazás kezelőben helyezted volna át az SD-re. Az app egy része, és az adatai a rendszerterületre kerülnek. (Szerintem külső alatt mindig a külső SD-n lévő FAT32-es partíció értendő. Azt a bizonyos ext4-es Linux partíciót csak a Link2SD használja, vagyis az Adnroid nem ismeri úgy, mint "A" külső SD-t.)A legutolsó kérdésed legfontosabb része, hogy miért nem csökkent a rendszerterületen a foglaltság.
Biztos, hogy minden adatot átpakoltál a Link2SD-vel? Itt egy kép a play áruházból:, remélem, megjelenik! Az ingyenes verzió néz így ki. Nem tudod bepipálni a "Link internal data" opciót. Pedig a nagy appok, főleg játékok, sok adatot is hoznak létre. Ha ezt nem tudod átmozgatni - LINKELNI - az SD-re, akkor veszett fejsze nyele. Ezért írtam, hogy a fizetős változat kell. (Link2Sd Plus)
Ismét leírom azt is, hogy nem minden appot érdemes átlinkelni. Vannak olyanok, melyek használhatatlanná válnak, ha minden összetevőjük átkerül a mikoroSD kártyára. Akármilyen gyors ugyanis a mikroSD, a belső flash memória sokkal gyorsabb. A játékoknál nem tapasztaltam problémát. Példaként a Google Earth appot tudom említeni. Az veszett lassú lett. Mivel durván cache-el. Na, én ezt mozgattam át hagyományos app2sd módszerrel az emulált (0,98GB-os) belső SD-re. De ebben egyezik is a véleményük. Én is rendszerkomponensek és hasonló appok részére tartom fenn a belső SD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- One mobilszolgáltatások
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- OpenMediaVault
- Befutott a Death Stranding 2 PC-s változatának az utolsó előzetese
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- További aktív témák...
- iPad Air 4 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4797
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- Samsung Tab S10 FE 8/128GB - Garancia + Ajándék
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4567
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest