- Autós kamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mini PC
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- TCL LCD és LED TV-k
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Analóg fényképezés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
victoireB
csendes tag
válasz
Fooler89
üzenetére
Igazad van, véleményt nyilvánítani szabad.
De szerintem ez a topic nem erről szól.
Egészségügyben dolgozom, és szoktam vért is adni, így kicsit mindkét oldalról rálátok a dologra. (Bár a véradásból kimaradt most egy pár év, terhesség, szülés, szoptatás miatt, de amint lehet, ismét el fogok menni.) Azt tudom, hogy a kórházakban időnként egész komoly vérhiány szokott lenni, bár ezt az OVSZ sosem fogja beismerni, pánikkeltést kizárandó. Azt is tapasztaltam, hogy mennyire tudnak örülni a véradó állomásokon annak, aki ténylegesen alkalmas véradásra - az önkéntesek egy része ugyanis ilyen-olyan problémák (vashiányos vérszegénység, krónikus gyógyszerszedés, betegségek) miatt alkalmatlan, hiába szeretne vért adni. Nem sokszor (talán10x) adtam eddig vért, de mindig kaptam szülinapomon egy képeslapot, ami nagyon jólesett... Így hát arra buzdítok mindenkit, hogy adjon vért, egy fél óra az életéből, és 3 emberen segít!
A donorkodáson már én is elgondolkoztam... Ha legközelebb alkalmas leszek véradásra, meg fogom kérdezni ezt is!
Egy-két érdekesség: mi lesz az általad adott vérből: 1egység vörösvértest-koncentrátum; 1 egység vérlemezke- koncentrátum, és 1 egység ún. friss fagyasztott plazma, mely a vérplazma fehérjéit, alvadási faktorait tartalmazza. Tudjátok-e, melyik a legritkább vércsoport: a B Rh negatív, ez a populáció 1 %-a!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Sennheiser HD560S
- Iphone 15 Pro MAX 256GB, fehér titán, 85% akksi, TÖKÉLETES ÁLLAPOT
- Honor Magic8 Lite 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- Samsung Galaxy S25 Ultra - Titanium Gray - 12/512GB - Újszerű állapot! 2028.11-ig Samsung Jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest