Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Házimozi haladó szinten
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Ma kaptam meghívót a városunktól... Kitüntetnek, mert már több, mint ötvenszeres véradó vagyok... azt hiszem a legtöbbet adó ebben a városban...
Nagyon jólesett, hogy gondoltak rám. Nem ezért csinálom, de jólesett....
-
kymco
veterán
Most tudtam meg, hogy ma van a véradók napja...
Kitüntetnek 20 100x-os véradót...
-
kymco
veterán
Up

-
kymco
veterán
UP
-
kymco
veterán
UP

-
kymco
veterán
UP
-
kymco
veterán
Ma voltam vért adni, menjen, aki tud

-
Palkó
tag
Fel, mert a vérből sosem elég.... ( by Dracula )

-
Palkó
tag
upi
-
kymco
veterán
Fel

-
kymco
veterán
UP

-
kymco
veterán
UP

-
kymco
veterán
UP

-
Palkó
tag
Feljebb...
-
vágányzár
tag
Rendszeresen beadom évek óta a közösbe, a legtutkóbb véradások az egyetemen vótak, a csokit sörre cserélhettem, és sok kedves hölgy (hálával emlékszem rájuk-éljenek a nők) nékem adták a választható söröcskét.......... Az elsőnél 18 évesen be voltam tojva, kevés infóval rendelkeztem a csapolás mikéntjéről.... a fogorvos az gáz.....
Csak bátorítani tudok mindenkit! -
Palkó
tag
UP

-
kymco
veterán
UP!

-
Palkó
tag
Egy UP a topiknak....
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
UP!
-
kymco
veterán
UP!

-
Palkó
tag
Köszönöm.
Ízületi gyulladások több helyen, már két éve. ( Térd, vállak, néha könyök...)
Olyan magas a vérsüllyedésem, hogy a reumatológusom szerint felejtsem el a véradást egy darabig.
A napi hét féle gyógyszerről nem is beszélve.
Sebaj, majd elmúlik ez is, ha mégsem, akkor Laci bácsi majd a rozsdamentes asztalon megállapítja a pontos diagnózist...
Aki viszont egészséges, annak hajrá !! -
kymco
veterán
UP

-
kymco
veterán
Ma voltam vért adni a központi vérellátónál. A nővérkék a véradás közben meséltek a Szigetes élményeikről 10-19 óráig folyamatosan vették le a vért az önként jelentkezőktől. Kemény munka volt. Elejtették, hogy a véradáshoz nekik is meg kellett venni a belépőt... igaz, hogy a Vöröskereszt állta a belépőt, de ez azért NAGYON DURVA... NO COMMENT
(A sziget topicba is beírtam) -
kymco
veterán
Holnap megyek vért adni, remélem megkapom az igazolást is... és akkor csaó vizitdíj....

-
Palkó
tag
U P -
kymco
veterán
UP!
-
kymco
veterán
Nálam nem lesz gond (max az, hogy most kb máfél hónapig még nem adhatok vért, és csak a papírért nincs kedvem bemenni....), mert 2 véradás kivételével mind a Daróczi úton volt, regisztrált véradóként... de tudok olyan emberről, aki 108x adott már vért, de még a számítógépes nyilvántartás vezetése előtt... annak idején meg a véradók papirjait 3 évig tárolták csak.... nos neki nincs 30-ról igazolása...
-
kymco
veterán
És 30 után vizitdíjmentességet kapunk ajándékba

Mondjuk ezt igazolni kell... ami sokszor nem egyszerű..... -
Palkó
tag
Fel, mert nyáron is kell a vér.....
-
Palkó
tag
UP
-
Palkó
tag
Egy up a témának!
Talán fél év múlva mehetek én is....
Addig is, kérek mindenkit, hogy helyettesítsen !!!
-
kymco
veterán
UP

-
kymco
veterán
Kezdjük a januárt egy kis véradással
Én, ha nem leszek beteg, akkor megyek
Ki jön még? 
-
kymco
veterán
Jó kis karácsonyi (újévi) ajándék lehetne a levett véred egy-egy betegnek....

-
Palkó
tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz, tehát aki teheti, hajrá !!
-
kymco
veterán
UP
Ilyenkor általában vérhiány van. Sok a beteg, gyógyszereket kúraszerűen szedő önkéntes véradó... Már pedig bizonyos gyógyszerek miatt, akár több hetet is várni kell a véradásra.....
Aki tehát egészséges, és alkalmas donornak, az fontolja meg.....
-
kymco
veterán
UP

-
ESP
őstag
Fel...
-
kymco
veterán
UP
-
Solad
addikt
Egy Up-ot adhatok.
Magam sajnos alkalmatlan vagyok a dologra, igy ennyi a maximum amit tehetek.
Mellesleg em egy kellmes dolog sajnos maga a beavatkozas, volt mar benne reszem
-
kymco
veterán
Nálunk most terveznek véradást a cégemnél, de mivel nemrég voltam, most nem mehetek.....
-
kymco
veterán
Fel

-
kymco
veterán
fel
-
kymco
veterán
Nemrég volt újsághír, hogy nagyon kevés MO-on a csontvelő donorok száma.... halálosan kevés. Mivel ez nem jelent akkora kellemetlenséget, főleg, ha a másik oldalon a halál áll, mindenkit kérek, hogy aki teheti tegyen legalább ennyi jót. Én egyszer adtam úgy vért, hogy tudtam, hogy kinek megy... olyan öröm volt bennem, hogy segítettem valakinak a szívműtétben..... A csontvelő donorság még ennél is személyesebb és közvetlenebb élmény....
-
kymco
veterán
up

-
kymco
veterán
Hogy el ne feledjük....
-
Palkó
tag
UPPP
-
ESP
őstag
Fel...
-
kymco
veterán
Föl
-
kymco
veterán
Feljebb

-
kymco
veterán
UP
-
Palkó
tag
Feljebb...
-
Palkó
tag
UP...
-
törölt tag
Azért nem kell túlozni, mg dramtizálni, elmondtam a konkrét szitu lenne belemennék, egyébként nem biztos. Vettek tőlem elég csontvelőt és altattak eleget hogy meglegyen a véleményem az egészről.
Tudnék mesélni pár ''kellemes'' ébredést, de nem teszem, mert nem ez a topik célja. -
ESP
őstag
válasz
üzenetére
Ha utánaolvasol (lehet, hogy itt is említettem már) akkor meglátod, hogy:
1. donornak lenni annyit tesz, hogy hozzájárulsz egy esetleges beavatkozáshoz...de a vérvételen kívül semmit sem csinálnak...
2.a konkrét csontvelőlevétel is kétféleképpen lehetséges:
-medencecsontból (altatással és/vagy gericérzéstelenítéssel)
vagy
-a vérből kivonva, mindenféle fizikai fájdalom nélkül
Csak ismételni tudom magam:
Egy halálos beteg kisgyermek szemébe tudnád mondani, hogy itt a kezemben az életed...itt van a testemben számodra a gyógyszer, de nem adhatom oda, mert nagyon fáj...
A halálnál semmi sem fáj jobban...
-
victoireB
csendes tag
válasz
Fooler89
üzenetére
Igazad van, véleményt nyilvánítani szabad.
De szerintem ez a topic nem erről szól.
Egészségügyben dolgozom, és szoktam vért is adni, így kicsit mindkét oldalról rálátok a dologra. (Bár a véradásból kimaradt most egy pár év, terhesség, szülés, szoptatás miatt, de amint lehet, ismét el fogok menni.) Azt tudom, hogy a kórházakban időnként egész komoly vérhiány szokott lenni, bár ezt az OVSZ sosem fogja beismerni, pánikkeltést kizárandó. Azt is tapasztaltam, hogy mennyire tudnak örülni a véradó állomásokon annak, aki ténylegesen alkalmas véradásra - az önkéntesek egy része ugyanis ilyen-olyan problémák (vashiányos vérszegénység, krónikus gyógyszerszedés, betegségek) miatt alkalmatlan, hiába szeretne vért adni. Nem sokszor (talán10x) adtam eddig vért, de mindig kaptam szülinapomon egy képeslapot, ami nagyon jólesett... Így hát arra buzdítok mindenkit, hogy adjon vért, egy fél óra az életéből, és 3 emberen segít!
A donorkodáson már én is elgondolkoztam... Ha legközelebb alkalmas leszek véradásra, meg fogom kérdezni ezt is!
Egy-két érdekesség: mi lesz az általad adott vérből: 1egység vörösvértest-koncentrátum; 1 egység vérlemezke- koncentrátum, és 1 egység ún. friss fagyasztott plazma, mely a vérplazma fehérjéit, alvadási faktorait tartalmazza. Tudjátok-e, melyik a legritkább vércsoport: a B Rh negatív, ez a populáció 1 %-a! -
Fooler89
őstag
Na jó kérem a ban-omat!
Én elmondom a véleményem hiába nem tetszik ez senkinek.
Na azért el kéne gondolkodni az ilyen-en. Azt mondod hogy ebből is lehetne adót csinálni.
A másik meg mit mond???? Igen ez egy jó ötlet. Na elmentek *********......
''Nagy okosok'' Gondolkodjatok el azon amit mondotok, ti kigondoltok valamit és kinek kell ezért tennie?????? a többi embernekJaaaaa
úgy könnyű.
És nekünk meg kell csinálni azt amit a ''Nagy okosok'' kitalálnak. Grat. áááá Azt hogy a kitalálónak keljen valamit csinálni érte??? dehogyis, ő csak megmondta. Meg hogy ez a többi embert hogy érintené??? az nem számít. Talán azért tartunk ott ahol tartunk, mert van egy társadalomra fontos és kényes kérdés és még itt is azzonal megjelennek a ''Nagy okosok'' és jól megmondják a frankót. Ez az!!!!!!! Az ilyen hozzáállasal vittük mi sokra, egyszer megjelent valami ''Nagy okos'' az mondot valamit és erre mi mit csinálunk??? tapsolunk. Majd megint és megint. Igaz tudjuk mindannyian hogy hülyesség de nem baj hát ő ''Nagy okos''. Az országunk ezért tart ott ahol van. De ha neked meg a ''Nagy okosoknak'' kellene valamit tenni ezért az országért akkor fel lennél háborodva és azonnal elleneznéd.
De hsz.-től függetlenűl megkérdezném hogy te adtál-e már vért???
Szvsz nem és ezért mondasz ilyen okosokat.
És még egyett megkérdeznék, ha holnaptól azt mondanák hogy vér kell adni akkor akik eddig vért adtak azok hogy fogadnák ezt?
Vagy még egy szép kérdés, csak egy pl. mondjuk holnaptól adozni kéne minden ingatlan után akkor te mit szolnál? Azt mondanák azért hogy segítsük azokat akiknek nincs ingatlanuk. Szvsz ha lenne ingatlanod akkor elleneznéd, igaz hogy azoknak az embereknek nincs ingatlanuk + te akkor rossz ember lennél de ilyenekkel nem foglalkoznál ebben az esetben, ha meg nem lenne akkor meg leugatnád az összes ember aki nem fizeti be. Magyarul te is a saját érdekedet néznéd. És nekem ezzel van bajom, hogy mindenki a sáját érdekét védi minden esetbe. Egyszer áldozni kéne valamit akkor már te is inkább rossz ember lennél. Ezt látom az ilyen topicokban. Én ezért ellenzem az ilyen módját a gyüjtésnek és akármilyen segítésnek.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
üzenetére
Most olvasom, hogy narkózisban csinálják, hát nem tudom,altattak már párszor mondom ha konkrét eset lenne válalnám egyébként nem biztos.
Annyi rossz emlék fűz rosszul ébredéshez altatás után hogy inkább nem.
Láttam hogy arról volt szó hogy ha valaki kicsit is tökös gyerek, hát nem tudom szerintem ez nem attól függ, úgy megyek vértadni mintha hazamennék, meg úgy is vesznek tőlem vért vizsgálat céljából jóbavagyok az ápolónőkkel, igen tökös gyereknek tartom magam ha tűről van szó, átéltem már ezt azt, ettől függetlenül, nem válalnék önszántamból altatást.
-
törölt tag
Így van, mindenkit én is erre bíztatok!
Ilyenkor csontvelőt is kell adni? Tőlem 12éves koromban vettek, szegcsontból, mindenféle érzéstelenítés nélkül, hát mit mondjak, én nem biztos odafeküdnék mégegyszer, sajnos nem ájultam el a fájdalomtól, huh beleborsódzik most is a hátam.
Ettől függetlenül valószínüleg ha konkrét eset lenne és megmentenék vele egy embert válalnám újból, viszont ''vaktában'' nem biztos.
Lehet engem szívtelennek nevezni, de mégegyszer mondom, én átéltem, az nevezzen engem szívtelennek akitőmár vettek, az tudja miről bszélek, sajnos.
-
ESP
őstag
Akik lusták visszaolvasni...
Sziasztok!
Mivel eddig sem a mellébeszélésemről voltam híres belevágok a közepébe:
Egy kollégám kislányánál ''acut myeloid lukémiát'' diagnosztizáltak és ez az Édesanya levele alapján eléggé megindított és elgondolkodásra késztetett...
Nem...nem Neki kérek segítséget, csak csupán egy kis időt és megértést...e pár sor elolvasását és értelmezését, s bizonyos százalékban a befogadását...
Voltam egyszer egy keresztyén találkozón, ahol egy pécsi onkológus tartott előadást...
Elmondta, hogy pár (cirka 15) évvel ezelőtt az ún. leukémia túlélési esélye alig haladta meg a 10%-ot...de az orvostudomány fejlődésének és a csontvelőátültetésnek köszönhetően mára ez a szám eléri a 80-85%-ot!!!
Donornak jelentkezni semmi többet nem jelent, mint elmész vért adni (4 egység), majd ezt követően egy laza vérvétel és bekerülsz egy adatbázisba...ezután a világ bármely részén élő emberen segíthetsz, CSUPÁN KÉT NAP KÓRHÁZI TARTÓZKODÁS ÁLTAL!!!
Két nap és két tűszúrás egy életért...
Gondoljátok meg...
Én már jelentkeztem...
Üdv: Tomi
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
UP!
-
Palkó
tag
up
-
Palkó
tag
Fel, hogy ne legyen vérhiány.....
-
ESP
őstag
up
-
Palkó
tag
Felfelé.....
-
Palkó
tag
Gyerünk vért adni !

-
Palkó
tag
Fel....
-
ESP
őstag
Fel...
-
Palkó
tag
Feljebb, hogy ne legyen lent.....
-
ESP
őstag
MAXIMÁLIS KÖSZÖNET, MINDEN EMBER NEVÉBEN!!!
S tudod az igazi köszönet nem a leírt, elmondott sorokban rejlik...
Képzeld csak el, hogy sétálsz az utcán és bármikor szembejöhet Veled egy olyan ember, akin segítettél...s csak elmentek egymás mellett, mint két ismeretlen...
Tudod ez az érzés többet ad és jelent minden kimondott szónál és magasztaló történésnél...
Légy nagyon büszke az 51-re és hidd el egyedülálló...nem mindennapi dolog...
Amúgy nálunk a megyében (Veszprém) az a szokás, hogy az 50 felettieknek kiteszik a fényképét a falra...egyszerű, nemes és elgondolkodtató köszönet... -
kymco
veterán
Volt egy rendkívüli véradásom... már a behívás is fura volt, mert nagyon ragaszkodtak az időponthoz... Bent elmondták, hogy ez rögtön megy egy szívműtétre.... a kartonom mellett egy betegnek a neve is szerepelt.... olyan jó volt tudni, hgy nem''csupán'' gyógyszer lesz belőle....
Egyébként nem várom a társadalom köszönetét... a tied jól esett...
Köszönöm! -
Ezen most meglepődtem, hogy a gyerekeitek végignézték a véradásotokat. De örömmel is tölt el, mert nagy esély van rá, hogy ők is azok lesznek.
Ha jól emléxem engem apu hívott el egyre, mert nagyon magam alatt voltam és mondta kísérjem el, addig sem otthon kuksolok a tanulnivaló fölött. Ha már gyis ott voltam, hát adtam. Utánna megkönnyeebültnek éreztem magam, és azóta is ha tudok elmegyek vért adni. (Mondhatni véradás függő lettem.
) Én már több helyen is adtam vért, nekem mindig megköszönték a véradást. Utoljára én is ebédjegyet és egy strandbelépőt kaptam. Igaz nem kaja, de jól eset mindkettő.
Egyszer szervezni kellene egy PH!-s véradást.
Asszem 11 vagy 12 véradáson voltam eddig. (Hiába na, én csak 2002-ben adtam először.)
[Szerkesztve] -
Palkó
tag
Tökéletesen egyetértek mindazzal, amit leírtál. Sajnos manapság az emberiesség, a másik iránti tisztelet, az ellenérték nélküli segítség, sőt már csak a másik meghallgatása sem ''trendi'' dolog. Szomorú dolgok ezek, de a remény hal meg utoljára, ahogy mondani szokták.
Velem is eljött már a fiam, nyolc éves volt, végignézte és kérdezte az egészet, nagyon aranyosak voltak a hölgyek vele. Néha ő kérdezi már, hogy apa nem mész vért adni?
Nekem ezért már megéri....
Szóval hajrá mindenki, ne süppedjünk bele a közöny mocsarába !! -
kymco
veterán
Azért egy negatívumról szeretnék beszámolni....
Eddig kaptunk enni a véradás után, ami jó volt, mert egy részét megettem a csokiknak, egy részét hazavittem a gyerekeknek, és a kapott sör, ha nem is volt a legjobb márka, de a nap csúcspontja volt az esti elfogyasztása a fárasztó nap után..... Jó volt rámosolyogni a nővérkére, aki az ételt osztotta, jó volt leülni az asztalok mellé, pihenni egy kicsit, szaporítani a vért a véradás után... de ez a múlté már. A racionalizálás leépítette az étkezést biztosítókat, a személyességet, a megpihenést, erőgyűjtést, és kapunk helyette egy 500 Ft értékű étkezési hozzájárulást (és egy csomagolt nápolyit).... amit majd az asszony elkölt pelenkára, domesztoszra stb....
Elgondolkoztam azon, hogy az önkéntesség eddig sem volt nagy megbecsülésnek örvendő valami. Eddig összesen 51-szer adtam vért (megnéztem a kartonomat), de még nem köszönte meg senki. Nem a megbecsülésért csinálom, mert akkor már a második után leálltam volna... Nem a köszönetet várom... De azt elvárnám a társadalomtól, hogy fontosnak tekintse az önkéntes véradást. Becsülje meg azokat, aki megjelennek vért adni, nem véradók miatt, hanem a vért így-úgy megkapó betegekért. Egy társadalom értékrendje, fontossági sorrendje sokat elárul magáról a társadalomról.... Ahol a véradáson is spórolni kezdenek ott már tényleg nagy a baj. Ennek kéne fontosabbnak lennie, nem a minisztérium gépkocsipark lecserélésének, nem az új minisztériumi bútorvásárlásnak. Ez nem demagógia, hanem látlelet egy nagyon beteg társadalomról... és ezen még a véradás sem segít.
Engem nem tántorít el a változtatás, csak elszomorít. Amíg egészséges vagyok vért fogok adni, remélem még legalább ötvenszer....
A tegnapi véradásom a négyéves kislányom is látta, és érdeklődve figyelte... remélem folytatni fogja, amit anno édesapám kezdett el a családban.
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Túl vagyok rajta

-
Palkó
tag
Felfelé......
-
Palkó
tag
Uppocska
-
kymco
veterán
Csütörtökön megyek vért adni a Daróczi utcába

-
Gabás
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
te vámpír

-
CriticalHit
addikt
Adj vért!
-
Palkó
tag
UP, hogy fenn legyen...

Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak bátorítani tudok mindenkit!

úgy könnyű.
És nekünk meg kell csinálni azt amit a ''Nagy okosok'' kitalálnak. Grat. áááá Azt hogy a kitalálónak keljen valamit csinálni érte??? dehogyis, ő csak megmondta. Meg hogy ez a többi embert hogy érintené??? az nem számít. Talán azért tartunk ott ahol tartunk, mert van egy társadalomra fontos és kényes kérdés és még itt is azzonal megjelennek a ''Nagy okosok'' és jól megmondják a frankót. Ez az!!!!!!! Az ilyen hozzáállasal vittük mi sokra, egyszer megjelent valami ''Nagy okos'' az mondot valamit és erre mi mit csinálunk??? tapsolunk. Majd megint és megint. Igaz tudjuk mindannyian hogy hülyesség de nem baj hát ő ''Nagy okos''. Az országunk ezért tart ott ahol van. De ha neked meg a ''Nagy okosoknak'' kellene valamit tenni ezért az országért akkor fel lennél háborodva és azonnal elleneznéd.