Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • instantwater

  addikt

  Örülök, hogy lett ilyen topik is, mert kicsit nyugatabbra évek óta használják production környezetben is a Dockert és a Kubernetes is egyre népszerűbb. Én magam is napi szinten püfölöm őket.

  Remélem a jövőben lesznek fejlesztői témájú kérdések is, melyekben szívesen segítek, ha tudok.

  Aki fejlesztőként dolgozik, nagyon megéri megtanulni a Docker használatát és képfájlok készítésének módját. Egyre inkább alapelvárás lesz ez a tudás, hogy Docker konténer formájában tudd szállítani a kész programot, akár te telepíted kézzel, akár CI/CD rendszerből automatikusan kerül telepítésre valamilyen platformon, ami valószínűleg valamilyen Kubernetes alapú/kompatibilis megoldás lesz.

  És persze, ahogy az első hozzászólásban is írta a kolléga, rengeteg fejfájást spórol meg a konténerizáció. Még felsorolni is hosszú lenne. Ezért amikor új munkahelyet keresek, már a fejvadásztól megkérdezem, hogy Dockert használ-e a cég. Ha nem, megy a levesbe. Ennyire ég és föld a vele vagy nélküle telepítés.

  Felhasználóként hobbi célra én Syncthinget és OpenVPN-t futtatok egy kis VPSen Dockerben, így olcsón megoldottam a fájlszinkronizációt és a VPNt.

  Syncthinggel a Keepass adatbázisomat szinkronizálom a telefon és laptop között. VPS közbeiktatásával gyorsabb, stabilabb, mintha egymást kellene keresniük relay szervereken keresztül.

  Az egyszerűség jegyében a host OS Alpine Linux. Ez lehetne bármi más is, de kizárólag konténerek futtatására használom, így a minimalizmusa törekedtem.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák