- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Dell notebook topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
alexpol
csendes tag
Mi a külömbség a W700 és az MW519 között?
A Benq a w700-ast mondja mozizásra pedig az mw519-esnek magasabb a kontrasztja és a fényereje is
Elsiklottam valami fölött?Mit kéne néznem?Árban mind a kettő 140 környékén van gariban w700 2év mw519 3 év.http://benq.hu/product/projector/mw519/specifications
http://benq.hu/product/projector/w700/specifications
Az ember mindíg tanul valami újat!
Hát mikrofonban az erő
-
JEEMBO
aktív tag
135k-tól, DLP-link + nVidia 3D támogatással, 120Hz@720p pl.:
http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=w700+benqhttp://www.argep.hu/main.asp?sucheall=h5360
Az a baj, hogy ez az ár is sok (nekem).... -
alexpol
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #743 üzenetére
Köszi a tanácsot.
Leszűkítettem a kört 2 gépre ami 16:10-es aránnyal dolgozik(és ami még 140e alatti,sajna ennyi a keret)1.
Acer x1311wh
http://www.acer.de/ac/de/DE/content/model-datasheet/MR.JET11.001
A leírásban nem szerepel(csak a letölthető manual-ban) hogy csak 1024 x 768 felbontásban tudja a 120Hz-et
a natív 1280 x 800 felbontáson csak 60Hz a frissítés így ezen a felbontáson nem megy a 3d
Nem tudom hogy 3d-s mozizás szempontjából nagy külömbség van-e a két felbontás között esetleg a 16:10 arányba bezavar-e2.
Benq MW519
http://benq.hu/product/projector/mw519/specifications
A másik játékos majdnem egy huszassal drágább(140e)nem találtam letölthető manualt.Gondolom ez natívon(1280 x 800)viszi a 120Hz-tSzerintetek?Esetleg 140e-ig valami más gép?
-
zezoka
őstag
válasz
zsoltika29 #732 üzenetére
Naszóval! A mai napi hsz-emben írtam, mikbe botlottam. Szarakodtam egy darabig (többek között felraktam a legújabb amd drivert), de semmi nem változott. 120Hz-en játszottam egy darabig, de nem volt jó. Lett egy kis 3D, de hullámos kép, váltakozó színekkel, nem natív felbontással (pedig 1280 a natív...). 120Hz-en nem aktív a 3d menü.
Visszaraktam 60Hz-re , és elkezdtem kísérletezni (ekkor lehet csak aktiválni a proji 3d menüjét).
Végeredmény:
SEMMI nem kell hozzá a Stereoscopic player-en kívül. Semmi más beállítás sem.
Egyszerűen a Stereo playerben a Stereo formátumot Side by side-ra rakom (esetleg a képarányt vissza 16:9-re ha elcseszi), aztán a Stereo látványnál kiválasztom a Software pageflipping-et. Projin menüben bekapcsolom a Frame sequential-t, és ennyi. Megy a 3D tökéletesen (máramennyire a DLP linket tökéletesnek lehet nevezni).
Mindez működik azzal az 5m-es kábelemmel is, amire a 120Hz-et nem engedte kiküldeni... Holnap fúrom fel a vásznat!
-
alexpol
csendes tag
Segítsetek nem tudok dönteni.Kinéztem ezt a két projektort de nem tudom melyiket válaszam.Melyik megbízhatóbb márka? Acer x1211k vs. Benq mx503
http://support.acer.com/acerpanam/projector/2011/acer/X1211K/X1211Ksp2.shtml
http://benq.hu/product/projector/mx503/specifications
Sem árban sem tudásban nincs nagy külömbség,mondjuk a Benq 3 év garit ad az nem rossz.És a kontraszt is valamivel nagyobb.
Főleg 3d-re lenne használva kb 3-4 méterről 220 széles vászonra. -
zezoka
őstag
Naszóval, mitn az várható volt, szívok!
Pár probléma, amire Tőletek (is) várok segítséget:
Szóval:
1.:
-Ha simán küldöm a jelet a projektorra, akkor megjelenik a 3D menü, és beállítható frame sequential (amit bekapcsolva kicsit halványult a kép, de minden ó maradt), és top bottom (ami úgy elcseszi a képet, hogy ki kellett kapcsolnom a projit, és vissza, mert a Benq indítókép, és a Win háttér egyszerre látszott valami furcsa színekben, proji menü meg nem látszott).
-Ha viszont átnyomtam 120Hz-re, akkor ez a 3d menü a proji menüben szürke volt, azaz nem választható.2.:
Ezenkívül az általam vásárolt 5m-es kábelen nem tudok 120Hz-et kiküldeni (1 tüske , csak a saját , rövid, kb 1.5m-es kábellel. Így persze nem tudtam a helyére rakni/vetíteni.3.:
Iz3d, Stereo Player felrakva, de sehogy nem tudtam a képet egymásmellől egymás "tetejére" tenni...Tesómat be kell majd hívnom, de addig ki kéne derítenem, miért nincs 120Hz az 5m-es kábelen (illetve kicserélni a kábelt).
4.:
Továbbá mégegy érdekesség (rövid kábellel, mert csak azzal megy a 120Hz):
1280x800@60Hz, minden oké. Átváltok 1280x800@120Hz-re, mire proji kiírja, h 1368x800@120Hz, szép képpel, látszólag natív felbontással. Aztán addig erőltettem a Win-ben az 1280-at, hogy át is váltott a proji 1280x800@120Hz-re, de nem volt natív, és alig olvashatók voltak a szövegek. Azóta természetesen nem tudom előszedni azt az 1368as felbontást, mert nem választható (de ez végülis ini fájllal megoldható, h választható legyen. -
zengoe
csendes tag
Szivárvány jelenség nem ez. Elvileg DLP projektoroknál észlelhető jelenség. Újabb eszközökre kevésbé jellemző. Két éve vásárolt projektoromon, normál filmnézés közben nem észlelem. (Külön provokáló kísérletekkel (hiretelen oldalratekintő pillantásokkal), kifejezett figyelem mellett észre lehet venni.
)
zsoltika29: A projektorhoz 3D DLP link szemüveg kell. Tehát aktív szemüveg akármilyen nem jó.
-
zsoltika29
tag
Én is úgy gondolom,hogy elég lenne egy hd ready és akkor már legyen 3d.
2d-ben 1366x768 felbontású jelet pc-ről lehet projectorra küldeni? A gépen én legtöbbször ezt használom még 3d-ben is.
A tv-hez használt aktív szemüveg a projetorokhoz akkor valószínűleg nem lehet használni ugye?
A 24p-s hatás a nem folyamatosan úszó kép nagyon zavaró?
A gépemben 3d vision kompatibilis gti550 kártya van. A 3d vision jobb hatást eredményez a dlp szemüvegekhez képest?
üdv
-
zezoka
őstag
válasz
zsoltika29 #736 üzenetére
Habár full hd-s 50"es "régebbi" tv-m van, és full hd fimeket nézek rajta, 1280x800-as projektort vettem, mert tesómét kipróbálva 210 cm széles képet vetítve, kb 3-3,5 méter nézőtávból szerintem semmi baj nincs a felbontással. És hát igen, az anyagiak... Egy bő százassal drágább egy legbutább 1080as még egy jobb 720asnál is. Egy gyengébb 720-nál meg már mégnyagoybb a különbség.
Azért vettem projektort, mert 3D-zni akarok, és tesóm azt mondta, ne tvt sceréljek, mert a 3d nagyban az igazi, mert elég kiábrándító a tv mellett (aminél még a nagy sem elég nagy) a pl virágcserép, könyvek, stb!
-
zsoltika29
tag
Sziasztok!
Egy őszinte választ kérek.
Sajnos még nem láttam élőben projektoros videót.
Mennyire látszik a projektotoknál, hogy fullhd vagy hdready.
Ha én a fullhd tv-n 720p-s filmet nézek nem nagyon látom a különbséget az 1080p-s filmhez képest.
Még akkor is szinte észrevehetetlen a különbség, ha a pc-ről nem küldök a tv-re teljes fullhd 1920x1080 -as jelet,hanem csak 1366x768-at.
Mert hát a piszkos anyagiak, nem mindegy mennyit ad ki az ember a mai időszakban.
Főleg, ha 200 alatt HD ready 3D-s projit lehet venni.
Előre is köszönöm!
üdv
-
zezoka
őstag
Ez szerintem csak a kamera, élőben ilyent nem látni, teljesen villogás, és szívárványmentes volt tesómé, mikor övét próbálgattuk, egyedül annyi, hogy amikor a 3d-t bekapcsoltuk, és szemüveget felvettük, akkor csökkent a fényerő, és talán egy kicsivel kevesebb lett a szín (de ezutóbbiban már nem vagyok biztos).
Zsoltika: tapasztalat 3d-ben sajna még odébb lesz, mert nem tudják tesómék melyik dobozban van, és eszük ágában sincs kipakolni (én meg nem akarom b@xsztatni, mert már eleget csesztettem őket
, meg mégiscsak ingeyn adja oda a 2 két 21k/db árú szemüveget)!
-
makkai
aktív tag
Üdv!
Nem láttam még élőben projektorral vetített filmet, de ebben a videóban mi ez a lefelé szaladgáló szincsíkok? A kamera felvétel miadt látszik, vagy ez a szivárványozás?
Bocs a láma kérdésért, de tervezem Én is projektor beszerzését, úgy 1-1,5 év múlva, azért érdekelne, hogy ez miért van.
Más videóknál nem láttam ilyet pl. Acer H5360-nál, csak ennél a Benq MW712-ről készített videókban. -
zezoka
őstag
Ma jön meg a Benq MW712 projim!
Tesóm odaadja a Benq szenmüvegeit (majd ha megtalálja költözés miatt még valamelyik dobozában van), mert neki nem jön be a DLP link 3D, nVidia 3d-t akar, mert ott nincs fényerőcsökkenés. Én projim meg nagyobb fényerejű lesz!
Csak a szemüvegre ki kell találni valami párnázást, mert csak úgy tudtam nézni annak idején nála, h az ujjamat az orrom és a szemüveg közé dugtam...
-
zsoltika29
tag
Sziasztok!
Még új vagyok a témában.
Jelenleg van egy LG 50"-os 3D plazmám, van hozzá két aktív szemüveg.
Ezen a típusú projectoron gondolkodok: ACER H5360BD
Az LG aktív 3d-s szemüveget tudnám használni a projektorhoz?
Másik kérdés:
Eljutottam oda, hogy kiküszöböljem a plazmámnál a képremegést, szaggatást vagyis a 24p hatást az SVP-vel /Smooth Video Project/, úgy hogy most már 60p-ben élvezem a filmezést.
Természetesen pc-re van kötve a tv-m.Ha projectort rá kötöm a pc-re akkor ezt a 60p-s hatást azon is tudom élvezni 2d-ben és 3d-ben egyaránt?
Az igaz, hogy a 48p-s Hobbittól sokan rosszul lettek a moziban.
köszönöm a segítséget!
üdv
-
fecos2
csendes tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem.
Van egy acer pd723p dlp-s projim,ebbe van egy hibás uhp 250W.
Kapok egy uhp 200W-os izzót,mi fog történni ha kicserélem?
Tudom így használni?Előre is köszi
-
kisszoli0707
tag
Lehet,hogy nem ide kellene írnom,de mivel itt vannak a legcélirányosabb tagok,ezért nektek ajánlom megvételre az 1Tb-os WD külső winyómat,tele van 3D-s ,javarészt half SBS filmekkel,szám szerint 84 db van rajta ,de akad köztük pár db half OU film is!
Én projektor+PC összeállítással használom,kiválóan működik,egy év garanciával adom,papírokkal,dobozban!A terméket a vaterán is hirdetem,úgyhogy akit érdekel,ne tétovázzon!Persze azt mondanom sem kell,hogy a merevlemezt NEM a filmek miatt árulom,hanem mert ez is ugyanúgy garanciás,mint a boltban kapható vadonatúj!
Kérdéseket privátban fogadok elsősorban,amiket kérem ne a filmekre vonatkozóan tegyetek,először és utoljára mondom,NEM foglalkozok ezzel,meg kell venni őket boltban!!!Persze akinek kell,egy mozdulattal leformázható,de addig nem akarom megtenni,amíg nem veszem meg a másikat.
Ja,és hogy miért adom el?!Egyértelmű!Kevés a hely!Ára:26000+ posta! -
eee88
csendes tag
Értem, köszi a választ, azért kérdeztem, mert valahol mintha valami infrás jelről olvastam volna. Nekem azért lenne ez lényeges, mert nyáron úgy szeretnék a projektorral vetíteni, hogy az emeleti terasz padlóján van a projektor és mi pedig a földszinti teraszról nézzük, így a plafon miatt nincsen fizikai rálátás a projektorra, de akkor így ez nem is lényeges, ennek örülök.
-
zengoe
csendes tag
Nekem Acer szemüvegem van, de itt a listán (úgy emlékszem) olvastam, hogy az olcsó kínai is jól működik (tehát mindegy melyik csak dlp-link legyen). A szemüveg a jelet tudtommal a vetítővászonról visszatükröződő fehér fény jellel kapja, amit a néző nem vesz észre, de a szemüveg érzékeli. (Az érzékelő egyébként a szemüveg elején található, így soha nincs használat közben a projektor irányában.) Én 3.5-4 m távolságról nézem a képet, lakásunk adottságai alapján. Messzebbről nem volt módom kipróbálni. Viszont azt gondolom, hogy a működésielv alapján a távolság nem annyira lényeges (csak a vászon irányába kell nézni).
-
eee88
csendes tag
Köszönöm a válaszodat és ugye bármilyen dlp-link szemüveggel működik a 3D-zés? Az ebayen nézegettem az olcsó kínai dlp link szemüvegeket, amik 6000 Ft körül vannak postával. Hogy működik ez a szemüveges dolog? Milyen messze lehet a projektortól lenni, hogy működjön? Kell fizikai rálátás a szemüvegnek a projektorra?
-
zengoe
csendes tag
Nekem nem pont ilyen projektorom van. Vga-n és hdmi-n keresztül is működik nálam. (projektorom: Acer P1303W) A projektor 3d képessége megnézhető a kézikönyvéből. Megnéztem a kérdéses (H5360BD) projektor VGA analóg kompabilitás üzemmódok leírását. Ennek alapján vga-n keresztül biztosan képes 640x480, 800x600, 1024x768 és 1280x720 felbontások mellett 3D-re (F.frekvencia: 120Hz). Ez a projektor képessége a leírás szerint. Tehát tudja vga-n keresztül. (Ettől még lehetnek beállítási nehézségek. De ezeket biztos, hogy meg lehet oldani.)
-
eee88
csendes tag
Köszi a válaszodat, ezen a projektoron már 1.4 HDMI volt, azt kipróbáltam, hogy 120Hz-re át tudom állítani a VGA bemeneten is, akkor elvileg működhet vele így is a 3D? Feleslegesen nem szeretnék szemüveget venni hozzá. :S
Esetleg valaki, akinek van ilyen projektora tudna erről mondani nekem valamit? -
eee88
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy sikerült hozzájutnom egy Acer H5360BD projektorhoz, aminek rossz a HDMI bemenete, dlp link szemüvegem nincsen hozzá, szerintetek tudom használni a projektor 3D-s részét a VGA bemeneten keresztül? Érdemes vennem hozzá szemüveget?
Előre is köszi a segítséget.
-
zengoe
csendes tag
A 3D kép a DLP technológiával szemüveg nélkül világosabb a kép, egyben kettőzött. Szemüveggel pedig sötétebb kép (vagyis normális) és kettőzöttség nélküli kép (olyan mint a moziban az IMAX - persze a filmanyag, és esetleges beállításoktól (pl. mélységélesség) függően). A kettőzöttség szemüveggel való eltűnése alapján meg lehet ítélni, hogy a rendszer működik-e. Ha szemüveggel nem látsz kettőzöttséget, akkor jól van a lényeg beállítva (ez feliratoknál vagy egy egyszerű 3D-s fényképnél könnyebben meglátható). A lejátszó szoftveren is be kell állítani a kijelzőt (monitort). A TotalMedia Theatre 5-ön 3D/Viewing enviroment/ menűn belül 120Hz LCD display-t kell választani (vagy hasonló - valószínűleg az első menűpont). (Ugyanitt a General Settings-ben lehet a mélységélességet is állítani.) Ha mindent jól beállítottál, akkor elvileg működni fog (remélhetőleg gyakorlatban is).
A projektor és a szemüveg automatikusan szinkronizál (egy hiba szokott esetleg lenni, hogy nem a megfelelő szemnek megfelelő képet látod, hanem felcserélve - ilyenkor a lejátszó szoftveren, illetve a projektoron is lehet többnyire módosítani a helyesre).
Több szoftver is létezik, amellyel lehet 3D-t nézni. Azonban ezek többnyire fizetősök. Én OEM verzióban PowerDVD-vel tudok blu-ray-t nézni (blu-ray íróhoz kaptam). Mkv kiterjesztésű 3D-s filmeket az ingyenes sview-val tudok nézni. Tehát én sem költöttem külön szoftverre. Lehet, hogy pl. TotalMedia Theatre 5, ha megvenném alkalmas lenne erre, de egyelőre megvagyok azzal, amim van.
-
Kvazár
őstag
Igen, én is erre gondolok, hogy lejátszó progimmal lesz valami és abból kéne valami kompatibilisebb változat.
Eddig magamtól odáig jutottam, hogy XGA-ra állítottam a felbontást és 120 Hz-re a képfrissítést. Majd bekapcsoltam és átkapcsoltam mindent. (Nem kell valahogyan párosítani, vagy mit tudom én a szemüveget és a vetítőt??? Csak mindent ON-ra állítok és kész???) És utána a meglévő 3D-s tartalmat próbáltam a legkülönfélébb lejátszókkal lejátszani több kevesebb sikerrel.
Eddig a "TotalMedia Theatre 5"-tel értem el olyan eredményt, ami talán már 3D-hez közelít, de nem tudom eldönteni!?
Szemüveg nélkül is jól látható volt a kép, csak a színek voltak kicsit rosszak, de szemüveggel jók voltak a színek és talán 3D-s volt a kép...
Milyen élményre kell számítani? Mint IMAX-ben, ahol tényleg előttem történik minden, a vászon síkjából kiemelkedve? Vagy valami másra? (Na ez egy szép megfogalmazás lesz, készüljetek
!) Szemüveg nélkül mennyire nem látható a kép, amikor 3D-s tartalmat vetít? Mert ugye (bocsi, csak ezt tudom példának hozni) az IMAX-es film szemüveg nélkül nagyon homályos, de amikor ez vetített elvileg 3D-s képet, akkor annak a minimális színhibán (a fekete nem volt az igazi) kívül semmi baja sem volt!?
A progit, amit ajánlottál, mindenféleképpen kifogom próbálni, de olyanról nem tudsz ami mindent tud és a BR filmet is viszi?
-
zengoe
csendes tag
Nem vagyok szakértő a témában. Kell egy lejátszó szoftver (pl. sview (www.sview.ru/en)). 3D-s film. Vga kártyára kötve a projektort, A VGA kártya felbontását és képfrekvenciát 1024x768 és 120Hz-re (kézikönyv alapján a projektor ezt tudja) kell állítani. A projektort is át kell állítani 3D-be. Ha sview-t használsz, akkor shutter glasses (5. menűpont - change device) (valamint fehér sync. fényre kell állítani). Alapvetően a lejátszó szoftvertől függ, hogy mit kell állítani és mit tud lejátszani. Sview blueray-t nem tud. De mkv-t igen. Ha teljes képernyőre veszed a lejátszást és bekapcsolod a szemüveget, akkor remélhetőleg működni fog. Mivel próbálkoztál eddig?
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Lenne egy gyors és láma kérdésem:
Van egy GTX460-as karim, egy LG PA70G-s projektorom és egy kínai DLP-s szemüvegem.Ezekből hogyan tudok 3D-s képet kicsiholni?
-
edward77
csendes tag
Kész megőrülök!!!!! Stereoscopic plajeren softvara pageflippingen van csak 3d hatás, de ahoz meg erőmü kell, mondjuk ott is remeg a kép. Miért remeg? Miért nem birom AMD driveren nézni a 3d-t? Radeom HD 5450-es kártyám van elméletileg tudja. gépem Amd atlon 3000+os. Nem értem!!!!!! Valaki segitsen már légyszi mert megőrülök..
)
-
zengoe
csendes tag
Sziasztok! Acer P1303W projektorom van. Ugyanakkor van egy Dell Vostro 3350 laptopom. A problémám, hogy a projektort HDMI-n keresztül nem észleli a laptop. (Mintha rá sem kötöttem volna.) D-Sub-on keresztül viszont a 3D nem megy vele. Majd rájöttem, hogyha a HDMI és D-Sub kábellel is össze van kötve, akkor felismeri, HDMI kapcsolat jön létre a projektor üzenete szerint. Ekkor van 3D filmnézés esetén. (De csak egyetlen programmal tudom elérni ezt.) A projektort a PC felismeri HDMI-n keresztül. Mindenféle formátumban, módon megy a 3D a PC-vel. A laptop más eszözt (monitort) HDMI-n keresztül kezeli. Viszont a projektoron keresztül a fenti összekötetés mégsem tökéletes, mert csak korlátozott módon tudok 3D filmet nézni (Sview programmal csak - ez bluray-t viszont nem tud kezelni).
Emlékeim szerint az első HDMI-s összekötésnél felismerte a projektort a laptop. (Közben történt driver frissítés a dedikált és a processzor szintű grafikus kártya kézi váltásának érdekében.) A probléma okát nem értettem, magyarázatot nem találtam rá. Terveztem SSD vételét, amely megtörtént. Így újra telepítettem a teljes operációs rendszert, drivereket, mindent. Azonban a projektort HDMI-n továbbra sem ismeri fel a laptop. Mi lehet a hiba? Van-e ötletetek? -
zezoka
őstag
Core2 Quad Q9600 2.66Ghz proci, 4 giga rammal, meg a már említett 1giga ramos HD4870.
Akkor valszeg el fog boldogulni vele, pláne, mert pénzt csak 720as projektorra szánok (200alatt akarok maradni, de inkább 160 körül max), full hd meg nem igazán fér ebbe pláne jó fényerejű (2800 vagy afölötti)...
Tenap elhoztam tesóm projektorát (Benq MW512), és rádugtam a videókártyára, ami gond nélkül ráküldte az 1280x800-at 120Hz-ben, projektor meg gond nélkül ráállt, és kiírta, hogy azon van.
Mi a következő lépés? Stereo player, meg egy 3d film? Vagy kell még valami?
-
JEEMBO
aktív tag
Szerintem onnan kell megközelíteni, hogy minimum 2db 1080p-s (de hamarosan jönnek a mégnagyobb felbontások is) jelfolyamot kell feldolgozzon realtime, lehetőleg a GPU. Úgy tudom, hogy általában ATI fronton UVD2-vel és egy jobb procis konfiggal már mindenféle kellene menjen, de ha nem bírna valamit, akkor nem árt UVD3-asban gondolkodni.
http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder#UVD_enabled_GPUsnVidiánál meg VP2-es tudtommal a leges-legalja, ami szóbajöhet, de új beruházásnál nem árt VP5-ben gondolkodni.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_PureVideo#Table_of_PureVideo_.28HD.29_GPUsErgo a Te kareszeddel és egy elég erős géppel elvileg mennie kellene a legtöbb 3D filmnek...
Ha valaki mást tapasztalt
, akkor írja meg!
-
JEEMBO
aktív tag
Igen, ha a Te ATI vagy nVidia kártyád megtudja hajtani pageflippinges 120Hz-es jellel a 3D DLP ready vetítőt, akkor megfelelő lejátszó progival mennie kell a DLP-s 3D-nek.Ekkor a vetítő "közvetlenül" kirakja felváltva a két bejövő képet és generál hozzá DLP szinkronjelet.
Ha SBS vagy O/U 3D-t is tud a vetítőtök, akkor megfelelő SBS vagy O/U 3D film esetén (akár még HDMI 1.3-as HD-s media playerrel) 60Hz-es vetítőbe menő jellel (half SBS vagy O/U üzemmódban) is mennie kellene DLP szemüveggel a 3D-nek! Ekkor a vetítő szedi szét a frame-eket, s előállítja a 120Hz-es pageflippinges képet + a DLP szinkronjelet.
Ez szól a DLP mellett, nagyobb a szabadság, nem igényel feltétlenül PC-t.
-
zezoka
őstag
Na akkor most mivan?
Nekem ATI HD4870 van. Azzal ha jól értem DLP link szemüveggel elvileg gond nélkül tudnék 3D mozizni egy Benq projektorral, igaz?
Viszont mivel a DLP link szemüvegek bazi nehezek, és lecsökken nagyon a fényerő, a vezetékes szemüveggel meg nem lett jó tesómnak, ő még kipróbálja az Nvdidia 3D Vision-t , de az viszont csak nvidia kártyával műxik (neki az van, csak épp most pénze nincs nvidia 3D vision-re).
Mindenesetre kölcsönadja a projektort, amíg házfelújít (legalább nem porosodik), és kipróbálom a DLP link-el (csak a szemüvegek valamelyik dobozban vannak - elő kell keresni), és ha műxik, akkor decemberben projektor vásár, ami ha nem tetszik DLP link-el, akkor addigra már remélhetőleg lesz eredménye a nvidiának, ami nekem is akkor még a videókártya cserét is hozza magával.
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
kisszoli0707 #697 üzenetére
Hali!
Nem muszály Ati kártya. NV-vel is megy a DLP szemcsi is pl. Stereoscopic Playerrel.
Üdv!
-
alexpol
csendes tag
válasz
kisszoli0707 #700 üzenetére
Rendben,köszönöm.Akkor érdemes nekivágni a dolognak!Végigolvasom a hozzászólásokat hogy kinek mi vált be.Egyébként neked milyen videókártya,projektor,szemüveg,kombinációval sikerült elérned sz IMAX hatást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Pro-Ject DAC RS2 Black
- Denon DRA-100
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest