- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Apple asztali gépek
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megosztott háttértároló
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zengoe
csendes tag
A 3D kép a DLP technológiával szemüveg nélkül világosabb a kép, egyben kettőzött. Szemüveggel pedig sötétebb kép (vagyis normális) és kettőzöttség nélküli kép (olyan mint a moziban az IMAX - persze a filmanyag, és esetleges beállításoktól (pl. mélységélesség) függően). A kettőzöttség szemüveggel való eltűnése alapján meg lehet ítélni, hogy a rendszer működik-e. Ha szemüveggel nem látsz kettőzöttséget, akkor jól van a lényeg beállítva (ez feliratoknál vagy egy egyszerű 3D-s fényképnél könnyebben meglátható). A lejátszó szoftveren is be kell állítani a kijelzőt (monitort). A TotalMedia Theatre 5-ön 3D/Viewing enviroment/ menűn belül 120Hz LCD display-t kell választani (vagy hasonló - valószínűleg az első menűpont). (Ugyanitt a General Settings-ben lehet a mélységélességet is állítani.) Ha mindent jól beállítottál, akkor elvileg működni fog (remélhetőleg gyakorlatban is).
A projektor és a szemüveg automatikusan szinkronizál (egy hiba szokott esetleg lenni, hogy nem a megfelelő szemnek megfelelő képet látod, hanem felcserélve - ilyenkor a lejátszó szoftveren, illetve a projektoron is lehet többnyire módosítani a helyesre).
Több szoftver is létezik, amellyel lehet 3D-t nézni. Azonban ezek többnyire fizetősök. Én OEM verzióban PowerDVD-vel tudok blu-ray-t nézni (blu-ray íróhoz kaptam). Mkv kiterjesztésű 3D-s filmeket az ingyenes sview-val tudok nézni. Tehát én sem költöttem külön szoftverre. Lehet, hogy pl. TotalMedia Theatre 5, ha megvenném alkalmas lenne erre, de egyelőre megvagyok azzal, amim van.
-
zengoe
csendes tag
Nem vagyok szakértő a témában. Kell egy lejátszó szoftver (pl. sview (www.sview.ru/en)). 3D-s film. Vga kártyára kötve a projektort, A VGA kártya felbontását és képfrekvenciát 1024x768 és 120Hz-re (kézikönyv alapján a projektor ezt tudja) kell állítani. A projektort is át kell állítani 3D-be. Ha sview-t használsz, akkor shutter glasses (5. menűpont - change device) (valamint fehér sync. fényre kell állítani). Alapvetően a lejátszó szoftvertől függ, hogy mit kell állítani és mit tud lejátszani. Sview blueray-t nem tud. De mkv-t igen. Ha teljes képernyőre veszed a lejátszást és bekapcsolod a szemüveget, akkor remélhetőleg működni fog. Mivel próbálkoztál eddig?
-
zezoka
őstag
Elvileg a DLP link szemüvegnek kompatibilisnek kell lennie, de engem tesóm lebeszélt. Ő már majdnem végigjárta az utat, sokat szívott a 3Dvel, mire összehozta a DLP szemüveggel , meg Benq 512-es projektorral.
Visztont a DLP szermüveg módszerről lebeszélt... Tohonya nagy kényelmetlen szemüveg, és úgy nyomja az orrot, hogy 3 perc után már csak úgy lehet elviselni, ha az ember az ujját bedugja az orra és a szemüveg közé (ez személyes tapasztalat). De ami még lényegesebb, nagyon sötét lesz tőleg a kép (pedig 2800as a fényerő...)
Emiatt vett vezetékes szemüveget, de az sem vált neki be, majd most fog venni Nvidia 3D Vision-t, az lesz az uccsó, azzal már jónak kell lenni.
Csak én is venni akarok, ő meg lebeszélt a DLPről, h már végigjárta, beleölt csomó pénzt (nem is kínai szemüveget vett), én ne tegyem. Kipróbálja az Nvidia 3D-t, és utánna ha műxik, akkor már meri ajánlani.
Csak egy a bibi, nekem meg Ati HD4870 kártyám van. Bár amúgy is akartam fejleszteni, mert ez a kártya csak 5.1DD vagy DTS-ig tudja rákeverni a HDMI kábelre a hangot. Hifim meg tudna kezelni Dolby True HD meg DTS HD Master Audiot is. Igaz csak poénnak lenne jó, meg egy két teszten akartam megnézni mit tud, mert a filmjeim java 5.1, szóval még csak nem is DTS! (5.1et amúgy is jobban szeretem, mint a DTSt, mert sima DD-nél be tudom kapcsolni a Night módot, hogy ne kelljen állandóan hangosítani-halkitani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- Külpolitika
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Politika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest