Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Attix70
aktív tag
Sziasztok,
Problémám lenne, talán tudtok segíteni.
TV LG42LA620, router DIR-636. Ha bekapcsolom a Tv-t akkor rövid idő múlva látom, hogy megjelent a Serviio ikon. Ha elindítok egy filmet róla akkor egy idő után megszakad (nem látja a Serviiot sem). A hálózaton nem látom a TV-t de azon le tudok játszani Youtube műsort. Ha ki-be kapcsolom a Tv-t akkor megin jó egy darabig. Próbáltam Mezzo-t is azzal is ez volt.
Wifin megy a TV (LAN-nal nem ment a Serviio). A Serviio egy vezetékes hálózatba kötött gépről megy amit a Tv szintén nem lát ha leakad. A többi dolgot (router és másik laptop) látja.
Mi csinálhatja ezt? -
farkas-j
őstag
válasz
energomatt #1660 üzenetére
A Seviio (legalábbis a régi verziók) nem támogatják az ISO-t. Nem tudom van e olyan DLNA szerver ami tudná. Szerintem DLNA-n a kliensek sem tudják. Én erre a célra a hálószobába vettem egy Android boxot, amit nagy megelégedéssel használok. Ennél nem kell DLNA-val vcakolni, simán kezeli a könyvtármegosztásokat. A nappaliban egyébként egy LG LA 660-as TV van, az használ DLNA-t.
-
energomatt
őstag
Megoldható ezzel, vagy másik szerverrel, hogy a PC-n lévő DVD ISO fáljt direkt módon átjátssza?
-
farkas-j
őstag
Esetleg tégy egy próbát a Serviio 1.4.1.2-vel, nálam tökéletes! Itt megtalálod.
-
mckay
aktív tag
Köszönöm, tényleg szuper program ez a Mezzmo!
Mondjuk azért 10 rugót kissé sajnálok érte, megpróbálom majd a két hetes teszt idő végén az ingyenesre visszabutulást.
De azért ez sem tűnik tökéletes kombónak a Sony TV-vel:
- nem teker előre, kénytelen vagyok az elejént kezdeni a filmet, vagy léptetgetni.
- a feliratot, ami az mkv fájlban van és a windows remekül lejátsza, ez nem adta ki a tévének, nem tudtam váltogatniViszont a körítése (címlapok, infók) lenyűgöző, és hát a lényeg, hogy az 1080p ne akadjon, az remekül ment.
Köszi mégegyszer!Azért ha valakinek van más, amire esküszik, ossza meg bátran, azt is szívesen kipróbálom!
:-) -
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok - ha lehet, service-ként futó - DLNA progi gyanánt, Windowsra?
Már két évet használtam az UMS-t, egyre fogyó lelkesedéssel, mert a Sony tévém egyre gyakrabban futott bele olyanba, hogy nem tudta lejátszani a formátumot. (Torrentről élek...)
Aztán most már olyan is felütötte a fejét, gyakorlatilag használhatatlanná téve az UMS-t, hogy egy 720p-s .mkv-ból töredékkockák préselődnek át.
UMS eltávolít, telepít, nem jobb.
Windows újratelepít, UMS telepít, nem jobb.Na mondom van élet ezen kívül (bár nagyon szerettem, jól vitte a feliratokat), körülnéztem.
Találtam a HOME MEDIA CENTER nevű kis progit, király, szépen visz mindent, full hd filmet is.
Igen ám, de ez meg per user fut, nem service-ként, és a konfig fájlját ráadásul a user appdata/roaming könyvtárába teszi, így függ a júzertől a beállítás, legfőképpen az a baj, hogy nem illeszkedik a családunk kibe lépkedünk de esetleg belépve maradunk modelljéhez.
Pedig jó kis cseh progi...
Jó, csinálhatok rá ütemezett feladatot, de valamiért leáll időnként, szóval nem tökéletes, na.Ti mit használtok?
Kivételesen benne lennék abban is, hogy fizessek érte, vegyünk meg valamit, hiszen hasznát vesszük.
De próbálgatni nincs pénzem, olyan kéne, ami másnál már huzamosabb időn keresztül bizonyított!Minden hozzászólást előre is köszönök!!!
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1651 üzenetére
Sample van, és IMDb linket teszi mellé, és a borítót
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1649 üzenetére
De a router igen
Mivel openwrt/lede van rajta, így lehet írni egy scriptet, ami átnevezi vagy esetleg átlinkeli másik mappába, másik néven, és azt a mappát adod meg a minidlna-nak.
Headless fórumtárs csinált ilyen scriptet, az aláírásomban lévő blogout topicjában lehet olvasni róla.... -
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Örömmel látom, hogy van ilyen topic, bár nem gondoltam volna.
Elég későn, talán 6-7 éve ismerkedtem meg én is a DLNA szabvánnyal és nagyon megtetszett. Ismeretségi körömben úgy tűnik senki nem ismeri és furán is néztek rám, hogy miért nem elég nekem is a pendrive.
Szóval lakásfelújításkor lehetőségeimhez mérten csináltam egy ilyen kis kütyüfalat. Két éve megy, néhány áramszünetet leszámítva megállás nélkül, éjjel-nappal. A nappaliban lévő egyszerű HD-Ready Samsung tv van rákötve egy Amiko a3 t2/c androidos beltérin keresztül. Androidos mobilról, vagy a beltéri saját irányítójával böngészhetem a falon lévő 500Gb-os vinyó tartalmát és indíthatok bármit. Feliratokat, nyelveket, gond nélkül átviszi és bármikor váltogatható menet közben. Remélem még sok évig kiszolgál. -
-
mate1396
tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy létezik-e és ha igen akkor hogyan lehet megoldani a következő problémát? Adott egy router amin fut egy minidlna. (LEDE) Igazság szerint minden eszköz (TV, szgép) látja rendesen, és le is tud játszani róla. De a TV-n szeretném valahogy úgy megjeleníteni, ahogy PLEX szokta, legalább a letöltött filmek nevét átírja magyarra meg ilyenek. Samsung TV-ről lenne szó. -
RudY
addikt
Igen, akkor ez már annyira alap, hogy nem is nagyon részletezik
Elvileg nem szükséges, de ha új készülék kerül a hálózatba, akkor érdemes mindent újraindítani (router, NAS stb.). A NAS milyen progival dolgozik (Plex, minidlna stb.)? Nálam Twonky fut, de ezen belül érdemes megadni neki a Samsung profilt (TV és 2 Blu-ray lejátszó), különben nem látnak mindent, vagy nem helyesen. -
K@riK@
csendes tag
Segitsetek,
van egy qe65q9f tipusu samsung tv.
Létezik ,hogy nem tud lejátszani a nasról?
Nincs benne DLNA?
A media server megy, de a tv-n nem találom.
laptopon is látom, egy régi LG tv-nis. -
1nf4m0us
csendes tag
válasz
energomatt #1639 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget !
Egyébként itt nincsen szükség semmilyen beállításra? Az oké, hogy a laptop és a tv is egy hálózaton van, de ennyi? -
1nf4m0us
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy LG UJ6307 szériájú okos tv, illetve most telepítettem fel a windows 10-et a laptopomra.
Mi lenne a legegyszerűbb módja annak, hogy a filmeket ki tudjam vetíteni a laptopról a tv-re kábelek nélkül hálózaton?
Bocsánat a kőkori kérdés miatt, csak nem csináltam még ilyet.
Van ez a dlna, de nem teljesen értettem, hogy mi is ez pontosan, illetve inkább azt, hogyan működik.
Külső programot nem feltétlen szeretnék leszedni hozzá.Előre is köszönöm !
-
RudY
addikt
válasz
Enter65 #1634 üzenetére
Ha a gépen rendben van minden, akkor miért lenne a szükség a router minidlna használatára?
Iktasd ki, a Serviio-nak simán mennie kell... ha nem, akkor beállítási problémák vannak, vagy a tűzfal, ahogy suste is írta. Megpróbálhatsz mást is, pl. Plex, talán jobban bejön. -
suste
veterán
válasz
Enter65 #1632 üzenetére
ez így szimplán marhaság
ahhoz hogy PC-ről üzemeltess DLNA-t, nem kell semmilyen + beállítás/program a routeren
ha beüzemelsz egy DLNA szervert a routeren is és egy másik kliensen (pl pc) is, akkor 2 szervert fognak látni a DLNA lejátszók
szóvat csak ott kell beállítani a DLNA szervert, ahonnan meg akarod osztani a fájlokat -
Enter65
senior tag
Üdv!
Az alábbi gondom lenne. Adott egy TV és egy gep, melyen Serviio van telepitve. A kettö közt szerepel egy Synology router amin van egy minidlna telepitve, de ez sajnos valahogyan nem müxik rendesen, mert nem látja a TV-m a programot. Valakinek valami javaslat, tipp?
Elöre is köszi a Helpet!
-
mzso
veterán
Helló!
Windows 8-ban honnan kell elővarázsolni a DLNA szerver beállításokat?
-
cocka
veterán
Szvsz, ez mindkettő beállítás kérdése.
Elvileg azért nem megy a DLNA, mert eszközönként kialakítható egy-egy profil, ami alapján a DLNA szerver tudja, hogy hogyan viszonyuljon az eszközhöz, azaz mit lehet rajta lejátszani és mit nem és milyen minőségben. Legalábbis a Mezzmonál így van, hogy van 5 millió profil, amit beállíthatsz, ha nincs benne az eszközöd a profillistában, na az egy érdekesebb kérdés, hogy olyankor mi van. Mert bár én is tudnám hogy kel ilyen profilfájlokat írni
A 2. sok mindenből függ, pl. hogy amire DLNA-n keresztül átküldöd az támogatja-e a 4K lejátszását. Másrészt magának a megjelenítőnek is tudnia kell 4K-t. Harmadrészt beállítható, hogy az adott eszközre milyen minőségben streameljen a cucc, de ha az adott eszköz nem támogat 4K-t, akkor van transcode-ra is lehetőség.
-
atike
nagyúr
Sziasztok!
Lehet láma kérdések lesznek:
1.,
Ha egy nasról filemogsztással gond nélkül lejátszik a tévé beépített lejátszója mindent (xvid, mkv, akármi) akkor miért van az, hogy ugyanarról a nasról, ugyanazzal a tévével dlna-val megnézve az xvid nem megy? Hangsáv, feliratok jönnek az mkv-vel gond nélkül amúgy a dlna-val (meg is lepődtem).
2.,
A dlna-val továbbított tartalom mindig az eredeti felbontást tartalmazza? Azaz ha SD-t streamel akkor SD marad, de ha 4K akkor az is megmarad 4K-ban? -
energomatt
őstag
Erre nem fogsz választ kapni. Örülj, ha a gyakorlatban meg tudod oldani az aktuális feladatot !
Azonban, ha az okát keresed, az bizonyára az, hogy akik egy adott szotver fejlesztését végzik egy adott készülék esetében, azoknak nincs arra lehetőségük, hogy a piacon megjelent, pláne nem a még csak ezután megjelenő valamennyi társítható készülékkel összehangolják a stabil működést. -
cocka
veterán
Sziasztok!
Van egy BD-H6500-am és azon filóztam, hogy vajon mitől függ, hogy adott DLNA szerverek tartalmát felismeri-e. Ugyanis pl. ha feltelepítek egy embyt, azt látja, de a megosztott tartalmat minden portnyitogatás ellenére sem látja. Pl. rányomok a videokra és egy tök üres mappa jelenik meg.
A Wild Media Server kiírja, hogy regisztrálj vedd meg stb..
Az Universal Media Servernél alig konfigolható valami.
Serviiot látja, de pl. a Serviio meg a webmet nem támogatja.
Mezzmo az, amit jelenleg használok, mert itt be lehet állítani konfig fájlokban, hogy milyen eszközzel is van dolga.
De már nem az első eset volt, hogy egy feltelepített médiaszerver progit lát ugyan a cucc és talán még a megosztott mappát is betallózza, de a mappában lévő tartalmat már nem látja.
Mi lehet ennek az oka?
Az a baj, hogy nem értek a konfigfájl íráshoz, mert még ha a szintaktikát tudom is, nem tudom hogy maga az eszköz mit igényelne. Így van ez most a Mezzmoval is, mert próbáltam egy médialejátszóval összepárosítani és csak Kodin keresztül látja mindig a megosztott tartalmat, simán a Media Center nevű default DLNA progijában betallózva nem.
Szóval gyanítom, hogy az, hogy bizonyos esetekben nem látszik a tartalom nem csak azért van, mert a médiaszerver progi nem támogatja az adott formátumokat, hanem azért is, mert nincs (vagy nem lehet) az adott eszközhöz hangolva/ni.
-
TommyGun
őstag
Az a baj hogy a TVk média playere teljesen random hogy most hogy fogja kezelni a filmek hang felirat sávját, vagy a külső feliratokat. Sajnos nekem az LG TVm se tökéletes, főleg a felirat sávokkal van gondja, nem látja mindig mindent. Épp ezért kezdtem el külső média lejátszók felé terelődni...egyelőre Plex-et használok, Plex media server az asztali gépen, plex app a TVn. Ugyan ez nem DLNA de ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a DLNA egy kvázi file share, ha külső média playert üzemelsz be vagy miniPC Kodival/Plexxel akkor jóval több a mozgástér és az állítási lehetőség.
-
törölt tag
Két darab alsó/közép kategóriás samu tv-m, amik
3 és 4 évesek gond nélkül játszanak külső és belső feliratos filmeket.
Ps3 media server és/vagy asus router a DLNA kiszolgáló.De pl. a családban van felsőkategóriás ba..ott nagy K széria. Meglepő de annak már beletörik a bicskája a belső feliratba.
-
TommyGun
őstag
válasz
mate1st #1618 üzenetére
Ez érdekes, énis próbálkoztam a windows beépített DLNA cuccával és nekem szinte csak MKV filmjeim vannak, és az LG TVm még a 4k filmeket is letolja kisújjból amik detto mkv-ben vannak és látszódik mindegyik...(mondjuk az más kérdés hogy az LG media playere nem minden felirat sávot meg hangsávot lát de ez nem a DLNA problémája)
Amúgy igen ha laptopid van akkor egyszerűbb egy HDMI kábel és egy MPC-HC...
-
RudY
addikt
válasz
mate1st #1618 üzenetére
Ha már laptop, akkor egyszerűbb egy hosszabb HDMI kábel beszerzése, duplázni a kijelzőt és a laptop intézi a lejátszást is. Így nem lesz gond se a sávszéllel, se a megosztásokkal.
Lehet bonyolítani többféle DLNA program telepítésével. pl Serviio, Universal Media Server stb., amit a laptopra telepítesz. -
mate1st
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy Samsung UE50MU6102K tv-t és szeretnék vezeték nélkül laptop memóriájáról filmet lejátszani rajta.
Addig eljutottam, hogy a Windows Media Player-en keresztül osztok meg filmeket, azonban .mkv formátumot nem ismeri fel, ezáltal a filmek nagy részét nem látom a tv-n. Tudnátok olyan programot/lejátszót ajánlani amivel ezt le tudom játszani a tv-n?
Valami oknál fogva Samsung Smart View alkalmazás csak telefonról működik, laptopról Something went wrong örömódával büntet. Vajon mi lehet a gond? Youtube videómegosztás szintén nem működik, csak mobilról.
A 2 készülék ugyanarra a hálózatra van csatlakoztatva vezeték nélkül.
Előre is köszi a segítséget!
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Van egy Zyxel 326 NAS-om amin twonky server fut. A hálózaton lévő asztali pc, és a tv tökéletesen látja a dlna servert, de az androidos eszközök 2 teló, 1 tablet nem látják.
Merre keressem a hibát ? Gondolom, mivel a tv és a pc látja, ezért nem a nas-nál van a gubanc. Jól gondolom ? Több app-al is próbáltam, de eredménytelenül. -
TommyGun
őstag
válasz
energomatt #1615 üzenetére
Sajnos annyi nem ér a dolog, akkor lehet kipróbálom ezt a serviio DLNAt ami megoldja a külső feliratokat.
-
TommyGun
őstag
Szasztok
Kis helpet szeretnék.
PC DLNA, a sima win10-est kapcsoltam be, hibátlanúl látja a smartTVm, lejátszik mindent.
A gond hogy az MKV-k többségében több felirat és hangsáv van. Teljesen hektikus sajnos hogy a TV media playere épp melyiket látja melyiket nem. Valamelyik filmen minden hangsáv minden felirat megy, valamelyiken fele hangsávot látja nulla felirattal, bármilyen kombináció lehetséges....LG TV, nem androidos így sajnos nem tudok leszedni rá másik playert. Kérdésem az lenne hogy van rá mód hogy vhogy a DLNA részen vagy win media playerben aminek a része a DLNA át lehessen piszkálni esetleg vhogy az MKVket hogy melyik legyen az alap hangsáv felirat?
Vagy a win10es erre alkalmatlan? Külső DLNA app a gépre inkább? Valami megoldás?Nagyon köszi!
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1610 üzenetére
érdekes, hogy nálam (és másoknál is) a Samsung tv-ken már 2010 óta működik gond nélkül a külső felirat (srt), és pont a belsőket nem kezeli (a szerver egy routeren futó "miniDLNA")
de ez pont így jobb, mint ha fordítva lenne -
atesy87
csendes tag
válasz
energomatt #1610 üzenetére
feliratos film: en sem csipazom, viszont a szinkronizaltat meginkabb utalom, ezert nezek mindent angolul, viszont mi van ha nem ertettem epp mindent? angol felirattal meg lehet epp el birtam olvasni, sot lehet h fejlodok is valamit. De mi van ha az asszony nezne meg barmit amit en szinkron nelkul toltottem le? jobb lesz e majd egyszer a gyereknek ha szinkronos/feliratos filmet fog nezni - mar ha nez? na de ezek mar filozofikus kerdesek.
az biztos, h sokan neznek barmilyen oknal fogva feliratos filmeket. sokan akarnak DLNA-n at tvzni, es ha nem is univerzalis a megoldas (egyetertek h lehetetlen), androidos tv-ken azert van ra sansz h az embernek nem ez jut eloszor eszébe, ezert is irtam le a storyt.
ha pedig holnap eloall az uj problema, akkor en azt ugy fogom majd fel mint egy megoldando feladat
-
energomatt
őstag
válasz
atesy87 #1609 üzenetére
Egyedi igények és egyedi rendszerek vannak mindenkinél. Én pl. soha nem néznék feliratos filmet, pláne nem olyan mennyiségben, hogy az bármit számítson. Kínlódás nélkül keveseknek jön össze egy-egy hasonló átvitel és nincsenek mindenki számára egységesen üdvözítő megoldások. Ugyanakkor könnyen kerülhetsz pl. olyan helyzetbe, hogy ami ma nagyon jó megoldásnak tűnt, másnap már esetleg valamiért mégsem működik olyan jól. Ezekkel az átvitelekkel többnyire rendszeresen gondok vannak, akár DLNA, akár nem.
-
atesy87
csendes tag
Látom még mindenki mindig szív ezzel a "hogyan streameljek külső fileban lévő feliratot a filmmel együtt DLNA-n keresztul az okosTVre?" témával... Azért mondom h még, mert keresgéltem olvasgattam, az első ilyen bejegyzések 2009ből valóak a fórumokon ahogy láttam.
Elmondom a storymat, ami a héten történt, a jó része a dolognak hogy megoldodott a probléma!
1. Adott volt a routerem DLNA kepes FritzBox 7490, amit még nem akartam lecserelni eddig
2. Hosszas leskelodés árcsökkenés várakozás után megvettem az új tvmet: Sony KD55XE8505 (Ami egy androidos tv egyebkent)
3. 2 napig vigéckedtem a TVn rajta USBs külső merevlemezzel, probléma nélkül lejátszott mindent felirattal oda-vissza, gond egy szál sem.
Majd jött a probléma: a router media szerverén át filmet nézve itt bizony semmilyen olyan felirat nem megy ki a tvre- ami kulső fileban van. Lehet barmi a neve, lehet a almappában v sem, nem műküdik. Na elég rendesen felcsesztem magam.
- tvn semmit nem lehet állítani
- fritzbox szerver beallitasai felejtősek
- serviio nem adta ki, hiába berheltem
- mkvtoolnix kiatja - de ezzel minden filmezes elott ra kell muxolni a videofileokra a feliratokat PCn, oke h gyorsan megvan, de abszurdum még ezzel is t.kölni, minden egyes filmnezés előtt.
- PS3 Media server is kiadta - dehat nevicceljünk már hogy a laptopot be kell kapcsolva tartani ahhoz, h a tvn le tudjam jatszani a fileokat amig a routerhez kapcsold hddn vannak??? nonszensz!Ja, es ha a mediaszerverek transcodeolnak, akkor romlik vajon a minoseg? mi lesz a 4K fileokkal? lerohad a szerver a leterheltsegtol? fene se tudja, de nem akartam transcode-dal feliratozni.
Ekkor voltam azon a ponton, hogy a számomra már horrorárasnak érzett TVt küldöm vissza a boltba holnap. Aztán mondom felhivom az egyik haverom, akinek joideje van Synology DS216SE NAS otthon Samsung TVvel parositva, azt mondta nala sima liba, csak filenev egyezés kell. Mondom akkor NASt kell venni, nincs mese.
A NASon morfondirozva - úgyis be akartam mar ideje ruhazni egybe, mondom akkor nem kell tvcsere, de azért utanaolvasgatok, mielőtt elhamarkodottan döntenék bármiről is. Erre mit irnak a synology honlapjan: "If a video is being streamed from Video Station to an external device through DLNA, the audio and subtitle options will not be available." (https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/DSM/help/VideoStation/videoplayback)
Hat ez mondom hihetetlen, akkor mégis a tv lesz a gond. A zsír új frissen kibontott sony tvm, amire heteken keresztül ácsingóztam.Majd jött a derült égből villámcsapás: A tvre alapból telepített Videolejatszóval egyébként sem voltam megelégedve, mondom ez egy Androidos tv: le tudok en tölteni valami más lejatszot....nem? Majd ötlet ötletet követett, ha bedugott USBt le tud kezelni a tv, akkor egy SMBn megosztott halozati meghajtot nem??! Ha a TV látná az amugy PCn már bemappelt hálózatni meghajtót, akkor nem is kellene itt a DLNAval szorakozni, és innentől kezdve már nyilvánvalóan a lejátszószoftvertol, a sávszélességtől függene a dolog, nem holni "mit lehet es mit nem DLNA-n sugarozni" témától.
- MX playert feltettem a tvre, nem adja.
- KODI playert felrakom, nem adja, pedig nagynehezen be lehetett "mappelni" a tvn a halozati meghajtot, es amikor a KODIT megnyitom, raklikkelek h videok, beugrik a bongeszoje abba a mappaba amiben szepen rendezetten sorakoznak a filmjei, mint egz shortcut a megfelelő mappához.
Majd iszonyathosszas nyomkodas utan rajottem (taviranyito subtitle es audio gombjai nem fukcionalnak), hogy a KODIban a lejatszast elinditva a taviranyito nagy kozepso gombjat megnyomva bejon egy olyan menu, aminek a letet addig en csak sejthettem. Mekkora AMATŐŐŐŐŐR, hogy erre nem jöttem rá hamarabb. (Uh erről egy foto a bejegyzés végén) Ebben a menüben kolbászolva pedig bizony kokekmenyen annyi mindent lehet allitani, h csak lestem. Koztuk a hangsavokat es a feliratot is...Juhuuuu!!!!
Na itt 2 ora hosszát teszteltem az össezs verzióval ami szóbajöhet (4K felbontást még nem)
A jo hír az az, h minden verzio mukodik:
- ha be van muxolva a felirat az mkv fileba (pl)
- ha sub, idx srt external file(ok)ban van a felirat
- ha ua a filenev, ha nem
- ha kozvetlen a filmfile mellett van az audiosav/feliratfile, ha almappaban
- ha be akarjuk tallozni a feliratfilet, azt is megtehetjuk
- sot, meg az opensubtitlesszel is ossze lehet varazsolni vhogy h letoltse amit kell - ezt meg nem probaltam ki.Tehat a tvt sem kuldom vissza idegbol, es a synologyt sem kell h megvegyem még moströgtön.
A megoldas lepesei:
-----------------------------------
1 routerre csatlakoztoztatott hdd elerhetove tetele a halózaton (router beallitasainal)
2 pc-n network drive mapping: a fileok pcn történő kezelesehez, letolteshez, stb
3 a tvn a kodi telepitese
4 a kodiban a halozatra csatlakoztatott hdd mappelése
5 felirat bekapcsolasa filmnezeskor.Ja, es ez a KODI lejatszo nagyon szimpatikus, sok mas szempontból is.
Költői kérdés: minek a DLNA? Minek kínlódni vele? Vagy ezesetben a router DLNA kepesség-e esetleg már arra vonatkozik, hogy egy nagy allomanyt megfelelő sebességgel tud "sugározni", akár SMBn keresztül?
Ha ez egy triviális megoldás volt mindenkinek, vagy "vótmá" akkor sorry a hosszu posztert, de annyiszor találtam már itt ezeken a forumokon mindenfele megoldásokat az élet által generált problémákra
(IT), hogy ha erre a bejegyzésre csak egyvalaki rátalál, és megoldodik a gondja, én már boldog leszek!
-
RudY
addikt
A Wi-Fi valószínűleg akkor sem a legajánlottabb megoldás a "nagyméretű" filmekhez, ha másik router kerülne beállításra. Persze van olyan, akinél szaggatás nélkül működik, de ez a ritkább eset.
A legegyszerűbb, ha a Telekom router-be csatlakozik kábellel a TV és a NAS is. Természetesen ethernet (CAT 52, CAT6) kábelek kellene, nem usb.
Másképp nem igazán érdemes variálni, mivel a TV mindenképp a router-en keresztül éri el a NAS tartalmát. Tehát, ha a hálózatban valamelyik ponton a Wi-Fi közvetít, akkor megint elvérzik a sávszél. -
VJAdam
csendes tag
Üdvözletem!
Segítségre/tanácsra lenne szükségem. Van egy Synology NAS-om, azon vannak/gyűlnek a filmjeim, amiket szeretnék lejátszani az okos tévén. A TV szuperül látja a NAS-t wifin keresztül, azonban a nagyobb fájloknál (8-10 gb felett) elkezd szaggatni, megakad a lejátszás. Tehát a T-com-os wifi router nem elég. Innen jön a kérdés.
Két opciót látok, Ti mit javasoltok és szerintetek hogyan kellene kiviteleznem?
1. A T-com routerhez kötök (ethernet) egy erősebb routert és az majd képes lesz a NAS-ról átküldeni a TV-re a cuccot? Tehát a Tcom router behozza a netet a lakásba, de van még egy másik router, ami tovább szórja a netet és amihez a NAS-t kötöm (most a Tcom routerhez van láncolva).
2. A NAS-t viszem el (fizikailag) a TV-hez, de akkor el kell juttatnom a netet a NAS-hoz és a NAS-t össze kell kötni a TV-vel. Tehát ismét kell még egy wifi router, vagy a NAS-hoz kössek egy USB-s wifi eszközt? A TV és a NAS kábeles összekötésére melyik a jobb megoldás, az ethernet, vagy az USB? (A NAS a médiaszerver.)Remélem sikerült érthetően feltenni a kérdést. Előre is köszönöm a segítséget!
-
lipido
senior tag
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. win 10-en létrehoztam egy media servert. Az erősítővel (denon avr-x1300w) tudok is csatlakozni. A baj annyi, hogy a média fájlokat (mp4, mkv, avi) mind jpg-nek látja az erősítő. Hogyan tudnám ezt orvosolni?
Köszönöm előre is -
suste
veterán
a feladatot 2féleképpen is meg lehet oldani:
1: wifi-direkt: közvetlen képernyő tükrözés, amikor azt látod a tv-n amit a pc-n (a pc a lejátszó, a TV csak megjelenítő eszköz!)
ehhez a pc-nek és a tv-nek is tudnia kell ezt a funkciót
ez egyébként szóról-szóra az amit írtál: "PC-ről szeretnék wifi-n keresztül egy Samsung Smart TV-re mkv videót átjátszani
itt ugye nem lehet gond a felirattal2: DLNA: routeren keresztül küldöd az adatot a tv-re (a pc csak adatoto küld, a TV a lejátszó eszköz!)
sajnos nem egyszerű a helyzet, mert ilyen hibát okozhat a PC-n futó szerver is, és a TV szoftvere is
az előbb ajánlott serviio elvileg átadja a feliratot, szóval ha azzal sem megy, akor valszeg a tv lesz a hibás
elvileg annk az FW-jét is lehet frissíteni (ha talász a samsung oldalán újabbat mint ami rajta van), de sajnos messze nem biztos hogy segíteni fog, és hogy közben mást nem ront-e el -
Spec
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lehet nem teljesen jó topikba írok, de nem találtam megfelelőbbet hirtelen.
Szóval a problémám, hogy PC-ről szeretnék wifi-n keresztül egy Samsung Smart TV-re mkv videót átjátszani. Ezzel még alapból nem is lenne gond, mert a TV alapból látja a wifi kapcsolaton keresztül a helyi hálózatot, és le is tudom játszani a PC megosztott mappájában lévő videókat, a gondom a külső (nem beágyazott) felirat lejátszásával van.
Próbálkoztam a Win10 Media Playerével, de ott se tudtam kitenni a feliratot, és KODI-val is megpróbáltam, de ott se jártam sikerrel.
A TV nem látja a video melletti srt feliratot, és nem is tudom lejátszani vele. Van erre valami egyszerű megoldás, hogy a PC-ről kiküldjem a videót a TV-re, és alátegye az srt feliratot is? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest