Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Plex Media server vonalon, csak annak nem találtam külön topikot, ezért itt tenném fel, hátha ti tudjátok a választ.
Egy idegesítő problémával küzdök, mégpedig ha a Plex-szel megpróbálok beolvastatni egy mappát, és abban olyan fájlnév van, ami tartalmaz "S01E01" struktúrájú karaktersort, akkor azt a Plex nem látja. Mintha üres lenne a mappa.
És hát pl. több epizódos sorozatoknál ez egy elég gyakori dolog, hogy a file megnevezése tartalmazza, hogy melyik évad, és epizód a fenti formátumban.
Ha beszúrok egy szóközt, vagy egy kötőjelet, akkor már látja. Pl. ha azt írom hogy S01 - E01, akkor minden ok. Másnál is csinálja ezt, van rá valami megoldás?
Elég idegesítő, amikor több évadnyi epizód fájlnevét csak ezért a baromságért kell egyesével átnevezni.
Előre is köszi! -
Spec
őstag
Nem tudok róla. Előtte Serviio-t használtam, és annál nem jelentkezett ez a probléma, igaz abban volt transzkóding. Úgy olvastam a neten, hogy más is panaszkodott már erre évek óta a PLEX-nél. Azzal magyarázzák, hogy az 5.1-es hangot, ha nem alkalmas rá a készülék, akkor lekeveri 2.0-ra, és ez okozza a halkulásokat, ha éppen olyan csatornán szól a beszédhang, ami nincs fizikailag.
PC-n is simán 2.0 sztereóra keveri le a hangot a hangkártya, mégis szépen szól bármilyen média lejátszóban.
Ezt azért illene intelligensen kezelnie a PLEX-nek is. Elvileg erre lenne való az említett normalizálás funkció, de az látszólag nem működik, legalábbis nem jól. Nincs erre valami megoldás? -
Spec
őstag
Sziasztok! Lehet nem teljesen jó topikba írok, de ti biztosan tudtok valami okosat mondani erre a problémára.
Tegnap PLEX-en keresztül, TV-n néztünk egy .mkv videót, és a lejátszásánál adódott egy elég zavaró hiba. Az audio sáv valamiért nagyon kiegyenlítetlen volt. Amikor csak párbeszédek, beszéd hang volt, akkor nagyon halk volt az egész, alig volt hallható. Ha felerősítettem a TV-t, akkor hallottuk, de amikor meg jöttek az effektek, a háttérzaj, stb. akkor az meg ordított, az egész lényegesen hangosabb lett, de fura módon akkor a beszéd hang is erősebb volt azzal együttesen. Ekkor le kellett halkítani, de utána meg megint halk lett, ha csak beszéd volt. Szóval nagyon idegesítő volt. Eddig ilyet nem tapasztaltam.
Ugyanezt a videót ha számítógépen VLC playerrel lejátszom, akkor nincs ez, teljesen jól hallható végig. Kiegyenlített, egységes a hangerő.
A PLEX-en belül a lejátszási beállításoknál be volt nyomva a "Többcsatornás audió normalizálása" opció. Utána megpróbáltam, hogy ugyanezt kikapcsolom, de nem vettem észre változást. A PLEX a legfrissebb verzió. Van valakinek ötlete, mi okozhatta ezt, és mi a megoldás rá?
A video tulajdonságai az alábbiak:
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lehet nem teljesen jó topikba írok, de nem találtam megfelelőbbet hirtelen.
Szóval a problémám, hogy PC-ről szeretnék wifi-n keresztül egy Samsung Smart TV-re mkv videót átjátszani. Ezzel még alapból nem is lenne gond, mert a TV alapból látja a wifi kapcsolaton keresztül a helyi hálózatot, és le is tudom játszani a PC megosztott mappájában lévő videókat, a gondom a külső (nem beágyazott) felirat lejátszásával van.
Próbálkoztam a Win10 Media Playerével, de ott se tudtam kitenni a feliratot, és KODI-val is megpróbáltam, de ott se jártam sikerrel.
A TV nem látja a video melletti srt feliratot, és nem is tudom lejátszani vele. Van erre valami egyszerű megoldás, hogy a PC-ről kiküldjem a videót a TV-re, és alátegye az srt feliratot is? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest